وضعیت زندگی، معیشت و سلامتی آوارگان فلسطینی در اردوگاهها چگونه است؟/گزارش اختصاصی
بیش از یک و نیم میلیون نفر از اهالی غزه، همزمان با بمباران های رژیم صهیونیستی با چالش سرما و نبود وسایل گرمایشی مواجه هستند.
به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، زندگی مردم در پناهگاهها پس از گذشت نزدیک به سه ماه از شروع جنگ و تجاوز اسرائیل به غزه با دشواریهای زیادی همراه شده است. به دلیل تغییرات جوی و نبود هیچگونه وسایل گرمایشی یا حتی حفاظی در برابر بارش باران، وضعیت مردم بدتر شده است. بیشتر چادرهای محل سکونت مردم خیس شده و آنها شبها را با افسردگی سپری میکنند.
به نظر میرسد با سردتر شدن هوا در زمستان این وضعیت بغرنج به شدت بدتر شود و تشدید احتمالی عملیات نظامی اسرائیلی ها نیز شاید باعث آوارگی مجدد این پناهجویان شود.
یکی از ساکنان این اردوگاه با تأکید بر فضای اندک برای خوابیدن و استراحت ساکنان معتقد است یک فضای بسیار کوچک برای خوابیدن 10 کودک اختصاص داده شده است. وی افزود: 16- 17 نفری یا حتی بیشتر درون این چادرها زندگی میکردیم، اما درحال حاضر اکثر چادرها خیس آب شده و دیگر جایی برای خواب نداریم.
آمار و ارقام منتشر شده از سوی نهادهای بین المللی نشان میدهد که نزدیک به 1.5 میلیون فلسطینی از مناطق سکونت خود در باریکه غزه آواره شدهاند، بدون اینکه آژانس امدادرسانی و کاریابی (آنروا) کمترین کمکی را به آنها ارائه کرده باشد.
یکی دیگر از ساکنان این اردوگاه می گوید: ما در این چادر زندگی به سختی میکنیم، من 7 فرزند دارم و با خانواده خواهرم تعدادمان 11 نفر میشود. وضعیت تغذیه ما خیلی بد است و بچه ها هر سه روز یک بار می توانند برای صبحانه پنیر بخورند. اصلاً آرد برای پخت نان به دست ما نمی رسد.
این در شرایطی است که خطر قحطی زندگی بیش از 2 میلیون فلسطینی را تهدید میکند. این وضعیت متاثر از کمبود نیازهای اولیه و پافشاری نیروهای اشغالگر بر محاصره و بستن گذرگاه های نوار غزه است. با ادامه این وضعیت بیش از 700 هزار کودک آواره در معرض خطر هستند و در یک چشم به هم زدن ممکن است جان خود را از دست بدهند.
این تصاویر تنها گوشهای از وضعیت دردناک پناهندگان غزه را توصیف میکند، اما مسئله مهمتر طبق گفته نهادهای بینالمللی شیوع بیماری های واگیردار و بیماریهای عفونی با توجه به فروپاشی نظام سلامت غزه و وضعیت نامناسب معیشتی مردم در داخل این چادر هاست.
انتهای پیام/+