تحولات اوکراین| کاخ سفید کنگره را مقصر از دست دادن شهر آودیوکا می‌داند

تحولات اوکراین| کاخ سفید کنگره را مقصر از دست دادن شهر آودیوکا می‌داند

هشدار بایدن درباره امکان از دست دادن مناطق بیشتری از خاک اوکراین، تلاش زلنسکی برای ترساندن غرب از عواقب عدم ارسال سلاح، شرکت بروکسل در جنگ، دیدار وزرای خارجه اوکراین و چین و خودداری کلمبیا از ارسال سلاح به کی‌یف، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، پیش بینی کرد؛ پس از آنکه شهر  آودیوکا بدست نظامیان روسیه افتاده، نیروهای مسلح اوکراین ممکن است کنترل شهرهای دیگری را از دست بدهند، مگر اینکه کنگره هرچه زودتر  لایحه مربوط به کمک مالی مضاعف به کیف را تصویب کند. 

بایدن شب گذشته در یک کنفرانس خبری در این باره گفت: «من امروز با (رئیس جمهور اوکراین، ولادیمیر) زلنسکی صحبت کردم تا به او اطمینان دهم که ما این پول را دریافت خواهیم کرد. خیلی چیزها در معرض خطر است. ناتو برای بقای ما حیاتی است».

هنگامی که خبرنگاران از رئیس جمهور آمریکا پرسیدند که آیا او مطمئن است که روسیه به زودی شهرهای جدیدی را تصرف نخواهد کرد، پاسخ او منفی بود. علاوه بر این، بایدن نظریه متوقف کردن تامین تسلیحاتی کی‌یف را غیر اخلاقی خواند. وی گفت: «من حتی فکر اینکه ما دیگر مهماتی  نداشته باشیم و اینکه ما از (کی‌یف) روی بر ردانیم، را بسیار عجیب و کاملاً غیر اخلاقی می‌دانم. بنابراین من برای این خواهم جنگید تا مهماتی که آنها نیاز دارند را برایشان بگیرم».

علاوه بر این، ادریان واتسون، دبیر مطبوعاتی شورای امنیت ملی در کاخ سفید، تحت کنترل قرار  نیروهای روسی گرفتن شهر آودیوکا در منطقه دونتسک را پاداش انفعال کنگره آمریکا در  تخصیص کمک مالی به کی‌یف ارزیابی کرد. روزنامه نیویورک تایمز به نقل از او نوشت: این قیمت بی‌عملی (کنگره آمریکایی) است … بسیار مهم است که مجلس نمایندگان بدون تاخیر تامین مالی مضاعف برای اوکراین را تصویب کند، تا ما بتوانیم به اوکراین مهمات توپخانه و تجهیزات حیاتی دیگر را ارائه دهیم.

شب گذشته سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به ولادیمیر پوتین گزارش داد که شهر آودیوکا کاملا آزاد شده و نیروهای مسلح روسیه این شهر دارای موقعیت راهبردی در منطقه دونتسک را تحت کنترل کامل خود درآورده‌اند و دشمن در حالی که تسلیحات و تجهیزات نظامی خود را بر جای گذاشته، مجبور به فرار شده است. 

شویگو تأکید کرد که تصرف آودیوکا توسط نیروهای مسلح روسیه اجازه میدهد تا خط مقدم جبهه از  شهر دونتسک دور شود و مردم ساکن آن از شر حملات طرف اوکراینی به طور قابل توجهی در امان بمانند.  به گفته وی، در حال حاضر، نیروهای روس در حال پاکسازی کامل منطقه از  وجود نیروهای اوکراینی و محاصره کردن واحدهای آنها در خارج از شهر هستند.

رئیس جمهور روسیه پس از شنیدن گزارش وزیر دفاع در مورد تصرف شهر آودیوکا، به خاطر این موفقیت و پیروزی مهم در میدان نبرد به نظامیان روسی تبریک گفت. وزارت دفاع روسیه یادآور شد که اطلاعات مربوط به پیشروی واحدهای نظامی تا زمان نابودی کامل توان نظامی طرف اوکراینی و کنترل کامل شهر منتشر نشد. 

اوایل صبح روز شنبه فرمانده کل ارتش اوکراین، الکساندر سیرسکی خروج واحدهای نیروهای مسلح این کشور از آودیوکا را تایید کرده بود. او توضیح داد که این تصمیم به دلیل وضعیت عملیاتی پیش آمده و  جلوگیری از در محاصره قرار گرفتن نظامیان و حفظ جان آنها اتخاذ شد.

شهر آودیوکا - در حومه شمالی دونتسک قرار دارد، که نیروهای مسلح اوکراین آن را به یک پایگاه نظامی مستحکم تبدیل کرده بودند و از آنجا، مناطق مسکونی شهر دونتسک دائما مورد حمله قرار می‌گرفت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و بیست و پنجمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

گفتگوی تلفنی زلنسکی با بایدن در مورد وضعیت در جبهه نبرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ، یک مکالمه تلفنی با رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن انجام داد و با او در مورد وضعیت کنونی در میدان نبرد با روسیه گفتگو کرد. 

او این موضوع را شب گذشته در کانال تلگرام خود اعلام کرده و گفت: «در کنفرانس امنیتی مونیخ، با رئیس جمهور جوزف بایدن، تلفنی صحبت کردم. ما در مورد وضعیت فعلی در میدان نبرد گفتگو کردیم. من خوشحالم که می‌توانم روی حمایت کامل رئیس جمهور آمریکا حساب کنم».

زلنسکی همچنین با اشاره به اینکه او به «تصمیم حکیمانه» کنگره آمریکا اعتماد دارد، افزود که او و بایدن توافق کرده‌اند که «ارتباط خود در این زمینه را حفظ کنند».

زلنسکی مواضع نمایندگان کنگره آمریکا را خیانت نمی‌داند

رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که مواضع نمایندگان کنگره آمریکا که کمک‌های مالی به کی‌یف را مسدود کرده‌اند، را خیانت ارزیابی نمی‌کند. 

 ولادیمیر زلنسکی شب گذشته طی یک کنفرانس مطبوعاتی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با اعلام این مطلب، ابراز امیدواری کرد که آمریکا موقعیت همپیمانی خود را نسبت به کی‌یف حفظ کند. زلنسکی توضیح داد: «آیا من فکر می‌کنم که این یک موضع گیری خیانتکارانه است؟ خیر. چون من فکر نمی‌کنم که شریک استراتژیک ما به خود اجازه دهد از حمایت از اوکراین خودداری کند. به عبارتی، من امکان چنین موضع گیری را برای مهمترین شریک راهبردی ما نمی‌بینم.» 

رئیس جمهور اوکراین یادآور شد که در آمریکا یک سری فرآیندهای داخلی مختلف در حال اتفاق است و این مسائل به سیاست داخلی این کشور مربوط است.  او کمک آمریکا به اوکراین را حیاتی دانست و تاکید کرد که برای آن جایگزینی وجود ندارد. 

زلنسکی افزود: «ما به تصمیم مثبت کنگره بسیار امیدواریم، برای ما این بسته کمکی بسیار حیاتی است. ما امروز جایگزینی برای آن نمی بینیم، زیرا ما امیدواریم که ایالات متحده به عنوان شریک استراتژیک ما باقی بماند.»

 دستور سیرسکی برای ترک آودیوکا یک روز بعد از فرار نظامیان اوکراینی صادر شد

سرتیپ ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه بامداد امروز، یکشنبه اعلام کرد که دستور فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، الکساندر سیرسکی درباره خارج شدن از شهر آودیوکا تنها یک روز بعد از فرار نیروهای مسلح اوکراین صادر شد. 

کوناشینکوف یادآور شد که اطلاعات در مورد پیشروی نیروهای مسلح روسیه تا زمان شکست کامل نیروهای مسلح اوکراین و کنترل  کامل شهر آودیوکا اعلام نشد. او تأکید کرد: شهر توسط واحدهای نیروهای «مرکزی» و تحت فرماندهی سرتیپ آندری موردویچیف آزاد شد. و منطقه‌ای به وسعت حدودا 32 کیلومتر مربع تحت کنترل ارتش روسیه قرار گرفته است.

این مقام نظامی یادآور شد: در حال حاضر، اقدامات لازم برای پاکسازی نهایی شهر از وجود نیروهای اوکراینی، محاصره یگان‌های دشمن که شهر را ترک کرده و در کارخانه فرآورده های شیمیایی آودیوکا مخفی شده اند، در حال انجام است. علاوه بر این، به گفته کوناشینکوف، آزادی آودیوکا این امکان را برای نیروهای مسلح روسیه فراهم کرده تا خط مقدم جبهه را از شهر دونتسک دور سازنند. 

بر اساس داده های وزارت دفاع روسیه، میزان تلفات نیروهای مسلح اوکراین در نبردهای آودیوکا تنها طی 24 ساعت گذشته، بیش از یک هزار و پانصد نفر بود. فقط گروه‌های جداگانه‌ای از نیروهای اوکراین توانستند به صورت پراکنده از آودیوکا فرار کنند و به خاطر آتش مداوم نیروهای روسی، سلاحها و تجهیزات خود را نیز برجای گذاشتند.

زلنسکی علت عقب‌نشینی ارتش اوکراین از آودیوکا را کمک ناکافی غرب نامید

رئیس‌جمهور اوکراین، ولادیمیر زلنسکی، در سخنرانی خود در کنفرانس مونیخ در روز شنبه، کشورهای غربی را به کمک ناکافی در تامین تسلیحاتی کی‌یف متهم کرد که به عقیده او، این مسئله منجر به اجبار نیروهای اوکراینی برای عقب نشینی از شهر آودیوکا شد. 

او تاکید کرد که عقب‌نشینی لازم بود تا جان نیروهای نظامی نجات پیدا کند. زلنسکی افزود: اقدامات ما فقط به فاصله نزدیک و کافی بودن تجهیزات نظامی محدود می‌شود. اما این فقط به ما بستگی ندارد. و وضعیت پیش آمده در آودیوکا این موضوع را تأیید می‌کند. 

رئیس جمهور اوکراین شکایت کرد که نگهداشتن اوکراین در وضعیت کمبود مصنوعی تسلیحات، به خصوص در کمبود توپخانه و تجهیزات نظامی دوربرد، این امکان را می‌دهد تا نیروهای روس به این وضعیت نبرد تطبیق پیدا کنند. 

دیدار وزیر خارجه اوکراین با همتای چینی خود  در مونیخ 

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین بامداد امروز، یکشنبه اعلام کرد که با همتای چینی خود، وانگ ایی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار کرده است.

کوله‌با در بیانیه‌ای در شبکه ایکس X در این باره نوشت: «ما در خصوص لزوم حفظ تماس‌های اوکراین و چین در تمامی سطوح و ادامه گفت‌وگوهای دوجانبه توافق کردیم.»

وزیر اوکراینی یادآور شد که با وزیر خارجه چین در مورد روابط تجاری دوجانبه نیز گفتگو کرده است. کوله‌با همچنین انتظارات کی‌یف از رایزنی‌های بین المللی بر اساس "فرمول صلح" که توسط اوکراین تهیه شده، را برای وانگ ایی تشریح کرده است.

پیش از این، سوئیس از چین خواسته بود تا در نشستی آتی درباره «فرمول صلح» اوکراین شرکت کند. وزیر خارجه سوئیس یادآور شد که چین روابط بسیار قوی با روسیه دارد و این مسئله می تواند به پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین کمک کند.

اوربان: بروکسل تقریباً درگیر مناقشه اوکراین شده است

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان در سخنرانی خود درباره برنامه‌های سال 2024 دولت تاکید کرد که استراتژی اتحادیه اروپا در قبال اوکراین با موفقیت قابل توجهی چه از لحاظ نظامی و چه از نظر سیاسی پیش نمی‌رود و خود اتحادیه تقریباً به یکی از طرفین درگیری نظامی در اوکراین تبدیل شده است. 

اوربان گفت: «به نظر می رسد که استراتژی اتحادیه اروپا در قبال اوکراین نه تنها در میدان جنگ، جایی که وضعیت فاجعه بار است، بلکه در عرصه سیاست بین المللی نیز شکست خورده است».

علاوه بر این، به گفته اوربان، با وجود این واقعیت که اکثر اعضای اتحادیه اروپا به وضوح این واقعیت را دوست ندارند، بوداپست به کی‌یف سلاحی عرضه نخواهد کرد.

رئیس جمهور کلمبیا: آماده کمک به حل مناقشه اوکراین هستیم؛ نه ارسال سلاح 

 رئیس جمهور کلمبیا، گوستاوو پترو، اعلام کرد که کشورش آماده است تا در برقراری گفتگو برای حل و فصل مناقشه در اوکراین کمک کند، اما او  اجازه نخواهد داد که سلاحی به کی‌یف ارسال شود. 

او گفت: ما می توانیم به اوکراین کمک کنیم، اما نه با سلاح، نه با ایجاد دشمنی بین دو ملت برادر، <…> بلکه به عنوان مثال، حاضریم زمین‌ های مین گذاری  شده را پاکسازی کنیم. 

پترو افزود که کلمبیا می تواند "به یافتن راهی برای گفتگوی دو طرف کمک کند" که به پایان دادن به مناقشه مسلحانه کمک کند. 

رئیس جمهور لیتوانی تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه را ناکارآمد خواند

رئیس جمهور لیتوانی، گیتاناس نائوسدا، در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ ابراز عقیده کرد که اقدامات تحریمی از سوی اتحادیه اروپا علیه روسیه به طور کارآمد موثر نبوده و کار نمی‌کنند.  

او گفت: باید پذیرفت که تمام این بسته‌های تحریمی تأثیر بسیار محدود و ناکارآمدی بر اقتصاد روسیه داشته است. نائوسدا تأکید کرد که ارزیابی او در مورد تأثیر محدود تحریم‌های ضد روسیه بر اساس شاخص‌های اقتصاد کلان واقعی در روسیه است. 

رئیس جمهور لیتوانی یکی از دلایل وضعیت فعلی را امکان دور زدن تحریم‌های اعمال شده توسط اتحادیه اروپا دانست و تأکید کرد که باید «تحریمهای ثانویه را تقویت کنیم و مکانیزم های دور زدن محدودیت ها را از بین ببریم» که در حال حاضر به قدری گسترش یافته که اقدامات ضد روسی را بی اثر و بی معنا کرده است. 

وزیر امور خارجه ایتالیا ورود فوری اوکراین به ناتو را خطرناک خواند

آنتونیو تایانی وزیر امور خارجه و نخست وزیر ایتالیا روز شنبه اعلام کرد که پیوستن فوری اوکراین به ناتو برای همه خطرناک خواهد بود.

وی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به سوالی که چرا پذیرش اوکراین در بلوک نظامی در جریان مناقشه نظامی کنونی در این کشور غیرممکن است، پاسخ داد: «در  شرایط کنونی این اقدام برای همه خطرناک خواهد بود، چون شما با روسیه جنگ می کنید».

رئیس دیپلماسی ایتالیا تأکید کرد که این موضوع نیاز به احتیاط دارد. تایانی تأکید کرد که ورود اوکراین به ناتو موجب می شود تا کشورهای عضو ائتلاف هم درگیر این جنگ شوند و بنابراین باید در این موضوع بسیار محتاط باشیم. البته او بر اهمیت همکاری اتحادیه آتلانتیک شمالی با اوکراین تأکید کرد، که خود به تنهایی "یک سیگنال روشن برای روسیه" است. 

پیش از این در همان روز، نخست وزیر بلغارستان، نیکولای دنکوف، اعلام کرد که کی‌یف در آینده دورنمای روشنی برای ورود به اتحادیه اروپا و ناتو دارد. البته به عقیده او، سخت است بگوییم  ورود احتمالی اوکراین به بلوک و اتحاد چگونه پیش خواهد رفت.

تاکید وزرای امور خارجه گروه 7 بر ادامه مسدود کردن دارایی های روسیه 

رؤسای دستگاههای دیپلماسی کشورهای گروه 7 قصد دارند به حفظ دارایی‌های مسدود شده روسیه ادامه دهند، این موضوع در بیانیه مشترک وزرای خارجه پس از نشست آنها در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ مشخص شد. 

در این بیانیه که در وب سایت وزارت امور خارجه ایتالیا منتشر شده، آمده است: "وزرا تأکید کردند که روسیه باید برای غرامت خسارات و تخریب‌هایی که به اوکراین و مردم آن وارد می‌کند، را پرداخت کند. آنها فعالیت  وزارتخانه‌های مالی و امور خارجه G7 در این خصوص تا به امروز را ستودند و از ادامه بحث های در این رابطه در آینده حمایت کردند. وزرای خارجه همچنین تصمیم خود برای نگه داشتن دارایی‌های مسدود شده روسیه در قلمروهای خود به حالت ساکن تا زمانی که مسکو خسارت وارد شده به اوکراین را پرداخت کند، را مورد تأیید قرار دادند ". 

گروه هفت به بررسی تمام راه های ممکن برای کمک به اوکراین ادامه خواهد داد. نشست وزرای خارجه این گروه اولین گردهم آیی آنها در سال جاری و در زمان ریاست ایتالیا بر G7 بود. 

چک 800 هزار مهمات برای نیروهای مسلح اوکراین پیدا کرد

جمهوری چک منابع لازم برای خرید صدها هزار واحد مهمات توپخانه در خارج از کشور را پیدا کرده که می تواند آنها را  طی چند هفته آینده به اوکراین ارسال کند. این موضوع را رئیس جمهور جمهوری، پیتر پاول، روز شنبه در حین سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد.

وی گفت: ما نیم میلیون واحد مهمات کالیبر 155 میلیمتر و 300 هزار مهمات با کالیبر 122 میلیمتر را شناسایی کرده و قصد خرید و ارسال آنها به اوکراین را داریم.

پاول تأکید کرد که کشورش سعی دارد تا ایالات متحده، آلمان، سوئد یا سایر کشورهایی که به اوکراین از لحاظ نظامی کمک می‌کنند، را به سمت تامین مالی این طرح جذب کند. 

رئیس جمهور چک مشخص نکرد که این مهمات در کدام کشور قرار دارد. در عین حال او وضعیت دشوار ارتش اوکراین در مناقشه نظامی را مورد یادآوری قرار داد. به گفته او، از سال گذشته وضعیت در میدان نبرد به طرز قابل توجهی به سمت وخامت بیشتر برای اوکراین تغییر کردهت. او افزود: این در حالی است که روسیه خود را با وضعیت جنگ تطبیق داده و همچنین اقتصاد خود را به مسیر نظامی منتقل کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon