بار اصلی احیای دریاچه ارومیه بر دوش "وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی" است
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وظیفه اصلی در احیای دریاچه ارومیه مبتنی بر عملکرد وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی است. وزارت جهاد باید گامهای سازندهای در زمینه تهیه نقشه الگوی کشت بردارد. همچنین وزارت نیرو چاههای غیرمجاز را ساماندهی کند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی سلاجقه؛ رییس سازمان حفاظت محیط زیست در هفتمین کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم که در کتابخانه ملی ایران برگزار شد، اظهار کرد: ابعاد دیرینهشناسی تغییرات اقلیم که از آن به عنوان دورههای زمینشناسی مانند دوره های یخبندان و بارش یاد میشود، باعث سامان در کره زمین شده است و این تغییرات در شرایط فعلی بر تعادل کره زمین تاثیر میگذارد.
وی بیان کرد: آنچه که اکنون به دست من و شما رخ داده است، میتواند با توجه به این آیه شریفه فساد نوع انسان بر روی زمین باشد و کشور ما با این شرایط در یک پهنه سرزمینی قرار گرفته است که در بازههای مختلف زمانی نیز متنوعترین شرایط رو به لحاظ تغییر اقلیمی تجربه کرده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: علم و فناوری اکنون باید برای ما تعیین تکلیف کند زیرا تغییر رخ داده و فکر من و شما هم باید با این شرایط تغییر کند. ما در شرایط کشور باید فرآیندهای تولید بازچرخانی و مصرف را با حساسیت بیشتری دنبال کنیم و ببینیم در بحث گازهای گلخانهای آیا نیاز به وجود همچنین تغییری داریم یا خیر.
سلاجقه با اشاره به اینکه گاهی مشاهده میکنیم که برخی از مسئولان در کتمان این امر سخن میگویند، اضافه کرد: بعد از این همه سال فعالیت و مقابله با اثرات گازهای گلخانه ای به نظر میرسد که قدری دور از ذهن و سنگین باشد که این امر توسط عدهای کتمان میشود.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید گامهای اساسی توسط وزارتخانهها و نهادهای متولی انجام گیرد، تصریح کرد: ما اقدامات مختلفی از جمله تعیین پژوهشکده محیط زیست به عنوان هاب منطقهای را با توجه به اینکه متولی مقابله با تغییر اقلیم در کشور هستیم، راهاندازی کردیم و توانستیم برای نخستین بار در لایحه برنامه هفتم بحث تغییر اقلیم را مطرح کنیم و سازمان حفاظت محیط زیست مکلف شده است تا طی یک سال آینده برنامه ملی تغییر اقلیم را تدوین کند.
سلاجقه افزود: اکنون به این نتیجه رسیدیم که باید وضعیت محیطزیست جهان را مدیریت کنیم چون ادامه این روند به ضرر انسانها خواهد بود؛ از این جهت اقداماتی در دنیا آغاز شده است.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران گفت: ایران در منطقه گرم و نیمه خشک واقع شده و همین فرایند تغییر اقلیم را شدت میبخشد اما با این وجود ایران در پهنهای قرار گرفته که متنوع ترین شرایط اقلیمی همراه با تنوع گونههای گیاهی و جانوری را در خود جای داده است که تمام آنها تحت تاثیر تغییر اقلیم قرار گرفتهاند.
وی تاکید کرد: رویکرد دولت عملیاتی است اما شرایط تغییر اقلیم چنان حاد است که تاثیر عمل دولت چندان ملموس نیست اما در این زمینه گامهای خوبی برداشته شده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه کارهای خوبی در زمینه کیفیسازی سوخت در کشور انجام شده است، گفت: در این راستا ٩ پالایشگاه در راستای کیفیسازی سوخت گامهای مطلوبی برداشته است. همچنین کاهش سولفور در سوخت هم دنبال میشود و بیشترین خاموشی فلرها در این دولت صورت گرفته است. در زمینه استفاده از سموم کشاورزی هم گام های خوبی برداشته شده است.
سلاجقه ادامه داد: برقی کردن خودروها در راستای کاهش آلودگی هوا هم در دولت دنبال میشود. هر چند در زمینه آلودگی ناشی از سایش هم حرف داریم، وزارت صمت در این راستا رویکرد خوبی دارد.
وی درباره دریاچه ارومیه گفت: در زمینه دریاچه ارومیه اعتقاد ما بر مدیریت نرم بود؛ البته دولت قبلی نسبت به مدیریت سخت اقدام کرده بود ، به هر حال این دولت مدیریت نرم را در حوضه آبریز دریاچه آغاز کرد و بحث اصلی مبتنی بر عملکرد وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی است. وزارت جهاد باید گام های سازندهای در زمینه تهیه نقشه الگوی کشت بردارد. همچنین وزارت نیرو چاههای غیرمجاز را ساماندهی کند.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: گاهاً شنیده می شود که وزارت جهاد میزان آبی که مصرف میکند را قبول ندارد، ما میگوییم خودشان در این زمینه تحقیق کنند، در جهان میانگین مصرف آب در کشاورزی حدود 60 درصد است اما عددی که در این زمینه در کشور ما اعلام میشود قابل قبول نیست که وزارت جهاد باید در این زمینه برنامهریزی اساسی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: دولت در زمینه کاهش سوختهای فسیلی اقدامات خوبی انجام داده به طوری که تولید 10 هزار مگاوات انرژی خورشیدی هدفگذاری کرده و سرمایهگذاری در بخش انرژی بادی را هم در دستور کار دارد. بر این اساس سازمان حفاظت محیطزیست برای پروژههای تولید زیر 100 مگاوات انرژی خورشیدی مجوز صادر میکند.
انتهای پیام/