شوک حزب‌الله به اقتصاد اسرائیل؛ از تعطیلی کارخانه‌ها و تخلیه مزارع تا فلج شدن صنعت

شوک حزب‌الله به اقتصاد اسرائیل؛ از تعطیلی کارخانه‌ها و تخلیه مزارع تا فلج شدن صنعت

علاوه بر تلفات نظامی بی‌شمار ارتش رژیم صهیونیستی در جبهه شمالی که این ارتش سعی در پنهان کردن آنها دارد، اقتصاد اسرائیل در سطوح مختلف یکی از مهمترین بخش‌هایی است که به شدت تحت تاثیر جنگ و عملیات‌های پیشرفته حزب‌الله قرار گرفت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مقاومت اسلامی لبنان که به عنوان اولین جبهه از محور مقاومت برای یاری دادن به مردم و مقاومت غزه پیوستن خود به نبرد طوفان الاقصی را اعلام کرد، از همان ابتدا باری سنگین بر دوش رژیم صهیونیستی در سطوح مختلف بوده است.

ورود حزب‌الله به این نبرد موجب شد تا صهیونیست‌ها نتوانند همه تمرکز خود را به محورهای جنگ در غزه معطوف کنند و به این ترتیب مقاومت لبنان تا این مرحله و به ویژه بعد از تشدید عملیات‌های پیشرفته خود ضد مواضع دشمن صهیونیستی، بار بزرگی از دوش مقاومت در غزه برداشته است.

شوک مقاومت لبنان به اقتصاد اسرائیل

اما خساراتی که حزب‌الله به رژیم اشغالگر طی بیش از 100 روز گذشته وارد کرده صرفا شامل تلفات نظامی یا تخلیه شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی نبوده است. خسارت‌های اقتصادی هنگفتی که حزب‌الله در این جنگ به صهیونیست‌ها وارد کرده مسئله‌ای است که شاید کمتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته باشد و این موضوع به نوعی تحت شعاع تلفات اقتصادی اسرائیل در جنگ با مقاومت فلسطین قرار گرفته است.

بر همین اساس قصد داریم اینجا بخشی از ضرباتی که اقتصاد رژیم صهیونیستی در نتیجه جنگ در جبهه شمالی فلسطین اشغالی دریافت کرده را مورد بررسی قرار دهیم.

سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در اولین سخنرانی خود بعد از عملیات طوفان الاقصی اعلام کرد که ورود مقاومت لبنان به نبرد طوفان الاقصی جبهه شمالی فلسطین اشغالی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نیز در گزارشی تاکید کرد که بیش از 230 هزار شهرک‌نشین اسرائیلی در نتیجه حملات حزب‌الله از منطقه شمالی آواره شده‌اند.

همچنین رسانه‌های صهیونیستی با اشاره به ترس و وحشت حاکم بر شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی در مرز با لبنان اعلام کردند که جبهه شمالی کاملا خالی از سکنه و تبدیل به شهر ارواح شده است.

روشن است که با تخلیه شهرک‌ها و تعطیلی مشاغل، اقتصاد اسرائیل در بخش‌های مختلف آن متحمل زیان‌های قابل توجهی می‌شود. «تومر فضلون» کارشناس اقتصادی در دانشگاه تل‌آویو در مقاله‌ای به این منظور اعلام کرد که درگیری در منطقه شمالی، اقتصاد این منطقه را در درازمدت به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد و این تاثیر بسیار مرگبار خواهد بود.

تلفات بخش کشاورزی رژیم صهیوینستی در مناطق شمالی

بخش کشاورزی یکی از بخش‌های مهم اقتصاد اسرائیل محسوب می‌شود، زیرا 2.5 درصد از کل تولید داخلی و 3.6 درصد صادرات را تشکیل می‌دهد، همچنین حدود 3.7 درصد از کل کارگران صهیونیست در بخش کشاورزی کار می‌کنند و از همه مهمتر 95 درصد نیاز غذایی صهیونیست‌ها از این بخش تامین می‌گردد.

طبق گزارش وزارت کشاورزی رژیم صهیونیستی، منطقه شمالی مسئول تولید بخش بزرگی از مواد غذایی اسرائیلی‌ها به شمار می‌رود و حدود 70 درصد از مرغ های تخمگذار در الجلیل و جولان قرار دارند و 40 درصد از میوه‌های استوایی در مزارع شمالی تولید می‌شوند که بعد از آغاز جنگ بخش زیادی از آنها تخلیه شده است و کشت و کار در آن انجام نمی‌شود.

روزنامه اقتصادی «گلوبس» با انتشار گزارشی در این زمینه اعلام کرد که نیمی از تولیدات کشاورزی اسرائیل از مزارع منطقه شمالی در 5 کیلومتری مرز لبنان تامین می‌شود.

روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت نیز در گزارشی به همین منظور به تلفات اقتصادی رژیم صهیونیستی به ویژه بخش کشاورزی در منطقه شمالی فلسطین اشغالی اشاره و اعلام کرد که ترس از حملات حزب‌الله خسارت مالی هنگفتی به اسرائیلی‌ها وارد کرده و کشاورزان و باغ‌داران در مناطق شمالی اکنون قادر به ادامه فعالیت‌های خود نیستند. خسارت بخش کشاورزی در این منطقه حدود 500 میلیون شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) برابر با بیش از 131 میلیون دلار ارزیابی می‌شود.

در ادامه این گزارش آمده است که کشاورزان در منطقه شمالی نمی‌توانند به باغ‌های خود در نزدیکی مرزهای لبنان نزدیک شوند و این موجب دو برابر شدن ضرر بخش کشاورزی در منطقه شمالی می‌شود؛ جایی که کشاورزان قادر به برداشت میوه‌هایی همچون سیب و کیوی و آواکادو نیستند. علاوه بر آن در فصل‌های آینده نیز تاثیرات این خسارات را خواهیم دید و این درحالی است که هنوز اداره مالیات بر دارایی وعده‌ای به کشاورزان نداد و هیچ طرحی برای جبران خسارت ترسیم نشده است.

«دوبی آمیتای» رئیس اتحادیه کشاورزان رژیم صهیونیستی نیز به نوبه خود در همین زمینه اعلام کرد، در هر منطقه‌ای که احساس کنیم ممکن است حزب‌الله به آن حمله کند، کشت و کار انجام نمی‌شود و برآورد دقیق خسارت‌ها در این زمینه دشوار است. وضعیت فعلی به گونه‌ای است که نمی‌توان به صفر تا دو کیلومتری مرزها با لبنان نزدیک شد و میوه‌هایی که در مزارع این منطقه هستند همچنان روی درخت‌ها مانده و پوسیده شده‌اند.

همچنین رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که کارخانه «بری هگلیل» که مخصوص میوه‌های منطقه الجلیل در شمال است نیمی از کارکنان خود را بعد از تصمیم به تعطیلی یکی از خطوط اصلی تولید، اخراج کرده است. این اتفاق در نتیجه تنش‌های دائمی و مستمر بین ارتش اسرائیل با حزب الله رخ داده است.

شوک حزب‌الله به بخش صنعتی اسرائیل

اما در بخش صنعتی در جبهه شمالی فلسطین اشغالی نیز روزنامه صهیونیستی «مارکر» گزارش داد که بخش صنعتی اقتصاد اسرائیل در منطقه شمالی بعد از عملیات طوفان الاقصی فلج شده است.

این رسانه صهیونیستی به نقل از «ران تومر» رئیس اتحادیه صنعتگران رژیم صهیونیستی گزارش داد که صدها نفر از صاحبان کارخانه های بزرگ در الجلیل درخواست حمایت و استحکام بخشی ساختمان ها را دارند تا کارمندان بتوانند به سر کار خود بازگردند. کارخانه‌های منطقه شمالی و به ویژه الجلیل اعلی عادت به وضعیت جنگی ندارند و بسیاری از آنها در مناطق حفاظت‌نشده بنا شده‌اند و در تیررس موشک‌های حزب‌الله قرار دارند. همچنین خطراتی درباره احتمال نفوذ نیروهای حزب‌الله به این کارخانه‌ها وجود دارد.

بر اساس داده‌های وزارت اقتصاد رژیم صهیونیستی، 85 کارخانه بزرگ در شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) و الجلیل اعلی که از ابتدای جنگ تحت نظارت این وزارتخانه قرار دارند میانگین تولید خود را به 70 درصد کاهش داده‌اند و علت این امر کمبود کارگر و ترس از ورود به کارخانه‌ها در سایه حملات (حزب‌الله) است.

بر اساس این اطلاعات، تعطیلی ده‌ها کارخانه کوچک به دلیل نزدیکی به مرز و بسته شدن جاده‌ها و محورهای اصلی از ترس موشک‌های حزب‌الله ضربه دیگری به اقتصاد اسرائیل در شمال است.

در مورد کارخانه‌ها، مناطق صنعتی و شرکت‌ها نیز از داده‌های این وزارتخانه استنباط می‌شود که از زمان طوفان الاقصی نزدیک به 15000 واحد تجاری و کارخانه در شمال و جنوب فلسطین اشغالی تخلیه شده‌اند.

این درحالی است که عدم وجود هیچ چشم‌اندازی در رابطه با بازدارندگی ارتش رژیم اشغالگر در جبهه شمالی و نیز عدم تمایل مقاومت لبنان به اعطای هرگونه تضمین امنیتی به رژیم صهیونیستی و شهرک‌نشینان آن موجب شده تا اکثر اسرائیلی‌ها از بازگشت به شهرک‌های شمالی خودداری کنند. همین مسئله موجب می‌گردد تا هیچ افقی برای توسعه و رشد صنعتی در مناطق مرزی فلسطین اشغالی و لبنان حتی در دوره بعد از جنگ هم وجود نداشته باشد.

تلفات صهیونیست‌ها در بخش گردشگری

در زمینه بخش گردشگری نیز رسانه‌های عبری از ضربه محکمی که اسرائیل بعد از جنگ غزه متحمل شده است خبر دادند. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد، آسیب به بخش گردشگری اسرائیل در نتیجه جنگ، تاثیرات خود را در طولانی مدت بیشتر نشان خواهد داد و حتی اگر جنگ هم به پایان برسد مردم جهان مکان‌های دیگری را برای گردشگری انتخاب می‌کنند؛ مکان‌هایی که درباره امنیت آنها اطمینان دارند.

این رسانه صهیونیستی به نقل از «عیران کتر» مشاور و محقق اداره گردشگری و هتل‌های رژیم صهیوینستی در دانشکده «کنرت» اعلام کرد که تأثیر جنگ بر گردشگری در اسرائیل فراتر از هشدارهای مسافرتی و ممنوعیت سفر به اسرائیل (فلسطین اشغالی) است. تاثیرات این وضعیت در طولانی مدت بر وجهه اسرائیل مشخص خواهد شد.

روزنامه عبری گلوبس نیز در این زمینه اعلام کرد، تأسیسات و رستوران‌های توریستی، قربانیان اصلی جنگ هستند. شاخص‌های اقتصادی نشان می‌دهد که در سه ماهه آخر سال 2023 نسبت به مدت مشابه آن در سال 2022، تسهیلات گردشگری در رده خود 73 درصد کاهش داشته است.

به گزارش منابع عبری، اندکی بعد از عملیات طوفان الاقصی، مراکز اسکی، رستوران‌ها و تمامی امکانات گردشگری اسرائیل خالی از بازدیدکنندگان و گردشگران شده است.

این درحالی است که کابینه رژیم صهیونیستی اقدام به تخلیه شهرک‌های شمال و جنوب فلسطین اشغالی در طول جنگ کرده و منابع صهیونیستی گزارش می‌دهند که هزینه اقامت ساکنان این شهرک‌ها در هتل‌ها سر به فلک کشیده است و هتل‌ها دیگر قادر به پذیرش آوارگان نیستند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon