تحولات اوکراین| ایجاد ائتلاف کشورهای آماده اعزام نیرو برای کمک به کی‌یف


تحولات اوکراین| ایجاد ائتلاف کشورهای آماده اعزام نیرو برای کمک به کی‌یف

درخواست پاپ از طرف بازنده در درگیری اوکراین برای پذیرش این واقعیت و روی آوردن به مذاکره، انتقال غرب به نظامی سازی کامل تلاش برای شکست روسیه، قصد کی‌یف برای استفاده از محکومین زندانی در جبهه و جزییات طرح صلح ترامپ، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  روزنامه "پولیتیکو" گزارش داد که فرانسه ایجاد ائتلاف جدیدی از کشورها را آغاز کرده که در صورت لزوم آماده اعزام نظامیان خود به اوکراین خواهند بود.

در این مطلب آمده: فرانسه در حال ایجاد اتحادی از کشورهایی است که بطور بالقوه آمادگی دارند نیروهای نظامی خود را به اوکراین بفرستند و در این روند اختلاف پاریس با برلین محتاط‌تر در این زمینه عمیق‌تر خواهد شد.

طبق اطلاعات این نشریه، ظاهراً این موضوع در دیدار سه جانبه استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه با گابریلیوس لندسبرگیس، همتای لیتوانیایی او و دیمیتری کوله‌با، وزیر خارجه اوکراین مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. این دیپلمات فرانسوی گفت: روسیه نباید اقدامات ما را هماهنگ کند یا خطوط قرمزی برای ما تعیین کند و در این رابطه ما باید بین خودمان تصمیم بگیریم.

در عین حال، او تأکید کرد که در حال حاضر اوکراین درخواست نیروی نظامی غربی نداده است و  کی‌یف اکنون فقط به مهمات نیاز دارد. با این حال، همه چیز می تواند تغییر کند. سژورنه افزود: «هیچ شکلی از حمایت از اوکراین را نمی توان کنار گذاشت. ما باید به کمک به اوکراین در جایی که بیشتر به آن نیاز دارد ادامه دهیم.»

در جریان مذاکرات، وزیر خارجه اوکراین نیز از موضع گیری آلمان انتقاد کرد که با احتیاط در قبال روسیه رفتار  کرده و ترجیح می دهد موشک‌های دوربرد تاروس را به کی‌یف ارسال نکند.

این در حالی است که روز گذشته رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان گفت که حضور نیروهای غربی در اوکراین چیزی غیرقابل تصور یا غیرممکن نیست. به عقیده او، برتری غرب در درگیری در اوکراین در توانایی آن در پاسخ "خلاقانه و نامتقارن" دادن به روسیه است.

این در حالی است که چند روز قبل ولادیسلاو کوسینیاک-کامیش، وزیر دفاع لهستان  امکان اعزام نیرو به اوکراین را رد کرده بود. وی یادآور شده بود که نظامیان لهستانی در درگیری شرکت نخواهند کرد، اما ورشو به کی‌یف کمک کرده به تامین تسلیحاتی آن ادامه خواهد داد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و چهل و پنجمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

پاپ فرانسیس: طرف بازنده جنگ باید به سمت مذاکره روی آورد

پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک جهان شب گذشته در مصاحبه‌ای تلویزیونی، ابراز عقیده کرد که طرف بازنده در درگیری نظامی در اوکراین باید این واقعیت را بپذیرد و با انجام مذاکرات صلح موافقت کند. 

او گفت: «وقتی می‌ بینید که در حال شکست خوردن هستید و همه چیز بد پیش می‌رود، باید شجاعت مذاکره را داشته باشید. برای شما خجالت آور است، ولی ادامه این روند به چند مرگ دیگر ختم خواهد شد؟ زمان مذاکره فرا رسیده و باید به دنبال کشوری باشید که به عنوان میانجی عمل کند.»

پاپ فرانسیس تاکید کرد که در چنین شرایطی، کسی که به فکر مردم باشد و شجاعت به اهتزاز درآوردن پرچم سفید و آغاز مذاکرات را داشته باشد، طرف قوی‌تر است. وی افزود: با این حال می‌توان با کمک قدرت‌های بین المللی نیز مذاکره کرد، چرا که در حال حاضر بسیاری از کشورها مایل به میانجیگری برای حل و فصل صلح آمیز اوکراین هستند، به عنوان مثال ترکیه.

علاوه بر این، فرانسیس در مورد درگیری در خاورمیانه نیز اظهار نظر کرد و یادآور شد: آنچه بین فلسطین و اسرائیل در حال رخ دادن است، جنگ است. جنگ را دو طرف می‌سازند نه یک نفر و افراد غیرمسئول دو طرف مسئول ادامه این جنگ هستند.

بلگراد: غرب به سمت نظامی شدن کامل حرکت کرده زیرا نمی‌تواند روسیه را شکست دهد

الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان اعلام کرد که کشورهای غربی به سمت  نظامی سازی کامل تلاش‌ها برای "تحمیل شکست بر روسیه" روی آوردند زیرا نتوانسته‌اند صرفا با ارائه کمک به اوکراین، این کشور را شکست دهد.

وی شب گذشته در یک سخنرانی با هشدار در خصوص عواقب چنین تصمیم گیری، یادآور شد: «همه در غرب فکر می‌کردند که شکست دادن پوتین (رئیس جمهور روسیه) آسان است، ولی اکنون که متوجه شدند این کار آسانی نیست و توانایی آن را ندارند، به سمت نظامی سازی کامل روند اوضاع روی آورده و درصدد اعزام نیروهای ناتو به اوکراین هستند.»

پیش از این روزنامه فایننشال تایمز به نقل از وزیر دارایی بلژیک، گزارش داد که اتحادیه اروپا اولویت هزینه‌های خود را از سمت محیط زیست به تقویت توان دفاعی تغییر داده است. 

بلومبرگ: چندین شرکت خارجی شروع به بازسازی زیرساختارهای اوکراین کرده‌اند

آژانس خبری بلومبرگ بامداد امروز، یکشنبه، گزارش داد که شرکت‌هایی از اتریش، آلمان، دانمارک و ترکیه اقدامات اولیه به منظور بازسازی زیرساختارهای تخریب شده اوکراین را آغاز کرده‌اند.

طبق این اطلاعات، شرکت‌های ترکیه‌ای پل ها و جاده ها را بازسازی می‌کنند و ژنراتورهای برق و واحدهای بیمارستانی سیار را تامین خواهند کرد، به این امید که با شروع رقابت برای قراردادهای بزرگ، مزیتی کسب کنند. یادآوری شده که پیمانکاران ساخت و ساز ترکیه 70 پروژه به ارزش کلی حدود یک میلیارد دلار در دو سال را اجرا خواهند کرد.

شرکت‌های آلمانی و اتریشی نیز در حال بازسازی زیرساخت‌های بخش دفاعی، صنایع نظامی و نیروگاه‌ها هستند؛ دانمارک 130 میلیون دلار برای بازسازی کارخانه کشتی سازی در نیکولایف اهدا کرده است.

به نوشته این آژانس، البته ادامه عملیات نظامی می تواند در اجرای بسیاری از طرح‌ها اختلال ایجاد کند، زیرا ممکن است برخی از تاسیسات هدف حملات هوایی روسیه قرار بگیرند. مشکل دیگر جستجوی نیروی کار است که به دلیل بسیج مردان جوان اوکراینی، وجود ندارد.

بیلد: طرح ترامپ برای اوکراین می‌تواند به معنای حفظ کریمه و دیگر مناطق جدید برای روسیه باشد

روزنامه آلمانی "بیلد" در تحلیلی با عنوان "طرح مخفی ترامپ برای اوکراین" در این باره نوشته است: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا که نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری است، هنوز جزییات طرح خود برای حل و فصل مناقشه در اوکراین را فاش نکرده است، اما ایده‌هایی که در محافل محافظه‌کاران در ایالات متحده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد که ممکن است چگونه باشد.

پیش از این، رئیس جمهور پیشین گفته بود که در صورت انتخاب مجدد، قصد دارد درگیری ها را ظرف 24 ساعت متوقف کند.

همانطور که بیلد اشاره کرده، برخی نکات اساسی وجود دارد که زمانی توسط میلیاردر ایلان ماسک، که در حال گسترش نفوذ خود در فضای سیاسی ایالات متحده است، تدوین شده بود. طبق این نظریات، روسیه شبه جزیره کریمه و سایر مناطق تحت کنترل خود را حفظ خواهد کرد و کی‌یف هم بعنوان تضمین امنیتی به مسکو "نمی‌تواند به ناتو بپیوندد". این نشریه یادآور شد که البته پیشنهادات ماسک در غرب به عنوان «تبلیغات برای کرملین» مورد انتقاد قرار گرفت، با این حال، چنین تصویری از "شرایط آتش بس"» همچنان در حلقه اطرافیان ترامپ در حال گسترش است.

علاوه بر آن، این نگرانی وجود دارد که ترامپ بتواند ایالات متحده را از ناتو خارج کند و وظیفه حفاظت از کشورهای اروپایی را - با عواقب جدی، از جمله برای آلمان - کنار بگذارد. به طور کلی، این مسئله نگران کننده است که ترامپ هرگز نگفته که چه کسی باید در جنگ بین روسیه و اوکراین پیروز شود. بیلد می‌نویسد: سکوت او گویای همه چیز است.

این نشریه این واقعیت را مورد توجه قرار داده که اظهارات ترامپ در مورد اوکراین، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور و متحدان واشنگتن در ناتو را عصبی کرده است.ضمن اینکه، ترامپ اکنون مدت‌هاست که یک عامل واقعی شده و به دستور او، جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان بسته کمکی 60 میلیارد دلاری به کی‌یف را مسدود کرده‌اند.

کاهش واردات به اوکراین به دلیل اعتراضات کشاورزان لهستانی

تاراس کاچکا، معاون وزیر اقتصاد و نماینده تجاری اوکراین گزارش داد که به دلیل ادامه اعتراضات کشاورزان لهستانی و مسدود ماندن مرزهای اوکراین برای تردد کامیون‌ها، واردات کالا از طریق حمل و نقل جاده‌ای در این کشور در ماه فوریه 14 درصد کاهش یافت.

وی شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «اوکراین به واردات مواد سوختی، دارو و خودرو نیاز دارد. <…> این در حالی است که حجم واردات جاده‌ای در طول ماه فوریه حداقل 14 درصد کاهش یافته است.»

به گفته معاون وزیر، اعتراضات کشاورزان لهستانی "ضربه محسوسی" به واردات اوکراین وارد کرده، علیرغم این واقعیت که کی‌یف توانست بخشی از عرضه را از طریق ترافیک ریلی بازگرداند. علاوه بر این، کاچکا افزود که اوکراین به دلیل اعتراضات با کاهش قابل توجه صادرات نیز روبرو شده است.

روز  شنبه گزارش شد که بیش از 2 هزار و 300  کامیون در مرز اوکراین با لهستان به دلیل محاصره کشاورزان لهستانی در صف ایستاده‌اند و اکثر کامیون‌ها در مناطقی که کشاورزان لهستانی اجازه تردد وسایل نقلیه سنگین به کشورشان را نمی‌ دهند، متوقف هستند.

شکست تلاش تاسک برای متقاعد کردن کشاورزان برای توقف اعتراضات

خبرگزاری رویترز شب گذشته گزارش داد که دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان روز شنبه با رهبران اتحادیه کارگری کشاورزان لهستانی دیدار و گفتگو کرد، اما این نشست نتیجه مورد نظر را نداشته و  آنها گفتند که به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

وزیر کشاورزی لهستان به خبرنگاران گفت که مذاکرات به نتیجه نرسید و اگر واردات غلات از کشورهای دیگر ادامه پیدا کند، اعتراضات نیز با قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت.

به زودی لایحه بسیج زندانیان به پارلمان اوکراین فرستاده می‌شود

دنیس مالوسکا، وزیر دادگستری اوکراین شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی اعتراف کرد که لایحه قانونی که اجازه بسیج نیروهایی برای پر کردن صفوف ارتش از میان محکومین زندانی در این کشور را می‌دهد، ممکن است در همین هفته به پارلمان اعلای اوکراین ارائه شود.

وی  گفت: "تا آخر هفته جاری این لایحه ثبت شده و وضعیت آن به زودی مشخص خواهد شد."

وزیر دادگستری با اشاره به اینکه هزاران زندانی تمایل خود برای پیوستن به نیروهای مسلح اوکراین را ابراز می‌کنند، در عین حال اعتراف کرد که البته همه فرماندهان مایل نیستند زیردستانی از بین محکومان را در صفوف نیروهای خود ببینند، بنابراین امکان تشکیل دسته‌های جداگانه از جنایتکاران بسیج شده در حال بررسی است.

او پیش بینی کرد که تصویب این لایحه ممکن است حداکثر تا بهار تصویب شود، اما تاکید کرد که تصمیم نهایی بر عهده نمایندگان پارلمان است.

یک روز قبل وزارت دفاع اوکراین گزارش داد که تعداد زنانی که در صفوف نیروهای مسلح اوکراین خدمت می‌کنند همچنان در حال افزایش است و اکنون به بیش از 45 هزار نفر  رسیده است و از میان این زنان، حدود 13 هزار و 500 نفر وظایف رزمی دارند.

ژنرال سابق ارتش: اداره اطلاعات اوکراین وظایف خود را به درستی انجام نمی‌دهد

سرگئی کریوونوس، ژنرال سابق نیروهای مسلح اوکراین ابراز عقیده کرده است که سرویس‌های اطلاعاتی اوکراین وظایف محوله را به درستی انجام نمی‌دهند.

این مقام نظامی بازنشسته در مصاحبه‌ای درباره عقب نشینی ارتش از شهر آودیوکا، یادآور شد: «همه این اتفاقات در سایه نقص اطلاعاتی رخ داده است. <…> ما در تحلیل صحیح توانمندی‌های دشمن اشتباه محاسباتی جدی انجام دادیم  و اکنون هم حداقل در این مرحله در خصوص تهیه مهمات برای نیروهای حاضر در جبهه جنگ اشتباه محاسباتی داریم.»

به گفته وی، استحکاماتی که نیروهای مسلح اوکراین در منطقه آوودیکا ایجاد کرده بودند، سوالات زیادی را ایجاد می‌کند. ژنرال های اوکراینی توجه لازم را به وضعیت استحکامات نکردند.

برکناری رئیس سابق ستاد کل ارتش اوکراین از خدمت

نشریات اوکراینی روز شنبه گزارش دادند که به دنبال کنار گذاشتن والری زالوژنی، فرمانده سابق نیروهای مسلح کشور، سرگئی شاپتالا، رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح نیز  از خدمت نظامی برکنار شده است.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، دلیل برکناری وی نتیجه گیری کمیسیون پزشکی ارتش مبنی بر عدم صلاحیت وی برای ادامه خدمت نظامی بوده است.

طبق اطلاعات منتشر شده، فرمانده سابق نیروهای مسلح اوکراین نیز در ماه ژانویه مورد تایید این کمیسیون قرار نگرفته بود و به همین دلیل هم  رستم عمروف، وزیر دفاع و ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نتوانستند بعد از برکنای زالوژنی، به او یک موقعیت نظامی متناسب با تجربه بالای نظامی او پیشنهاد کنند و در نهایت او بعنوان سفیر جدید اوکراین در انگلیس منصوب شد.  

برنامه کاهش پنج وزارتخانه اوکراین به دلیل کسری بودجه

نشریه اوکراینی "New Voice" به نقل از منابع خبری نزدیک به دفتر رئیس جمهور و فراکسیون پارلمانی طرفدار زلنسکی "حزب خدمتگزار مردم"، گزارش کرده است که کابینه وزرای اوکراین قصد دارد حداقل 5 وزارتخانه از 19 وزارتخانه موجود را به دلیل کسری بودجه این کشور کاهش دهد. 

قبل از همه، ممکن است وزارتخانه‌هایی که روسایی برای آنها منصوب نشده و همچنین وزارتخانه هایی که وظایف آنها توسط سایر بخش‌ها قابل انجام است، کاهش یابند. و بیش از هر چیز، صحبت بر سر وزارتخانه‌های مرتبط با «مسائل اجتماعی» است. 

به نوشته این نشریه، هنوز کارگروه‌هایی برای انحلال یا ادغام وزارتخانه‌ها تشکیل نشده است. در عین حال، علیرغم شایعات منتشر شده، موضوع جایگزینی دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین مورد بررسی قرار ندارد، زیرا او مورد تایید دفتر رئیس جمهور زلنسکی است.

همچنین یادآور شده که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور نیز در کنفرانس مطبوعاتی خود در اواخر ماه فوریه درباره احتمال کاهش دولت اوکراین صحبت کرده و کمبود بودجه را دلیل اصلی کاهش احتمالی وزارتخانه‌ها عنوان کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon