رایزنی باقری با وزیر حمل و نقل و نایب رئیس مجلس ازبکستان
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در دیدارهای خود با وزیر حمل و نقل و نایب رئیس مجلس ازبکستان بر افزایش همکاریهای تهران و تاشکند تاکید کرد.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در آخرین روز حضور خود در تاشکند با الهام محکموف، وزیر حمل و نقل ازبکستان ملاقات نمود.
در این دیدار، باقری اولین حضور خود در ازبکستان و مذاکره با مقامات این کشور را ثمربخش ارزیابی کرد.
باقری توسعه مناسبات با ازبکستان خصوصا در زمینه حمل و نقل را اولویت جمهوری اسلامی بیان کرده و از اینکه طرف ازبکستانی نیز همین سیاست را با کشورمان دنبال میکند ابراز رضایتمندی کرد.
وی مذاکرات صورت گرفته در طی چند روز اخیر به منظور پیشبرد مناسبات را پراثر و موثر دانست.
باقری گفت: ما تمام همت خود را برای بهره برداری از فرصتها و ظرفیتهای موجود کشورمان برای توسعه همکاریها در بخشهای مختلف را به کار خواهیم بست.
وزیر حمل و نقل ازبکستان هم بر اهمیت و جایگاه ایران و ازبکستان و نقش آفرینی آنها در مسیر ترانزیت کالا بین چین و اروپا تاکید نمود.
وی نقش بنادر جنوبی جمهوری اسلامی ایران در اتصال ازبکستان به آبهای آزاد و اقتصادی بودن مسیر ترانزیت از طریق خلیج فارس را غیر قابل چشم پوشی دانست.
ایران و ازبکستان وظیفه مهمی در ایجاد صلح و ثبات در منطقه دارند
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران همچنین با علیشیر قادرف، نایب رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان و رئیس گروه دوستی ایران و ازبکستان دیدار نمود.
قادرف ضمن اشاره به مشترکات تاریخی و فرهنگی دو کشور بر اراده روسای جمهور ایران و ازبکستان بر گسترش روابط تأکید داشت و نقش تاثیر گذار مجالس در تحکیم روابط و سرعت بخشیدن به آن را غیر قابل انکار دانست.
وی سفر متقابل قالیباف و اسماعیلف، روسای مجالس ایران و ازبکستان به تهران و تاشکند را ترجمان عینی علاقه مندی دو نهاد مردمی تفسیر نمود.
علی باقری نیز گفت: عمق روابط دیرینه دو کشور در بستر مردمی شکل گرفته و به این دلیل قابل گسست نیست.
وی در ادامه افزود: ایران و ازبکستان دو کشور بزرگ منطقه هستند و متناسب با آن وظیفه مهمی در ایجاد صلح و ثبات در منطقه دارند که در این میان مجالس نقش محوری ایفا میکنند و میتوانند پیوندهای مردمی را تحکیم بخشیده و به سازوکار مناسبات نظم دهند.
معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان از تعامل دو مجلس علاوه بر روسا در سطوح مختلف از جمله فراکسیونها، گروههای دوستی پارلمانی و کمیسیونها استقبال نموده و آن را باعث ثبات در روابط دوستانه دانست.
انتهای پیام/