بایدن: مرزها را هنگام به خطر افتادن آنها می‌بندم

بایدن: مرزها را هنگام به خطر افتادن آنها می‌بندم

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا حمایت خود را از لایحه مرزی در حال مذاکره در سنا اعلام و متعهد به بستن مرزها هنگام شرایط خطرناک شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اظهار کرد لایحه مرزی در حال مذاکره در سنا، «سخت ترین و منصفانه ترین» مجموعه اصلاحات ممکن در قوانین مرزی است و من از آن حمایت می کنم.

وی متعهد شد روزی که این لایحه را با امضا به قانون تبدیل کند، مرزها را خواهد بست.

براساس این گزارش، مذاکرات دو حزبی درباره امنیت مرزها، مخالفان و منتقدانی را در بین جمهوری خواهان نیز دارد. برخی جمهوری خواهان قراردادی را درباره امنیت مرزها به عنوان شرطی برای موافقت با کمک های بیشتر به اوکراین، درنظر گرفته‌اند.

براساس نامه‌ای از سوی قانون گذاران جمهوری خواه در مجلس نمایندگان آمریکا که به دست رویترز رسیده است، مایک جانسون رئیس کنگره این لایحه با شکل و فرم فعلی را «مرده در بدو ورود» خواند.

بایدن افزود: آنچه که درباره آن در حال مذاکره هستیم اگر تصویب شده و تبدیل به قانون شود، سخت ترین و منصفانه ترین مجموعه اصلاحاتی است که تاکنون در کشور برای تضمین امنیت مرزها داشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد این اصلاحات جدید به من به عنوان رئیس جمهور، صلاحیت اضطراری برای بستن مرزها به هنگام به خطر افتادن آنها را می دهد.

این در حالی است که سه منبع آگاه اعلام کردند کاخ سفید با محدودیت های جدیدی درباره پناهندگی در مرزها موافقت کرد. این محدودیت ها شامل ایجاد قدرت اخراج پناهندگانی است که به صورت غیرقانونی از طریق مرز مکزیک با آمریکا، وارد شده اند و اگر روزانه بیش از 4 هزار مهاجر از یان راه وارد خاک آمریکا شوند، این دسته از مهاجران به سرعت به مکزیک بازگردانده می شوند.  

این سه منبع که خواستند نامشان فاش نشود اظهار کردند اگر شمار این مهاجران از 5 هزار نفر فراتر رود،استفاده از قدرت اخراج ضروری است  

اداره آمارهای ملی آمریکا اعلام کرد تعداد مهاجرانی که به صورت غیرقانونی از مرز مکزیک وارد آمریکا شدند، در ماه دسامبر، به بیش از 9 هزار و 500  نفر رسید.

یک منبع آگاه اعلام کرد در محدودیت های جدید پناهندگی، مهاجرانی که به دنبال پناهنده شدن هستند همچنان می توانند در گذرگاه های مرزی قانونی درخواست پناهندگی خود را بدهند اگر از قدرت اخراج در مورد آنها استفاده شده است.

این منبع افزود: دولت آمریکا باید روزانه امکان دسترسی به گذرگاه های قانونی را به دستکم 1400 نفر بدهد تا اگر اخراج شدند، درخواست پناهندگی خود را ثبت کنند. همچنین هدف از این لایحه، رسیدگی به درخواست های پناهندگی طی 6 ماه بدون دستگیری مهاجران و سریعتر از فرایند فعلی است که ممکن است سال ها طول بکشد.

در همین حال جو بایدن از کنگره خواست تا بودجه درخواستی خود در ماه اکتبر برای تامین امنیت مرزها را تصویب و تامین کند.

این در حالی است که اختلافات بین دولت «جو بایدن» با ایالت تگزاس در پی صدور حکمی از ایالت تگزاس به نفع دولت بایدن بالا گرفته و به هشدارهایی درباره جنگ داخلی منجر شده است.

قضات دادگاه عالی آمریکا چند روز پیش به ماموران گشت مرزی کشور به طور موقت اجازه دادند تا سیم های خاردار در مرز با مکزیک را که برای جلوگیری از عبور مهاجران غیرقانونی کشیده شده، بردارند.

تصمیم دادگاه عالی خشم بسیاری از مردم تگزاس را برانگیخته است که از اقدامات فرماندار جمهوری‌خواه «گرِگ ابوت» برای مبارزه با مهاجرت غیرقانونی در این ایالت حمایت می‌کنند.

دولت بایدن خواستار برداشتن این موانع است اما «گرگ ابوت»، فرماندار تگزاس می‌گوید این موانع برای جلوگیری از ورود مهاجران قانونی احداث شده‌اند. او به تصمیم دیوان عالی توجهی نکرده است.

در این میان، برخی از طرفداران ایالت تگزاس با راه‌اندازی هشتگ «تگزیت» خواستار خروج وسیع‌ترین ایالت آمریکا از ایالات متحده شده‌اند و برخی از تحلیلگران نیز درباره وقوع جنگ داخلی هشدار می‌دهند.

از روز دوشنبه صدها پست در شبکه اجتماعی "ایکس"، (توییتر سابق)، با هشتگ "Texit" منتشر شده است که به جدایی تگزاس از ایالات متحده اشاره دارد.

شماری از نماینده‌های دموکرات در کنگره آمریکا از دولت بایدن خواسته‌اند کنترل گارد ملی ایالت تگزاس را در اختیار گرفته و پس از آن موانع احداث‌شده در مرز جنوبی را بردارد.

سیم‌های خاردار مرز مکزیک با آمریکا با هزینه گارد ملی تگزاس و در راستای بخشی از عملیات ستاره تنها (لقب ایالت تگزاس) کشیده شده است که ابتکاری از سوی گرگ ابوت فرماندار جمهوری‌خواه این ایالت بود که در سال 2021 با هدف جلوگیری از عبور غیرقانونی مهاجران از این مرز کشیده شد.

جمهوری خواهان آمریکایی بارها سیاست های دولت بایدن در مورد موضوع مهاجران و عبور مهاجران غیرقانونی از مرز مکزیک را مورد انتقاد قرار داده اند. موضوعی که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر سال جاری شدت گرفته و مخالفان بایدن به دنبال استفاده از این موضوع برای تخریب بایدن هستند.

موضوع مهاجران غیرقانونی در آمریکا و تلاش آنها برای ورود به خاک این کشور از طریق مرزهای مکزیک تبدیل به یکی از موضوعات چالش‌برانگیز و بحرانی جدی برای دولت جو بایدن شده است.

گفتنی است از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه 2021، تا کنون دو بار به‌صورت متوالی رکورد عبور غیرقانونی مهاجران از مرزهای جنوبی آمریکا شکسته شده است. بر اساس آمار گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، بیش از 2,000,000 عبور غیرقانونی ورود به ایالات متحده در سال 2022 ثبت شده است.

انتهای پیام/  

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon