دیپلمات روس: آمریکا در مورد لزوم آتشبس در غزه با تمام دنیا مخالفت میکند
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با اشاره به نگرانی از خطر گسترش درگیریها به کل منطقه، گفت: اسرائیل مدتها قبل از حمله حماس، عملیات نظامی در کرانه باختری را آغاز کرد و اکنون آمریکا تنها کشوری است که با اجماع جهانی درباره آتشبس در منطقه مخالف است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که بغیر از رژیم صهیونیستی، ایالات متحده، تنها کشوری است که خود را در مقابل کل جامعه جهانی که بر ضرورت پایان دادن به درگیریها در نوار غزه تاکید دارد، قرار داده و با آتش بس مخالفت میکند. این در حالی است که کار به روی حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل باید هر چه زودتر و از هم اکنون آغاز شود.
این دیپلمات شب گذشته در جریان سخنرانی خود در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه گفت: «متأسفانه تاکنون تلاشهای متعدد ما، همراه با همکاران همفکر، برای دستیابی به تصویب قطعنامهای که خواستار آتشبس فوری سراسری، حداقل برای اهداف بشردوستانه است، با مخالفت شدید ایالات متحده مواجه شده است. این خط مشی واشنگتن از مواضع یک جانبه و خودخواهانه آن با هدف تسلط بر روند حل و فصل خاورمیانه و سرپوش گذاشتن بر هرگونه اقدام متحد منطقهای خود، اسرائیل، ناشی میشود. در واقع، ایالات متحده امروز تنها کشوری در جهان است که در کنار طرف اسرائیلی، با اجماع بینالمللی مبنی بر اینکه هیچ جایگزینی برای توقف بشردوستانه حملات به غزه وجود ندارد، مخالف است.»
نگرانی روسیه از تشدید اوضاع در کرانه باختری و خطر گسترش درگیری به کل منطقه
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همچنین به خطر تشدید درگیریها فلسطین و اسرائیل اشاره کرده و یادآور شد که مسکو با نگرانی اوضاع متشنج در کرانه باختری را دنبال میکند. نبنزیا افزود: «ما با نگرانی تنشهای جاری در کرانه باختری را دنبال میکنیم، جایی که در پسزمینه پاکسازی خونین اسرائیل در نوار غزه، حملات وحشیانه شهرک نشینان افراطی و یورشهای نیروهای امنیتی اسرائیل هم ادامه دارد و تهدید نه تنها گسترش ابعاد فاجعه انسانی در سرزمین های اشغالی فلسطین، بلکه گسترش بحران در سراسر منطقه خاورمیانه جدی است.»
این دیپلمات توضیح داد: «اکنون امنیت لبنان و سوریه نیز در معرض خطر است. علاوه بر این، خشونت در اطراف [فلسطین] به تنشها در عراق و یمن دامن زده و مصر و اردن هم با خطر بی سابقه مهاجرت دسته جمعی فلسطینیها از نوار غزه و کرانه باختری روبرو هستند.»
اسرائیل از مدتها قبل عملیات نظامی خود در کرانه باختری را آغاز کرده بود
به گفته نماینده دائم روسیه، عملیات نظامی اسرائیل در کرانه باختری مدتها قبل از 7 اکتبر و بدون ارتباط با بهانه خطر تهدیدات تروریستی آغاز شده بود. واسیلی نبنزیا در نشست شورای امنیت افزود: «در زمینه افزایش خشونت در کرانه باختری، ما به طور جداگانه تاکید میکنیم که عملیات نظامی متعدد اسرائیل در این بخش از اراضی اشغالی فلسطین مدتها قبل از حمله تروریستی 7 اکتبر آغاز شده بود، که، مجددا تاکید میکنم، به طور قاطع محکوم شده است و هیچ ارتباطی با تهدید تروریستی که اسرائیلیها با شعار آن در حال پاکسازی قومی در نوار غزه در مقیاسی بی سابقه از تلفات و ویرانی هستند، ندارد.»
این دیپلمات یادآور شد که تعداد قربانیان جنگ در نوار غزه تاکنون از 21 هزار نفر فراتر رفته و تعداد کشته شدگان سازمان ملل به 144 نفر رسیده است، از جمله کارمندان آژانس امداد سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، سازمان بهداشت جهانی و برنامه توسعه سازمان ملل متحد. علاوه بر این، 311 نیروی پزشک و 103 خبرنگار هم قربانی حملات اسرائیل شدهاند. وی ادامه داد: «این در حالی است که مصادره اموال فلسطینیها و تخریب خانههای آنها ادامه دارد. بیت المقدس غربی همچنان به دنبال ایجاد یک خط غیرقانونی برای گسترش شهرکهای یهودی نشین است.»
نبنزیا در پایان تاکید کرد که روسیه برای روابط نزدیک تاریخی خود با هر دو طرف فلسطینی و اسرائیلی ارزش قائل است و حمله 7 اکتبر را محکوم میکند، اما نمی تواند آن را توجیهی برای مجازات دسته جمعی غیرنظامیان فلسطینی بداند و در این خصوص سکوت کند.
انتهای پیام/