جستجوی دشوار برای یافتن جانشینی برای استولتنبرگ در ناتو
یک رسانه آلمانی با توجه به احتمال روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا و شرط موافقت همه اعضاء ائتلاف با انتخاب جانشینی برای ینس استولتنبرگ جستجو برای این منصب را دشوار دانست و به بررسی این مسئله پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "اس ار اف" سوئیس در مطلبی به جستجوی دشوار ناتو برای یافتن جانشینی برای "ینس استولنبرگ" که تا چندی دیگر باید این مسئولیت را واگذار کند پرداخته و نوشت: پر کردن این موقعیت و جایگاه دشوار است زیرا همه 31 عضو این ائتلاف نظامی باید با آن موافقت کنند.
یک بازی حدس زدن محبوب در بروکسل سالهاست که در حال اجرا است. نامش این است: چه کسی دبیر کل ناتو خواهد بود؟ ینس استولتنبرگ که به زودی 65 ساله می شود، مدت هاست که می خواهد از سمت خود کناره گیری کند. سال گذشته طیف گسترده ای از نامزدهای جانشین واجد شرایط و به ویژه نامزدهای زن برای این سمت وجود داشت.
اما در نهایت این نروژی در سمت خود باقی ماند. تمدید جدید و پنجم این مسئولیت برای استولتنبرگ غیرممکن به نظر می رسد. به خصوص که احتمالاً وی دیگر تمایلی به کارکردن با رئیس جمهوری مانند دونالد ترامپ در آمریکا و کنار آمدن با او را ندارد.
بخصوص اینکه دبیر کل ناتو باید میانجیگری کند. باید هم ژنرال باشد و هم منشی. او باید اتحاد را به طور قانع کننده ای به جهان خارج نشان دهد و او باید با تمام 31 رهبر کشورهای عضو کنار بیاید. استولتنبرگ گزینه ایده آلی برای این سمت بود.
سال گذشته در این باره تمایل وجود داشت که برای اولین بار یکی از اروپای شرقی و یا یک زن این سمت را بر عهده گیرد. اما این دو دیگر معتبر نیستند. کریسیانیس کارینز لتونیایی، اینگریدا سیمونیته لیتوانیایی و مهمتر از همه، کاجا کالاس استونیایی که در ابتدا امتیاز و شانس بالا و علاقه زیادی به این پست داشتند به دلایلی از دور خارج شدند.
همه آنها بیش از حد ضد روسی ارزیابی شدند. در صورت لزوم ناتو باید در مقابل روسیه بایستد. اما تحت هیچ شرایطی نمی خواهد کرملین را تحریک کند.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی نیز به نوبه خود با نامزدی برای دومین دوره برای این مسئولیت خود را از رقابت بر سر دبیر کلی ناتو خارج کرد و مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک، به دلیل عدم استقبال خوب در واشنگتن، ناگهان از روی میز ناپدید شد. هیچ کس واقعا نمی تواند دلیل آن را بگوید.
در حال حاضر "مارک روته"، نخست وزیر بلندمدت هلند، مورد علاقه آشکار است. بخصوص که او تا حدودی با دونالد ترامپ کنار می آید.
یک چیز واضح است: سایه ترامپ در حال حاضر بر سر ناتو است. درباره روته چیز زیادی نمیتوان گفت، جز اینکه او چهارمین دبیرکل ناتو هلندی خواهد بود، و اروپاییهای شرقی، کشورهای خط مقدم با روسیه هنوز باید منتظر عهده داری این سمت بمانند.
به گفته محافل ناتو، حدود دو سوم کشورهای عضو در حال حاضر پشت سر روته هستند. اما اتفاق نظر لازم است. به همین دلیل است که ویکتور اوربان مجارستانی در اینجا نیز فقط می تواند شن و ماسه پرتاب کند. او ممکن است ترجیح دهد ولادیمیر پوتین را به عنوان دبیرکل ناتو داشته باشد!
بهر حال این تصمیم باید به زودی گرفته شود، قطعا قبل از انتخابات اروپا در ژوئن. در غیر این صورت، انتصاب رهبری ناتو به بخشی از چانه زنی برای مناصب رهبری اتحادیه اروپا تبدیل خواهد شد.
روته اکنون پیشتاز است اما همچنان موانعی وجود دارد.
زمانی که ینس استولتنبرگ به زودی از سمت خود کناره گیری کند، تقریباً حدود یک دهه خواهد بود که عهده دار این مقام است. در این مدت چهار بار از وی خواسته شد به کار خود ادامه دهد حتی یک بار پس از اینکه مسئولیتی را به عنوان رئیس بانک مرکزی نروژ پذیرفته بود.
انتهای پیام/