تاکید مقامات اروپایی بر لزوم تقویت استقلال دفاعی اروپا در اولین روز کنفرانس امنیتی مونیخ
مقام های اروپایی در اولین روز از شصتمین کنفرانس امنیتی مونیخ بر لزوم تقویت توان دفاعی اتحادیه اروپا و استقلال بیشتر در این زمینه تاکید کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، شصتمین کنفرانس امنیتی مونیخ از روز (جمعه) با حضور مقامات بلند پایهای از سراسر دنیا و با محوریت موضوعاتی از جمله جنگ اوکراین، غزه و تهدیدی به نام ترامپ آغاز به کار کرد.
در اولین روز این کنفرانس برخی مقامات بلند پایه غربی موضعگیریهایی را در باره این موضوعات مطرح کردند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در حاشیه این کنفرانس امنیتی اعلام کرد که هیچ تهدید نظامی فوری از سوی روسیه علیه متحد ناتو وجود ندارد.
استولتنبرگ تاکید کرد: ناتو همچنان به تضمین این موضوع ادامه می دهد که در مسکو جایی برای برداشت غلط در مورد تمایل ما برای محافظت از همه متحدان وجود ندارد. به گفته وی این همچنین شامل این واقعیت است که بسیاری از متحدان ناتو در اروپا هزینه های دفاعی خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده اند.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم در مونیخ اعلام کرد که مقامات بروکسل استراتژی جدیدی را برای صنعت دفاعی اروپا در ماه مارس ارائه خواهند کرد. او در حاشیه کنفرانس امنیتی گفت: «بیش از همه، ما باید صنعت دفاعی اروپای خود را تقویت کنیم.»
رئیس کمیسیون اروپایی گفت: «ما باید بیشتر سرمایه گذاری کنیم، باید بهتر سرمایه گذاری کنیم و باید اروپایی سرمایه گذاری کنیم. به گفته وی با این حال، سرمایه گذاری اروپایی به این معنی است که میلیاردها یورو برای صنایع دفاعی «همچنین شغل های خوبی در اینجا در اروپا ایجاد خواهد کرد».
"مارکوس زودر"، رئیس حزب سوسیال مسیحی آلمان هم در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: آلمان باید به طور گسترده تقویت بوندسوهر را گسترش دهد. وی تاکید کرد: بنابراین حزب سوسیال مسیحی خواستار افزایش دائمی هزینهها به سه درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) است.
زودر تاکید کرد که حزب سوسیال مسیحی در صورتی که بعد از انتخابات فدرال بعدی دوباره بخشی از دولت شود، این رویکرد افزایش را مد نظر خواهد داشت.
وی که نخست وزیر ایالت بایرن نیز است از توافق امنیتی آلمان با اوکراین استقبال کرد. اما او همچنین اعلام کرد از دولت فدرال می خواهد که به سرعت موشکهای کروز تاروس را به اوکراین تحویل دهد.
رهبر حزب سوسیال مسیحی با نگاه به اوکراین و با دید انتقادی گفت: این جنگ نباید به دلیل بخل و کمبود پول از دست برود.
آنالنا باربوک، وزیر امور خارجه آلمان نیز با تاکید بر اینکه اروپا باید بتواند صرف نظر از اینکه چه کسی در ایالات متحده قدرت دارد بهتر از خود دفاع کند خواستار تشکیل اتحادیه دفاعی اروپایی شد.
وی قبل از شروع کنفرانس امنیتی مونیخ، خواستار همکاری بیشتر اروپا در زمینه دفاع شد. این مقام آلمانی گفت: در چند سال آینده دیگر فقط مسئله حمایت نظامی از اوکراین مطرح نخواهد بود. ما اروپایی ها باید بتوانیم بهتر از خود دفاع کنیم.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین هم از حامیان کشورش خواسته است تا تلاشهای خود را علیه تجاوز روسیه و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور افزایش دهند.
زلنسکی روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: اگر ما اکنون اقدام نکنیم، پوتین موفق خواهد شد که چند سال آینده را به یک فاجعه تبدیل کند.
وی بلافاصله پس از حضور اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان صحبت کرد و از توافقنامه امنیتی آلمان که وعده حمایت طولانی مدت و تحویل بیشتر تسلیحات را داده بود تشکر کرد. زلنسکی هشدار داد که هر چه جنگ بیشتر طول بکشد، خطر گسترش آن و آسیب بیشتر به نظم بینالمللی بیشتر میشود.
اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان هم فوراً از شرکای اتحادیه اروپا خواسته است که به اوکراین که مورد حمله روسیه قرار گرفته است، کمک های مالی بیشتری ارائه دهند و این را به نفع امنیت خودشان دانست.
این مقام آلمانی روز شنبه در جریان حضور خود در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: برای سال جاری، آلمان تقریباً کمکهای نظامی خود را دو برابر و به بیش از هفت میلیارد یورو رسانده است و تعهدات آن برای سال های آینده بالغ بر شش میلیارد یورو است. وی تاکید کرد که او بسیار مایل است "تصمیمات مشابهی در تمام پایتخت های اتحادیه اروپا اتخاذ شود".
وی تاکید کرد: ما اروپاییها باید در حال و آینده به امنیت خود توجه بیشتری داشته باشیم. وی در عین حال، تأکید کرد که حمایت آلمان از کی یف "گسترده و وسیع است، اما مهمتر از همه بلندمدت است."
آلمان و اوکراین روزگذشته همچنین بر سر یک توافقنامه امنیتی دوجانبه توافق کردند. این توافقنامه روز جمعه در برلین توسط اولاف شولز و ولودیمیر زلنسکی امضا شد. شولتز در X گفت: این یک "گام تاریخی" است. آلمان به حمایت از اوکراین در برابر جنگ روسیه ادامه خواهد داد.
هدف از این توافق، پل زدن زمان تا عضویت اوکراین در ناتو است. در حال حاضر هیچ نشانه ای از پیوستن به ائتلاف نظامی برای این کشور مورد حمله روسیه وجود ندارد.
همچنین به گفته کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا ، ایالات متحده باید به ایفای نقش رهبری جهانی خود در تعامل با شرکای خود در آینده در راستای منافع خود ادامه دهد. هریس روز جمعه در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: ایفای نقش رهبری جهانی دیرینه به نفع مردم آمریکاست.»
وی افزود: جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده و شما میخواستید به تعامل جهانی و دفاع از ارزشهای دموکراتیک در داخل و خارج «با شرکای خود» ادامه دهید. این رویکرد "ایالات متحده آمریکا را تقویت می کند و از آمریکایی ها محافظت می کند".
با توجه به انتخابات آمریکا در ماه نوامبر، هریس تاکید کرد که صداهایی در ایالات متحده نیز وجود دارد که خواهان نقشی متفاوت برای ایالات متحده هستند و میخواهند ایالات متحده را منزوی کرده و از متحدانش دور کنند. او به طور خاص در سخنرانی خود نام دونالد ترامپ را ذکر نکرد و فقط تاکید کرد: این نگاه به جهان خطرناک، بیثباتکننده و کوتهبینانه است.
وی افزود: اما ایالات متحده آمریکا تنها زمانی می تواند در خارج قوی باشد که در داخل نیز قوی باشد. بنابراین، مقابله با بحران آب و هوا و تقویت استراتژی امنیتی با اتحادها و مشارکت های جدید، به عنوان مثال در هند و اقیانوس آرام، آفریقا، دریای کارائیب و آمریکای لاتین درست بود.
جوزف بورل، رئیس کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم از گسترش توان بازدارندگی و دفاعی اروپا حمایت کرده و هشدار داد که مردم زیر چتر آمریکا بسیار خوشحال هستند، اما ممکن است چتر آمریکا همیشه باز نباشد. وی افزود: به همین دلیل است که شما باید چتر خود را بپوشید.
وی با اشاره به انتخاب مجدد احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر، افزود: «شاید مجبور باشیم در آینده بیش از آنچه می خواستیم خودمختار باشیم».
این موضوع در روزهای اخیر پس از اینکه ترامپ در یک حضور در مبارزات انتخاباتی خود به صراحت اعلام کرد که در صورت حمله روسیه از متحدان با هزینه دفاعی کم حمایت نمی کند، در اتحادیه اروپا بسیار بحث برانگیز شده است.
انتهای پیام/