راهاندازی دادگاههای صلح در سال ۱۴۰۳/ رسیدگی به پروندهها در شوراهای حل اختلاف ۲۹ روزه شد
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه از کاهش میانگین زمان رسیدگی به پروندهها از ۳۹ به ۲۹ روز در شوراهای حل اختلاف در سالهای اخیر خبر داد و گفت: میانگین کشوری حصول صلح و سازش از ۳۰ درصد به ۴۵ درصد ارتقا یافته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، جلسه شورای قضایی استان با حضور حجت الاسلام والمسلمین صادقی معاون قوه قضاییه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور در سالن جلسات دادگستری ایلام برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی در این جلسه در سخنانی ضمن تبریک دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، افتتاح ساختمان جدید شماره 2 شهید بهشتی دادگستری ایلام را تبریک گفت و افزود: امیدواریم افتتاح این ساختمان جدید باعث ایجاد رفاه عمومی بیشتر برای همکاران قضایی و اداری و مراجعین به دادگستری و ارائه خدمت بهتر به مردم شهید پرور استان ایلام شود.
وی از تلاشها و پیشرفتهای صورت گرفته در مجموعه دادگستری، سازمانهای تابعه، شوراهای حل اختلاف و هیئتهای صلح استان تجلیل کرد و گفت: با توجه به زحمات و تلاشها و شرایط خاص کاری، شان و جایگاه همکاران قضایی و اداری هم از حیث مادی و هم از حیث معنوی باید ارتقاء پیدا کند.
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه بیان داشت: با تلاش همکاران ما در کل کشور در سالهای اخیر جایگاه، کارآمدی و کمیت و کیفیت کار در شوراهای حل اختلاف کشور ارتقاء یافته است.
وی افزود: علی رغم کاهش تعداد نیروی انسانی در شوراهای حل اختلاف در سالهای اخیر، پروندههای مورد رسیدگی در این شورا از 3 میلیون و 750 هزار پرونده به نزدیک 5 میلیون پرونده در سال رسیده است.
صادقی از کاهش میانگین زمان رسیدگی به پروندهها از 39 روز به 29 روز در شوراهای حل اختلاف در سالهای اخیر خبر داد و افزود: میانگین کشوری حصول صلح و سازش از 30 درصد به 45 درصد ارتقاء یافته است.
وی از راهاندازی دادگاههای صلح در راستای اجرای قانون شوراهای حل اختلاف در سال آتی خبر داد و گفت: وظیفه اصلی دادگاههای صلح، صلح و سازش است و نقش شوراهای حل اختلاف در این دادگاهها بسیار پر رنگ است.
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه گفت: صلاحیتهای بسیاری به قضات دادگاههای صلح محول شده است به نحوی که حدود 60 درصد از پروندههای ورودی به دادگستری را شامل شده و آراء صادر شده در این دادگاهها نیز اکثرا قطعی است.
وی بر فعال شدن هر چه بیشتر نهادهای میانجیگری و داوری در سطح استان تاکید کرد و گفت: عملکرد دستگاه قضایی در اجرای عدالت، تکریم ارباب رجوع و خدمت رسانی به مردم بر رضایتمندی مردم از نظام اسلامی بویژه شرکت در انتخابات پیش رو بسیار تاثیرگذار است.
عمران علیمحمدی رئیس کل دادگستری استان ایلام نیز در این جلسه اظهار داشت: دستگاه قضایی استان ایلام با مدیریت مدبرانه ریاست قوه قضاییه در تراز یک دستگاه قضایی در نظام اسلامی فعالیت میکند و خوشبختانه مطابق آمار ارائه شده از سوی مرکز، روز به روز در حال پیشرفت و تعالی است.
وی مردمداری و تکریم ارباب رجوع را از برنامههای محوری دستگاه قضایی استان در برخورد با مراجعین خواند و اظهار داشت: دادگستری استان ایلام در شاخص تکریم ارباب رجوع در ماههای اخیر موفق به کسب رتبه اول، دوم و سوم کشوری شده است.
رئیس کل دادگستری ایلام ارائه خدمات قضایی جهادی رایگان در مناطق محروم و دور افتاده استان، تجمیع ساختمانهای پراکنده دادگستری در مرکز استان، راه اندازی سامانههای آنلاین قضایی و انجام دادرسی الکترونیک را در راستای تکریم ارباب رجوع و ارائه خدمت جهادی به مردم استان توصیف کرد.
وی اضافه کرد: از سال گذشته تا به امروز 284537 پرونده به محاکم قضایی استان وارد شده است که با تلاش همکاران قضایی و اداری دادگستری استان موجودی فعلی 10943 پرونده است.
رئیس شورای قضایی استان ایلام از انجام 140 مورد بازرسی از حوزههای قضایی استان از سال گذشته تاکنون خبر داد و گفت: این بازرسیها به صورت ترکیبی و با محوریت آموزش، نظارت و ارزشیابی و حفظ حقوق شهروندی انجام میشوند.
وی با اشاره به اهمیت کیفیت و دقت آراء صادره در محاکم قضایی استان بیان داشت: دادگستری استان ایلام با 91 درصد اتقان آرا موفق به کسب رتبه دوم کشوری در این شاخص مهم شده است.
علیمحمدی برگزاری منظم جلسات شورای رهنمون قضایی را در راستای حل پروندههای مهم و پیچیده قضایی استان بسیار موفق ارزیابی کرد و گفت: با لطف و عنایت الهی و با تلاشهای صورت گرفته کاهش زمان رسیدگی به پروندهها و رفع اطاله دادرسی در دادسراها و دادگاههای استان محسوس و مشخص است.
انتهای پیام/