۱۵۷ اثر به نخستین جشنواره ملی عودنوازی قشم ارسال شد
رییس نخستین جشنواره ملی عودنوازی گفت: با اتمام زمان ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره، ۱۵۷ اثر دریافت کردیم که مورد داوری قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، علی ثابتنیا اظهار داشت: آثار ارسالی در دو بخش ردیف دستگاهی و نواحی در دو مقطع سنی زیر 18 سال و بالای 18 سال دریافت شده است.
وی با بیان اینکه این آثار از سوی 137 عودنوار ارسال شده، خاطرنشان کرد: آثار ارسالی توسط 10 داور در هر دو بخش نواحی و دستگاهی از استانهای هرمزگان، خوزستان و کردستان مورد ارزیابی قرار میگیرند.
رییس نخستین جشنواره ملی عودنوازی قشم تصریح کرد: تلاش خواهد شد در ارزیابی اولیه حدود 30 هنرمند را به بخش نهایی معرفی کنیم و بلافاصله پس از اتمام داوری، نتایج در سایت جشنواره و به صورت تلفنی به برگزیدگان اعلام خواهد شد.
ثابتنیا بیان داشت: نهایتا در 16 و 17 اسفندماه در جزیره قشم هنرمندان منتخب با اجراهای صحنهای در حضور تمام داوران و عموم علاقه مندان به رقابت خواهند پرداخت و برگزیدگان نهایی در شامگاه 18 اسفند ماه معرفی و تقدیر خواهند شد.
وی ابراز داشت: این جشنواره فرصتی است تا با تقویت هنر عودنوازان قشمی بتوانیم از این ساز ایرانی که ثبت جهانی شده در زمینه نفوذ فرهنگی بهره ببریم.
براساس این گزارش، عود یک ساز زهی زخمهای با قدمت دیرین در ایران و خاورمیانه و یکی از مهمترین سازهای بم مضرابی ایرانی است که هم در گروهنوازیهای موسیقی کلاسیک ایرانی و هم در تکنوازی بسیار کارآمد است. این ساز مانند بسیاری از دیگر سازهای زخمهای، روی پای نوازنده قرار میگیرد و نوازنده با یک دست به انگشتگذاری روی وترها و با دست دیگر با مضراب به ساز نواختن میپردازد. بیشتر انواع این ساز دارای ده زه است که بهصورت جفت بسته میشوند.
آذرماه پارسال "هنر ساختن و نواختن عود" بهعنوان هجدهمین عنصر میراثفرهنگی ناملموس ایران در هفدهمین نشست کمیته بینالدولی پاسداری از میراثفرهنگی ناملموس یونسکو در پروندهای مشترک، به نام ایران و سوریه ثبت جهانی شد.
انتهای پیام/7558/.