مشارکت در انتخابات امری عقلانی است

مشارکت در انتخابات امری عقلانی است

مدیر کل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت:یکی از مواردی که وجود مجلس و انتخابات نمایندگان را تایید می‌کند، ایجاد فرصت برای بیان دیدگاه ها و نوآوری هاست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی زهانی در سلسله نشست‌های انتخاباتی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اظهارداشت: امروز برای توجیه دهه هفتادی‌ها ودهه هشتادی‌ها و دعوت به مشارکت در انتخابات باید از ادبیات فطرت پسند و استدلال‌های عقلی و تجربه‌های جامعه جهانی استفاده کرد.
 
وی در بیان مبانی اعتماد به رای مردم  گفت:  هر کاری را عقل بهره‌مند از وحی تأیید کند،   حجت است؛ و به تعبیری دیگر هرچه عقل عقلای متشرع و متدین تأیید کند دقیقاً مورد تأیید شرع هم است  و بنابر این اصل موضوع انتخابات که مورد تأیید عقلای متشرع جامعه دینی است قطعاً مورد نظر شارع نیز هست.
 
حجت‌الاسلام حسینی زهانی ادامه داد: مبنای دوم در ضرورت مشارکت در انتخابات پیروی از عرف عقلای ابنای بشر و توجه به رویه‌ی صحیح سازندگان جهان امروز و پایه ریزان تمدن هستند. امروز ما شاهدیم که تمام ابنای بشر در جوامع پیشرفته و یا جوامع  درحال پیشرفت  برای هر تصمیمی ملی سراغ عقلا و افراد خبره و با تجربه‌ خودشان ‌می‌روند و با درنظر گرفتن تمام ابعاد موضوع به ویژه  منافع ملی و مصالح ملت  تصمیم می‌گیرند و قانون می‌گذارند.
 
مدیر کل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه سومین مبنای ضرورت مشارکت در انتخابات مشروعیت بخشی مجلس نمایندگان به تصمیم‌گیری‌ها و قانون‌گذاری‌های نظام است؛ گفت: بنا بر نظریه ولایت فقیه امامین انقلاب مشروعیت بخشی به نظام حکمرانی از طریق نظام پارلمانی محقق می‌شود، زمانی که لایحه‌ای یا طرحی  در صحن مجلس رای می‌اورد و عدم مغایرت آن  با شرع و قانون احراز می‌شود پشتوانه‌ شرعی برای اجرا پیدا می‌کند و تخلف از آن حرام است حتی برای شخص رهبری نظام.
 
این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: چهارمین دلیل بر ضرورت مشارکت در انتخابات مجلس، مقبولیت بخشی مجلس به مصوبات نظام  است؛ زمانی که  لایحه‌ای یا طرحی یا پیمان نامه‌ای و معاهده ای  در صحن مجلس رای می‌آورد و عموم نمایندگان ملت آن را تأیید می‌کنند، این مصوبه برای اجرا در تمام ارکان کشور مقبولیت پیدا می‌کند.
 
به گفته وی،انتخابات نمایندگان فرصت  نوآوری درحکمرانی را فراهم می‌کند؛ وقتی نظام پارلمانی باشد هر نماینده‌ای می‌تواند دیدگاهی جدید را ارائه کند، نماینده می‌تواند تمام  ارکان نظام و قوانین و فرایند‌های کشور را آزادانه مورد نقد قرار دهد و این  تضارب آراء موجب شکوفایی و پویایی کشور می‌شود و رای ما در انتخاب نمایندگان اصلح بستر ساز این اتفاق مبارک هست.
 
حجت‌الاسلام حسینی زهانی ابراز داشت:امروز برای توجیه دهه هفتادی‌ها ودهه هشتادی‌ها باید از ادبیات فطرت پسند و استدلال‌های عقلی و تجربه‌های جامعه جهانی استفاده کرد.
 
مدیر کل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در تبیین استدلال های  قرانی برای جلب مشارکت در انتخابات  تأکید کرد: قرآن کریم این کتاب آسمانی ما را دعوت به  تعقل، تفکر و تدبر می‌کند و کسانی را که فکر نمی‌کنند تعقل و تدبر ندارند، ملامت می‌کند
 
وی افزود: حال اگر بخواهیم تفکر و تعقل و تدبرجمعی داشته باشیم  باید مجمعی از خردمندان باتجربه را در جایگاهی به نام مجلس نمایندگان تشکیل بدهیم تا آن مجلس تعقل و تفکر و تدبر جمعی را در درون خود محقق کند و نتیجه کار خود را درقالب قانون به متن جامعه تسری بدهد.
 
حجت‌الاسلام حسینی زهانی با بیان اینکه  قرآن کریم پیوسته بر اصلاح رفتار و تغییرالگوی رفتار امت اسلامی تأکید داشته است، متذکر شد: خداوند متعال اراده کرده است که  نعمتی را ازمردم نستاند یا نقمتی را از آنان برطرف نکند، مگر آن که خودشان در فرایند زیست فردی و اجتماعی‌شان تغییر ایجاد کنند و این تغییر در قالب تغییر قوانین و فرایند‌های زندگی محقق می‌شود ونمایندگان مجلس نقش اصلی در تدوین و تصویب قوانین اصلاح‌گر و تغییر دهنده دارند
 
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه قرآن کریم بر نظارت اجتماعی در جامعه دینی تأکید کرده  است؛ خاطرنشان کرد: قرآن کریم نظارت اجتماعی و امر به معروف را از واجبات معرفی کرده است؛ امر به معروف، مکانیزمی است  دین خدا برای نظارت عمومی طراحی کرده است مجلس نمایندگان ملت عالی‌ترین جایگاه فرا نهادی برای نظارت اجتماعی است.
 
حسینی زهانی با بیان اینکه دلیل دیگر برضرورت انتخاب وکیل  سنت پیامبر اکرم ص است، گفت: سنت پیامبر اکرم(ص) نشان می‌دهد قبل از تصمیم‌گیری مامور به مشورت با امت بوده است، ما پیروان پیغمبر اکرم نیز موظفیم  نمایندگانی را تعیین کنیم تا در مرحله مهم و حساس قانون‌گذاری اجتماعی مشاوران عالی جامع باشند.

وی با بیان اینکه سنت ائمه معصومین (ع)نیز موید این مطلب است که می‌توانیم برای رسیدن به اهداف مشروع وکیل بگیریم. امامان معصوم (ع)  اززمان‌امیر المؤمنین علی(ع)  تا عصر امام زمان عجل الله تعالی فرجه در عصر غیبت صغری همگی افرادی به عنوان وکلای امام داشته‌اند و سنت امامان معصوم ما را به مشارکت در انتخاب وکلاً و امنای ملت در مجلس دعوت می‌کند.
 
مدیرکل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اظهارکرد: تمام فقهای شیعه در طول تاریخ تشیع نیز  در سرزمین‌های اسلامی وکلایی صالح  داشته‌اند بنابر این در روزگار ما هم  انتخاب و کیل برای مجلس شورای اسلامی استمرار رویه و سنت حسنه‌ی فقهای عظام شیعه در طول تاریخ تشیع است.
 
وی در پایان گفت: ما در راستای تحقق اصول عقلی،  تجربه موفق بشریدر قانون‌گذاری، تاسی به قران کریم و سنت پیامبر اکرم وروش اهل بیت اطهار ع و رویه‌ی فقهای عظام شیعی و لبیک به ندای  امامین انقلاب شرکت حداکثری در انتخابات روز جمعه 11اسفندماه 1402 را از واجبات اجتماعی  خود می‌دانیم.

انتهای پیام 282/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon