طرح دانش‌بنیان "کنتور هوشمند الکترومغناطیسی آب" برنده پنجمین قسمت مسابقه شکوفا

طرح دانش‌بنیان "کنتور هوشمند الکترومغناطیسی آب" برنده پنجمین قسمت مسابقه شکوفا

در پنجمین قسمت از مسابقه "شکوفا" یک شرکت دانش‌بنیان با طرح "کنتور هوشمند الکترومغناطیسی آب" با رأی داوران، از میان سه تیم شرکت‌کننده به عنوان تیم برگزیده انتخاب شد و این طرح جهت سرمایه‌گذاری عموم مردم روی سکوی تأمین مالی جمعی هم‌آفرین قرار گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پنجمین قسمت از مسابقه بزرگ تلویزیونی شکوفا (Shookoofa.ir) با رقابت سه شرکت دانش‌بنیان «ایفا صنعت غرب» از استان آذربایجان شرقی با طرح «کنتور هوشمند الکترومغناطیسی آب»، «توسعه ارتباطات پایدار اسپادانا» از استان اصفهان با طرح «پکیج استودیوی خانگی ضبط صدا»، «آبتین توسعه بیکران» با طرح «مولد نیتروپالس برای بهبود بازدهی چاه‌های نفت» شنبه 23 دی ماه 1402 از شبکه یک سیما پخش شد.

داوران پنجمین قسمت مسابقه شکوفا، دکتر سید محمدحسین سجادی نیری، دکتر علی موسوی، مهندس مونا ناصری و  میلاد منشی‌پور بودند.

در این مسابقه، شرکت دانش‌بنیان «ایفا صنعت غرب» با طرح «کنتور هوشمند الکترومغناطیسی آب» با رأی داوران، از میان سه تیم شرکت‌کننده به عنوان تیم برگزیده انتخاب شد و این طرح جهت سرمایه‌گذاری عموم مردم روی سکوی تأمین مالی جمعی هم‌آفرین (hamafarin.ir) قرار گرفت.

احیاء و تعادل‌بخشی آب‌های سطحی و زیرزمینی با کنتورهای هوشمند آب

روایت یاشار ناظر عدل، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان "ایفا صنعت غرب" با طرح دانش‌بنیان "کنتور هوشمند الکترومغناطیسی آب"

سال‌هاست که در حوزه تولید تجهیزات ابزار دقیق و تجهیزات مخابراتی فعال بوده و با وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب در این حوزه همکاری داشته‌ایم. از زمانی که وزارت نیرو، برنامه کنترل آب‌های سطحی و زیرزمینی را در دستور کار خود قرار داد، مسئولان این وزارتخانه، جلسه‌های متعددی را با شرکت‌های فعال در حوزه تولید کنتورهای هوشمند برگزار کردند که براساس آن، دستورالعمل ششم تنظیم شد.

شرکت‌های فعال در حوزه تولید کنتورهای هوشمند آب، نمونه اولیه محصولات خود را برای ارزیابی در اختیار وزارت نیرو قرار می‌دهند و در صورت دریافت تأییدیه‌های لازم، مجوز تولید و فروش کنتورهای هوشمند آب صادر می‌شود.

طراحی و تولید کنتورهای هوشمند آب در راستای طرح ملی احیاء و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی و کمک به اجرای قانون توزیع عادلانه آب انجام می‌شود. با تصویب این قانون، همه دارندگان چاه‌های کشاورزی مکلف شده‌اند برای تمدید پروانه بهره‌برداری از چاه، کنتورهای هوشمند آب نصب کنند و پروانه هر مشترکی که فاقد این کنتورهای جدید باشد، تمدید نخواهد شد.

محصولی که توسط پژوهشگران این شرکت دانش‌بنیان طراحی و تولید شده است، "کنتور هوشمند الکترومغناطیسی آب" مخصوص چاه‌های کشاورزی و آب‌های سطحی است. وجه تمایز این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه، هوشمند بودن آن است.

تجهیزات اندازه‌گیری در برابر امواج رادیویی و میدان‌های الکترومغناطیسی بسیار حساس هستند، به همین دلیل این نوع کنتورها به شکل فشرده (compact) مجهز به سیستم ورود (logger) و اطلاع‌رسانی ساخته نمی‌‌شوند. با رایزنی‌هایی که با وزارت نیرو انجام دادیم، کنتور هوشمندی با حجم کوچک برای نصب روی چاه‌های آب کشاورزی طراحی و تولید کردیم.

بهره‌بردار اولیه کنتورهای هوشمند آب، کشاورزان هستند که می‌توانند میزان مصرف خود را با استفاده از این دستگاه مدیریت کنند؛ اما بهره‌بردار اصلی این تجهیز هوشمند، وزارت نیرو است که می‌تواند از طریق داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط این کنتورهای هوشمند، میزان مصرف در هر ناحیه جغرافیایی را به دقت مشخص کرده و از این داده‌ها در ترکیب با داده‌های پیزومتریک، مطالعات مختلفی درخصوص وضعیت هر ناحیه جغرافیایی و شرایط آبخوان‌ها انجام دهد.

در کنار تولید کنتورهای هوشمند کشاورزی، در زمینه طراحی و تولید کنتورهای هوشمند خانگی نیز فعالیت می‌کنیم و محصولات تولیدی شرکت به 17 کشور دنیا صادر می‌شود. ظرفیت تولید این شرکت ماهانه 1000 کنتور هوشمند آب است و قصد داریم با مشارکت عموم مردم در این طرح دانش‌بنیان، ظرفیت تولید خود را به حدود 1500 کنتور در ماه برسانیم. هدف از این اقدام، کاهش مدت انتظار برای دریافت کنتور هوشمند و تسهیل‌گری بیشتر برای کشاورزان است.

توسعه اشتغال‌آفرینی در سطح استان آذربایجان شرقی و استان‌های همجوار

طبیعتاً وقتی سرمایه لازم را در اختیار داشته باشیم و تولید رونق بگیرد، قیمت تمام‌شده محصولات نیز کاهش پیدا می‌کند و در کنار آن، به جذب پرسنل بیشتری در مجموعه خود نیاز خواهیم داشت. در حال حاضر بیشتر نیروهای شاغل در این مجموعه، نیروهای بومی از استان آذربایجان شرقی هستند، اما نیروهای زبده و تحصیل‌کرده از سراسر کشور از جمله استان‌های گیلان، مازندران، همدان، کردستان، چهارمحال و بختیاری در این مجموعه مشغول فعالیت هستند. 

در کنار اشتغال‌آفرینی مستقیم، تعداد زیادی نیروی نصاب و خدمات پس از فروش در استان‌های مختلف کشور مشغول فعالیت هستند. با افزایش میزان تولید و فروش محصولات شرکت، به تبع آن نیروهای بیشتری نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این مجموعه مشغول به کار خواهند شد.

شکوفا؛ گامی در راستای افزایش سواد مالی عموم مردم

حتی بسیاری از افرادی که در بورس حضور دارند، آشنایی چندانی با موضوع تأمین مالی جمعی (crowdfunding) ندارند. یکی از دستاوردهای مسابقه تلویزیونی شکوفا این است که مردم با این موضوع جدید بیشتر آشنا می‌شوند.

ناآشنایی با حوزه تأمین مالی جمعی باعث کشیده‌شدن سرمایه‌های مردم به سمت بانک‌ها یا بازارهای دیگر (سکه و طلا و ...) شده است. مردم در ازای این سرمایه‌گذاری، سودهایی دریافت می‌کنند، اما دقیقاً نمی‌دانند که این پول صرف چه کارهایی می‌شود.

در نقطه مقابل، مردم با مشارکت در طرح‌های دانش‌بنیانی که در مسابقه تلویزیونی شکوفا معرفی می‌شوند، به صورت مستقیم در امر تولید ملی مشارکت می‌کنند و حس بسیار بهتری نیز کسب خواهند کرد. مردم در مسابقه شکوفا به عینه در جریان یک فرآیند تولید قرار می‌گیرند که هم باعث کارآفرینی جوانان کشور می‌شود، هم نیاز و مسئله‌ای از کشور را برطرف می‌کند و در کنار کمک به تولید محصولات ملی، از سودهای بیشتری نیز بهره‌مند خواهند شد. مسابقه شکوفا کمک می‌کند تا سواد مالی مردم افزایش یافته و بدانند که حوزه‌های دیگری (دانش‌بنیان‌ها) غیر از بانک، طلا، ارز و .. برای سرمایه‌گذاری وجود دارد.

مسابقه شکوفا کمک می‌کند شرکت‌های دانش‌بنیان و دستاوردهای آنها بهتر به جامعه معرفی شده و پیوند محکم‌تری میان پژوهشگران و عموم مردم ایجاد ‌شود. همراهی و مشارکت مردم در طرح‌های دانش‌بنیان، دلگرمی برای ادامه فعالیت‌های دانش‌بنیان‌ها  که عمر و زندگی خود را وقف رفع نیازها و کمک به مردم کشور کرده‌اند، خواهد بود.

میزان سرمایه درخواستی شرکت "ایفا صنعت غرب" برای اجرای پروژه کنتور هوشمند الکترومغناطیسی آب 15 میلیارد تومان، مدت زمان سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه 12 ماه و میزان سود پیش‌بینی‌شده 35 درصد سالیانه (واریز سود به صورت ماهانه) خواهد بود. اصل سرمایه مشارکت‌کنندگان در این طرح بعد از یکسال بازپرداخت خواهد شد.

علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در این طرح دانش‌بنیان می‌توانند از طریق سکوی تأمین مالی جمعی هم‌آفرین (hamafarin.ir) در این طرح مشارکت کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon