نشست ادبی «شعر و ادبیات معاصر پارسی» برگزار شد
نشست ادبی «شعر و ادبیات معاصر پارسی» در مرکز مطالعات زبان و ادبیات فارسی و خاورمیانه دانشگاه جواهر لعل نهرو برگزار شد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم، نشست ادبی «شعر و ادبیات معاصر پارسی» با حضور دکتر علیرضا قزوه در مرکز مطالعات زبان و ادبیات فارسی و خاور میانه دانشگاه جواهر لعل نهرو دهلی برگزار شد.
در ابتدای جلسه پرفسور اخلاق احمد آهن رئیس گروه مطالعات زبان و ادبیات فارسی و خاور میانه دانشگاه جواهر لعل نهرو دهلی ضمن خوش آمدگویی رسمی از مهمانان ایرانی و ادبای حاضر در جمع در خصوص فعالیت آن مرکز در رابطه با آشنا سازی و آموزش ادبیات معاصر ایران گزارش کوتاهی را ارائه داد و گفت: این مرکز شاید تنها کرسی زبان و ادبیات فارسی در هند باشدکه از بدو تأسیس آن در تدوین متون درسی به ادبیات معاصر فارسی توجه داشته است.
علیرضا قزوه شاعر و مهمان ویژه این نشست نیز در رابطه با بالا بردن سطح آموزش و انگیزه در زبان و ادب فارسی به ویژه شعر که همواره بازار این زبان را با همه فراز و فرود آن در هند گرم نگه داشته است، تاکید داشت: شیفتگان این زبان در هند باید مثل آن جوانی که هر روز دویدنش را تمرین میکند تا از فضای مسابقه خارج نشود، تن به گسترش این زبان بدهند تا این چراغ در این دیار روشن بماند. او در پایان دو غزل از تازه سروده های خود را برای استادان و دانشجویان فارسی حاضر در جمع قرائت نمود.
سعیده حسینجانی رئیس مرکز ترجمه حوزه هنری جمهوری اسلامی ایران در ابتدای سخنان خود به مشترکات فراوان فرهنگی و ادبی هند و ایران اشاره داشت و به منظور ابراز ارادت خود برای شخصیت هایی مثل مرحوم درمیندرنات که نقش پل ارتباطی بین ایران و هند را ایفا نموده اند؛ غزلی تقدیم کرد.
در همین حال پریسا ایزدی نویسنده و استاد دانشگاه سخنران دیگر این محفل بود که در رابطه با ویژگی های فنی و ادبی شعر سهراب سپهری صحبت کرد و غزلی هم قرائت نمود.
فریدعصر رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو در جمع بندی این جلسه در رابطه با اهمیت ادبیات فارسی به ایراد صحبت پرداخت و بیان داشت: ادبیاتی که حاوی مسائل اجتماعی باشد زنده تر و ماندگار تر است کما اینکه در ادبیات معاصر ایران به ویژه ادبیات مقاومت پس از پیروزی انقلاب اسلامی چون دفاع مقدس شاهد حجم بالایی از شعر، رمان و خاطره نویسی ادیبان ایرانی هستیم که سخت ترین چالشهای اجتماعی را تبدیل به محور اصلی خلاقیت شان کردند.
وی در پایان برای دایر کردن هرگونه حلقه ادبی و شعری آمادگی کامل خود را نشان داد و گفت: رایزنی فرهنگی در خصوص همکاری در برپایی محافل ادبی هیچ محدودیتی قایل نیست.
شایان ذکر است که در این نشست ادبی آقایان عبدالخالق رشید، دکتر انور خیری و خانم دکتر فتانه نجیب الله از کشور افغانستان و همچنین شاعران پارسی زبان دهلی نو نظیر عزیز مهدی و علی اصغر الحیدری غزل هایی را قرائت کردند. مهدی باقرخان دیگر شاعر پارسی زبان هند هم علاوه بر اجرای برنامه یکی از سروده های مهدوی خود را قرائت کرد.
انتهای پیام/