بازخوانی انگیزه های رژیم صهیونیستی از ترور صالح العاروری

بازخوانی انگیزه های رژیم صهیونیستی از ترور صالح العاروری

اسرائیل تلاش دارد تا با پرداختن به این موضوع که العاروری نخبه و مبدع جنگ حمله ۷ اکتبر بوده، از ترور دوشنبه گذشته در بیروت به عنوان دستاوری بزرگ برای خود پس از شکست مفتضحانه ۷ اکتبر ترسیم نماید.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، دوشنبه شب مورخ 12دی ماه در جنوب بیروت منطقه ضاحیه در محله المشرفیه، آپارتمان محل استقرار چند تن از رهبران و فرماندهان حماس در لبنان به وسیله 3موشک پهپاد اسرائیلی مورد حمله قرار گرفت و در این میان 7 نفر شهید و حدود 18 نفر زخمی شدند.

مشخصا سرشناس ترین شخصیت در این بین، «صالح العاروری»، معاون دفتر سیاسی حماس بود که به همراه 2 چهره دیگر واحدها نظامی حماس یعنی سمیر فندی (ابوعامر) و عزام الاقرع از فرماندهان شاخه نظامی حماس از گردان های القسام و 4 نفر دیگر که از نیروهای حماس به شهادت رسیدند.

شهید العاروری موسس شاخه دانشجویی حماس در کرانه باختری بود و پیش از این 18 سال در زندان های اسرائیل محبوس بود. وی نهایتا طی عملیات تبادل گلیعاد شالیت، نظامی اسرائیلی دربند حماس، از زندان های اسرائیل آزاد و پس از مدتی از فلسطین تبعید شد. او طی سالیان متوالی مسئولیت دفتر حماس در سوریه، ترکیه، قطر و لبنان را عهده دار بود.

وی همچنین با توجه به نزدیکی اش به ایران و محل استقرارش در بیروت نقش رابط میان حماس و حزب الله را ایفا می کرد. هرچند در رسانه صداو سیما از ایشان به عنوان مهندس حمله 7 اکتبر (طوفان الاقصی) یاد شد، طبق گفته روزنامه فیگارو فرانسه به نقل از منابع نزدیک به گروه حماس او اصلا تا نیم ساعت پیش از شروع حمله به سرزمین های اشغالی اطلاعی از حمله نداشت.

اسرائیل ممکن است به وسیله برخی از رسانه های خود مثل روزنامه یدیعوت آحارونوت، روزنامه هاآرتص و شبکه 2 تلویزیون اسرائیل سعی داشته باشد با پرداختن به این موضوع که العاروری نخبه و مبدع جنگ حمله 7 اکتبر بوده، سعی در کسب دستاوردی بزرگتر از واقعیت برای خود داشته باشد، چرا که تا به حال به هیچ یک از اهداف مشخص کرده خود از جمله نابودی یحیی السنوار، رهبر حماس، محمد السنوار و محمد الضیف 3 فرمانده اصلی جنگ 7 اکتبر (طوفان الاقصی) و همچنین از بین بردن کلیت حماس در غزه نداشته است.

لذا حال با ضربه به یکی از مسئولین حماس در خارج از فلسطین که اساسا در حمله 7 اکتبر هیچ نقشی نداشته و از دور محاسبات جنگ مذکور خارج بوده می کوشد در عرصه داخلی و بین المللی برای خود دستاوردسازی کند و در این میان بعضی از رسانه های ما نادانسته از هدف این خبر، در تقویت این موضوع گام برمی دارند.

اما نکته ای که اینجا مطرح است تهدید سیدحسن نصرالله است. ایشان که در رسانه های عبری و عربی به صداقت در گفتار و عدم خلف وعده شهرت دارد، پیش از این ترور در یکی از سخنرانی های خود اسرائیل را تهدید کرده بود که اگر فردی از گروه های مقاومت فلسطینی در لبنان ترور شود فرقی نمی‌کند که او لبنانی باشد یا فلسطینی، در پاسخ یکسان خواهد بود و قطعا با پاسخ کوبنده مقاومت همراه خواهد شد.

کارشناسان بر این باورند که پاسخ مقاومت به این ترور امری قطعی هست، اما مولفه زمان و شدت آن مهم است، چرا که اگر پاسخ را موکول به زمان دیگری کند، این مسئله تاثیری مستقیم در تصمیم گیری های آینده کابینه های اسرائیل خواهد گذاشت.

در این بین برخی ناظران معتقدند حتی در صورت پاسخگویی حزب الله، دولت آمریکا نیز علی رغم تبلیغات و جنجال های رسانه ای، تمایل چندانی به ورود به این مناقشه ندارد. به باور این گروه با توجه به انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا و امکان گسترده تر شدن دامنه جنگ در منطقه و به خطر افتادن منافع اقتصادی آمریکا در منطقه جنوب غرب آسیا، احتمال ورود آمریکا به عرصه نبرد با حزب الله بسیار اندک است.

مصطفی اکبری/ کارشناسی ارشد مطالعات امریکا و پژوهشگر حوزه رژیم صهیونیستی

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon