از ثبت اولین‌ها در تیراندازی تا انتظارات قربانی از مسئولان

از ثبت اولین‌ها در تیراندازی تا انتظارات قربانی از مسئولان

رئیس فدراسیون تیراندازی در گفت‌وگوی تفصیلی با تسنیم درخصوص شرایط این رشته در سال گذشته و انتظاراتش در سال جدید مطالبی را بیان کرد.

مرتضی قربانی، رئیس فدراسیون تیراندازی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در خصوص عملکرد این رشته در سال 1402 اظهار داشت: ورزش تیراندازی از حساسیت بالایی برخوردار است و ورزشکاران نیاز به تمرین زیادی دارد. در عمر 65 ساله تیراندازی در ایران، نسبت به این ورزش دینی سرمایه‌گذاری اساسی انجام نشده است. سنگ نیاز به سنگ شکن دارد و ما در ورزش باید از متخصصین استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: در تیراندازی فقط در یک سال به سهمیه نرسیدیم بلکه برنامه‌ای چند ساله برای آن وجود داشته است. در 2 سال حضورم در فدراسیون و با توجه به حضور 28 ساله در هیئت تیراندازی اصفهان، تک بعدی عمل نکردیم. هر مجموعه نیاز به پشتیبانی دارد و اگر ما می‌خواستیم متکی به تیراندازانی باشیم که از گذشته در تیم ملی بودند، از قافله عقب می‌ماندیم. به هر حال عمر قهرمانی یک ورزشکار تمام می‌شود و باید وارد عرصه مربیگری شود و ورزشکاران جدید جایگزین آنها شوند.

 

قربانی گفت: اهداف پروازی مدت‌ها تعطیل بود و من از ابتدا مشکلات را بررسی کردیم و در نهایت اهداف پروازی در این مدت 7 مدال رنگارنگ از جمله طلای آسیا و اولین سهمیه المپیک را در تاریخ این رشته به دست آورده است. 

رئیس فدراسیون تیراندازی تاکید کرد: در این دو سال 30 میلیارد برای فشنگ و ساچمه و بشقابک هزینه کردیم. رشته ما تجهیزات محور است و هر ورزشکار باید سلاح شخصی داشته باشد و نمی‌توان سلاح دست به دست بین ورزشکاران بچرخد و هر ورزشکار قلق سلاح خودش را می‌داند. پشتیبانی مهمات، ساچمه، اردو و اعزام ها را انجام دادیم. از سال 1401 تا کنون بالغ بر 17 اعزام برون مرزی در تفنگ، تپانچه و اهداف پروازی داشتیم و در مجموع تا کنون 4 سهمیه کسب شده است.

وی افزود: در سال 1402  با برنامه‌هایی که داشتیم 800 نفر استعدادیابی شدند و در نهایت 120 نفر انتخاب و وارد اردو شدند و 20 نفر در تفنگ و 20 نفر در تپانچه در اردوها حضور دارند. در اهداف پروازی هم از جوانان استفاده کردیم و به سرمربی توصیه کردم از نوجوانان و جوانان استفاده شود. بیرانوند یک نوجوان 15 ساله است و به سهمیه المپیک رسید و این موفقیت به واسطه اهمیتی بود که در ابتدا پدرش و بعد از آن کادر فنی و سرمربی به او دادند. ما هم در فدراسیون در این مدت او را به 7 رویداد برون مرزی اعزام کردیم که خروجی آن سهمیه المپیک شد و یک توسعه اساسی در اهداف پروازی در سطح کشور داشتیم. توسعه به این معنی نیست که افراد قدیمی کنار بروند بلکه باید سفیران ما در جهان و سایر بخش‌ها باشند. ما در حال حاضر مربیانی داریم که هدایت سایر کشورها را بر عهده دارند.

تیراندازی ,

قربانی تصریح کرد: اسفند ماه از مدرس خارجی دعوت کردیم و 12 نفر از داوران ما که مسلط بر زبان خارجی بودند در این دوره EST شرکت کردند که هر دو طرف رضایت بالایی از این دوره داشتند و می‌توانیم داورانی در سطح جهان داشته باشیم.

وی گفت: برای تامین فشنگ اهداف پروازی بازدیدی از سلاح مهمات سازی داشتیم و الان بهترین فشنگ‌های تولید داخل در اختیار تیراندازان قرار دارد. در حال حاضر سلاح‌های تیراندازان بالای 8 سال عمر دارند و گرانی سلاح و مهمات فشار زیادی را به فدراسیون وارد می‌کند و در تلاشیم تا بتوانیم سلاح‌ها را نوسازی و بهسازی کنیم. در اهداف پروازی 1000 قبضه سلاح هوماک در استان‌ها توزیع شده است.

رئیس فدراسیون تیراندازی خاطرنشان کرد: در بحث رفاه ورزشکاران نیز اقدامات زیادی انجام شده است. 220 تخت خواب مدرن در خوابگاه‌ها قرار داده است و فضای خوابگاه بانوان را تغییر دادیم تا شرایط بهتری داشته باشند. رستوران فدراسیون نیز ملزم است طبق درخواست مربیان برنامه غذای خود را تعیین کند و تلاش می‌کنیم تا رسیدگی کامل به ورزشکاران داشته باشیم. 

وی افزود: ما از بودجه ناچیز فدراسیون برای ورزشکاران حقوق در نظر گرفته‌ایم. ورزشکاران ما پیش از این هزینه‌های تمرین را خودشان پرداخت می‌کردند و ما بر اساس مسافت استان‌ها و هزینه‌های رفت و آمد برای آنها حقوق در نظر گرفتیم و سعی کردیم ذهن و روح ورزشکار درگیر مسائل مالی نباشد اما تیراندازی به قدری رشته حساسی است که کوچکترین موضوع می‌تواند تمرکز ورزشکار را بر هم بزند.

تیراندازی ,

قربانی تاکید کرد: در حال حاضر ساچمه در حال حاضر یک میلیون و 250 هزار تومان است. در هر روز تمرین 80 تا 120 ساچمه برای هر ورزشکار استفاده می‌شود. اگر ورزشکار می‌خواهد نتیجه بگیرد باید مدام تیراندازی کند و از ساچمه‌های مناسب استفاده کند. این موضوع در مورد اهداف پروازی هم وجود دارد. ما برای یک اعزام باید باید علاوه تامین شرایط مناسب اردو، هزینه اعزام و پول توی جیبی ورزشکار، ساچمه نیز تهیه کنیم و مجوز حمل سلاح‌ها را بگیریم آیا بقیه رشته‌ها مانند فوتبال درگیر تهیه تجهیزات و اینگونه مشکلات هستند؟ 

رئیس فدراسیون تیراندازی تصریح کرد: در این رشته چون تجهیزات محور است جوانان کمتر جذب آن می‌شوند. اگر بحث هزینه‌های این رشته نبود، تیراندازی بالاترین جذب جوانان را در کشور داشت. امسال 29 مرحله و 3712 نفر روز اردو برگزار شده، 4 مرحله اردوی استعدادیابی در مجموع با حضور 800 نفر، 5 مرحله اردوی نوجوانان و جوانان با حضور 444 نفر نیز برگزار شده است.  بدهی داوران از سال 91 تا کنون پرداخت شده است.

وی افزوود: در سال 1402 با اعزام 109 ورزشکار به 8 رویداد جهانی بیشترین تعداد اعزام برون مرزی در ثبت کردیم و اجازه ندادیم مشکلات مانع از موفقیت ورزشکاران شود.

قربانی درخصوص اولین اتفاقاتی که در این رشته در دوران مدیریتش رخ داده به تسنیم گفت: لیگ دسته یک برای نخستین بار به صورت منطقه‌ای برگزار شد تا مربیان، داوران و هیئت‌های استانی در بحث میزبانی تجربه کسب کنند. برای اولین بار المپیاد استعدادیابی خارج از تهران و با حضور 500 ورزشکار در دو بخش زنان و مردان در اصفهان برگزار شد.

وی تصریح کرد: کسب سه سهمیه المپیک توسط شرمینه چهل امیرانی و فاطمه امینی در تفنگ 10 متر و محمد بیرانوند در رشته تراپ در سال 1402 تعداد سهمیه‌های ایران در تیراندازی را به عدد 4 رساند. همچنین ایران برای نخستین بار در رشته تراپ توسط محمد بیرانوند صاحب مدال طلای آسیا و سهمیه المپیک شد. سال 1401 نیز هانیه رستمیان نخستین سهمیه ایران در المپیک پاریس را  کسب کرد.

تیراندازی ,

رئیس فدراسیون تیراندازی گفت: قبل از المپیک اردوی هانوفر را داشتیم که ویزا داده نشد. ما 16 فروردین مسابقات جهانی و توزیع سهمیه المپیک را در برزیل داریم که 6 سهمیه می‌توانیم کسب کنیم. اردیبهشت ماه مسابقات توزیع سهمیه المپیک در اهداف پروازی خواهد بود و توزیع سهمیه تمام می‌شود. البته احتمال کسب سهمیه در رنکینگ هم وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در برزیل 48 کشور حضور دارند و رقابت بسیار سخت است اما ما بر خدا توکل داریم و امیدواریم سهمیه‌ها افزایش یابد. برای اعزام به برزیل فقط بیش از 2 میلیارد هزینه تهیه بلیط است و تا قبل از المپیک در حدود 35 میلیارد تومان نیاز داریم. امیدوارم توجهات به این رشته از سوی مسئولان  بیشتر باشد  ما هم در تلاشیم تا بخشی از بودجه را خودمان تامین کنیم و در کنار آن از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نیز کمک خواهیم گرفت. 

قربانی تاکید کرد: برای اعزام ملی‌پوشان به کره جنوبی، اندونزی و کویت بنا به دلایلی با مشکلات مالی رو به رو بودیم اما با کمک دوستانمان هزینه اعزام را تامین کردیم و اجازه ندادیم کار روی زمین بماند و در همین شرایط هم سه سهمیه گرفتیم. امیدواریم در اعزام‌های پیش رو هم خدا کمک کند و بتوانیم تعداد سهمیه‌های خود را افزایش دهیم.

وی افزود: برای برزیل نفراتی که سهمیه گرفتند هم اعزام می شوند تا در کوران مسابقات باشند و با رقبای خود رو‌به‌رو شوند. باید کسانی که سهمیه گرفتند به مسابقات اعزام شوند و حضور در رقابت‌ها برای آنها واجب است و باید تجربه کسب کنند و برای المپیک آماده شوند. کسانی که سهمیه گرفتند و نفراتی که انشالله در آینده سهمیه بگیرند را راهی اردوهای خارجی می‌کنیم تا برای المپیک آماده شوند به دنبال کسب مدال المپیک هستیم. امیدوارم خدا کمک کند و ورزش ایران در جهان سربلند باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon