اختصاصی| تغییرات در جشنواره شعر فجر؛ از بازگشت داوری‌ها به کتاب سال تا رقابت‌های تلویزیونی با جایزه ۲۰۰میلیونی

اختصاصی| تغییرات در جشنواره شعر فجر؛ از بازگشت داوری‌ها به کتاب سال تا رقابت‌های تلویزیونی با جایزه 200میلیونی

دبیر هجدهمین جشنواره شعر فجر از تغییرات در سبک برگزاری این دوره جشنواره خبر داد.

علیرضا قزوه دبیر هجدهمین جشنواره شعر فجر در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ با اشاره به برنامه‌های این دوره جشنواره از یک تغییر بزرگ برای مردمی‌ کردن جشنواره و شعر خبر داد و گفت: امسال جشنواره را در دو بخش برگزار خواهیم کرد،؛ بخش نخست که مانند سال‌های گذشته به ارزیابی کتاب‌های شعر در 4 بخش شعر کلاسیک،‌ شعر نو و نیمایی‌، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر خواهد پرداخت. داوری‌های این بخش اکنون انجام شده است و برگزیده‌ها نیز مشخص شده‌اند. این بخش امسال به جایزه کتاب سال برگشته است و در قالب مراسم جایزه کتاب سال در بهمن ماه از برگزیدگان آن تجلیل خواهد شد.

وی ادامه داد: اما بخش اصلی که امسال در قابل جشنواره شعر فجر برگزاری می‌شود،‌ برگزاری یک رقابت سراسری بزرگ با عنوان «سرزمین شعر» است که در تهران و 30 استان کشور در قالب یک برنامه تلویزیونی برگزار می‌شود. در هر استان یک برنامه برگزار می‌شود (در مجموع 33 برنامه استانی) که در آن 8 شاعر با هم به رقابت می‌پردازند، در تهران اما 10 برنامه تولید و پخش خواهد شد که در هر 8 برنامه نخست،‌ 8 شرکت‌کننده با هم رقابت می‌کنند‌، در برنامه نهم برگزیدگان 8 شب قبل باهم رقابت می‌کنند و در برنامه دهم که فینال است برگزیده این دوره جشنواره شعر فجر که برای نخستین بار جایزه 200 میلیون تومانی را با خود به خانه خواهد برد،‌ مشخص خواهد شد. جایزه برگزیدگان استانی نیز بین 10 تا 20 میلیون تومان است.

قزوه با اشاره به روند برگزاری این برنامه‌های تلویزیونی گفت: جمعیتی از فعالان عرصه شعر به‌همراه داوران و شرکت‌کنندگان در استودیو حضور خواهند داشت‌، در تهران 64 نفر به رقابت می‌پردازند که 5 داور فعالیت آن‌ها را ارزیابی می‌کنند.

وی در خصوص چگونگی انتخاب شرکت‌کنندگان در این رقابت‌ها در تهران و استان‌ها گفت:‌ در هر شهرستان ما سرگروه‌هایی را داریم که شاعرانی را که در این سال‌ها درخشیده‌اند یا استعدادهای جدیدی را که هستند، شناسایی و معرفی می‌کنند‌، در این بین برگزیدگان کنگره‌ها‌، جشنواره‌ها و... نیز در اولویت هستند.

دبیر جشنواره شعر فجر ادامه داد: در رقابت‌های تهران نیز‌ مصطفی محدثی خراسانی، محمود اکرامی‌فر‌‌، عبدالجبار کاکایی، علی‌محمد مؤدب،‌ نغمه مستشار نظامی، علی داوودی ، محمود حبیبی‌کسبی و سعید بیابانکی سرگروه هستند و هر کدام 8 شاعر را برای شرکت در این رقابت معرفی کرده‌اند.

وی در پاسخ به این پرسش که این بخش تنها به این دوره جشنواره اختصاص دارد یا تغییرات اساسنامه‌ای در جشنواره رخ داده است‌، گفت: از دوره آینده من خبر ندارم،‌ این طرحی بود که من به‌عنوان دبیر علمی به جشنواره دادم و شورای‌عالی شعر نیز پذیرفت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آن را تصویب کرد.

قزوه هم‌چنین از برگزاری محافل شعر در حاشیه برگزاری جشنواره فجر در 6 نقطه از کشور خبر داد و گفت:‌ در قم،‌ شیراز و... محافل شعری برگزار شده است که شاعران جهان اسلامی در این محافل حضور دارند‌، شاعرانی از تاجیکستان، هند، پاکستان و افغانستان مهمان این دوره جشنواره هستند، البته حضور این مهمانان در بخش رقابتی جشنواره نیست.

وی در خصوص اینکه "چرا یک برنامه را به رقابت سراسری بین شاعران برگزیده استانی و شاعرانی تهرانی اختصاص ندادید تا رویکرد عدالت فرهنگی دولت نیز محقق شود؟"، گفت: حدود 50 درصد از شرکت‌کنندگان در برنامه‌های تهران از شاعران شهرستانی هستند و این‌گونه نیست که ما شاعران تهرانی را شأنیت خاص داده باشیم.

قزوه در پایان گفت:‌ برنامه «سرزمین شعر» با جایزه 200میلیونی از شبکه 4 سیما و شبکه‌های استانی پخش خواهد شد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران