هشدار؛ مازندران در سراشیبی پیری جمعیت

هشدار؛ مازندران در سراشیبی پیری جمعیت

حکایتی تلخی است؛ حکایت پیر شدن؛ حکایت پیر شدن آدمی و ناگوارتر، حکایت پیر شدن یک جمعیت؛ یک جمعیت بزرگ؛ یک ملت؛ اتفاقی که همزمان با سراسر کشور، در مازندران هم در حال وقوع است و این را آمار کاهشی موالید می‌گوید؛ آمار کاهش ۵ درصدی موالید در مازندران.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابل،آمار و ارقام موالید در مازندران در سال جاری نگران کننده است؛ چراکه بر خبر تلخی دلالت دارد؛ خبری که وقتی کنار تحلیل و تفسیر کارشناسان می‌نشیند حکایت از پیر شدن این استان شمالی دارد؛ پیر شدن جمعیت 3 میلیون نفری‌اش و مشکلات و پیامدهای منفی آشکار و نهانی که به دنبال دارد.   

مجتبی فاطمی، مدیر کل ثبت و احوال مازندران درخصوص این آمار نگران کننده به خبرنگار تسنیم گفت: در مازندران در 9 ماهه اول سال 1401 تعداد 21729 نفر ولادت داشتیم، درحالی که این آمار در 9 ماهه اول سال 1402 به 20649 نفر رسیده است که کاهش 5 درصدی را نشان می‌دهد.

فاطمی با بیان اینکه در آذر 1401 موالید مازندران 2496 نفر بوده، درحالی که در آذر امسال و در همین ماه، این رقم به 2357 نفر رسیده است، افزود: آمار یک ماهه آذر هم حاکی از کاهش 6.5 درصدی موالید است.

نکا، نوشهر و کلاردشت امسال پرجمیعت‌تر شدند

مدیر کل ثبت و احوال مازندران گفت: بالاترین نرخ ولادت‌ها در سال 1401 به ازای هر هزار نفر مربوط به شهرهای نکا، ساری و بابلسر و بیشترین ولادت‌های استان در 9 ماهه اول سال 1402 مربوط به شهرهای نکا، نوشهر و کلاردشت بوده است.

میاندرود، گلوگاه و عباس آباد در تهِ صف

فاطمی به شهرهایی که دارای کمترین موالید در سال جاری بودند هم اشاره کرد و افزود: امسال کمترین ولادت‌ها نسبت به مدت‌زمان مشابه سال گذشته، به میاندرود، گلوگاه و عباس‌آباد تعلق گرفته است.

وی میانگین دوقلوزایی در 9 ماهه اول سال را هم 392 مورد عنوان کرد و افزود: بیشترین نرخ دوقلوزایی مربوط به شهر ساری و آمل بوده است .

فاطمی یادآور شد که امسال 7 مورد هم سه قلوزایی داشته‌ایم که مربوط به شهر ساری است.

جوانها امسال برای ازدواج سختگیرتر شده‌اند

مدیر کل ثبت و احوال مازندران گریزی هم به آمار ازدواج در مازندران زد و گفت: میزان ازدواج در 9 ماهه اول سال 1401 در مازندران 13314 مورد بوده که این رقم در سال 1402 به 12687 مورد رسیده و به عبارتی با کاهش 7.4 درصدی روبه‌رو بوده است .

فاطمی به آمار ازدواج در بازه 30 روزه آذرماه هم اشاره کرد و افزود: ازدواج در آذر 1401 در مازندران 931 مورد بوده و در آذر 1402 به 1262 مورد رسیده که خوشبختانه روند روبه رشد با نرخ افزایش 35 درصدی را نشان می‌دهد.

وی بیان داشت: بیشترین نرخ ازدواج در مازندران به شهرهای چالوس، نور و تنکابن تعلق دارد.

هشدار؛ بسرعت پیر می‌شویم

سیدعلی مظفرپور، رئیس علوم پزشکی بابل نیز در گفت‌وگو با تسنیم درباره پیری جمعیت هشدار داد و افزود: کاهش موالید و کاهش نرخ رشد جمعیت یکی از تهدیداتی است که کشور ما در سال‌های اخیر با آن روبه‌رو شده و در این میان مازندران یکی از استان‌هایی است که نرخ موالید در آن بالا نیست و متاسفانه به سرعت در حال پیر شدن است.

وی با بیان اینکه با توجه به توصیه‌ها و هشدارهای مقام معظم رهبری، قوانین و طرح‌های حمایتی مرتبط با افزایش جمعیت در کشور مصوب شده است، افزود: در همین راستا تلاش شد در دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز فعالیت‌های اثرگذاری انجام شود.

دانشگاه علوم پزشکی بابل قرارگاه فرهنگ‌سازی افزایش جمعیت

رئیس علوم پزشکی بابل ضمن اشاره به برگزاری جلسات منظم مرتبط با جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در سال گذشته بیش از 5 همایش بزرگ استانی به همت این دانشگاه برگزار شد و بزرگانی از کشور برای این همایش‌ها دعوت شدند و تلاش شد این برنامه مردمی شود.

مظفرپور افزود: فعال کردن تشکل‌های مردمی از اقدامات شاخص این دانشگاه بوده که با مشارکت و حضور پررنگ در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی نقش بسزایی در پیشبرد اهداف قرارگاه ایفا کردند.

وی یادآور شد: رشد جمعیت در ماه‌های اخیر نسبت به مدت‌زمان مشابه در سال‌های گذشته بیشتر شده که امیدواریم این روند تداوم داشته باشد.

افزایش خدمات به زوج‌های نابارور

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین با اشاره به افزایش خدمات به زوج‌های نابارور بیان کرد: ساخت ساختمان جدید مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه زهرا (س) حدود هشتاد درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امیدواریم با کمک وزارت بهداشت به بهره‌برداری برسد. همچنین سطح دوِ خدمات ناباروری در کلینیک امید برای درمان زوج‌های نابارور شروع به کار کرده و امیدواریم با درک اهمیت این موضوع به سمتی حرکت کنیم که نرخ جمعیت ما افزایش یابد.

به گزارش تسنیم، طبق سرشماری نفوس و مسکن در سال 1395 استان مازندران 3 میلیون و دویست و هشتاد هزار و پانصد و هشتاد و دو نفر جمعیت دارد که البته این آمار مربوط به 7 سال پیش است و هنوز آمار جدیدی از میزان جمعیت در استان و همچنین کشور در دست نیست. با گذشت زمان و به طور طبیعی باید جمیعت استان مازندران و کشورمان رشد کرده و بالاتر از رقم درج شده در سرشماری سال 1395 باشد، اما موضوع نگران کننده فعلا آماری است که در دسترس است؛ یعنی آمار موالید در کشور؛ آماری که روند کاهشی داشته و در کنار کاهش آمار ازدواج و افزایش نرخ طلاق نگرانی از پیر شدن جمعیت را به دنبال داشته و هر سال بر شدت این نگرانی افزوده است؛ آنقدر که از آن به فرو رفتن در سیاه چاله پیری تعبیر شده است.   
به دنبال همین نگرانی بود که در 24 مهر 1400 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و یک ماه بعد توسط رییس جمهور ابلاغ شد؛ قانونی که پرداخت تسهیلات فرزندآوری یا کمک‌هزینه خرید مسکن یا اعطای زمین به زوج‌های جوان با فرزند زیاد بخشی از آن است؛ تسهیلاتی که شرایط را برای ازدواج آسان و به دنبال آن فرزندآوری آسان کند، شاید بتوان از فرورفتن در این سیاه چاله بی‌بازگشت جلوگیری کرد.  

انتهای پیام/
 

 

 

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران