مدارس می‌توانند با معلمان برای فعالیت‌های "فوق برنامه" قرارداد منعقد کنند

مدارس می‌توانند با معلمان برای فعالیت‌های "فوق برنامه" قرارداد منعقد کنند

معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه در برنامه هفتم مقرر شد مدارس امکان عقد قرارداد با معلمان شاغل و بازنشسته را داشته باشند، از چاقی ۳۳ درصد دانش‌آموزان خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صادق ستاری‌فرد؛ معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش امروز در جمع مدیران مدارس با اشاره به چاقی دانش‌آموزان اظهار کرد: به طور میانگین 33 درصد دانش‌آموزان کشور و در برخی استان‌ها 40 درصد چاق هستند و نسل سلحشور و شجاع ایرانی در حال تبدیل شدن به نسلی چاق و تُپل است، متأسفانه سبک زندگی کودکان به سمت کم تحرکی و بازی مجازی سوق یافته است.

وی افزد: چاقی باعث بلوغ زودرس، ضعف اعتماد به نفس و انزوا می‌شود، شاید بسیاری از خانواده‌ها تمایل داشته باشند که فرزند خود را در باشگاه ثبت‌نام کنند اما توانایی نداشته باشند به همین دلیل باید ورزش مدارس را فعال کنیم.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: اگر دانش‌آموز به لحاظ سلامت جسمی و روحی در موقعیت مناسب نباشد، یادگیری مناسبی نخواهد داشت بنابراین دانش‌آموزان باید در دو ساحت علمی و جسمی تقویت شوند.

وی با اشاره به اینکه به دلیل بازی نکردن با کودکان آنها به سمت فضای مجازی رفته‌اند و در حال تربیت شدن در این فضا هستند، گفت: متأسفانه فاصله ما با دانش‌آموزان بیشتر شده است در حالی که در دوره متوسطه اول به دلیل دوره حساس نوجوانی، دانش‌‌آموزان  به بیشترین ارتباط نیاز دارند.

ستاری‌فرد با اشاره به اینکه نمرات برخی دروس مانند هنر و تربیت‌بدنی زینت کارنامه شده‌اند و اکثر دانش‌‌‌آموزان در این دروس نمره 20 می‌گیرند، افزود: دقت در ارزشیابی درس تربیت‌بدنی ضرورت دارد.

مجوز مدارس برای عقد قرارداد ارائه فوق برنامه

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش درباره مصوبات مربوط به این وزارتخانه در برنامه هفتم توسعه گفت: بسیاری از هنرستان‌ها واحد تولیدی هستند اما امکان فروش محصولات را ندارند یا در بسیاری از مدارس امکان ارائه فعالیت فوق برنامه فرهنگی، هنری ورزشی، و موسیقی وجود اما می‌گویند آموزش و پرورش به موسیقی چه ارتباطی دارد در حالی که مدرسه کانون تربیتی محله و برای تمام اقشار و در تمام حوزه‌ها است.

وی افزود: این موضوع برنامه هفتم توسعه تصویب شد تا مدارس امکان عقد قرارداد برای ارائه خدمات فوق برنامه فرهنگی، قرآنی، هنری و ورزشی و هنرستان‌ها امکان فروش تولیدات دانش‌‌آموزان خود را داشته باشند همچنین امکان عقد قرارداد به مدرسه واگذار شد و درآمد حاصل به طور کامل به همان مدرسه واریز می‌شود.

امکان عقد قرارداد با معلمان شاغل و بازنشسته

ستاری‌فرد درباره قانون منع به‌کارگیری بازنشسته‌ها و منع مداخله کارکنان دولت و ممنوعیت معلمان از عقد قرار‌داد بیان کرد: به عنوان مثال این موضوع که معلمان بعدازظهرها کلاس‌های فوق برنامه مدارس را فعال کرده و با آنها قرارداد منعقد شود امکان‌پذیر نبود اما طبق برنامه هفتم توسعه مدارس می‌توانند با معلمان شاغل و بازنشسته برای فعالیت‌های فوق برنامه و ارائه خدمات قرارداد منعقد کنند.

وی ادامه داد: در گذشته مدارس تمایل داشتند بخشی از فضای خود را برای برنامه‌های تربیتی اجاره دهند اما وقتی این اتفاق می‌افتاد، درآمد حاصل از اجاره فضاهای آموزشی و مازاد به طرح تملک واریز می‌شد اما در برنامه هفتم توسعه مقرر شد این درآمد برای برنامه‌های فرهنگی، تربیتی، اردویی، قرآنی و هنری دانش‌آموزان هزینه شود.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هم اکنون 270 هزار معلم عضو صندق ذخیره فرهنگیان نیستند، گفت: در کنار صندوق ذخیره، حساب پس‌انداز کارکنان دولت وجود دارد که تمام کارمندان عضو آن هستند اما کارکنان هر دستگاهی که صندوق دارد نمی‌توانند عضو حساب پس‌انداز کارکنان دولت شوند.

وی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه این ممنوعیت برای فرهنگیان حذف شد و آنها می‌توانند عضو صندوق ذخیره و حساب پس‌انداز کارکنان دولت باشند، در این فضای رقابتی، صندوق ذخیره ناگزیر است خود را تقویت و مزایایی ارائه کند.

ستاری‌فرد با اشاره اینکه ایجاد فضای ورزشی درون مدرسه‌ای با سرانه یک متر مربع به ازای هر دانش‌آموز در قانون برنامه هفتم توسعه هدف‌گذاری شد، گفت: همچنین در هر مدرسه  بالای 75 دانش‌آموز  باید یک مربی پرورشی وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران