رکوردشکنی پناهندگی از ترکیه به آلمان

رکوردشکنی پناهندگی از ترکیه به آلمان

شهروندان ترکیه در سال ۲۰۲۳ میلادی، بر پله دوم کشورهایی ایستادند که از آلمان، پناهندگی می‌خواهند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ظاهراً سال 2023 میلادی از تمام ابعاد برای ترکیه سال دشواری بوده است. چرا که انتشار تازه ترین آمار مربوط به مهاجرت، نشان دهنده این است که در سال گذشته میلادی، بسیاری از شهروندان ترکیه در جستجوی راهی برای رفتن و مهاجرت بودند و بعید است که در سال جاری میلادی نیز، اوضاع بهتری در انتظار آنان باشند.

در این میان، بنا به بسیاری از دلایل تاریخی و همچنین آشنایی قدیمی ترک ها با آلمان، بسیاری از پناهجویان، سراغ این کشور ثروتمند اروپایی می روند که نیاز فراوانی به نیروی کار دارد و احتمالاً سختگیری کمتری در برابر مهاجرین نشان می دهد.

ظاهراً دولت اردوغان، به منظور مبارزه با مهاجرت و قاچاق انسان، سیاست های سختگیرانه ای را در پیش گرفته است. علی یرلی کایا وزیر کشور ترکیه که در چند ماه اخیر، توانسته نام خود را به عنوان قهرمان مبارزه با مافیا و قاچاق بر سر زبانها بیندازد، مبارزه گسترده ای را با شبکه های قاچاق انسان آغاز کرده است.

به نحوی که تنها در سال 2023 میلادی، نزدیک یک هزار نفر از عوامل شبکه های قاچاق انسان دستگیر و زندانی شده اند که در میان آنها، ده ها متخلف دانه درشت وجود دارند که علاوه بر مدیریت روند دلالی و قاچاق انسان، ید طولایی در جعل اسناد و روادید دارند و با فراهم آوردن امکان عبور هزاران فرد،  لطمات بزرگی به امنیت ترکیه و کشورهای مقصد زده اند.

کشور ترکیه ,

گزارش بخش ترکی یورونیوز، نشان دهنده این است که از سال 2008 تا 2016 میلادی، تعداد درخواست پناهندگی از ترکیه به آلمان در حد پایین  یکنواختی بوده، اما در سال 2016 میلادی و پس از کودتای نافرجام گولن افزایش یافته است.

اما در سال 2018 میلادی و پس از تغییر نظام سیاسی – اجرای ترکیه از پارلمانی به ریاستی، صعود چشمگیری در میزان پناهندگی مشاهده شده و در سال 2023 میلادی و همزمان با اوج گرفتن میزان تورم، بحران اقتصادی و بسته شدن فضای سیاسی داخلی، میزان درخواست پناهندگی، به حد انفجاری و بی سابقه رسیده است.

ترکیه و مقام دوم پناهندگی به آلمان

بر اساس آمار اعلام شده از سوی اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان (BAMF)، تعداد افرادی که برای اولین بار در سال گذشته درخواست پناهندگی داده اند، نسبت به سال گذشته حدود 51.1 درصد افزایش یافته و به 329 هزار و 120 نفر رسیده است.

این در حالی است که تعداد اولین درخواست های پناهندگی در سال 2022 میلادی 217 هزار و 774 نفر بوده است.

اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان در سال گذشته میلادی درخواست بیش از یکصد هزار پناهجو را رد کرده و اعلام شده که در سال 2024 نیز این آمار بالاتر خواهد رفت.

کشور ترکیه ,

بر اساس داده های رسمی اعلام شده از سوی مهاجرت آلمان BAMF، شهروندان سوری در میزان ارائه درخواست های پناهندگی در سال 2023 میلادی اول شدند. در مجموع 104 هزار و 561 درخواست توسط سوری ها ثبت شد که 102 هزار و 930 مورد آن، جدید یا درخواست اول بود. (چنین چیزی به این معنی است که نزدیک به 2 هزار نفر نیز علاوه بر رد درخواست در سال 2022 میلادی، یک بار دیگر شانس خود را امتحان کرده اند.)

پس از سوری ها، ترک ها نیز راه آلمان را در پیش گرفتند و  ترکیه با 62 هزار و 624 درخواست در رتبه دوم قرار گرفت که 61 هزار و 181 درخواست اول بود.

شهروندان افغانستانی با مجموع 53 هزار و 582 درخواست، سومین کشور پناهجو از آلمان هستند و عراقی ها با مجموع 12 هزار و 360 درخواست در رده چهارم قرار گرفته اند.

آیا رفتار آلمان تبعیض آمیز است؟

مقامات ترکیه اعلام کرده اند که سفارت آلمان در ترکیه، سیاست های تبعیض آمیزی برای دادن ویزای مسافرت به شهروندان ترکیه دارد و بیش از 65 درصد از درخواست سفر شهروندان ترکیه به آلمان، به بهانه های واهی رد شده که این نشان دهنده سیاست تبعیض آمیز آلمان در برابر ترک ها است.

البته بررسی روند صدور ویزا در سفارتخانه دیگر کشورهای اروپایی در آنکارا، باز هم نشان دهنده این است که در یک ارزیابی و جمع بندی کلی، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در مورد صدور ویزا برای شهروندان ترکیه، دیدگاه مثبتی ندارند.

مقامات اتحادیه اروپا با زبانی نرم و دیپلماتیک، انتقادات ترکیه را رد و اعلام کرده اند که این مسائل، دلایل بروکراتیک دارد و یک روند معمول است که ربطی به ملیت و دین ندارد.

حالا این سوال پیش می آید: وقتی که آلمان، حتی برای صدور ویزای سفر برای ترک ها تا این اندازه مقاومت می کند، آیا در مورد پاسخ دادن به درخواست پناهندگی نیز رفتار تبعیض آمیز و سختگیرانه دارد یا نه؟ پاسخ چنین است:

الف) موارد متعددی از تبعیض دینی در نگرش مقامات آلمان وجود دارد و آنان در برابر آوارگان اوکراینی، نرمش و انعطاف بسیاری نشان داده اند. در اغلب ایالت های آلمان، به طور رسمی به آژانس های اجاره مسکن ابلاغ شده که از بین دو یا چند متقاضی اجاره گرفتن منزل در آلمان که یکی از آنها اوکراینی باشد، حتماً اولویت و ترجیح نخست با طرف اوکراینی باشد و مالکین نیز حق ندارند که حتی در برابر دریافت اجاره بهای بالاتر، از این اولویت چشم پوشی کنند. بنابراین باید بی تعارف گفت، آلمان در برابر عواطف اسلامی شهروندان ترکیه گارد و موضع مشخصی دارد و در سال 2023 میلادی، تسهیلات ویزا برای سفر وعاظ و روحانیون دینی ترک برای سفر به آلمان، از میان برداشته شد و حالا آنها نیز همچون دیگر شهروندان عادی ترکیه، برای سفر به آلمان باید از مراحل سخت عبور کنند.

ب) در مورد چند و چون پاسخگویی به درخواست پناهندگی ترک ها در آلمان، توجه به اولویت های فنی، تخصصی و مالی، از هر موضوع دیگری مهم تر است. آلمان به پزشکان، پرستاران، تکنیسین های فنی، سرمایه گذاران، تجار و صاحبان توان مالی بالا، در مدت زمان کوتاهی پاسخ مثبت می دهد، اما در مورد پناهجویانی که تخصص و تمکن خاصی نداشته باشند، حتی در صورت استفاده از وکلای کارکشته و باتجربه، پاسخ رد به سادگی صادر می شود.

کشور ترکیه ,

در پایان لازم است به این نکته اشاره شود که مهاجرت شهروندان ترکیه به آلمان به قصد پیدا کردن کار و ساختن زندگی بهتر، تاریخچه ای طولانی دارد و حتی پیش از تاسیس جمهوری ترکیه و در دهه های پایانی امپراتوری عثمانی هم، ترکیه ای ها برای کار و تجارت و بعضاً برای مداوا، به آلمان می رفتند و بخش قابل توجهی از سرمایه و درآمد خود را دوباره به وطن باز می گرداندند.

اما در یک دهه گذشته، آن چه باعث شده مقامات ترکیه از مهاجرت اتباع این کشور به آلمان نگران شوند، رشد روزافزون تورم، شکاف طبقاتی و ابهام درباره آینده اقتصاد ترکیه است که باعث شده بخش قابل توجهی از نخبگان و صاحبان کار و سرمایه، ترکیه را نه به صورت موقتی، بلکه به شکل دائمی ترک و سرمایه خود را نیز وارد چرخه اقتصادی آلمان کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon