تحولات اوکراین| دردسر شولتز بر سر مکالمه نظامیان آلمانی درباره حمله به روسیه
درخواست مسکو برای توضیح برلین درباره امکان حمله به پل کریمه، تحویل مهمات خریداری شده اروپا به کییف، اعتراف زلنسکی به امکان از دست دادن خارکف، توافق امنیتی هلند با کییف و تاکید برخی مقامات اروپایی بر مذاکرات صلح، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل صبح امروز، شنبه، اعلام کرد که مکالمه ضبط شده افسران عالیرتبه آلمانی درباره حمله به پل کریمه با استفاده احتمالی از موشک تاروس، مایه شرمساری و از دست دادن وجهه آلمان است.
او در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: «این یک شرم و از دست رفتن اعتبار دولت آلمان است که رنگهای جدیدی را از خود نشان میدهد: فریبکاری، پستی، متجاوزی، بدخواهی و روسهراسی».
پولیانسکی اشاره کرد که این دیگر آلمانی نیست که روسیه قبلاً با آن پیمان دوستی امضا کرده بود. به گفته وی، "اکنون آلمان به رایش سوم دهه 1930 بسیار نزدیکتر شده است".
روز گذشته مارگاریتا سیمونیان، سردبیر شبکه تلویزیونی راشا تودی، متن کاملی از مکالمه چند مقام ارشد بوندسوهر (ارتش آلمان) در مورد حملات موشکی تاروس به پل کریمه را در شبکه ایکس منتشر کرد که بر اساس اطلاعات وی، در تاریخ 19 فوریه انجام شده بود.
در این گفتگو، نظامیان آلمانی در مورد تامین موشکهای تاروس به اوکراین صحبت میکنند. به گفته یکی از آنها، در صورت تصمیم گیری، آنها تا هشت ماه دیگر آماده استفاده خواهند شد. همچنین شش ماه برای تولید سامانههای پرتاب موشک و سه تا چهار ماه برای آموزش پرسنل زمان نیاز است. در بخشی از این فایل صوتی، افسران بوندسور درباره تعداد موشکهای مورد نیاز تاروس برای حمله به پل کریمه و اینکه آیا چنین حملهای مؤثر خواهد بود، بحث کردند.
نشریه آلمانی "فوکوس" در این باره نوشت: «صدر اعظم آلمان، اولاف شولتز که ارائه موشکهای دوربرد تاروس به اوکراین غیرممکن دانسته و گفته که این امر مستلزم مشارکت مستقیم نظامیان آلمانی در استقرار تجهیزات لازم در خاک اوکراین و مشارکت در جنگ با روسیه است، احتمالاً دروغ میگوید. این نشریه یادآور شد که افشای مکالمه ضبط شده بین نظامیان آلمانی در مورد طرح حمله به پل کریمه با استفاده احتمالی از موشک تاروس، شولتز را در موقعیت بسیار دشواری قرار داده است.
شولتز چند روز قبل بار دیگر با عرضه موشکهای دوربرد آلمانی تاروس به اوکراین مخالفت کرده و این اقدام را دخالت آلمان در درگیری نظامی کنونی و خطرناک دانست.
روزنامه بیلد نیز شب گذشتهگزارش داد که سرورهای آلمانی X، شروع به مسدود کردن حسابهایی کردهاند که حاوی مکالمه افسران آلمانی درباره حمله موشکی تاروس به پل کریمه هستند. به نوشته این نشریه، این مسدودسازی به درخواست بوندسوهر انجام شده است. البته مقامات برلین هنوز به طور رسمی در مورد این مکالمه ضبط شده اظهار نظر نکردهاند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هفتصد و سی و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
وزارت خارجه خواستار توضیح آلمان در خصوص گفتگوی افسران درباره حمله به پل کریمه شد
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته اعلام کرد که تلاش برلین برای اجتناب از پاسخگویی در مورد ضبط صوتی گفتگوی افسران بوندسوهر که در خصوص نحوه حمله به پل کریمه صحبت میکنند، به منزله اعتراف آنها به جرم خود است.
وی گفت: ما از دولت آلمان توضیح میخواهیم. مقامات رسمی در برلین موظف هستند که سریعاً در باره این مکالمه توضیحی ارائه دهند. تلاش برای اجتناب از پاسخگویی به سؤالات به منزله پذیرش گناه آنها تلقی خواهد شد.»
دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه نیز معتقد است که بحث افسران آلمانی درباره نحوه حمله به خاک روسیه با موشکهای دوربرد آلمانی تاروس، دوباره «آلمانیها را به دشمنان قسم خورده روسیه تبدیل میکند».
وی تاکید کرد که لفاظی مقامات برلین در مورد عدم مشارکت آلمان در درگیری در اوکراین مزخرف است. مدودف در عین حال این سئوال را مطرح کرد که برلین چگونه می خواهد به چنین حوادثی به صورت دیپلماتیک پاسخ دهد.
تحویل قریب الوقوع گلولههای خریداری شده توسط اتحادیه اروپا به اوکراین
یان ایریش، سخنگوی وزارت دفاع چک در گفتگو با بلومبرگ، اعلام کرد که طی چند هفته آینده، اوکراین ممکن است اولین محموله از گلولههای توپخانه که اعضای اتحادیه اروپا به ابتکار مقامات پراگ از کشورهای ثالث خریداری کردهاند، را دریافت کند.
به گفته او، برخی از کشورهای اروپایی دیگر نیز در این طرح مشارکت خواهند داشت، اما وی مشخص نکرد که دقیقاً چه کسانی هزینه خرید مهمات را تامین کرده و از ذخایر کدام کشور این گلولهها دریافت شده است.
وزارت دفاع روسیه: هواپیماهای ارتش اوکراین قادر به بلند شدن از فرودگاهها نیستند
وزارت دفاع روسیه صبح امروز، شنبه، در وب سایت خود گزارش داد که جنگنده های سوخو-35 نیروهای هوا-فضای این کشور هنگام انجام وظایف نظامی خود در حریم هوایی منطقه عملیاتی، به هواپیماهای نیروهای مسلح اوکراین اجازه بلند شدن از فرودگاهها را نمی دهند.
در این گزارش آمده: سوخو-35های روسی با حضور در هوا به دشمن این فرصت را نمیدهد که حتی از فرودگاههای اصلی خود بلند شود، زیرا هر هدف هوایی که بخواهد بلند شود بلافاصله شناسایی و منهدم خواهد شد.
وزارت دفاع روسیه همچنین یادآور شد که واحدهای گروه جنوبی نیروهای روسیه موقعیت خود در امتداد مناطق جنوبی دونتسک را بهبود بخشیده و در نتیجه حملات موثر آنها، ارتش اوکراین حداقل 410 نیروی نظامی خود را در این جهت گیری از دست داده و این افراد کشته یا زخمی شدهاند.
علاوه بر این، ارتش اوکراین در نتیجه حملات نیروهای مسلح روسیه با سامانههای موشکی هدایت شونده ضد تانک، تعداد زیادی از تجهیزات نظامی، از جمله 12 خودروی زرهی را از دست داد.
زلنسکی: ارتش اوکراین نمیتواند از خارکف دفاع کنند اگر روسها عقب رانده نشوند
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک به همراه مارک روته، نخست وزیر هلند اعتراف کرد که اگر نیروهای مسلح اوکراین نتوانند نیروهای نظامی روسیه را عقب برانند، قادر به دفاع از شهر خارکف نخواهند بود.
او گفت: من و شما درک می کنیم که چرا باید روسها را بیشتر از این به عقب برانیم. محافظت کامل از خارکف به روش دیگری غیرممکن خواهد بود.
زلنسکی همچنین به ساکنان این توصیه کرد که به خانههای خود باز نگشته و در پناهگاهها بمانند. به گفته وی، مردم به موقع علائمی از ارتش دریافت خواهند کرد که چه زمان شهر تحت محافظت کامل قرار گرفته و آنها می توانند به خانه هایشان بازگردند.
هلند یک توافقنامه امنیتی 10 ساله با اوکراین امضا کرد
مارک روته، نخستوزیر هلند، در سفر خود به اوکراین، توافقنامه امنیت برای مدت 10 سال با مقامات کییف امضا کرد.
طبق اطلاعات رسانههای هلندی، این سند حاوی تعهدات این کشور در مورد ارائه کمک نظامی به کییف و همچنین تقویت صنعت دفاعی و انعطاف پذیری سایبری در اوکراین است. این توافق همچنین برای بهبود همکاری بین ارتش اوکراین و ناتو در نظر گرفته شده است.
علاوه بر این، هلند و اوکراین توافق کردند که به استفاده از تحریمها برای اعمال فشار هرچه بیشتر بر روسیه ادامه دهند.
لوموند: پاریس در حال بررسی امکان اعزام نیروهای ویژه به اوکراین است
روزنامه فرانسوی "لوموند" به نقل از منابع آگاه گزارش داد که فرانسه در حال بررسی اعزام واحدهای نظامی، از جمله نیروهای ویژه، به اوکراین به منظور ایجاد یک "معضل استراتژیکی" برای روسیه است.
این نشریه یادآور شد: در حال حاضر، نیروهای اداره کل امنیت خارجی به طور مخفیانه در خاک کشورهای همسایه مستقر هستند و فرانسه "به طور ضمنی حضور آنها را تایید می کند". البته پاریس حضور نیروهای نظامی در اوکراین را رد میکند.
در عین حال نظریه امکان عبور مربیان نظامی از مرز اوکراین، احتمالاً با سایر واحدهای متعارف، در مراکز فکر فرانسه در حال بررسی است. این روزنامه همه این اقدامات را ابزار مقامات فرانسوی برای ایجاد یک "معضل استراتژیکی" برای روسیه ارزیابی کرد.
فارین پالیسی: پیشنهاد ماکرون برای اعزام نیرو به اوکراین کمکی نخواهد کرد
یک مقام ارشد آمریکایی به مجله فارین پالیسی گفت که نظریه امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه درباره اعزام سربازان کشورهای غربی به منطقه درگیری در اوکراین کمکی به حل مشکلات کییف نخواهد کرد.
این نشریه به نقل از این مقام که نامش فاش نشده، ابراز ناامیدی کرد که "هیچیک از مطالبی که در کنفرانس پاریس گفته شد، به اوکراین کمکی نمیکند." طرف گفتگوی فارین پالیسی به ماکرون توصیه کرد: در صورتی که ماکرون قصد دارد کشورش را به موقعیت رهبری در عرصه امنیت اروپا تبدیل کند، به جای فکر کردن درباره اعزام نیروهای نظامی به اوکراین، بیشتر روی تامین سلاح و تجهیزات کییف تمرکز کند.
رئیس جمهور بلغارستان دیپلماسی را تنها راه صلح در اروپا خواند
رومن رادیف، رئیس جمهور بلغارستان روز جمعه در مجمع دیپلماتیک در آنتالیای ترکیه، تاکید کرد که حل و فصل مناقشه در شرق اروپا تنها از طریق دیپلماسی امکان پذیر خواهد بود.
وی گفت: هر چقدر هم که درگیری و اختلافات در منطقه ما جدی باشد، حل و فصل آنها تنها از طریق دیپلماسی و احیای گفتگو امکان پذیر است. به عقیده او، در بحبوحه افزایش تنشها، احیای گفتگو از اهمیت بالایی برخوردار است.
رادیف افزود: ما تحت هیچ شرایطی نباید تصمیماتی بگیریم که منجر به گسترش این مناقشه (درگیری اوکراین) هم از نظر سرزمینی و هم در رابطه با استفاده از سلاحهای جدیتر شود.»
اوربان خواستار آغاز فوری مذاکرات صلح درباره اوکراین شد
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نیز طی سخنرانی خود در مجمع دیپلماتیک در آنتالیا، تاکید کرد که در شرایط کنونی درگیری اوکراین، زمان به نفع روسیه است و اتحادیه اروپا و اوکراین باید فورا مذاکرات صلح را آغاز کنند.
وی ابراز تاسف کرد که هیچ نمایندهای از اتحادیه اروپا در این مجمع حضور ندارد و کشورهای عضو این مناقشه را "جنگ خود" تلقی میکنند.
اوربان گفت: میخواهم بگویم که دو سناریوی ممکن در اینجا وجود دارد: وقتی زمان به سود اتحادیه اروپا و اوکراین بازی میکند و درگیری ادامه مییابد و گزینه دیگر شرایطی است که زمان به سود روسیه باشد. من در وضعیت کنونی گزینه دوم را میبینم، به همین دلیل است که به نظر من اتحادیه اروپا و اوکراین باید فورا مذاکرات را آغاز کنند.
وی همچنین تاکید کرد که در مناقشه اوکراین، مجارستان با احترام به دیدگاه دیگران، تنها بر اساس منافع ملی این کشور عمل میکند.
اوربان یک روز قبل نیز گفته بود که مناقشه اوکراین در میدان جنگ قابل حل نیست. به گفته وی، در این شرایط حفظ جان انسانها ضروری است و آغاز مذاکرات صلح ضروری است.
هشدار درباره نقش مخرب غرب در توسعه درگیری در اوکراین
میلوراد دودیک، رئیس جمهوری صربسکا (بخشی از بوسنی و هرزگوین)، پس از دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد، در حالی که مقامات مسکو آشکارا برای دستیابی به صلح تلاش میکنند؛ غرب در فکر گسترش مناقشه است که به ضرر اوکراین و مردم آن است .
وی گفت: «آنها (کشورهای غربی) همچنان از مقامات کییف می خواهند که پای میز مذاکره ننشینند. شاید شنیده باشید که [امانوئل] ماکرون، رئیس جمهور فرانسه گفته که حتی آماده اعزام نیرو به اوکراین است. این تقریباً به طور قطع جنگ جهانی سوم را براه خواهد انداخت.»
دودیک تاکید کرد که نمیتوان به غرب اعتماد کرد، زیرا آنها "بسیاری از اوقات یک چیز می گوید و دقیقا کار دیگری انجام میدهند".
در جریان این گفتگو، لاوروف و دودیک، علاوه بر بررسی اوضاع اوکراین، همچنین در مورد وضعیت پیچیده سیاسی موجود در جمهوری صربسکا گفتگو کرده و به این نتیجه رسیدند که این وضعیت توسط کشورهای غربی تحریک شده است.
سوئیس به سیزدهمین بسته تحریمهای ضدروسی اتحادیه اروپا پیوست
شورای فدرال (دولت سوئیس) شب گذشته با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که این کشور به اقدامات محدود کننده اتحادیه اروپا علیه روسیه مندرج در بسته سیزدهم تحریم ها پیوست. این اقدامات از اول ماه مارس به اجرا گذاشته شده است.
در این بیانیه آمده است: «در تاریخ 29 فوریه 2024، وزارت امور اقتصادی، آموزش و تحقیقات فدرال که مسئول تحریم هاست، اقدامات جدیدی را علیه روسیه در نظر گرفت و بدین ترتیب سوئیس به سیزدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا میپیوندد.»
دولت سوئیس یادآور شده وزارت امور اقتصادی، آموزش و تحقیقات فدرال "رژیم تحریمهای جدید را علیه 106 فرد و 88 شرکت و سازمان دیگر روسی گسترش داده است." برن توضیح داد که بیشتر افراد و سازمانهایی که اخیراً تحت تحریمهای جدید قرار گرفتهاند «به طور فعال با مجتمع صنایع نظامی روسیه از جمله در تولید موشک، پهپاد، سامانههای موشکی ضد هوایی و سایر تجهیزات نظامی همکاری دارند».
توضیح کمیسیون اروپا درباره امتناع از تحریم گاز روسیه
ممنوعیت استفاده از گاز طبیعی روسیه به دلیل وجود اختلاف نظر بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بسته سیزدهم تحریم های ضد روسیه گنجانده نشد. کدری سیمسون، کمیسر انرژی اروپا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با پرویز شهبازوف، وزیر انرژی آذربایجان در باکو، این موضوع را گفته و یادآور شد: ما سیزدهمین بسته تحریمها را علیه روسیه تصویب کردهایم، اما برخی کالاها تحت این تحریمها نیستند، زیرا تحریمها همیشه باید سیگنال روشنی را به کسانی که مستحق آن هستند ارسال کند.
کمیسر اتحادیه اروپا تاکید کرد، تحریمها نباید به کسانی که آنها را اعمال می کنند بیشتر از روسیه ضربه بزند. در عین حال سیمسون در طول سخنرانی خود هدف اتحادیه اروپا برای پایان کامل استفاده از گاز روسیه تا سال 2027 را یادآور شد.
ابراز تردید وزیر خزانه داری آمریکا درباره توافق گروه 7 برای تصرف داراییهای روسیه
جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا روز جمعه در مصاحبه با خبرگزاری رویترز، ابراز عقیده کرد که رهبران کشورهای هفت بزرگ (G7) نمی توانند در مورد استفاده از داراییهای مسدود شده روسیه در نشست ماه ژوئن خود به توافق برسند. به گفته وی، تصمیم کلی در مورد استفاده از داراییها در ماه ژوئن گرفته می شود، اما کاملاً مشخص نیست که آیا آنها می توانند در این مورد به توافق قطعی برسند یا خیر.
وی یادآور شد: مانع در بحث مصادره داراییها، نیاز به توجیه قانونی روشن است. یلن افزود که برخی از اروپاییها در مورد توقیف داراییها تردید دارند، اما گزینه هایی مانند استفاده از دارایی روسیه به عنوان وثیقه برای وامها و پیشنهاد جدیدی برای وام سندیکایی وجود دارد که او آن را "گزینه جالبی" نامید.
وزیر خزانه داری تاکید کرد که باید مراقب بود تا شبکه موسسات مالی سپرده گذاری یوروکلیر (Euroclear) که داراییهای مسدود شده روسیه را در اختیار دارد، به خطر نیفتد.
تاکید ترکیه بر لزوم اطمینان از گفتگو بین روسیه و اوکراین
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه روز جمعه تاکید کرد که باید به طور جدی به دنبال راههایی برای گفتوگو بین مقامات روسیه و اوکراین بود.
وی در افتتاحیه رسمی مجمع دیپلماتیک آنتالیا، گفت: درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین وارد سومین سال خود شده است. در مرحله کنونی «درگیری نظامی» باید به طور جدی به دنبال راههایی برای نزدیک کردن طرفین و برقراری گفتگو بین آنها باشیم. ما در ترکیه بیش از هر زمان دیگر آماده ارائه هرگونه کمکی برای سازماندهی مذاکرات صلح هستیم.
این مقام تاکید کرد که ترکیه همچنین در تلاش است تا امنیت کشتیرانی و حمل و نقل غلات در منطقه دریای سیاه را تضمین کند.
چند روز قبل نیز رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه گفت که آنکارا آماده است دوباره بستری را برای مذاکره بین روسیه و اوکراین فراهم کند. وی افزود که باید به دیپلماسی و گفتگو فرصت داد تا به دستیابی به یک صلح عادلانه و پایدار به مناقشه پایان دهد.
انتهای پیام/