چرا هنوز "شیر" در تمام دبستانهای تهران توزیع نشده است؟/ ظرفیت محدود شرکتهای لبنی
رئیس اداره رفاه و پشتیبانی آموزش و پرورش شهر تهران درباره دلایل توزیعنشدن شیر در برخی مدارس ابتدایی شهر تهران گفت: ظرفیت تولید شیر توسط شرکتهای لبنی محدود است و نیاز است سایر شرکتها پای کار بیایند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، توزیع شیر در مدارس ابتدایی کشور امسال پس از حدود 8 سال توقف مجدداً آغاز شد، در حالی که تمام مدارس ابتدایی کشور باید تحت پوشش توزیع شیر قرار بگیرند اما هماکنون کار در برخی استانها آغاز شده است و در برخی مناطق هنوز شیر به دست دانشآموزان نرسیده است.
هماکنون در 21 استان حداقل یکبار در هفته شیر توزیع میشود، در 6 استان شیر توزیع میشود اما 70 درصد مدارس تحت پوشش قرار دارند و 30 درصد مناطق تحت پوشش نیستند، همچنین در 4 استان قرارداد منعقد شده است اما توزیع آغاز نشده است.
شهر تهران نیز جزو مناطقی است که تمام دانشآموزان آن تحت پوشش توزیع شیر قرار نگرفتهاند.
مهدی رضالو؛ رئیس اداره رفاه و پشتیبانی آموزش و پرورش شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره دلایل عدم توزیع شیر در برخی از مدارس ابتدایی شهر تهران گفت: حدود 540 هزار دانشآموز ابتدایی و کارکنان مدارس دولتی در شهر تهران وجود دارند که این آمار بالای دانشآموزان در برخی مناطق بهاندازه چند استان و شهرستان است بنابراین توزیع شیر تا حدودی دشوار است؛ البته کار از سوی آموزش و پرورش شهر تهران آغاز شد و شرکتهای لبنی هم پای کار آمدند.
وی افزود: تفاوت امسال با چندین سال قبل که توزیع شیر در مدارس داشتیم این است که شیر استریل با ماندگاری 6 ماه در مدارس توزیع میشود همچنین فرآیند تولید شیر استریل طولانی است.
ظرفیت محدود شرکتهای لبنی
رضالو ادامه داد: ظرفیت تولید شیر توسط شرکتهای لبنی محدود است، طبق قرارداد با شرکت پگاه، مقرر شد ماهانه 2 میلیون شیر در مدارس ابتدایی شهر تهران توزیع شود اما اگر قرار باشد هفتهای دو بار توزیع شیر داشته باشیم، در ماه 8 مرحله خواهد بود در حالی که 2 میلیون شیر فقط 4 مرحله را تحت پوشش قرار میدهد و 4 مرحله دیگر باقی میماند بنابراین نیاز است با سایر شرکتها به توافق برسیم.
توزیع شیر در مدارس مناطق 15 و 12 از این هفته
رئیس اداره رفاه و پشتیبانی آموزش و پرورش شهر تهران با اعلام اینکه "هماکنون در 6 منطقه شامل مناطق 19، 18، 17، 16، 11 و 9 توزیع شیر آغاز شده است"، بیان کرد: از این هفته در مناطق 15 و 12 توزیع شیر آغاز میشود و سهمیه یک ماه در اختیار مدارس قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: برای تکمیل چرخه توزیع شیر در مدارس نیاز است قرارداد آموزش و پرورش شهر تهران با سایر شرکتهای لبنی تکمیل شود، شرکتهای دولتی موظفند پای کار بیایند و شاهد همکاری شرکت پگاه هستیم اما ظرفیت تولید آنها محدود است و نیاز به همکاری سایر شرکتهای لبنی است.
رضالو بیان کرد: توزیع شیر از مناطق جنوبی آغاز شد و پیشبینی میکنیم تا پایان دی ماه سایر مناطق شهر تهران تحت پوشش توزیع شیر قرار بگیرند.
توزیع شیر هفتهای دو بار؟
وی در پاسخ به این پرسش که "آیا هفتهای دو بار شیر در مدارس تهران توزیع خواهد شد؟" گفت: اگر قرارداد با سایر شرکتها نهایی شود، قطعاً هفتهای دو بار توزیع شیر خواهیم داشت و علت تأخیر کار، استریل بودن و دشواری شرایط تولید است. اگر شیر پاستوریزه در مدارس توزیع میشد تولید آن آسانتر بود اما ماندگاری کمتر و آسیبهای خود را داشت.
رضالو بیان کرد: 2500 مدرسه دولتی در تهران داریم که چرخه توزیع بزرگی نیاز دارد و این ظرفیت ممکن است در اختیار بسیاری از شرکتها نباشد هماکنون شرکت پگاه کار توزیع شیر را انجام میدهد و هنگامی که تمام مناطق کامل شدند مجدداً توزیع شیر را در مدارس منطقه اول که تحت پوشش بود، آغاز خواهد کرد.
رئیس اداره رفاه و پشتیبانی آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: طبق قرارداد، شرکتهای لبنی باید شیر را تا درب مدرسه ببرند و اکنون با شرکتهای خصوصی در حال چانهزنی درباره توزیع هستیم چون هزینه حملونقل در شهر تهران بالاست.
شیرهای توزیعنشده به دست دانشآموزان میرسد؟
رضالو در پاسخ به این پرسش که "آیا وعدههای توزیعنشده شیر به دست دانشآموزان میرسد یا خیر؟" گفت: باید ببینیم شرکتها تا چهاندازه توانایی تولید شیر دارند، بودجه لازم در نظر گرفته شده است و اگر شرکتها بتوانند تولید را افزایش دهند وعدههای شیر ارائهنشده جبران میشود.
وی در پایان متذکر شد: در بخشنامه آموزش و پرورش ذکر شده است فقط مدارس ابتدایی دولتی تحت پوشش توزیع شیر هستند.
انتهای پیام/+