آیین افتتاحیه چهل و ششمین دوره مسابقات معارف قرآن کریم در قم برگزار شد


آیین افتتاحیه چهل و ششمین دوره مسابقات معارف قرآن کریم در قم برگزار شد

آیین افتتاحیه مرحله نهایی بخش معارفی چهل‌ و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه با پیام آیت‌الله مکارم شیرازی مرجع تقلید شیعیان در قم آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیین افتتاحیه مرحله نهایی چهل و ششمین دوره مسابقات کشوری قرآن کریم در بخش معارف قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه شامگاه سه شنبه به میزبانی استان قم در سالن همایش امام زاده شاه سید علی(ع) برگزار شد.

حجت‌الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم، حجت الاسلام علی عباسی رئیس جامعه المصطفی العالمیه، متسابقان، قاریان و حافظان قرآن کریم در این مراسم حضور داشتند.

این مراسم که با اجرای محمدهادی صلح‌جو همراه بود، با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی آغاز شد و سپس اسحاق عبداللهی، نفر اول چهل و ششمین دوره مسابقات قرآن کریم استان قم به تلاوت آیاتی از سوره رعد پرداخت.

  قرآن نور مبین و حجتی است که شکی در آن وجود ندارد

حجت الاسلام علی عباسی در این مراسم، اظهار داشت: یاد و راه شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید سید رضی موسوی، شهدای غزه و شهدای حادثه تروریستی کرمان را گرامی می‌داریم و برای همه آنها از خداوند علو درجات مسئلت داریم.

وی افزود: قرآن کریم دارای ویژگی‌های فراوانی است که خداوند به آنها در آیات مختلف اشاره کرده است؛ از جمله این صفات آن است که قرآن نور مبین است، یعنی روشنگر بوده و راه را به انسان‌ها می‌نمایاند.

 رئیس جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه قرآن راه و هدف را به بشریت نشان می‌دهد گفت: در قرآن می‌خوانیم که نور دیگری جز آنچه خدا به بندگانش نشان می‌دهد، نور و هدایت‌گر دیگری نیست.

وی ادامه داد: بر این اساس یکی از مهمترین صفاتی که این کتاب الهی به خود نسبت می‌دهد، هدایت‌گری است و ظلمت‌ها را برطرف می‌کند.

عباسی به دیگر صفت قرآن اشاره و ابراز کرد: این کتاب الهی هم هدایت و هم بشارت برای مومنان است آنجا که می‌فرماید «هُدًى وَرَحْمَةً لِلْمُحْسِنِینَ، الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَیُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ بِالْآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ» همچنین قرآن خود را تبیین‌کننده و بیان‌گر حقیقت معرفی می‌کند.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه عنوان کرد: حقایق هستی و عالم وجود به واسطه قرآن برای انسان‌ها تبیین شده است و همه در این دریافت مشترک هستند.

وی دیگر صفت قرآن را موعظه‌ای برای متقین برشمرد و گفت: این کتاب چشم حق بین آدمیان را باز می‌کند، رحمتی است برای مومنان که از جانب خداوند به آنها می‌رسد.

عباسی با بیان اینکه قرآن سخنی است که تردیدی در آن وجود ندارد خاطرنشان کرد: هر سخنی و هر کلامی می‌تواند احتمال خطا داشته باشد جز آنچه از طریق وحی نازل شده و از منبع علم بی پایان و مطلق ریشه گرفته است.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه عنوان کرد: بر این اساس است که خداوند قرآن را حجت بر بندگان دانسته که شک و شبهه‌ای در آن وجود ندارد آنجا که می‌فرماید «یَا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَأَنْزَلْنَا إِلَیْكُمْ نُورًا مُبِینًا» وی با بیان اینکه شاهدیم که در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مسابقات قرآنی با جدیت دنبال شده است گفت: این مسئله سبب اقبال اقشار مختلف به خصوص جوانان به کلام وحی شده که جای تبریک به دست اندرکاران، داوران، متسابقین و همه عوامل برگزاری و اجرای این مسابقات دارد.

 عباسی افزود: ما انسان‌های این روزگار، شاید کمتر از روزگاران گذشته درگیر ظلمت‌ها نیستیم و ظلمت تنها متخص عصر جاهلیت نبوده، قرآن هم برای زدودن این تاریکی‌ها آمده که امروز با دو عرصه مختلف از آنها روبه‌رو هستیم.

 رئیس جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: ظلمت نخستی که بشر به آن مبتلا بوده و هست، تاریکی در جهان‌بینی است، اینکه چه تصویری از مبدأ و مقصد عالم داریم و در این میانه، چه می‌کنیم و چه وظیفه‌ای بر عهده‌ی ماست و اگر کسی نتواند این‌ها را به درستی بشناسد و وظیفه خود را به درستی انجام دهد، گرفتار ظلمت و التقاط خواهد شد که در روزگار ما هم به وفور دیده می‌شود، همین گمگشتگی بشریت که مسیر درست را نمی‌شناسد و معنای زندگی را در نمی‌یابد.

وی با بیان اینکه در مقابل، جهان‌بینی نورانی و قرآنی وجود دارد گفت: در این روشنایی، راز هستی گشوده شده و زندگی معنا می‌یابد.

عباسی تصریح کرد: جهان بینی‌ الهی موجب معنا یافتن هستی برای انسان می‌شود، چه هدایتی بالاتر از این و چه گمگشتگی بالاتر از اینکه آدمی نتواند تفسیری درست از عالم و هستی داشته باشد.

 رئیس المصطفی به ویژگی‌های نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و اهمیت آنها در بخش معارفی مسابقات قرآن اشاره و ابراز کرد: معارفی که در قرآن و این دو کتاب وجود دارد، مورد نیاز زندگی امروز ماست چون هدف و مسیر زندگی باید متکی به حقیقت باشد و نمی‌توان به مبدأ و مقصد حقیقی ایمان داشت ولی جهان‌بینی الهی نداشت.

وی گفت: بخشی از فجایعی که امروز در غزه می‌بینیم، ناشی از جهان‌بینی غیر الهی است؛ مقامات غربی بارها و صراحتا گفته‌اند که در این جنگ از تمدن مادی در مقابل تمدن دینی و الهی دفاع می‌کنند، مواجهه‌ای کاملا تمدنی که در این نبرد تجلی یافته است.

به گزارش تسنیم، از مجموع 77 نفر شرکت کننده بخش معارفی این مسابقات؛ در بخش تفسیر 14 نفر از برادران و 15 نفر از خواهران، در بخش صحیفه سجادیه 8 نفر از برادران و 9 نفر از خواهران و در بخش نهج‌البلاغه 13 نفر از برادران و 18 نفر از خواهران شرکت دارند.

مراسم اختتامیه "چهل و ششمین دوره مسابقات کشوری قرآن کریم" روز شنبه 23 دی ماه ساعت 9:30 در سالن همایش امامزاده شاه سیدعلی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/452/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon