اینجا "مهر مادری" ذخیره می‌شود/ روایتی از پرسودترین بانک ایران برای نوزادان

اینجا "مهر مادری" ذخیره می‌شود/ روایتی از پرسودترین بانک ایران برای نوزادان

چند سالی است که تأسیس یک بانک در دل یکی از بیمارستان‌های زنان پایتخت، به مادران کمک کرده تا علاوه بر محبت به فرزند خود، مهر مادری خود را در قالب چند شیشه شیر طبیعی، بین نوزادان دیگر نیز تقسیم کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ وقتی صحبت از محبت و فداکاری و ایثار به میان می‌آید، یکی از اولین کلماتی که در ذهنمان نقش می‌بندد کلمه «مادر» است. از زمانی که یک جنین در رحم مادر تکامل می‌یابد مهر و محبت مادر به او نیز شکل می‌گیرد و هر چه نوزاد بزرگتر می‌شود این مهر مادری نیز وسعت بیشتری پیدا می‌کند. چند سالی است که تأسیس یک بانک در دل یکی از بیمارستان‌های زنان پایتخت، به مادران کمک کرده تا علاوه بر محبت به فرزند خود، مهر مادری خود را در قالب چند شیشه شیر طبیعی، بین نوزادان دیگر نیز تقسیم کنند.

سال 1398 بود که «بانک شیر مادران» در بیمارستان شهید اکبرآبادی تأسیس شد تا مادران فداکار تهرانی بتوانند با اهدای شیر خود به نوزادان نارس و یا بیمار کمک کنند و تا به امروز، با این روش بیش از 2 هزار نوزاد از نعمت شیر مادر، بهره‌مند شده‌اند.

به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا(س) و روز مادر راهی بانک شیر مادر بیمارستان اکبرآبادی شدیم تا درباره آن بیشتر بدانیم.

بانک شیر چیست؟

بانک شیر مادر محلی است که شیرهای اهدایی مادران را به روش صحیح جمع‌آوری و آماده‌سازی می‌کند تا شیر این مادران جهت ارائه به شیرخوارانی که نارس یا بیمارند و از شیر مادر خودشان محروم هستند، آماده شود.

شیر مادر , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان ,

تاریخچه بانک شیر مادر به چه زمانی باز می‌گردد؟

اولین بانک شیر مادر در جهان در شهر وین اتریش در سال 1909 میلادی ایجاد شد. پس از گسترش مصرف شیر مادر در جهان، محققان به این نتیجه رسیدند که نوزادان نارس با مصرف شیر مادر بیشتر زنده می‌مانند. در پی کاهش مرگ و میر کودکان زیر 5 سال با مصرف شیر مادر، سازمان بهداشت جهانی و یونیسف برای نوزادانی که به هر دلیل از شیر مادر خود محروم بودند شیر دایه و یا شیر مادران دیگر را که آماده و پاستوریزه شده باشد توصیه کردند و همین امر باعث ترویج بانک‌های شیر در سراسر جهان شد.

بانک شیر پرسودترین بانک برای نوزادان

سهلانی، کارشناس اجرایی بانک شیر نوزادان بیمارستان اکبرآبادی درباره مزایای مصرف شیر مادر برای نوزادان به تسنیم می‌گوید: «شیر مادر بهترین ماده برای تغذیه شیرخواران است و منافع بسیار زیادی برای سلامتی مادر و کودک، در کوتاه‌مدت و بلندمدت دارد. از نظر علمی، بهترین شیر برای هر نوزاد شیر مادر خودش است اما بسیاری از نوزادان نارس، به دلایل مختلف از جمله وضعیت جسمی و روحی مادر، تا روزها امکان تغذیه با شیر مادر را ندارند. در عین حال با توجه به این که مصرف شیر خشک، نوزادان را با بروز عوارض متعددی از جمله التهاب شدید روده در نوزادان نارس، عفونت، و افزایش مرگ‌و‌میر مواجه می‌کند، در بسیاری از بیمارستان‌های پیشرفته جهان در بخش‌های نوزادان برای آن دسته از نوزادان نارس که هنوز شیر مادر خودشان تولید و جاری نشده و یا کافی نیست، از شیر اهدایی پاستوریزه شده مادر استفاده می‌کنند که این پاستوریزاسیون شیر مادر در بانک شیر انجام می‌شود. بنابراین بانک شیر، پرسودترین بانک برای نوزادان است.»

ماجرای یک نذر مادرانه

یکی از مادران که برای اهدای شیر به نوزادان نارس به بانک شیر بیمارستان اکبرآبادی آمده، درباره این اقدام خود می‌گوید: «زمانی که فرزنددار شدم برای سلامتی فرزندم نذر کردم که اگر شیر مازاد داشتم آن را برای نوزادان بیمار، اهدا کنم.»

وی می‌افزاید: «از زمانی که فرزنددار شدم تصمیم گرفتم به نیت حضرت علی‌اصغر(ع) تا 6 ماه، شیر خود را به بانک شیر اهدا کنم. حس خیلی خوبی دارد این که احساس می‌کنی ماده‌ای در بدن تو جاری است که می‌تواند به نوزادان بیمار و نارس زندگی بهتری هدیه کند.»

کدام مادران می‌توانند شیر خود را اهدا کنند؟

کارشناس بانک شیر مادران بیمارستان اکبرآبادی درباره شرایط اهدای شیر مادر می‌گوید: «مادرانی می‌توانند اهداکننده شیر باشند که فرزندانشان در بخش نوزادان و یا NICU بستری هستند و شیر اضافی دارند، یا در منزل شیرخوار زیر یک سال داشته و شیر اضافه بر نیاز فرزند خود دارند. این مادران باید در طی 12 ماه گذشته زایمان کرده باشند؛ به انجام آزمایشات خونی موردنیاز، رضایت داشته باشند؛ سابقه ابتلا به ویروس نقص ایمنی (HIV)، هپاتیت B و هپاتیت C نداشته باشند؛ سابقه خالکوبی یا پیوند اعضا نداشته باشند؛ معتاد یا سیگاری نباشند و به طور مرتب و عادی از دارو استفاده نکنند. البته استفاده از انسولین، هورمون‌های جایگزین تیروئید، ویتامین‌ها، آهن، کلسیم، اسپری‌های بینی، داروهای استنشاقی آسم، پمادهای موضعی، قطره‌های چشم و داروهای پیشگیری از بارداری پروژسترونی که در شیر ترشح نمی‌شوند مانعی برای اهدای شیر نیستند.»

شیر مادر , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان ,

مراحل اهدای شیر چیست؟

سهلانی درباره مراحل اهدای شیر توضیح می‌دهد: «در بیمارستان ابتدا متولی پذیرش بانک از مادر شرح حال خواهد گرفت و برگه رضایت برای اهدای شیر را امضا خواهند کرد. پس از آن نمونه خون مادر را برای انجام آزمایش جهت اطمینان از عدم ابتلا به ویروسHIV، هپاتیت B و هپاتیت C خواهند گرفت. این آزمایشات کاملاً رایگان بوده و به این ترتیب مادر می‌تواند از سلامت شیر خود نیز با خبر شود. پس از اتمام فرایند ثبت نام، ظروف مورد نیاز برای جمع‌آوری و ذخیره‌سازی به مادر داده می‌شود تا شیر خود را در منزل، در آن ظروف بدوشد. سپس پیک بیمارستان شیر مادر را به صورت خنک به محل بانک منتقل می‌کند و شیر مادر در آنجا پاستوریزه می‌شود تا برای استفاده نوزادان نارس یا بیمار آماده شود.»

شیر مادر , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان ,

بانک شیر، پاک‌ترین و پرسودترین بانک برای نوزادان است؛ بانکی که مهم‌ترین سرمایه‌اش در وجود مادران جاری است؛ بانکی که مهر مادری را قطره قطره، ذخیره می‌کند و ارزش دارایی‌هایش، به اندازه حیات یک نوزاد است.

گزارش از: پریسا حیدری

انتهای پیام/؛

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon