امام موسی صدر؛ آنگونه که دیگران ندیده‌اند / رمان بیروط نقد شد

امام موسی صدر؛ آنگونه که دیگران ندیده‌اند / رمان بیروط نقد شد

ابراهیم اکبری دیزگاه، نویسنده رمان «بیروط» به امام موسی صدر از منظری دیگر نگریسته است. نویسنده با راوی‌ای سراغ این قصه می‌رود که خودش بحران عمیق درونی دارد.

به گزارش خبرنگار دین تسنیم، نشست نقد و بررسی کتاب «بیروط» نوشته ابراهیم اکبری دیزگاه، برگزیده شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در بخش داستان بلند و رمان، با حضور مهدی کفاش و علی‌الله سلیمی در سالن جلسات نشر صاد برگزار شد.

ابراهیم اکبری دیزگاه در این جلسه این کتاب را تجربه زیستن و برداشتی از شخصیت خود معرفی کرد. به گفته وی اگر نویسنده با اثر خود متحد نشود و وجود خارجی و کتبی اثر خود را یکی نداند، اثر دلپذیری را خلق نخواهد کرد.
در ادامه علی‌الله سلیمی، مجری این برنامه، این کتاب را اثری قابل توجه از جهات گوناگون دانست که در جلسات و نشست‌های متعدد می‌شود درباره آن صحبت کرد؛ از زبان منتقدان و کارشناسان مختلف و از زوایای گوناگون چرا که ظرفیت‌های معنایی زیادی در بطن این اثر ادبی نهفته است که هر مخاطب و کارشناسی با توجه به دریافت‌های خود می‌تواند درباره لایه‌های معنایی آن صحبت کند.

به گفته وی داستان کتاب درباره قهرمانی است که در خود حس مُعَلَق بودن را لمس می‌کند و از یک خانواده‌ای که مفاهیم دینی در آن پررنگ بوده است به علت سختگیری‌های پدر دچار دلزدگی می‌شود و شیفته شخصیتی چون امام موسی صدر می‌شود که در تمام عرصه‌های زندگی خود نمونه‌ای بی بدیل از عدم افراط و تفریط در امور بوده است.

در این جلسه مهدی کفاش که منتقد و کارشناس برنامه بود گفت: این اثر بیشتر از آنکه یک سفرنامه باشد، روایت یک داستان در بستر 40 روز (چله) است و شخصیت اصلی داستان نمی‌خواهد امام موسی صدر را آن‌گونه که همه دیده‌اند، بنگرد. از نظر وی این کتاب یک گفتمان مذهبی است و شخصیت اصلی با قطعیت خود همواره به دنبال شک‌های خود می‌رود.

سید موسی صدر | امام موسی صدر , کتاب ,

از نظر کفاش زبردستی نویسنده این بوده است که شخصیت اصلی را از سطح اولیه داستان بیرون آورده و به سطح افکار، احساسات و ادراکات قهرمان داستان برده است که همواره در پی یافتن پاسخ به پرسش‌های فلسفی خود است. گفتنی است داستان این کتاب درباره مرد جوان مستندسازی است که در زمانه‌ی پراضطراب و هیاهویی که داعشی‌ها و تکفیری‌ها به راه انداخته‌اند از آلمان به بیروت می‌رود تا با مردی آشنا شود که می‌گوید: کشور با محبت ساخته می‌شود.
کفاش در ادامه اذعان کرد که ابراهیم اکبری دیزگاه، نویسنده رمان «بیروط» به امام موسی صدر از منظری دیگر نگریسته است. نویسنده با راوی‌ای سراغ این قصه می‌رود که خودش بحران عمیق درونی دارد. این کتاب بیش از آن‌که روایت واقعیت زندگی امام موسی صدر باشد، روایت خواب‌ها و کابوس‌های ما در زندگی است که با زبان داستان و فلسفه روایت شده است.

این منتقد گفت: دیزگاه از جمله نویسندگانی است که دغدغه انسان به ما هو انسان و انسان ایرانی و ایران را دارد و این نگاه در آثار او متجلی است و همچنین در آثار وی پدر، معنایی از خدا دارد و مشکل شخصیت اصلی با پدر به تمامی مشکلات وی سرایت می‌کند.

کتاب «بیروط» توسط نشر صاد منتشر شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران