اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی تایوان
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی تایوان در زیر سایه تهدیدات چین برگزار و نتایج اولیه آن اعلام شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی تایوان امروز در زیر سایه تهدیدات چین برگزار و نتایج اولیه آن اعلام شد.
براساس این گزارش، رای گیری ساعت 4 بعدازظهر به وقت محلی به پایان رسید و بلافاصله شمارش آرا آغاز شد.
حدود 20 میلیون نفر از 23 میلیون نفر جمعیت این جزیره، واجد شرایط شرکت در انتخابات بودند که از این بین بیش از 70 درصد در انتخابات شرکت کردند. حدود یک میلیون رای اولی در انتخابات امسال تایوان شرکت داشتند که می توانند نقش مهمی در نتایج انتخابات ایفا کنند.
براساس نتایج اولیه شمارش آرا، «ویلیام لای چینگ ته» از حزب حاکم دموکراتیک مترقی (DPP) و معاون رئیس فعلی تایوان، 43/2 درصد آرا را به خود اختصاص داده است.
وی پیش از آغاز رای گیری از مردم این جزیره خواسته بود تا برای تعیین سرنوشت خود در انتخابات شرکت کنند. وی اظهار داشت هر رای با ارزش است و دموکراسی در تایوان به سختی به دست آمده است.
ویلیام لای تقریباً همیشه در نظرسنجیهای پیش از انتخابات پیشتاز بوده است.
«هو یویی» شهردارپیشین شهر نیو تایپه از حزب کومینتانگ ( KMT)تاکنون 35/8 درصد آرا را به خود اختصاص داده است.
«کو ون جه» شهردار سابق تایپه از حزب مردم تایوان (TPP ) نیز تاکنون 21 درصد آرا را به دست آورده است. حزب او تنها در سال 2019 تاسیس شده است.
وی پس از شرکت در انتخابات اظهار کرد که بسیار آرام است و دیشب به خوبی خوابیده است.
در حال حاضر حزب حاکم دموکراتیک مترقی با در اختیار داشتن 63 کرسی اکثریت را در پارلمان این کشور در اختیار دارد و پس از آن حزب کومینتانگ صاحب 38 کرسی است و حزب مردم تایوان هم 5 صندلی را در پارلمان این جزیره به خود اختصاص داده است.
حزب حاکم DPP از استقلال تایوان حمایت می کند و ادعاهای پکن مبنی بر تعلق داشتن این جزیره به سرزمین مادری چین را بیاساس میداند. این حزب همچنین تاکید دارد که این مردم تایوان هستند که میتوانند آینده خود را تعیین کنند. دولت چین نیز پیشتر ویلیام تای نامزد پیشتاز انتخابات از این حزب را فردی جدایی طلب خوانده بود.
در مقابل حزب KMT که در واقع یک حزب با ریشه چینی است و پس از شکست در جنگ داخلی با کمونیستها در سال 1949 از چین فرار و به تایوان آمده طرفدار روابط با نزدیک با چین است. هرچند این حزب ظاهرا از پکن طرفداری نمیکند اما معتقد است که تایپه و پکن به یک چین واحد تعلق دارند اما هر طرف میتواند آن را به نحوی که میخواهد تفسیر نماید. این موضع مورد استقبال پکن نیز قرار گرفته است. مقامهای این حزب در ماههای اخیر سفرهای متعددی به پایتخت چین داشتهاند.
حزب TPP هم از تعامل با چین حمایت میکند.
رئیس جمهور جدید کار خود را از 20ماه مه آغاز خواهد کرد و برای یک دوره 4 ساله در قدرت باقی خواهد ماند و میتواند حداکثر دو دوره متوالی در سمت ریاست جمهوری باقی بماند. رئیس جمهوری کنونی این کشور برای دو دوره این سمت را در اختیار داشته و به همین علت دیگر نتوانسته در انتخابات شرکت کند.
برای انتخابات ریاست جمهوری برنده تنها به اکثریت ساده برای پیروزی نیاز دارد و در نتیجه دور دوم انتخابات وجود نخواهد داشت.
انتخابات ریاست جمهوری تایوان معمولا بسیار رقابتی است و فرد پیروز بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات سخنرانی پیروزی انجام می دهد و رقبای شکست خورده نیز شکست خود را می پذیرند.
همچنین نتایج انتخابات پارلمانی این جزیره نیز پس از شمارش آرا اعلام خواهد شد.
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان تایوان در حالی برگزار شد که چین همواره این جزیره را جزو سرزمین مادری چین می داند و همیشه مخالفت خود را با استقلال آن اعلام کرده است.
چین همواره ادعا میکند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیاتهای نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.
آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمیکند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.
انتهای پیام/