کره شمالی به دنبال ساخت ماهوارههای تجسسی و پهپاد در سال آینده میلادی
کره شمالی از تصمیم خود برای پرتاب ۳ ماهواره تجسسی نظامی و ساخت پهپاد در سال آینده خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری دولتی کره شمالی گزارش داد این کشور قصد دارد برای ارتقای توان نظامی خود در سال آینده 3 ماهواره تجسسی نظامی را به مدار زمین بفرستد و ساخت پهپادهای نظامی را نیز آغاز کند.
این در حالی است که کیم جونگ اون رئیس کره شمالی اظهار کرد سیاست ایالات متحده ایجاد جنگ اجتناب ناپذیر است و ما باید تسلیحات هسته ای خود را در سال 2024 ارتقا دهیم.
این خبرگزاری به نقل از کیم جونگ اون افزود: به دلیل تحرکات بی اساس دشمنان برای حمله به ما، بی بروبرگرد وقوع یک جنگ در هر زمانی در شبه جزیره کره حتمی است.
وی به ارتش کشور دستور داد تا برای برقراری صلح و آرامش در تمام قلمرو کره جنوبی، از جمله با بمب های هسته ای در صورت لزوم در پاسخ به هر گونه حمله، آمادگی داشته باشند.
تحلیل گران معتقدند رئیس کیم بر روی موفقیت ساخت 3 ماهواره تجسسی دیگر حساب باز کرده زیرا می داند توانمندی های ماهواره ای، ابزار هدفمند پرقدرتی برای فرماندهی و کنترل بهتر هستهای است.
در همین حال سرویس امنیت ملی کره جنوبی هشدار داد که این احتمال بسیار زیاد است که کره شمالی بتواند به طورغیرمنتظره، تحرکات نظامی انجام داده و یا یک حمله سایبری را در سال 2024 ترتیب دهد در حالی که شرایط سیاسی در سئول پرداختن به بحث انتخابات است. انتخابات پارلمانی کره جنوبی در ماه آوریل برگزار می شود.
تنشهای دیرپا میان کره شمالی و همسایه جنوبی این کشور در یک سال گذشته به دلیل اقدامات تحریکآمیز ایالات متحده شدت گرفته است.
چند روز پیش نیز روزنامه میامیهرالد گزارش داد کره شمالی در بحبوحه تنشهای چندماهه با آمریکا و کشورهای ناتو صنایع تسلیحاتی و سلاحهای هستهای خود را به آمادگی برای جنگ با آمریکا نزدیکتر کرده است.
رسانههای دولتی کره شمالی پنجشنبه گذشته گزارش دادند که بخشهای نظامی و دفاعی کره شمالی «با توجه به مانورهای تقابلی بیسابقه از سوی آمریکا و نیروهای وابسته به آنها» آمادگیهای جنگی خود را افزایش خواهند داد.
پیش از آن نیز رئیس کره شمالی اعلام کرد که پیونگیانگ در صورت تحرکات هستهای از سوی دشمن تردیدی در استفاده از حمله هستهای به خود راه نخواهد داد.
دوشنبه 27 آذر ماه در پی ورود یک فروند زیردریایی هستهای آمریکا به بندر بوسان در کره جنوبی، کره جنوبی و ژاپن اعلام کردند، کره شمالی امروز یک فروند موشک بالستیک قاره پیما را پرتاب کرده که میتواند به هر نقطهای در خاک آمریکا برسد.
معاون وزیر دفاع ژاپن در این باره گفت: این موشک قابلیت طی مسیر بیش از 15 هزار کیلومتری را دارد و این بدان معناست که می تواند به هر جایی در خاک ژاپن و سرزمین اصلی آمریکا برسد.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اظهار کرد این موشک از جایی نزدیک به شهر پیونگ یانگ به سمت دریای ساحل شمال شرقی پرتاب کرد که مسیر حدود یک هزار کیلومتری را پرواز کرد.
وزارت دفاع ژاپن تصریح کرد پرواز این موشک 73 دقیقه طول کشیده و مدت زمان پرواز تنها یک دقیقه کمتر از موشک بالستیک قاره پیمای این کشور بود که در ماه جولای پرتاب شد.
براساس این گزارش، پیش از این ورود زیردریاییهای هستهای آمریکا به کره جنوبی امری نادر بود اما براساس توافق صورت گرفته بین سئول و واشنگتن برای افزایش بکار گیری تجهیزات ارتش آمریکا در منطقه با هدف مقابله با تهدیدات هسته ای و موشکی کره شمالی، بار دیگر یک زیردریایی دیگر از این نوع به نام زیردریایی میسوری وارد بندر بوسان کره جنوبی شد.
ماه گذشته نیز ناوهواپیمابر یو اس اس کارل وینسون در راستای بخشی از تلاشها برای افزایش قدرت بازدارندگی در مقابل برنامه های موشکی و هسته ای کره شمالی وارد بندر بوسان شد.
پیونگیانگ در تاریخ 21 نوامبر نیز نخستین ماهواره جاسوسی و شناسایی خود را از پایگاه فضایی «سوهایی» با موفقیت به مدار زمین پرتاب و سپس ادعا کرد با استفاده از ماهواره جاسوسی جدید خود توانسته است به تصاویری از کاخ سفید و برخی از سایتهای نظامی حساس آمریکا دست پیدا کند.
کره شمالی در بیانیهای هرگونه ایجاد اختلال در فعالیتهای ماهوارهای این کشور را بهمعنای اعلام جنگ خواند و گفت که ماهوارههای بیشتری را به فضا میفرستد و در صورت هرگونه حمله به تأسیسات استراتژیک خود، استفاده از قدرت بازدارندگی جنگی کشور، حتمی خواهد بود.
کره شمالی از سال 2006 تاکنون، بهدلیل برنامه اتمی و موشکهای بالستیک خود، تحت تحریمهای متعدد سازمان ملل قرار دارد، این تحریمها شامل ممنوعیت توسعه و گسترش موشکهای بالستیک است. این تکنولوژی برای پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی پیونگیانگ به مدار زمین بهکار گرفته شد و برای آزمایش دهها موشک بالستیک طی 20 ماه گذشته استفاده شده است. آمریکا بارها هشدار داده است که پیونگیانگ آماده انجام هفتمین آزمایش اتمی خود است.
انتهای پیام/