تحولات اوکراین| بدون تأیید کنگره دیگر از ارسال سلاح جدید آمریکایی به کییف خبری نیست
سال ۲۰۲۴ آزمون سخت اوکراین، عدم توافق مجلس نمایندگان آمریکا درباره کمک به کییف، انتقال تجهیزات نظامی روسی از اکوادور به آمریکا، فروش مهمات ارتش یونان به اوکراین و افشای دلیل لغو برکناری زالوژنی و چالش پیش روی زلنسکی، از جمله رویدادهای مهم جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سرگرد "پاتریک رایدر"، سخنگوی پنتاگون شب گذشته اعلام کرد که به دلیل عدم موافقت کنگره برای تخصیص بودجه مضاعف، ایالات متحده قصد ندارد ارسال بسته تسلیحاتی جدیدی به اوکراین را اعلام کند.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «مسلماً هیچ اطلاعیه جدیدی در چارچوب اختیارات ریاست جمهوری وجود نخواهد داشت. ما همچنان منتظر تصویب بودجه اضافی از سوی کنگره هستیم.»
این مقام وزارت دفاع آمریکا در عین حال یادآور شد که تامین تسلیحاتی کییف، که تصمیم انتقال آن قبلا گرفته شده است، در چارچوب به اصطلاح "ابتکار عمل حمایت از امنیت اوکراین" و مطابق با زمان تولید آنها ادامه خواهد یافت. به گفته رایدر، در حال حاضر پنتاگون آماده مشخص کردن زمان تحویل موشکهای دارای دقت بالای GLSDB به اوکراین نیست.
این در حالی است که مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا از حزب جمهوریخواه، اعلام کرد که سنای ایالات متحده در حال بحث در خصوص توافقات مربوط به کنترل مرزهای جنوبی و تخصیص کمک مضاعف به اوکراین است که در مجلس نمایندگان تصویب نخواهد شد. وی گفت:«در مجلس نمایندگان این یک گزینه غیرقابل اجرا است. بر اساس آنچه ما دیدهایم، محتوای این لایحه، به وضوح برای تضمین امنیت مرزها کافی نیست.»
جانسون در عین حال تکذیب کرد که اعضای حزب جمهوریخواه سعی دارند در مذاکرات مربوط به این دو مضوع، منافع دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری آمریکا را تامین کنند و تاکید کرد که این تصمیم تنها بر اساس تضمین امنیت ایالات متحده اتخاذ خواهد شد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هفتصد و هفتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
رئیس سازمان سیا سال 2024 را آزمون سختی برای اوکراین نامید
ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سازمان سیا) بامداد امروز، چهارشنبه، ابراز عقیده کرد که سال 2024 برای اوکراین یک آزمون سخت برای استقامت در میدان جنگ خواهد بود.
برنز در مقالهای برای مجله "فارین افرز" (Foreign Affairs) نوشت: «سال جاری احتمالاً سال بسیار سختی برای اوکراین در میدان نبرد با روسیه خواهد بود و آزمونی برای استقامت آنهاست که پیامدهای آن بسیار فراتر از مبارزه این کشور برای حفظ آزادی و استقلال خود خواهد بود.»
این مقام آمریکایی با ادعای اینکه روسیه در حال احیای تولیدات دفاعی خود با کمک چین است، افزود: «ولادیمیر پوتین همچنان شرط میبندد که زمان به نفع اوست و میتواند اوکراین را در هم کوبیده و حامیان غربی آن را ناامید کند.»
به عقیده برنز، دقیقاً به این دلیل کشورهای غربی باید به ارائه کمکهای نظامی و مالی به اوکراین ادامه دهند. این یک سرمایه گذاری نسبتاً متوسط است که کمتر از پنج درصد از بودجه دفاعی ایالات متحده را تشکیل میدهد و در عین حال بازده ژئوپلیتیکی و صنعتی قابل توجهی دارد. او افزود: «حفظ تامین تسلیحاتی، موقعیت اوکراین را در صورت فراهم شدن امکان مذاکرات جدی، تقویت خواهد کرد.»
رئیس جمهور اکوادور انتقال تجهیزات نظامی روسی به آمریکا را تایید کرد
دانیل نوبوآ، رئیس جمهور اکوادور بامداد امروز در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی Ecuavisa تایید کرد که این کشور تجهیزات نظامی روسی موجود را به ایالات متحده منتقل خواهد کرد. او گفت: «علیرغم موضع گیری مسکو، این تحویل انجام خواهد شد.»
نوبوآ با اشاره به اینکه "توافق در این زمینه ادامه خواهد داشت"، با این حال، یادآور شد که کشورش برنامهای برای قطع روابط با فدراسیون روسیه ندارد.
علاوه بر این، رئیس جمهور اکوادور مواضع مسکو را "کاملاً نامناسب" خواند، زیرا در حال حاضر ناآرامیهای گسترده در کشور ادامه دارد. نوبوآ افزود: "و اگر روسها میخواهند به ما کمک کنند، خدا را شکر که این کار را انجام میدهند."
پیش از این، روسیه به اکوادور نسبت به انتقال تسلیحات روسی به ایالات متحده که طور قطع بعداً به اوکراین ارسال خواهد شد، هشدار داده بود.سرویس فدرال همکاریهای فنی-نظامی روسیه تاکید کرد که انتقال تجهیزات روسی بدون رضایت کتبی قبلی مسکو غیرقابل قبول و اقدامی غیرقانونی خواهد بود. طبق این اطلاعات، اگر تسلیحات نظامی روسی به کشور ثالثی منتقل شود، اکوادور تعهدات بین المللی خود را نقض خواهد کرد.
صدراعظم اتریش خواستار یافتن راهی برای تعامل با روسیه شد
کارل نهمر، صدراعظم اتریش معتقد است که باید به دنبال راهی برای تعامل با روسیه بود. او در مصاحبه با روزنامه Die Presse گفت: «در روابط ما با روسیه همیشه تنش کنونی حفظ خواهد شد. اما ما باید سعی کنیم راههایی برای تعامل و همزیستی با روسها پیدا کنیم، برای اینکه ما همیشه میدانستیم که روسیه، چگونه بگویم، یک شریک مذاکره غیرعادی بوده و خواهد بود.»
نهمر همچنین یادآور شد که از سفر خود به روسیه در آوریل سال 2022 پشیمان نیست. به گفته وی، این سفر با رهبران اتحادیه اروپا و اوکراین توافق شده بود.
وزیر دفاع یونان از فروش مهمات اضافی به اوکراین خبر داد
نیکوس دندیاس، وزیر دفاع یونان شب گذشته اعلام کرد که این کشور ممکن است مهمات و گلولههای مازاد خود با تاریخ انقضای نزدیک را به اوکراین بفروشد.
وی گفت: «مهماتی در انبارهای تسلیحاتی ما وجود دارد که در آینده قابل پیش بینی منقضی میشود. ما مجبور خواهیم شد آنها را به هر طریقی جایگزین کنیم و ممکن است این مهمات به اوکراین فروخته شوند. این اقدام درآمد مضاعفی برای نیروهای مسلح یونان به همراه خواهد داشت و ما به آن نیاز داریم.»
به گفته وی، در صورت فروش مجدد این مهمات به اوکراین، یونان میتواند "دهها میلیون یورو" از اتحادیه اروپا دریافت کند. این در حالی است که در پارلمان یونان از قبل با چنین اقدامی توسط دولت مخالفت شده است.
عدم توافق کشورهای اتحادیه اروپا برای تامین مالی اوکراین
خبرگزاری رویترز روز سه شنبه به نقل از یک مقام آگاه در اتحادیه اروپا گزارش داد که مذاکرات بین اتحادیه اروپا و مجارستان به منظور توافق درباره انتقال کمکهای مالی و نظامی به اوکراین با وجود برخی امتیازات طرف مجارستانی با مشکل روبرو است.
وی گفت: «ما همچنان در تلاش برای یافتن راه حل هستیم، <...> از حمایت 26 کشور برخورداریم، اما اعتراض مجارستان همچنان پابرجاست. ما هنوز به راه حلی نرسیده ایم.»
به گفته این مقام، در حال حاضر هیچ اطمینانی وجود ندارد که در نشست آتی سران اتحادیه در اول فوریه، توافقی در مورد صندوق صلح برای اوکراین حاصل شود. این منبع یادآور شد که کار در اتحادیه اروپا برای توافق بر سر این موضوع هنوز به پایان نرسیده است.
رویترز یادآور شده که اکثر کشورهای اتحادیه اروپا خواهان دستیابی به توافق در مورد انتقال سالانه 5 میلیارد یورو به کییف هستند.
درخواست زلنسکی از غرب: به جای پناهجویان اوکراینی به کییف کمک کنید
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در اظهارات عجیب دیگری از ضرورت انتقال کمکهای اختصاص یافته کشورهای غربی برای پناهجویان اوکراینی به کییف صحبت کرده است.
وی روز گذشته در مصاحبه با یک رسانه آلمانی گفت: «من همیشه گفتهام که اگر کشورهای غربی، از جمله مقامات برلین، بودجه اختصاص یافته برای حمایت از اوکراینیها را به بودجه اوکراین انتقال کند، این کار برای ما خیلی بهتر خواهد بود.»
زلنسکی مدعی شد که پناهندگان اوکراینی هم از خاک اوکراین پول دریافت میکنند و هم در کشورهای اروپایی حمایت مالی دریافت میکنند، و این در حالی است که این پولها در کشورهای اروپایی باقی مانده و هیچ منفعتی برای دولت اوکراین ندارد.
نیویورک تایمز: فرمانده کل ارتش اوکراین به دلیل درز اطلاعات درباره استعفای او برکنار نشد
روزنامه "نیویورک تایمز" شب گذشته به نقل از منابع ناشناس، گزارش کرد که مقامات کییف مجبور شدند موضوع برکناری والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین را به دلیل درز اطلاعات در خصوص برکنار کردن این مقام نظامی، به تعویق بیاندازند.
یک مقام ارشد سابق اوکراین برای این نشریه فاش کرد: «دفتر ولادیمیر زلنسکی قصد داشت این ژنرال بلندپایه را برکنار کند، اما عصر دوشنبه پس از افشای این خبر از سوی چند نماینده پارلمان، از موضع خود عقب نشینی کرد و اکنون آنها این موضوع را به تعویق انداختهاند.»
منبع دیگری، یکی از نمایندگان پارلمان اوکراین، اطلاعات مشابهی را در اختیار نیویورک تایمز قرار داده است. او همچنین گفته که دلیل دیگر برای به تعویق انداختن برکناری زالوژنی این است که دولت اوکراین جایگزین مناسبی برای فرمانده کل پیدا نکرده است.
خودداری ناگهانی بودانوف از قبول سمت فرماندهی کل نیروهای مسلح اوکراین
مجله "اکونومیست" روز سه شنبه گزارش داد که کریل بودانوف، رئیس اداره اطلاعات اصلی وزارت دفاع اوکراین، در آخرین لحظه تصمیم گرفت از قبول تصدی پست فرماندهی کل نیروهای مسلح به جای والری زالوژنی، خودداری کند.
در این گزارش در مورد علت احتمالی این تصمیم آمده است: او (بودانوف) پیش از این هرگز نیروهای مسلح متعارف یا ساختاری به مقیاس ارتش اوکراین که اکنون حدود یک میلیون نیرو دارد را رهبری نکرده است. برخی معتقدند که او در آخرین لحظه از قبول این سمت پرمسئولیت خودداری کرد."
روزنامه فایننشال تایمز: زلنسکی قصد دارد در هر صورت زالوژنی را کنار بگذارد
در همین رابطه روزنامه انگلیسی "فایننشال تایمز" نیز روز گذشته در مطلبی نوشت که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در حال آماده سازی شرایط برای برکناری والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین است و در حال حاضر نامزدهایی برای جانشینی وجود دارد.
چهار منبع آگاه به این روزنامه گفتند که زلنسکی و زالوژنی عصر روز دوشنبه 29 ژانویه با یکدیگر دیدار کردند و رئیس جمهور از فرمانده کل قوا درخواست کرد تا پست خود را ترک کند، اما او نپذیرفت. دقیقاً بعد از آن بود که سرگئی نیکییفوروف، سخنگوی زلنسکی و وزارت دفاع اوکراین اطلاعات مربوط به برکناری احتمالی زالوژنی را تکذیب کردند.
البته همان چهار منبع اطمینان دارند که تصمیم در مورد کنار گذاشتن فرمانده کل ارتش از قبل گرفته شده و اعلام آن تنها مسئله زمان است.
این روزنامه یادآور شده که در صورت برکناری زالوژنی، زلنسکی ممکن است با دو چالش بزرگ روبرو شود. اولاً فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین از حمایت بالایی در جامعه و میان نظامیان برخوردار است و ثانیاً متحدان غربی کییف که تقریباً دو سال است با این مقام نظامی استراتژیهای نظامی ارتش اوکراین را تهیه و به اجرا گذاشتهاند، ممکن است از برکناری او رضایت نداشته باشند.
گفته میشود دلیل اصلی تمایل زلنسکی به اخراج زالوژنی، شکست ضد حمله ارتش اوکراین در سال 2023 است و رئیس جمهور سعی دارد فرمانده کل نیروهای مسلح را عامل این شکست معرفی کند.
انتهای پیام/