جشنواره فیلم فجر به ایستگاه پایانی رسید/ امینی: بخش نگاه نو؛ محلی برای ظهور سینماگران جوان/ رسولیان جایزه‌اش را به شهید تهرانی‌‌مقدم تقدیم کرد + فیلم و عکس

جشنواره فیلم فجر به ایستگاه پایانی رسید / امینی: بخش نگاه‌نو؛ محلی برای ظهور سینماگران جوان / رسولیان جایزه‌اش را به شهید تهرانی‌‌مقدم تقدیم کرد+ فیلم و عکس

مراسم اختتامیه چهل و دومین جشنواره فیلم فجر با اعلام برگزیدگان و اهدای سیمرغ‌های بلورین به بهترین آثار نمایشی این دوره برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر از 11 بهمن‌ماه با برگزاری آیین افتتاحیه در تالار وحدت رسماً کار خود را آغاز کرد.

12 بهمن‌ماه آغاز اکران فیلم‌ها به صورت 4 سانسه در برج میلاد برای اهالی رسانه بود و امسال برای هنرمندان هم فضایی مجزا در پردیس سینمایی چارسو اختصاص داده شد.

شب گذشته با اعلام نامزدها مشخص شد که رقابت برای دریافت سیمرغ‌ها میان کدام فیلم‌ها، کارگردانان، هنرمندان و بازیگران خواهد بود.

زمان شروع اختتامیه ساعت 19 اعلام شد اما همچون سنوات گذشته با تأخیر مراسم آغاز شد و «محمدرضا شهیدی‌فر» که می‌توان عنوان پرسابقه‌ترین مجری اختتامیه جشنواره فیلم فجر را به او داد، اجرای آیین اختتامیه چهل و دوم را هم برعهده گرفت.

این آیین را چند شبکه تلویزیونی همچون شبکه نمایش و یا در میان شبکه‌های رادیویی، شبکه ایران، این برنامه را به صورت مستقیم روی آنتن می‌برند.

آیین اختتامیه چهل و دومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با حضور «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سید محمد هاشمی» جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمد خزاعی» رئیس سازمان سینمایی، «مجتبی امینی» دبیر این دوره از جشنواره و اهالی سینما، «زینب سلیمانی»، صاحبان آثار اکران شده در این دوره از جشنواره ، اصحاب رسانه و برخی مسئولان، پس از پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم رسماً آغاز شد.

جشنواره فیلم فجر , جشنواره فجر , چهل‌ و دومین جشنواره فیلم فجر , فیلم , سینما ,

پس از آن کلیپی از فیلم‌های ماندگار سینمای ایران که توسط هوش مصنوعی ساخته شده بود، برای حاضران پخش شد‌.

سپس محمدرضا شهیدی‌فرد مجری آیین اختتاحیه روی سن آمد و گفت: حلول ماه مبارک شعبان را تبریک می‌گویم‌؛ ماهی که جان‌های ما با این همه ولادت تازه می‌شود و زمین و زمان در شعف و سرور هستند. همه این ولادت‌ها بر همه مبارک باشد.

وی ضمن خوش‌آمد گویی به همه حاضران در سالن بیان کرد: امسال یکی از پرشورترین دوره‌های جشنواره فیلم فجر را گذراندیم و حالا به آیین اختتامیه این رویداد رسیده‌ایم. ان‌شاءالله که شب خوبی باشد و به همه خوش بگذرد. امروز چهل‌وپنجمین جشن سالگرد جمهوری اسلامی است و ما همچنان پای عهد و پیمان خودمان ایستاده‌ایم.

جشنواره فیلم فجر , جشنواره فجر , چهل‌ و دومین جشنواره فیلم فجر , فیلم , سینما ,

در ادامه و پس از خوش‌آمدگویی مجری برنامه، کلیپی از تصاویر خاطره‌انگیز بهمن 1357 پخش شد.

پس از پایان کلیپ خاطره‌انگیز از بهمن 1357، مجری برنامه مطرح کرد: طی 10 روز گذشته سینماهای متعددی در ایران 33 فیلم‌ حاضر در این جشنواره را به نمایش گذاشتند. در برج میلاد نیز فیلم‌های بخش ملی و بین‌الملل اکران شدند. رسانه‌های ما پرشورتر از همیشه این رویداد را دنبال می‌کردند. یک اتفاق شورانگیز دیگر پخش مسابقات فوتبال تیم‌ ملی ایران در همین سالن بود.

شهیدی‌فرد ادامه داد: این جشنواره با این وسعت که فیلمسازانی از 70 کشور در آن حضور داشتند، حامیان مالی هم داشت.

شهیدی‌فرد همچنین در ادامه تصریح کرد: امیدواریم همچنان نهادهای مالی کشور در قبال فرهنگ و هنر این سرزمین فعال عمل کنند. یک گروه مفصل طی حداقل 7 ـ 8 ماه گذشته مشغول بودند تا ما امروز به آیین اختتامیه جشنواره فیلم فجر برسیم. این گروه مفصل تحت هدایت یکی از تهیه‌کنندگان باانگیزه ایران کار خودشان را انجام می‌دادند. این جوان پرشور مجتبی امینی است که از ایشان دعوت می‌کنم تا گزارشی از جشنواره این دوره برای ما ارائه کنند.

بخش نگاه نو؛ محلی برای ظهور سینماگران جوان

مجتبی امینی ضمن تبریک فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: در آغاز سخنانم یاد و خاطره شهدای حادثه تروریستی کرمان و شهدای مظلوم غزه را گرامی می‌دارم.

امینی در ادامه افزود: به پایان ده روز خاطره‌انگیز و پر شور رسیدیم و پرونده چهل و دومین جشنواره فیلم فجر بسته شد. پیش از آغاز مراسم اختتامیه، از مسیری سخن می‌گویم که در کنار شما طی کردیم. در بخش ملی، در رقابتی نفس‌گیر و پر تب و تاب، 33 فیلم اکران شد. با حضور سینماگران و نمایندگان رسانه‌ها، نشست‌های نقد و بررسی پرچالشی داشتیم و بازار انتقاد و گاه گلایه، گرم بود.

به گفته وی در بخش نگاه نو، که یکی از جذاب‌ترین بخش‌های هر دوره و محل ظهور و بروز سینماگران جوان است، آثاری روی پرده رفت که امیدوارکننده و نویدبخش حضور نسل جوان است. توجه به بخش نگاه نو در این دوره، به دلیل افزایش تولید فیلم‌های اول بود؛ آثاری که همه آنها بخت حضور در جشنواره را نداشتند، اما سعی کردیم در حد توان، زمینه دیده شدنشان در مهمترین رویداد سینمایی ایران را فراهم کنیم.

دبیر این دوره از جشنواره همچنین تصریح کرد: مفتخرم که جشنواره امسال، تصویری از قهرمانان ملی‌مان، شهیدان بزرگوار، «احمد کاظمی»، «علی‌اکبر شیرودی» و «مهدی زین‌الدین» به یادگار گذاشت و خاطرات سال‌های حماسه را زنده کرد. هر روز جشنواره چهل و دوم را به یاد هنرمندان عزیز از دست رفته، نام‌گذاری کردیم و به بزرگانی ادای احترام کردیم که نامشان با تاریخ سینمای انقلاب اسلامی گره خورده است.

امینی افزود: گمان می‌کنم در زمینه تولید محتوا و توجه به مضامین ملی و استراتژیک و تمرکز بر سینمای پرمخاطب، در جشنواره امسال به تعادل رسیده‌ایم و می‌توانیم این تنوع و تکثر و گوناگونی را امتیازی بزرگ برای جشنواره بدانیم. برگزاری اکران‌های پرشور در استان‌ها و سالن‌های مملو از جمعیت، این چشم‌انداز را مقابل دیدگانمان جان بخشید که اکران سال پیش رو، گرم و پررونق باشد.

وی درباره فعالیت رسانه‌ها در این دوره از جشنواره گفت: تمرکز دوستان و همراهان رسانه‌ای، در خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی برای پوشش رخدادها و آثار جشنواره امسال، کم‌نظیر بود. بر خود واجب می‌دانم از این همدلی و همراهی تشکر کنم. امیدوارم شور و حال جشنواره، در اکران 1403 جاری باشد.

امینی با اشاره به بخش بین‌المللی گفت: در بخش بین‌الملل این دوره، حضور مهمانان، فیلمسازان، اساتید و داوران محترم به بهتر برگزار شدن این بخش انجامید. علاوه بر نمایش فیلم و برگزاری بازار، نشست‌های تخصصی با حضور این دوستان، بر پا شد و مورد توجه قرار گرفت و در کنار این عزیزان، دوستانی از هیأت‌های بلند پایه سیاسی در ایام جشنواره در کنارمان بودند و به ایده گسترش روابط بین‌المللی در سینمای ایران، جامعه عمل پوشاندند. این تعامل و برنامه‌های مشترک برای آینده سینمای منطقه را مغتنم می‌دانیم و برای تحقق آن می‌کوشیم.

دبیر چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر تصریح کرد: با همراهی گروهی بزرگ از فعالان حوزه‌های مختلف فرهنگی، مدیریتی و رسانه‌ای، به پایان راه خود رسید. خاطرات باشکوه این دوره جشنواره، تجربه‌ای گران‌قدر برای همه ما و سینمای ایران است. از همراهان جشنواره در هیأت‌های انتخاب و داوری که مسئولیتی دشوار را بر عهده گرفتند و خستگی‌ناپذیر و حرفه‌ای و منصفانه فیلم دیدند تشکر می‌کنم. از داوران محترم بخش بین‌الملل و همچنین از دوستانم در ستاد برگزاری این رویداد که ماهها برای بهتر برگزار شدن جشنواره تلاش کردند، سپاسگزارم. برای خانواده محترم سینمای ایران که در این ده روز، کنار ما بودند، آرزوی سعادت و سربلندی دارم.

جشنواره فیلم فجر , جشنواره فجر , چهل‌ و دومین جشنواره فیلم فجر , فیلم , سینما ,

پس از صحبت‌های مجتبی امینی دبیر جشنواره فیلم فجر 42، کلیپ تصویری گزارش دبیرخانه ملی پخش شد.

در ادامه شهیدی‌فرد عنوان کرد: اهدای جوایز را با برگزیدگان بخش بین‌الملل آغاز می‌کنیم. فیلم‌هایی از 70 کشور جهان در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند. در همین سالن رؤسای سازمان سینمایی از 7 کشور منطقه حضور دارند. همچنین هنرمندان و کارگردانان و کارشناسان سینما در یک هفته گذشته در ایران بودند. بخش بین‌‌الملل جشنواره در 4 بخش فیلم‌ها را به داوری گذاشت و اولین بخشی که امشب برگزیدگان خود را خواهد شناخت، بخش بین‌الادیان است.

کلیپی از فیلم‌های این بخش در ادامه پخش شد و سپس از «عبدالستار یارار»، «علی حنون» و «بهمن حبشی» داورهای بخش بین‌المذاهب دعوت کرد تا روی سن بیایند‌.

دیپلم افتخار بهترین فیلم این بخش به «محمود کلاری» برای فیلم "تابستان همان سال" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم این بخش به «داریوش یاری» برای فیلم "شور عاشقی" اهدا شد.

در ادامه، مجری برنامه در راستای همدردی با مردم غزه گفت: بگذارید برای چند دقیقه‌ای درباره یک اتفاق حیرت‌انگیز صحبت کنیم. در سرزمینی که خیلی از ما دور نیست، در یک گوشه جهان بیش از 4 ماه شاهد یکی از بزرگ‌ترین فجایع بشری هستند.

در ادامه صحبت‌های مجری، کلیپی از مردم غزه و این فاجعه بشری پخش شد.

.

شهیدی‌فرد پس از پخش کلیپی از مردم غزه، ضمن اشاره به تعداد شهدای جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: ما هم برای آزادی فلسطین سال‌هاست که تلاش می‌کنیم و پس از سال 57 اهتمام جدی مردم ایران برای آزادی مردم فلسطین است. بیش از 4 ماه است که بیشتر از 28 هزار جان بی‌گناه به خاک و خون کشیده شده‌اند. این مسأله نشانه مسلم نسل‌کشی و اشغالگری است. ادای احترام می‌کنیم به همه شهدای فلسطین در ماه اخیر. دبیرخانه جشنواره 42 به همین دلیل بخش مقاومت را به نام "فلسطین روح و دم" نام‌گذاری کرده است.

در ادامه «شادی زیدان» و «ولید الدرویش» داوران بخش مقاومت روی سن آمدند و جوایز این بخش اهدا شد.

دیپلم افتخار این بخش به «محمدحسین حقیقت» برای فیلم "پرواز 175" اهدا شد.

محمدحسین حقیقت پس از دریافت جایزه خود گفت: هر خیری به زندگی من برسد قطعاً از دعای خیر پدر و مادرم است. همیشه در فیلم‌ها وقتی یکی از همکاران اشتباهی مرتکب شود پدرم به آن‌ها تذکر می‌دهد و این استدلال را دارد که هر کسی ممکن است اشتباه کند اما ما باید مصحلت کل فیلم را در نظر بگیریم. عزیزان من به عنوان‌ فرزند کوچک سینما می‌گویم که با هر سلیقه و گرایشی باید بمانیم پای هر چیزی که هستیم و این اشتباهات را به فراموشی بسپاریم.

همچنین سیمرغ بلورین این بخش به «خیرالله تقیانی‌پور» برای فیلم "قلب رقه" اهدا شد.

در ادامه کلیپی از بخش جلوه‌گاه شرق در بخش بین‌الملل جشنواره امسال پخش شد.

«سلمی مصری»، «احمد مجتبی زمال»، «کاتسومی یاناگی جیما»، «عزیز ژامباکیوو» و «ابوالقاسم طالبی» از جمله داوران مسابقه آسیا بخش جلوه‌گاه شرق برای اهدای جوایز روی سن آمدند.

در ادامه بخش‌هایی از فیلم "بازمانده" با بازی سلمی مصری برای حاضران پخش شد.

سمیرغ بلورین بهترین دستاورد هنری بخش جلوه‌گاه شرق به «تاسنیا جمیل» بازیگر فیلم "فاطیما" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه این بخش به «نسیم باستانی» برای فیلم "ظاهر" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی این بخش به «محمد عسگری» برای فیلم "آسمان غرب" اهدا شد.

جایزه ویژه هیأت داوران به «آسخات کوچینچیرکوف» برای فیلم "باورینا سالو" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم این بخش به «ذوالجار گل پوروداش» برای فیلم "رویای خواب زمستانی" اهدا شد.

در ادامه‌ کلیپی از گزارش دبیرخانه بخش بین‌الملل چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر پخش شد و پس از آن نوبت به بخش سینمای سعادت رسید و کلیپی درباره این بخش بین‌الملل برای حاضران پخش شد.

«وو لانگ»، «خوزه ماریا لارا»، «سرگی دورستووی»، «کارن آویتیسیان»، «آندره مورگان» و «هاتف علیمردانی» داوران بخش سینما سعادت برای اهدای جوایز روی سن آمدند و «احمدرضا معتمدی» به دلیل کسالت در این مراسم حضور نداشت.

سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری این بخش به «آنجلوس رالیس» برای فیلم "آفرین در عصر سیلاب" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به «آلساندرو باردانی» برای فیلم "بهترین قرن زندگی من" اهدا شد.

در ادامه ویدیویی از آلساندرو باردانی پخش شد که درباره دریافت این جایزه و حس و حال خود توضیح داده بود.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردان در این بخش به «آلخاندرو روخاس» و «خوآن واسکوئز» برای فیلم "در بدو ورود" اهدا شد.

جایزه ویژه هیأت داوران بخش سینمای سعادت به محمود کلاری برای فیلم "تابستان همان سال" اهدا شد‌.

او پس از دریافت جایزه گفت: خیلی ممنونم. من خواهش می‌کنم از تهیه‌کننده فیلم آقای اوجی که اینجا تشریف بیاورند. بدون همراهی ایشان این فیلم ساخته نمی‌شد.

سیمرغ بهترین فیلم در این بخش به «استفان کوماندراف» برای فیلم "به درس‌های بلاگا" اهدا شد و سپس ویدیویی از این کارگردان در سالن پخش شد.

سینماگر اهل ترکیه‌: ایران یکی از برجسته‌ترین سینماهای جهان اسلام را دارد/ لزوم همکاری‌های سینمایی مشترک با ترکیه

جشنواره فیلم فجر , جشنواره فجر , چهل‌ و دومین جشنواره فیلم فجر , فیلم , سینما ,

برنامه اول، اقتصاد سینما بود

در ادامه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی همراه با دو دختر خود روی سن حاضر شد و پس از خواندن دعای تحویل سال گفت: سال جدید سینمای ایران را به همه شما عزیزان تبریک می‌گویم. سلام و درود دارم خدمت شما عزیزان حاضر ارجمند.

خزاعی در ادامه افزود: سال گذشته لحظات تلخ و شیرینی برای سینمای ایران رقم خورد؛ تلخ به معنای درگذشت سینماگران بزرگ ایران مثل آقای مهرجویی، خانم پروانه معصومی، آقای آتیلا پسیانی و خاطرات تلخ دیگری مانند بحث معیشت و اقتصاد و امنیت شغلی سینماگران که در جلسات مکرر، مسائل خود را مطرح کردند. ما همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سعی کردیم این مشکلات را برطرف کنیم؛ البته که این مسائل ادامه دارد و سعی داریم که همه آنها را در جلسات متعدد همراه وزیر محترم ارشاد برطرف کنیم.

وی ادامه داد: در دوران کرونا و پساکرونا و اغتشاشاتی که شکل گرفته بود که سینمای ایران در آستانه تعطیلی قرار گرفت و با تنفس مصنوعی ادامه حیات داد. خوشبختانه در حال حاضر جان گرفته است و امروز شرایط مطلوبی دارد. مخاطبانی که از سینما قهر کرده بودند، فیلم‌های سینمایی امسال را دیدند. احیای سینمای ایران با فروش خوبی رقم خورد و برخی از دوستان نقد می‌کنند که چرا جای برخی از آثار خالی بود و من می‌گویم اگر سینما را یک خانواده در نظر بگیریم که پدر آن، کرایه خانه را پرداخت نکرده باشد و مادرش بیمار باشد، شما در چنین خانواده‌ای چه کار می‌کنید؟ آیا در چنین شرایطی برای بچه‌های خانواده شاهنامه می‌خوانید؟

رئیس سازمان سینمایی تأکید کرد: برای دوستانی که نقد می‌کنند چرا برخی فیلم‌ها حضور ندارند، باید بگویم که ما باید ابتدا اقتصاد سینما را درست می‌کردیم و در برنامه‌های آتی به مسائل دیگر بپردازیم.

خزاعی یادآور شد: در 40 سال گذشته، 570 سالن سینما ساخته که به همت دولت 250 سالن به آن اضافه شده است. تمام تلاش ما این است که تا پایان دولت، سالن‌های سینما را به 1000 سالن برسانیم که جهش خوبی در سینما است.

وی ادامه داد: علی‌رغم اینکه برخی فکر می‌کنند تولیدات سینمای ایران خوابیده است بالغ بر 4300 مستند کوتاه، تله‌فیلم، فیلم و غیره در سینمای ایران تولید شده است. همچنین سیاه‌نمایی از سینمای ایران رخت بربسته است اما این به معنای این نیست که ژانرهای مختلف در سینما تقویت نشود، ما به آثار مختلف نیاز داریم. سینما باید خوبی‌ها، زشتی‌ها و پلیدی‌ها را بییند و امیدوارم شاهد آثار خوبی در سینما باشیم؛ آثاری با رعایت اصول ما و مسائل شرعی. من شعاری مطرح کردم که سازمان سینمایی بر اساس آن پیش می‌رود و از ما نخواهید که آن را نقض کنیم.

پس از پایان سخنان رئیس سازمان سینمایی، «محمد معتمدی» خواننده موسیقی ایرانی مهمان بخش دیگر آیین اختتامیه بود و همراه با گروه نوازندگان به اجرای زنده پرداخت.

جشنواره فیلم فجر , جشنواره فجر , چهل‌ و دومین جشنواره فیلم فجر , فیلم , سینما ,

شهیدی‌فرد با ادای احترام به درگذشتگان سینما گفت: ادای احترام داریم به کسانی که سال‌های پیش در همین سالن و روی صندلی‌ها نشسته بودند اما اکنون تنها یادشان با ماست.

در ادامه کلیپی از خاطرات سینمای ایران و درگذشتگان سینمای ایران پخش شد‌.

در بخش دیگر این مراسم کلیپ مسابقه ملی ایران پخش شد و با پخش این کلیپ اهدای جایزه بخش نگاه ملی آغاز شد که اولین جایزه به جایزه ویژه شهید سردار قاسم سلیمانی تعلق داشت.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، زینب سلیمانی فرزند شهید قاسم سلیمانی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و مجتبی امینی دبیر جشنواره برای اهدای جایزه نگاه ملی ویژه حاج قاسم سلیمانی روی سن آمدند.

سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی و جایزه شهید قاسم سلیمانی به «حبیب والی‌نژاد» تهیه‌کننده فیلم "آسمان غرب" اهدا شد‌‌.

والی‌نژاد پس از دریافت این جایزه مطرح کرد: آقای عسگری برای ساخت این فیلم ساعت‌ها نخوابیدند و بیمار شدند. در مسیر بودند تا در مراسم شرکت کنند اما نرسیدند. من از طرف ایشان از شما تشکر می‌‌کنم. با افتخار این جایزه را دریافت می‌کنیم زیرا درباره کسی فیلم ساختیم که سرباز وطن بود‌.

حبیب والی‌نژاد پس از دریافت جایزه از «امیرعباس ربیعی» دعوت کرد روی سن بیاید و مطرح کرد: برای ساخت فیلم "احمد" تلاش شبانه‌روزی انجام شد. این فیلم بسیار سخت بود و حمایت‌های زیادی لازم داشت. اگر کمک‌های ویژه نبود قطعاً این فیلم ساخته نمی‌شد. من دست آقای ربیعی را می‌بوسم زیرا در سخت‌ترین شرایط کنار من بود تا درباره حاج احمد فیلم بسازیم. شهدا شهید شده‌اند اما اکنون کسانی کنار ما هستند که باید قدر آن‌ها را بدانیم. سردار حاجی‌زاده در تمام مراحل تولید این فیلم کنار ما بودند و از ایشان ممنونم.

دیپلم افتخار گوهرشاد، جایزه ویژه وزیر ارشاد به «انسیه شاه‌حسینی» برای فیلم "دست ناپیدا" اهدا شد‌.

خانواده فرهنگ و هنر پُررونق‌ترین دوره خود را تجربه کرد

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد در ادامه این مراسم بیان کرد: حلول ماه شعبان را به شما عزیزان تبریک عرض می‌کنم. ان‌شاءالله از وزش رحمت الهی در این ماه مستفیض شویم. آغاز چهل‌وششمین بهار انقلاب اسلامی ایران را تبریک می‌گویم‌. انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است و از نشانه‌های فرهنگی بودن این انقلاب این است که قله رویدادهای فرهنگی ـ هنری ما به نام فجر انقلاب نام‌گذاری شده است و همه برنامه‌های مهم فرهنگی ـ هنری در این ایام برگزار می‌شود.

وی افزود: این افتخار مهم برای اصحاب فرهنگ و هنر این مرز و بوم ثبت و ضبط شده است که در چنین روزهای باشکوهی ملت ایران استقلال، آزادی، عدالت و آرمان‌های خودش را در قامت انقلاب به پیروزی رساند.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: من باید برای اتفاق بزرگی که امسال شاهدش بودیم تشکر کنم. خانواده فرهنگ و هنر پُررونق‌ترین دوره خود را تجربه کرد. از ابتدای سال تا به امروز هیچ روزی در سال بر اصحاب فرهنگ و هنر سپری نشد مگر اینکه یک رویداد باشکوه را تجربه کردند.

وزیر ارشاد افزود: امروز جشن فرهنگ و هنر در کشور عزیز ما است. سینمای ایران همپای همه عرصه‌های فرهنگی ـ هنری این روزهای باشکوه را تجربه می‌کند‌. امسال بیش از هزار و 100 میلیارد فروش و نزدیک به 27 میلیون تماشاگر و ساخت نزدیک به 13 سالن سینما داشتیم که اینها بخشی از کارنامه پُرافتخار سینماست.

وی بیان کرد: جشنواره فجر امسال از جشنواره‌های قبل به آرمان‌های بزرگ مردم ایران نزدیک‌تر بود. حضور پُرشور پیشکسوتان، فیلم‌اولی‌ها و... روزها و شب‌های باشکوهی را برای جامعه ایرانی رقم زد. جشنواره فیلم فجر امسال در همه استان‌ها برگزار شد و مفاخر بزرگ ایران مورد تجلیل قرار گرفتند. موضوعاتی مانند ملی شدن صنعت نفت، حادثه و جنبش بزرگ 15 خرداد، اتفاق باشکوه کاروان اسرای کربلا، تصویر پزشکان دفاع مقدس، تصویر مفاخر بزرگ فرهنگی و... در فیلم‌های امسال دیده می‌شد.

جشنواره فیلم فجر , جشنواره فجر , چهل‌ و دومین جشنواره فیلم فجر , فیلم , سینما ,

اسماعیلی خاطرنشان کرد: جا دارد در اینجا از هیأت انتخاب و هیأت داوری و همه تهیه‌کنندگان، نهادها، شخصیت‌ها، شهرداری تهران، صداوسیما و... تشکر کنم.

وی در پایان گفت: خبر مهمی که امسال با پشتیانی رئیس جمهور و معاون اول تقدیم کردیم، ساخت بزرگترین مجموعه فرهنگی ـ هنری برای خانه جشنواره‌های فجر انقلاب اسلامی بود. ساخت این کار بزرگ در گذر فرهنگی تهران آغاز خواهد شد. امیدواریم که تا جشن پنجاهمین سالگرد انقلاب این مجموعه را تقدیم هنرمندان کنیم. همچنین ان‌شاءالله فضای همدلی، همگرایی، امید، اخلاق و معنویت در سینمای ایران اسلامی برپا باشد.

در ادامه کلیپی از فیلم‌های ماندگار سینمای ایران در 40 سال گذشته در سالن پخش شد و پس از آن با پخش کلیپی از فیلم‌های این دوره از جشنواره، اهدای جوایز بخش ملی ایران با اکران کلیپی اعضای هیأت انتخاب شامل «داریوش ارجمند»، «محمدرضا عباسیان»، «حسین زندباف»، «روح‌الله سهرابی»، «محمدحسین نیرومند»، «احمد مرادپور» و «محمدحسین لطیفی» معرفی و مراسم اهدای جوایز آغاز شد.

در بخش دیگر، فیلم‌های حاضر در بخش نگاه نو نمایش داده شدند.

«محمد‌هادی کریمی»، «پوران درخشنده»، «محمدحسین لطیفی»، «عبدالحمید قدیریان»، «شهاب اسفندیاری»، «مهدی فخیم‌زاده» و «بهرام عظیمی» هیأت داوران بخش ملی برای اهدای جوایز سودای سیمرغ و نگاه نو روی سن آمدند.

سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران فیلم اولی به «علی طاهرفر» برای فیلم "آپاراتچی" اهدا شد.

علی طاهرفر پس از دریافت جایزه گفت: من از کسی تشکر نمی‌کنم. تصویر دست خونی در دهه فجر برای همه ما ماندگار شده است. بدانیم که اگر دستی امروز سیمرغی بالا می‌برد به خاطر دست‌های خونی‌ای است که در بهمن‌ماه بالا رفتند‌.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردان بخش نگاه نو به «جواد عزتی» برای فیلم "تمساح خونی" اهدا شد.

جواد عزتی پس از دریافت جایزه بیان کرد: از هیأت داوران ممنونم. بدیهی است جای «سامان لطفیان» و «عباس جمشیدی‌فر» را خالی کنم که در جمع ما نیستند. ترجیح می‌دادم این جایزه را در سمت بازیگری بگیرم اما قسمت نشد. در چند سال پایانی زندگی پدرم خیلی تلاش کردم و بهترین بازی‌های زندگی‌ام را انجام دادم که این صحنه را ببینند اما نشد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول به «عطاء پناهی» برای تهیه‌کنندگی فیلم "پرویزخان" اهدا شد.

سیمرغ بلورین و دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی و هنری فیلم اول به «رضا کشاورز» برای فیلم "باغ کیانوش" اهدا شد.

نامزدهای بهترین جلوه‌های بصری

1ـ هادی اسلامی برای فیلم پرویز خان
2ـ حسن ایزدی برای فیلم قلب رقه
3ـ محمد برادران برای فیلم احمد
4ـ کامیار شفیع‌پور برای فیلم مجنون
5ـ امیر ولی‌خانی برای فیلم نوروز

سیمرغ این بخش به «محمد برادران» برای فیلم "احمد" اهدا شد.

نامزدهای بهترین جلوه‌های ویژه میدانی

1ـ آرش آقابیگ برای فیلم بهشت تبهکاران
2ـ حمید رسولیان برای فیلم دست ناپیدا
3ـ ایمان کرمیان برای فیلم آسمان غرب
4ـ ایمان کرمیان برای فیلم قلب رقه
5ـ ایمان کرمیان برای فیلم مجنون

سیمرغ این بخش اهدا شد به «حمید رسولیان» برای فیلم "دست ناپیدا" و رسولیان پس از دریافت جایزه گفت: با افتخار جایزه‌ام را به پدر موشکی ایران سردار حسن تهرانی‌‌مقدم تقدیم می‌کنم.

سیمرغ بهترین چهره‌پردازی به «مرتضی کهزادی» برای فیلم "احمد" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به «کامیاب امین‌عشایری» برای فیلم "تابستان همان سال" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس به «مهرنوش بیانی» برای فیلم "تابستان همان سال" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری به «امیر عاشق‌حسینی» برای فیلم "قلب رقه" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری به «بهمن اردلان» برای فیلم "آسمان غرب" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن به استاد «مجید انتظامی» برای فیلم‌ "مجنون" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین تدوین به «حسن حسن‌دوست» برای فیلم "پرویزخان" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به «کوهیار کلاری» برای فیلم تابستان همان سال اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین فیلم پویانمایی به «محمدمهدی مشکوری» برای تهیه‌کنندگی "ببعی قهرمان" اهدا شد‌.

دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه به «علی ثقفی» برای فیلم "پرویزخان" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد به «بهزاد خلج» برای فیلم "مجنون" اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین نقش مکمل زن به «مهرو نونهالی» برای فیلم "تابستان همان سال" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل زن به «شبنم قربانی» برای فیلم "مجنون" اهدا شد.

ضمن تقدیر از استاد «سعید پورصمیمی»، سیمرغ بلورین بهترین نقش اصلی مرد به «ارسطو خوش‌رزم» برای فیلم "صبح اعدام" اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین نقش اول زن به «ساره رشیدی» برای فیلم "احمد" اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین نقش اصلی زن به «مارال بنی‌آدم» برای فیلم "پروین" اهدا شد.

مارال بنی‌آدم عنوان کرد: به عنوان کوچک‌ترین عضو این خانواده می‌خواهم چیزی بگویم. همیشه دختر امروز، مادر فردا است. ز مادر است میسر بزرگی پسران. این سیمرغ را به تمام زنان تأثیرگذار و مادران کشورم تقدیم می‌کنم.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به «بهروز افخمی» برای فیلم "صبح اعدام" اهدا شد.

بهروز افخمی پس از دریافت جایزه خود گفت: قبلاً گفته‌ام که کیفیت کار هیأت داوران موقع انتخاب نامزدها معلوم می‌شود زیرا سیمرغ‌ها ممکن است با یک نظر تغییر کنند. ما دیروز در برنامه هفت داشتیم بررسی می‌کردیم که هیأت داوران در کاندیداها چه چیزی را جا انداخته است و چیزی پیدا نکردیم. من پیش از دریافت این جایزه وقتی صبح اعدام در 8 رشته کاندید شد، جایزه‌ام را دریافت کردم. جنبه معنوی این‌ جایزه را به «محمدرضا ورزی» برای فیلم "پروین" تقدیم می‌کنم.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم به «عباس نادران» برای تهیه‌کنندگی فیلم "مجنون" رسید.

در پایان هم جایزه آرمان جایزه ویژه شهرداری تهران با حضور امینی دبیر جشنواره، نادری معاون وزیر و رئیس خبرگزاری ایرنا، هاشمی جانشین وزیر ارشاد، اسلامی معاون وزیر ارشاد و امین توکلی‌زاده معاون فرهنگی هنری شهرداری تهران به فیلم "باغ کیانوش" اهدا شد.

انتهای پیام/؛

مراسم اختتامیه
مراسم اختتامیه
مراسم اختتامیه
مراسم اختتامیه
مراسم اختتامیه
مراسم اختتامیه
مراسم اختتامیه چهل و دومین جشنواره فیلم فجر
مراسم اختتامیه چهل و دومین جشنواره فیلم فجر
مراسم اختتامیه چهل و دومین جشنواره فیلم فجر
اختتامیه
اختتامیه
اختتامیه
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران