برخورد قضایی با معتادین متجاهر و متکدیان در خراسان رضوی

برخورد قضایی با معتادین متجاهر و متکدیان در خراسان رضوی

مدیرکل دادگستری خراسان رضوی و مدیران شهری در جلسه ای مشترک برای ایجاد کارگروه ویژه و اعمال تغییرات جدی دستورالعمل برخورد و مواجهه با متکدیان و معتادین متجاهر به تفاهم رسیدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجت‌الاسلام خلیلی امروز در جلسه مشترک سازمان ها و نهادهای مرتبط با حوزه آسیب های اجتماعی اظهارداشت: سیاست ما در استان خراسان رضوی بررسی تمامی جوانب و مسائل به صورت تخصصی بوده و تلاش می‌کنیم تا دستگاه قضایی را از محکمه داری صرف خارج کنیم.

وی برخورد با معتادین متجاهر و متکدیان را جزو اولویت‌های کاری برشمرد و افزود: چرخه برخورد با این ناهنجاری های اجتماعی کمی معیوب است و همین موضوع سبب شده تا در سالهای به میزان فعالیت های انجام شده شاهد ثمرات زیادی نباشیم.

مدیرکل دادگستری خراسان رضوی عنوان کرد: جمع آوری‌های صورت گرفته در سالهای گذشته ناموفق بوده و ما نتوانستیم بانک اطلاعاتی جامع و کاملی در این زمینه از افراد دارای این ناهنجاری تهیه کنیم.

خلیلی با بیان اینکه جمع آوری صحیح نیاز به تدوین قوانین جدید و بازدارنده دارد گفت: در حوزه فرهنگی باید تلاش شود تا رابطه احساسی بین مردم و متکدیان از بین برود؛ این موضوع زمینه را برای تکدی گری از بین می‌برد.

وی بیان کرد: دستگاه‌های اجرایی نباید تنها به جمع آوری و ساماندهی اکتفا کنند بلکه باید زمینه را برای حفظ سلامتی معتادین پس از ترک فراهم کنند که این مهم با توانمندسازی و پیش بینی کار و شغل برای این افراد محقق خواهد شد.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی تصریح کرد: کارها در استان به صورت فردی پیش نمی رود و باید تمام دستگاه های اجرایی و نظارتی برای رفع مشکلات به سمت هم افزایی گام بردارند.

محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد نیز اظهار داشت: شهرداری مشهد جمع آوری، نگهداری و تغذیه افراد را بر عهده دارد و سالیانه حدود 50 میلیارد تومان در این حوزه هزینه می‌کند.

وی با بیان اینکه در شهر مشهد مردم به صورت مستقیم کمک های زیادی به معتادین متجاهر و متکدیان می کنند گفت: زمانی که نیازهای بسیاری از این افراد در خارج از مجموعه‌های شهرداری فراهم می‌شود، اکثر افراد تمایلی به حضور در گرمخانه ها و کمپ های ماده16 ندارند.

قلندر شریف با اشاره به وجود خلاهای قانونی در راستای برخورد با متکدیان عنوان کرد: راهکارهای قانونی برای برخورد با متکدیان در حال حاضر وجود ندارد و این موضوع کار را برای ما سخت کرده است.

شهردار مشهد ادامه داد: برخی از متکدیان سطح شهر واقعا نیازمند هستند اما برخی با استفاده از عواطف شهروندان، تکدی گری را به عنوان منبع درآمد و شغل برای خود در نظر گرفته اند.

حسن موحدیان، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز با تقدیر از توجه دستگاه قضائی به موضوع ناهنجاری‌های اجتماعی گفت: بسیاری از متکدیان به دلیل نداشتن سرپناه روی به این ناهنجاری آورده اند و برای امرار معاش و گذران زندگی مجبور به تکدی گری هستند.

وی افزود: تهیه سرپناه برای افرادی که از بند اعتیاد رهایی پیدا می کنند به عهده مدیریت شهری نیست اما برای رفع این مشکل در صورتی که سازمان های دیگر برای انجام ماموریت خود نیاز به کمک شهرداری و شورای شهر داشته باشند حاضر به ارائه هرگونه کمکی هستیم.

رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه شهرداری در سالهای گذشته بودجه خوبی را برای جمع آوری متکدیان و معتادین متجاهر در سطح شهر در نظر گرفته است گفت: زمانی که افراد از اعتیاد پاک می‌شوند در هیچ نهاد یا ارگانی به کارگیری نمی‌شوند که بیکاری آنها موجب لغزش مجدد و بازگشت به اعتیاد می‌شود.

در پایان این جلسه هم اندیشی نمایندگانی از سوی دستگاه های متولی معرفی و بنا شد تا در قالب کارگروهی موضوع قوانین جمع آوری و رسیدگی به وضعیت متکدیان و معتادین متجاهر در شهر مشهد مورد بازنگری قرار بگیرد . از سوی دیگر دستگاه قضایی وعده داد تا در زمینه تقویت قوانین و افزایش اختیارات دستگاه های متولی اقداماتی را انجام دهد‌ در این جلسه مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی، معاون پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد حضور داشتند.

ساماندهی متکدیان یک مساله فرهنگی است/ مردم به متکدیان کمک نکنند

 مهدی ناصحی،نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد نیز در حاشیه بازدید رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی، رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار مشهد از «خانه سبز»، اظهارداشت: یکی از موضوعات بسیار مهم برای مدیریت شهری در حوزه مسائل اجتماعی، متکدیان و معتادان متجاهر و بروز و ظهور آنها در سطح جامعه است.

وی با بیان اینکه این مساله اجتماعی، چهره نامناسبی را در سطح شهر ایجاد می‌کند، گفت: در بازدید امروز، پس از ارائه ظرفیت‌های پوشش این مساله، مقرر شد که جلسه‌ بین‌بخشی کارشناسی به منظور برنامه‌ریزی و پیگیری بهتر این موضوع برگزار شود.

ناصحی افزود: همانطور که در جلسه امروز هم مطرح شد، معضل متکدیان، بیشتر از اینکه یک مسئله اقتصادی و اجتماعی باشد، یک مسئله فرهنگی است؛ اگر فرهنگ کمک کردن به متکدیان در سطح شهر توسعه یابد، افرادی که به دنبال سوءاستفاده هستند نیز بیشتر می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد  تصریح کرد: از عموم شهروندان تقاضا داریم که به متکدیان کمک نکنند تا حل و فصل این موضوع از مسیر خودش و توسط دستگاه‌های مربوطه پیش برود و شاهد سوء استفاده افراد سودجو از احساسات مردمی نباشیم.

وی گفت:معضل متکدیان، بیشتر از اینکه یک مساله اقتصادی و اجتماعی باشد، یک مساله فرهنگی است؛ اگر فرهنگ کمک کردن به متکدیان در سطح شهر توسعه یابد، افرادی که به دنبال سوءاستفاده هستند نیز بیشتر می‌شود.

انتهای پیام/282/.

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon