تحولات اوکراین| زلنسکی از اروپا خواست به روسیه درس عبرت بدهد

تحولات اوکراین| زلنسکی از اروپا خواست به روسیه درس عبرت بدهد

تلفات کلی ارتش اوکراین در درگیری با روسیه، کمبود جدی مهمات و موشک کی‌یف، فقدان استراتژی کاخ سفید در قبال اوکراین، نگرانی کی‌یف از تولید انبوه پهپاد در روسیه و سهم خاص آلمان در کمک‌های اتحادیه اروپا به اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس‌ جمهور اوکراین شب گذشته، یکشنبه، اعلام کرد که کشورهای اروپایی باید به دلیل حمله نظامی به این کشور، به مسکو یک درس عبرت بدهند. او معتقد است که اوکراین امکان شکست دادن روسیه را دارد، ولی برای انجام این کار، اتحادیه اروپا به ایجاد یک صنعت یکپارچه تسلیحاتی نیاز دارد. 

زلنسکی در کنفرانس  "جامعه و دفاع" سوئد گفت: روسیه را "می‌توان شکست داد"، اما این کار "نیاز به همبستگی دارد". ایمن کردن اروپا از روسیه در درازمدت تنها با ایجاد یک صنعت تسلیحاتی یکپارچه اروپایی محقق خواهد شد. 

رئیس جمهور اوکراین مدعی شد که روسیه یک "جنگ ترکیبی" علیه بخش های بزرگی از اروپا به راه انداخته است. به عقیده او، اوکراین همیشه "یکی از مهم ترین کمک کنندگان به امنیت اروپا" بوده و خواهد بود و کی‌یف به دنبال دستیابی به بهترین تسلیحات و فناوری جهان برای تضمین امنیت خود و شرکای اروپایی خود است.

 زلنسکی یادآور شد که اروپا باید بر ایالات متحده تأثیر بگذارد تا آنها مشکل تخصیص کمک به کی‌یف را حل کنند. برای اینکه، غرب با کمک به اوکراین، در واقع از خود محافظت می‌کند و این کار منافع اروپایی‌ها را تامین خواهد کرد.

وی همچنین تاکید کرد که یکی از اولویت‌های کی‌یف اجرای تصمیم بروکسل برای آغاز مذاکرات در مورد الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا و همچنین توسعه روابط و ارتباطات با اعضای ائتلاف آتلانتیک شمالی است، به طوری که "هر یک از رهبران کشورهای عضو 100 درصد احساس کند که ناتو همراه با اوکراین بسیار قوی‌تر خواهد شد".

ضمن اینکه ادعای زلنسکی درباره تهدید روسیه برای اروپا از سوی سخنگوی کرملین تکذیب شده است. به گفته دمیتری پسکوف، مسکو هرگز اروپا را تهدید نکرده، بلکه فقط کمک نظامی به اوکراین را محکوم می‌کند. به گفته او، کشورهای غربی از این طریق فقط "روغن به آتش جنگ می افزایند" و "مصائب بیشتری را برای اوکراین به ارمغان می آورند".

مقامات روس بارها از ایالات متحده و اتحادیه اروپا به دلیل ارائه کمک نظامی به کی‌یف انتقاد کرده‌اند. در عین حال مسکو با عضویت اوکراین در ناتو مخالف است و ولادیمیر پوتین بارها گفته است که این موضوع امنیت روسیه را تهدید می‌کند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور نیز  معتقد است که اتحادیه اروپا در حال "ادغام شدن" با ائتلاف آتلانتیک شمالی و "دنبال کردن ردپای آن" است. او از جمله شروط دستیابی به صلح در اوکراین را خودداری کی‌یف از پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا نام برده است. 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به ششصد و هشتاد و چهارمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

در اوکراین تلفات نیروهای مسلح اوکراین نیم میلیون سرباز برآورد شده است

یوری لوتسنکو، دادستان کل پیشین اوکراین فاش کرده است که نیروهای مسلح این کشور ماهانه متحمل  حدود 30 هزار کشته و مجروح جدی می‌شود  و از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین بیش از 500 هزار سرباز خود را از دست داده است.

این مقام اوکراینی در یک گفتگوی تلویزیونی ابراز عقیده کرد که مقامات کی‌یف باید آمار واقعی تلفات نیروهای مسلح اوکراین را منتشر کنند، زیرا مردم باید جدی بودن وضعیت را درک کنند و برای خدمت در ارتش انگیزه داشته باشند.

لازم به یادآوری است که مقامات نیروهای مسلح اوکراین داده‌های مربوط به تلفات در ارتش را طبقه بندی شده دانسته و اعلام نمی‌کنند. در اواسط ماه دسامبر، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که تلفات ارتش اوکراین از آغاز درگیری نظامی از 380 هزار نیروی نظامی کشته و زخمی گذشته است.

کمبود موشک برای سیستم‌های دفاع هوایی کی‌یف

مجله آلمانی "فوکوس" بامداد امروز، دوشنبه، گزارش داد که اوکراین با مشکل جدی در زمینه تامین موشک برای سیستم‌های دفاع هوایی خود مواجه است.

در این نشریه آمده است: سیستم دفاع هوایی به یک نقطه ضعف جدی برای اوکراین تبدیل شده است، زیرا همه سیستم‌ها یک ویژگی مشترک دارند: موشک‌های مورد نیاز آنها بسیار نادر هستند. حتی مهمات شوروی در غرب خریداری می‌شود، به عنوان مثال در بلغارستان و اسلواکی چنین است.

همانطور که در این گزارش یادآوری شده، یوری ایگنات،سخنگوی فرماندهی نیروی هوایی نیروهای مسلح اوکراین، اعتراف کرده که کی‌یف به طور مستقل  نمی‌تواند مهمات مورد نیاز برای سیستم دفاع هوایی را تولید کند و به مقادیر زیادی از این سلاح برای سرنگونی موشک‌ها و پهپادهای روسی نیاز است.

علاوه بر این، موشک‌های مدرن غربی، به عنوان مثال برای سامانه‌های موشکی ضد هوایی پاتریوت، بسیار گران قیمت بوده و تولید کندی دارند و عملاً هیچ کمکی از سوی آمریکا در این رابطه وجود ندارد.

فوکوس در پایان می‌نویسد: همه اینها اوکراین را در موقعیت بسیار دشواری در برابر تهدید حملات گسترده جدید روسیه قرار داده است. ضمن اینکه، در حال حاضر هیچ دلیلی وجود ندارد که امیدوار بود حملات هوایی به زیرساختارهای حیاتی در اوکراین کمتر خواهد شد.

چند روز قبل، اولگ استاریکوف، سرهنگ سابق سرویس امنیت اوکراین فاش کرد که نیروهای هوا-فضای روسیه حملات گسترده‌ای را به اهداف نظامی در اوکراین انجام داده و در جریان آن مهمات دفاع هوایی ارتش اوکراین را از بین برده‌اند. به گفته وی، نیروهای مسلح روسیه با استفاده از برتری هوایی خود به حمله به زیرساختارهای نظامی اوکراین ادامه می‌دهند. 

جانسون: کاخ سفید باید یک استراتژی در مورد اوکراین ارائه دهد

مایک جانسون، عضو حزب جمهوری خواه از ایالت وئیزیانا و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا معتقد است که دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده باید روشن کند که استراتژی آن در قبال اوکراین چیست. او شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیون CBS، تاکید کرد که ادامه حمایت از کی‌یف به این موضوع بستگی دارد.

جانسون تاکید کرد که جمهوری‌خواهانی که با تخصیص بودجه جدید به اوکراین مخالف هستند، به کاخ سفید «سیگنال واضحی می‌فرستند که دولت بایدن صادقانه با آمریکایی‌ها صحبت نمی‌کند. ما در اوکراین می‌خواهیم به چه چیزی دست یابیم؟ استراتژی ما چیست؟ چه هدفی داریم؟ چگونه بر این میزان وجوه گرانبهایی که از جیب مالیات دهندگان پرداخت می‌شود، کنترل خواهیم کرد؟ باید به همه این سئوالات پاسخ داده شود.» 

وی یادآور شد که بدهی ملی ایالات متحده بیش از 34 تریلیون دلار است و اگر بودجه اضافی به کی‌یف تخصیص داده شود،  این رقم شروع به افزایش بیشتر خواهد کرد. به گفته جانسون، او قبلاً درخواستی را به  کاخ سفید ارسال کرده، اما هنوز هیچ پاسخی دریافت نکرده است.

روز گذشته سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون، به این نکته اشاره کرد که مقامات دولت ایالات متحده و دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، با واقعیت ارتباطی ندارند. به عقیده او، حقیقت برای دولت آمریکا اهمیتی ندارد.

برگزاری کنفرانس مطبوعاتی وزیر خارجه ژاپن در سالنی زیرزمینی در کی‌یف

به گزارش رسانه‌های اوکراینی ، یوکو کامیکاوا، وزیر خارجه ژاپن شب گذشته در پایان سفرش به کی‌یف به دلیل به صدا درآمدن آژیر هشدار حمله هوایی مجبور به برگزاری کنفرانس مطبوعاتی در یک سالن زیرزمینی شد.

یادآوری شده که دیمیتری کوله‌با، وزیر خارجه اوکراین نیز در این کنفرانس مطبوعاتی حضور داشت.

کامیکاوا در این نشست خبری اعلام کرد که ژاپن 37 میلیون دلار به صندوق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ارسال خواهد کرد تا سیستم‌های شناسایی پهپاد را در اختیار اوکراین قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری کیودو، وزیر خارجه ژاپن همچنین قول داد که توکیو پنج ژنراتور توربین گازی سیار را برای کمک به مردم اوکراین برای «زنده ماندن در زمستان سخت» تامین خواهد کرد.

روز یکشنبه وزیر خارجه ژاپن برای یک سفر از قبل اعلام نشده وارد کی‌یف شد. کامیکاوا در جریان این سفر خارجی خود از چندین کشور اروپایی و همچنین ایالات متحده دیدن خواهد کرد. 

اوکراین طی یک ماه آینده با کمبود مهمات مواجه خواهد شد

پیر دی یونگ، سرهنگ بازنشسته فرانسوی و کارشناس مسائل ژئوپلیتیک در یک برنامه تلویزیونی پیش‌بینی کرد که نیروهای مسلح اوکراین آخرین مهمات نظامی خود را نیز در ماه آینده مورد استفاده قرار داده و پس از آن با کمبود جدی مهمات مواجه خواهند شد. 

وی گفت: «من معتقدم که آنها فقط برای حدود یک ماه مهمات دارند که برای مصرف نظامیان اوکراینی بسیار کم است، زیرا یک ماه تا اواسط فوریه فرصت باقی مانده و در اواسط فوریه اوج زمستان خواهد بود.»

به گفته این سرهنگ فرانسوی، هر دو ارتش اکنون در تلاش برای تثبیت موقعیت خویش در جبهه نبرد و انجام حملات استراتژیک هستند، اما این مسئله نیاز به منابع انسانی و نظامی دارد. پیر دی یونگ معتقد است که نظامیان اوکراینی از قدرت روحی یا نظامی کافی برای ادامه درگیری برخوردار نیستند.

برلین نیمی از کمک‌های اتحادیه اروپا به اوکراین را پرداخت می‌کند

کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان شب گذشته اعلام کرد که برلین نیمی از کل کمک های اتحادیه اروپا به اوکراین را پرداخت می‌کند. او در یک مصاحبه گفت: در حال حاضر، سهم آلمان از کل کمک‌های اتحادیه اروپا به اوکراین، حداقل نیمی از آنها را به خود اختصاص داده است.

 لیندنر تاکید کرد، دیگر کشورهای اتحادیه اروپا قدرتمند از لحاظ مالی باید تلاش بیشتری برای کمک به اوکراین انجام دهند.

وزیر دارایی آلمان همچنین معتقد است که تحریم‌های ضد روسی باعث افزایش قیمت نفت و گاز شده است. ضمن اینکه، به گفته او، اقتصاد آلمان به دلیل روند اوضاع در آمریکا، تورم در چین و افزایش نرخ بهره با مشکلات جدی مواجه شد.

پیش از این، در اوایل ژانویه، گزارش شد که آلمان بسته دیگری از کمک‌های نظامی را به اوکراین منتقل کرده که شامل انواع تجهیزات نظامی سنگین است.

سرهنگ انگلیسی: غرب در مورد تهدید روسیه تردید دارد

سرهنگ بازنشسته بریتانیایی "ریچارد کمپ" در مصاحبه با روزنامه تلگراف، به این واقعیت اشاره کرد که تعدادی از رهبران غربی به تهدید از جانب روسیه اعتقادی ندارند، در غیر این صورت آنها مدت‌ها پیش از همه ابزارها برای جلوگیری از این مسئله استفاده می‌کردند و برای "پیروزی" تسلیحات جدی در اختیار ارتش اوکراین قرار میدادند. 

وی گفت: «این کافی نیست که به مردم بگوییم که اوکراینی‌ها نه تنها برای کشور خود، بلکه برای دفاع از کل اروپا می‌جنگند و  این عقیده را به آنها تلقین کنیم که اگر پوتین ( رئیس‌جمهور روسیه) در (این مناقشه) موفق شود، بعد از آن اروپا از سوی مسکو تهدید خواهد شد.»

این مقام نظامی سابق افزود: هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا یا رهبران کشورهای اروپای غربی به چنین نظریاتی اعتقاد داشته باشند و واقعاً نگران آن باشند که روسیه بعد از اوکراین به اروپا حمله خواهد کرد.

سرهنگ کمپ همچنین یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اکنون با "بزرگترین چالش دوران رهبری خود" از فوریه 2022 مواجه است. به گفته وی، زمانی که او آخرین بار در کی‌یف بود، نظریه توافقنامه صلحی که در آن مسکو در ازای تضمین عدم تلاش اوکراین برای «بازپس گیری مناطق پیوسته به روسیه» و «عضویت اوکراین در ناتو» جنگ را به پایان برساند، «مطمئناً» در میان برخی از رهبران سیاسی مورد بحث قرار داشت.

در عین حال، به عقیده این کارشناس نظامی، جو بایدن و بسیاری از رهبران اروپایی "چیزی جز چنین توافقنامه صلح و در کوتاهترین زمان ممکن نمی‌خواهند". کمپ افزود: البته هرگونه توجه جدی به مذاکرات صلح با روسیه "به منزله شکست اوکراین خواهد بود".

افسر سابق اطلاعاتی آمریکا: اوکراین در درگیری با روسیه مجبور به تسلیم است

اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی تفنگداران دریایی آمریکا ابراز عقیده کرد که اوکراین در درگیری با روسیه مجبور به تسلیم شدن کامل خواهد شد و تمام شروط مسکو را برآورده خواهد کرد.

او در یک مصاحبه اینترنتی پیش بینی کرد: «چه مذاکراتی؟ هیچ مذاکره‌ای وجود نخواهد داشت. به عقیده من تسلیم بدون قید و شرط خواهد بود. آیا شما چرا با طرفی که درصدد نابودی آن بوده و در این راه در حال موفقیت هستید، مذاکره می‌کنید؟»

ریتر یادآور شد که اوکراین چندین فرصت برای توقف درگیری نظامی و آغاز مذاکرات داشت، با این حال، کی‌یف عمدا از حل و فصل مناقشه از طریق دیپلماتیک خودداری کرد. به گفته این افسر سابق اطلاعاتی آمریکایی، در حال حاضر امکان مذاکره وجود ندارد و با توجه به وضعیت جبهه نبرد، اوکراین مجبور به تسلیم بی قید و شرط خواهد شد.

دیپلمات روس: بحران اوکراین نتیجه استراتژی آمریکا برای تضعیف روسیه است

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل معتقد است که درگیری نظامی در اوکراین اهداف واقعی ایالات متحده را آشکار کرده که استراتژی آن تضعیف و تحمیل شکست بر روسیه است. این دیپلمات با اطمینان تاکید کرد که نیروهای اوکراینی قطعاً توانایی اقدام نظامی جدی را ندارند ، زیرا کی‌یف "به زودی شکست خواهد خورد."

 او در صفحه خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: ولی همانطور که بحران اوکراین نشان داده، موجودیت روسیه از سوی ناتو که عملاً از طریق نیروهای نیابتی خود در حال جنگ در خاک اوکراین است، تهدید می‌شود و این نقطه اوج استراتژی بلندمدت آمریکا برای تضعیف و سپس شکست دادن روسیه است.

 پولیانسکی همچنین به این نتیجه رسید که جهان پس از شکست کی‌یف و حامیان آن تغییر خواهد کرد و کاملاً متفاوت خواهد بود. وی افزود: اگر ناتو و ایالات متحده هیچ نتیجه‌ای نگیرند و بر اساس اصل امنیت غیرقابل تقسیم در ساختار امنیتی اروپا دگرگونی صادقانه و عمیق انجام ندهند، این اشتباه بزرگی برای غرب خواهد بود.

تولید انبوه پهپاد در روسیه تهدیدی بزرگ برای اوکراین است

روزنامه "فایننشال تایمز" با اشاره به سخنان سرهنگ نیروهای مسلح اوکراین، ایوان پاولینکو گزارش داده است که تولید انبوه و استفاده گسترده روسیه از هواپیماهای بدون سرنشین در جریان درگیری نظامی به تهدید بزرگی برای ارتش و تاسیسات نظامی اوکراین تبدیل شده است.

این مقام نظامی گفت: روس‌ها اخیراً تعداد زیادی پهپاد را تولید کرده‌اند و آنها به یک تهدید واقعاً بزرگ برای ما تبدیل شده است. استفاده گسترده از پهپادها در جبهه نبرد چیز جدیدی است. وی از کشورهای غربی خواست تجهیزاتی را به کی‌یف ارائه دهند که به آنها امکان می‌دهد تا سیستم های هدایت ماهواره ای پهپادهای روسی را سرکوب کنند.

این روزنامه یادآور شد که روسیه در حال افزایش برتری فزاینده خود نسبت به اوکراین در عرصه جنگ الکترونیک است و حملات گسترده اخیر نیروهای مسلح روسیه به اهداف نظامی اوکراین تنها ناتوانی نیروهای مسلح اوکراین در مبارزه با هواپیماهای بدون سرنشین روسی را به خوبی نشان داد. 

در اواخر ماه دسامبر، نشریه "دیلی تلگراف" نیز اعتراف کرده بود که سیستم‌های جنگ الکترونیک روسیه به نمونه بارز برتری فناوری ارتش روسیه نسبت به نیروهای مسلح اوکراین تبدیل شده‌اند.

طبق این گزارش، ارتش اوکراین به خوبی می‌داند که از این لحاظ در مضیقه قرار دارد: فرکانس‌های رادیویی مسدود شده‌ و سیستم‌های هدایت رمزگذاری شده‌اند. به همین دلیل، سیستم‌های موشکی پرتاب چندگانه HIMARS که به نیروهای مسلح اوکراین ارائه شده، تقریباً همیشه از بین می‌روند و پهپادهای اوکراینی نیز به سختی امکان نفوذ به خطوط دفاعی روسیه را پیدا می‌کنند.  

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon