روایت نشریه «فوکوس» از فقر روزافزون بازنشستگان آلمانی
یک نشریه آلمانی در مطلبی به شرایط سخت زندگی بازنشستگان در آلمان با توجه به تورم بالا و حقوقهای پایین پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه «فوکوس» آلمان در مطلبی به شرایط سخت زندگی و فقر روزفزون بازنشستگان در آلمان و به ویژه پایتخت این کشور( برلین) پرداخته و نوشت: اینگه باکنتین 81 ساله تمام زندگی خود را به طور تمام وقت کار کرده است. با این وجود، حالا در دوران بازنشستگی پس از کسر هزینه های ثابت خود، تنها 300 یورو حقوق بازنشستگی برای استفاده آزادانه برای او باقی می ماند.
در ادامه این گزارش آمده است: وقتی اینگه باکنتین صبح از خواب بیدار می شود، اولین کاری که انجام می دهد این است که شروع به محاسبه می کند که امروز چه هزینه هایی را متحمل خواهد شد؟ چه دارویی نیاز دارم که بیمه درمانی آن را پوشش نمی دهد؟ ممکن است چیزی خراب شود. این پیرزن 81 ساله فنجان خود را با دستان ظریف در دست گرفته و کمی با حالت ترس لبخند می زند. وی می گوید: بنابراین این رشته های فکری، این ترس های وجودی، هر روز شکل می گیرند.
برخلاف بسیاری از زنان دیگر که کار را متوقف کردند یا برای مراقبت از فرزندان خود به کار نیمه وقت روی آوردند، باکنتین تمام زندگی حرفه ای خود را به طور تمام وقت کار کرده است. این مستمری بگیر در برلین-نوکولن با پسرش که به شدت افسرده است زندگی می کند که از او مراقبت می کند.
این پیرزن 81 ساله امروز با حقوق بازنشستگی ماهانه 1115 یورو زندگی می کند. او بسیار با صرفه جویی زندگی می کند. هر چیزی فراتر از هزینه های ثابت - اجاره بها بیش از 800 یورو، برق و گاز، بیمه، تلفن، هزینه مجوز رادیو – دیگر برای او امکان پذیر نیست. به عنوان یک قاعده، او بدون حمایت مالی خانواده و دوستانش قادر به پرداخت هزینه دارو، غذا یا کالاهای خانگی نخواهد بود.
در این میان بسیاری از شهروندان کهنسال آلمانی شرایطی مانند باکنتین دارند.
بر اساس گزارش اداره آمار فدرال، نرخ فقر در میان بازنشستگان 65 سال و بالاتر به بالاترین حد خود یعنی 22.4 درصد (2022) (18.6 میلیون) رسیده است. بر این اساس وضعیت آنها در برمن، برلین و نوردراین-وستفالن بسیار ناپایدار است. زنان به طور نامتناسبی تحت تأثیر قرار می گیرند: در آلمان، از هر پنج زن 65 ساله و بالاتر، یک نفر در معرض خطر فقر قرار دارد. درآمد بازنشستگی زنان اخیراً به طور متوسط تقریباً یک سوم کمتر از مردان بوده است.
به گفته "ایرنه گوتز"، دانشمند فرهنگی در آلمان کارهای سخت بدنی مانند پرستاری که عمدتاً توسط زنان انجام می شود، اغلب منجر به بازنشستگی زودرس می شود.
گوتز به مدت پنج سال در مورد این پدیده تحقیق کرد و کتاب "بدون بازنشستگی - چگونه زنان با فقر در دوران پیری مقابله می کنند" منتشر کرد. به خصوص در شهرها، افراد مجرد به سختی می توانند با میانگین مستمری قانونی کنار بیایند. زنان بیوه با پیشینه مهاجر از طبقه کارگر اغلب تحت تأثیر قرار می گیرند.
"اینگه باکنتین" با وجود کهولت سن، دوچرخه سواری می کند - همچنین برای صرفه جویی در هزینه های حمل و نقل عمومی این کار را انجام می دهد. اما هفته هاست که او پولی برای خرید ضروریات زندگی ندارد. لباس های جدید یا تجملی و رفتن به رستوران سال هاست که بخشی از زندگی او نبوده است.
تورم در آلمان که در سال 2022 به بالاترین سطح خود در بیش از چهل سال گذشته رسید به طور قابل توجهی فقر سالمندان را بدتر کرده است. "آندریاس اوست" از مرکز تحقیقات مشترک سیاست اجتماعی توضیح می دهد که توسعه هزینه ها بیشتر از تعدیل پرداخت های بازنشستگی بود. افراد با درآمد پایین نیز بیشتر تحت تاثیر تورم هستند. محرکهای تورم - انرژی و غذا - سهم بیشتری از مخارج آنها را تشکیل میدهند.
در این شرایط دولت فدرال آلمان اعلام کرده که کل مالیات ها و سهم های تامین اجتماعی برای بازنشستگان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و انتظار می رود امسال به حدود 124 میلیارد یورو برسد. این خبر با استناد به پاسخ وزارت دارایی آلمان به درخواست صحرا واگنکنشت، نماینده بوندستاگ، که به خبرگزاری آلمان ارسال شده بود، آشکار می شود. واگنکنشت از این شرایط انتقاد کرد و خواستار معافیت مالیاتی برای حقوق بازنشستگان کوچک و متوسط شد.
واگنکنشت خواستار تغییر مسیر شده و این انتقاد را وارد کرد که دولت روز به روز عمیقتر در کیف پولهای نازک افراد مسن میکاود.
وی تاکید کرد: مالیاتها و کمکهای مستمری بازنشستگان اکنون از کل یارانههای فدرال برای بازنشستگی بالاتر است - که این امر خشمآمیز است. بار مالیات و حق بیمه باید کاهش یابد. سهم بیمه سلامت و پرستاری بیش از حد افزایش یافته است و لغو مالیات بازنشستگی باید در دستور کار قرار گیرد. واگنکنشت گفت: این اصلاحات یک اشتباه مهلک بود. ما به معافیت مالیاتی برای همه حقوق بازنشستگی قانونی حداقل تا سقف 2000 یورو نیاز داریم.
انتهای پیام/