بالا گرفتن مناقشات در اتحادیه اروپا بر سر چگونگی تداوم کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین

بالا گرفتن مناقشات در اتحادیه اروپا بر سر چگونگی تداوم کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین

در آستانه برگزاری نشست ویژه اتحادیه اروپا درباره تداوم کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین مناقشات درباره چگونگی دنبال کردن این گونه کمک‌ها در بین اعضاء بالا گرفته و بخصوص اختلافات در این باره بین بروکسل و برلین قابل توجه است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" در مطلبی نوشت: اتحادیه اروپا می خواهد تسلیحات بیشتری به اوکراین بفرستد. اما بر سر موضوع چگونگی پیشبرد این حمایت ها اختلاف نظر وجود دارد و آلمان در این راستا پا را روی ترمز قرار داده است.

پول بیشتر و تسلیحات بیشتر برای اوکراین: اتحادیه اروپا در 1 فوریه نشست ویژه‌ای را حول این محورها ترتیب می دهد. دیپلمات ها در بروکسل می گویند که این نشست در مورد منصرف کردن ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان از تهدید وتوی خود و تنظیم یک بسته بزرگ حمایتی برای اوکراین است. اما هر چه تاریخ اجلاس نزدیک‌تر می‌شود، آلمان بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد - زیرا دولت فدرال نیز پا را روی ترمز قرار داده است.

این موضوع بار دیگر در نشست وزرای خارجه در بروکسل در روز دوشنبه نشان داده شد. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهان افزایش به اصطلاح تسهیلات صلح اروپا (EPF) است که اتحادیه اروپا از طریق آن، تامین مالی تسلیحات خود را تامین می کند. اما برلین هفته هاست که مانع این تصمیم شده است.

اکنون این اختلاف در ده روز آینده به اجلاس ویژه سران اروپایی کشیده خواهد شد، چون جبهه ها سخت شده است. دولت فدرال آلمان در تلاش است تا اطمینان حاصل کند که کمک های دوجانبه نیز در نظر گرفته می شود. برلین می خواهد در سال جاری تسلیحات به ارزش 8 میلیارد به اوکراین ارسال کند و خواستار آن است که این کمک ملی در EPF حساب شود.

بر اساس اسنادی که در اختیار روزنامه "تاگس سایتونگ" قرار گرفته است دولت فدرال آلمان فشار زیادی بر این موضوع وارد می کند. قبل از نشست سران اتحادیه اروپا در دسامبر، برلین از تصمیم گیری درباره صندوق جدید کمک به اوکراین (UAF) جلوگیری کرد. برلین اعلام کرد که نمی توان «با هیچ UAF موافقت کرد» که کمک های دوجانبه را «100 درصد به عنوان جایگزینی معادل کمک های مالی به EPF» در نظر نگیرد.

با این حال، آلمان در این زمینه و ارائه این پیشنهاد تقریباً تنها بود. تنها مجارستان از اقدام برای شمارش کمک های دوجانبه حمایت کرد و تنها ویکتور اوربان بود که در این راستا در کنار صدر اعظم آلمان قرار گرفت. با این حال، اکثر کشورهای اتحادیه اروپا از پیشنهاد بورل برای تامین 20 میلیارد یورو برای UAF و ادامه استفاده از تسهیلات صلح در آینده حمایت کردند.

بعد از شروع سال جدید شولتز در این زمینه حالت تهاجمی به خود گرفت. این مقام آلمانی در ابتدای ژانویه این انتقاد را وارد کرده و گفت: اکثریت تحویل تسلیحات برنامه ریزی شده توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای اوکراین بسیار کم است. همه باید کارهای بیشتری انجام دهند و از نمونه خوب آلمان که می گوید بیشترین تسلیحات را تامین می کند، الگوبرداری کنند.

اما این موضع گیری آلمان به کام بروکسل خوش نیامد. "تیری برتون"، کمیسر فرانسوی اتحادیه اروپا که مسئول دفاع است، انتقاد کرد: آلمان می خواهد به تنهایی این کار را انجام دهد. کشورهای کوچکتر اتحادیه اروپا به ویژه شولتز را متهم کردند که در واقع نمی خواهد کمک های مشترک به اوکراین را گسترش دهد، بلکه حتی می خواهد آن را کاهش دهد.

بهر حال هنگام مقایسه تحویل تسلیحات از طرف کشورها، کمک های دوجانبه باید در آینده در نظر گرفته شود، زیرا برلین خواستار آن است. تمرکز باید روی پروژه های تسلیحاتی مشترک باشد - آرزویی که پاریس سال هاست آن را مطرح کرده است. علاوه بر این، قوانین بازپرداخت کمک های ملی باید تشدید شود.

این پرسش مطرح است که آیا دولت فدرال آلمان با این موضوع موافقت خواهد کرد؟ به گفته محافل اتحادیه اروپا در بروکسل، بحث ها در این باره کاملاً باز است. به گفته یک دیپلمات، حداقل توافق بر سر این هدف وجود دارد: تحویل سریع و کارآمد تسلیحات بیشتر به اوکراین.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon