وزیر بهداشت: قویترین حوزه سلامت منطقه را ایران دارد/ شرکت ۴۶ میلیون نفر در پویش ملی سلامت
وزیر بهداشت عملکرد حوزه سلامت در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی را در بردارنده تاریخی پر افتخار دانست و گفت: امروز قویترین حوزه سلامت در منطقه مربوط به جمهوری اسلامی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی مشهد، بهرام عیناللهی شب گذشته در مراسم جشن " ضیافت زندگی " که با هدف تجلیل از فعالان حوزه پیوند اعضاء و خیرین سلامت، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، افزایش امید به زندگی را یکی از شاخص های مهم پیشرفت در حوزه پزشکی دانست و اظهارداشت: در سال های قبل از انقلاب امید به زندگی در حدود 56 سال بود که اکنون به 76 سال رسیده و در میزان مرگ و میر نوزادان و مادران باردار نیز کاهش قابل توجهی را شاهد بودیم، همچنین در بحث ساخت واکسن پیشرفت های شگرفی را داشته ایم و در مبارزه با کرونا نیز به نحوی عمل کردیم که از سوی سازمان بهداشت جهانی مورد تقدیر گرفتیم.
عین الهی در سخنی با دانشجویان نیز گفت: شما دانشجویان امیدهای این کشورید و باید در عرصه علم پویا باشید؛ دانشجو باید بتواند با منابع IT و جستجو کردن و اطلاع پیدا کردن از مطالب روز دنیا خود را رشد دهد و بتواند دانشش را به روز رسانی کند؛ نه فقط در دوران تحصیل بلکه بصورت مداوم، دنیای امروز مانند گذشته نیست و منابع در سطح وسیعی در دسترس است که باید از آنها استفاده کرد؛ در حال حاضر کتابخانهها الکترونیک شده و در دسترس همگان قرار دارد و تقریبا مانعی برای دست یافتن به علم روز وجود ندارد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عملکرد حوزه سلامت در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی را در بردارنده تاریخی پر افتخار دانست و گفت: در سالهای پیش از انقلاب وابستگی ما به غربیها و استعمارگران همه جانبه بود و این وابستگی در بحث آموزش پزشکی و درمان هم مانند سایر بخش های کشور وجود داشت؛ به نحوی که برای مداوای مردم، ناچار به استفاده از پزشکان بیکیفیت خارجی بودیم و برخی هموطنان برای دریافت سادهترین درمانها و پیش پاافتادهترین اعمال جراحی ناچار بودن به خارج از کشور بروند. در آن زمان ما فقط 8 دانشگاه داشتیم و تنها حدود 5 هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه ها فعالیت می کردند و تعداد دانشجویانی که تربیت میشدند بین 800 یا 900 دانشجو در سال بود.
وی با اشاره به نقش آفرینی های موثر قشر دانشجو در ایجاد تحولات مختلف کشور و از جمله حوزه علوم پزشکی گفت: امروز چشم امید ما مسئولان، به شما دانشجویان است و شما دانشمندان و تحول آفرینان آینده هستید، باید بتوانید به منابع به خوبی دسترسی پیدا کنید.
عین الهی در بحث نظام ارجاع نیز گفت: بهداشت مهمتر از درمان است و ما باید برای بهداشت برنامهریزی کنیم، طرحی در وزارت بهداشت با عنوان طرح سلامت خانواده در شرف راه اندازی است که طبق آن هر فرد ایرانی، با کد ملی باید یک مراقب بهداشت داشته باشد؛ مراقبی که او را بشناسد و برای او پرونده سلامت و نه پرونده بیماری تشکیل دهد. پویش ملی سلامت یک مقدمهای از این طرح سلامت خانواده بود که در واقع یک نوع غربالگری شمرده میشد. در این طرح غربالگری 46 میلیون نفر شرکت کردند.
وی با اشاره به نقش شرکت های دانش بنیان هم گفت: در حال حاضر شرکتهای دانش بنیان رشد بسیار خوبی پیدا کردهاند و حدود 15 پارک علم و فناوری در کشور ایجاد شده است و در حال حاضر ما حدود 40 درصد تجهیزات پزشکی مان را از دانش بنیانها میگیریم.
انتهای پیام/282