تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟


تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟

کاهش اعتماد روسیه به بی‌طرفی سوئیس، فرار هزاران مرد اوکراینی به رومانی با شنا، تاکید اسلواکی بر حل مناقشه اوکراین از طریق مذاکره، درخواست کی‌یف از کمیته المپیک و نگرانی از وجود میلیون‌ها سلاح نزد شهروندان اوکراینی، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "فلوریان فیلیپو"، رهبر حزب میهن پرستان فرانسه و نامزد نمایندگی این کشور در پارلمان اروپا، معتقد است که برای اوکراین تحت رهبری فردی مانند ولادیمیر زلنسکی، "همه چیز تمام شده است"، زیرا حتی فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور ، الکساندر سیرسکی هم  رسما اعتراف می‌کند که وضعیت در جبهه نبرد به طور قابل توجهی رو به وخامت گذاشته است.

این سیاستمدار فرانسوی در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: همه چیز برای اوکراین تحت رهبری زلنسکی دیگر تمام شده است. رئیس جمهور اوکراین با توجه به کاهش جدی کمک‌های مالی و نظامی ایالات متحده و عدم توانایی کشورهای اروپایی برای پر کردن خلاء موجود در تامین تسلیحاتی کی‌یف، در شرایط بسیار سختی قرار دارد.

فیلیپو همچنین نتایج نظرسنجی انجام شده توسط موسسه مطالعات استراتژیک مدرسه نظامی (IRSEM) مبنی بر اینکه فرانسوی ها ظاهراً مایلند در کنار کی‌یف بجنگند، را نادرست خوانده و یادآور شد: نظرسنجی‌های جعلی برای این است که مردم باور کنند که «51 درصد از جوانان فرانسوی می‌خواهند برای جنگ به اوکراین بروند».

به عقیده او، افزایش ناگهانی تنش‌ها در منطقه خاورمیانه به دلیل نیاز به تغییر صحنه عملیاتی پس از شکست اوکراین است تا توجه‌ها از این مسئله راحت تر منحرف شود. 

روز شنبه فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین سیرسکی اعتراف کرد که ارتش روسیه در تعدادی از مناطق درگیری در خط مقدم جبهه به موفقیت‌های تاکتیکی دست یافته است. به گفته سیرسکی، گرم شدن هوا این امر را تسهیل و امکان استفاده فعال‌تر از تجهیزات سنگین در منطقه را فراهم کرده است، در حالیکه نیروهای اوکراینی سلاح و مهمات کافی برای مقابله با حملات دشمن را ندارند. 

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و هشتاد و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

نیویورک تایمز: هزاران اوکراینی با شنا سعی دارند به رومانی بروند تا از جبهه فرار کنند

روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داده که هزاران مرد اوکراینی حاضرند با شنا کردن خود را به آنسوی مرز رومانی برسانند و بدین طریق جان خود را برای فرار از خدمت اجباری سربازی به خطر می‌اندازند و البته بسیاری از آنها در این راه جان می‌بازند. 

در این گزارش آمده است: «مرزبانان اوکراینی اغلب مردانی را پیدا می‌کنند که سعی دارند از پیوستن اجباری به ارتش این کشور  فرار کرده و تلاش می‌کنند تا از رودخانه عمیق تیسا، جایی که مرز اوکراین با رومانی را تشکیل می‌دهد، عبور کنند.»

مقامات رومانیایی می‌گویند که از آغاز درگیری در اوکراین، بیش از 6 هزار مرد از  این رودخانه عبور کردند که 22 نفر از آنها غرق شدند. با این حال، تعداد دقیق کسانی که در تلاش برای فرار کشته شدند، ممکن است چندین برابر بیشتر باشد.

این نشریه با استناد به سخنان نظامیان اوکراینی نوشته است: "فراخوان اجباری به ارتش مانند گرفتن بلیط یک طرفه برای جبهه جنگ است"،به همین دلیل پس از بدتر شدن وضعیت ارتش اوکراین در جبهه نبرد با روسیه ، تعداد سربازان فراریان به طور مداوم در حال افزایش است.

فرار نظامیان از واحدهای ارتش موضوعی است که روز گذشته ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز به آن اعتراف کرد و هشدار داد که این افراد مورد عفو قرار نخواهند گرفت. هفته گذشته پارلمان اعلای اوکراین قانون مربوط به تشدید بسیج را تصویب کرد.

زاخارووا: سوئیس به دلیل رفتارهای مخرب دیگر قابل اعتماد نیست

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری نووستی که صبح امروز منتشر شده، اعلام کرد که سوئیس به دلیل خط مشی رفتاری بیش از حد مخرب خود دیگر به عنوان یک میانجی بی‌طرف و وظیفه شناس در امور بین المللی مورد اعتماد قرار ندارد و این وضعیتی است که روسیه درباره آن هشدار داده بود.

به گفته وی، مقامات مسکو بیش از یک سال پیش به سوئیس هشدار دادند که "تداوم این خط مشی غیرسازنده می‌تواند منجر به از دست دادن اعتماد ما به کنفدراسیون به عنوان یک میانجی وظیفه شناس در امور بین المللی است"، اما رهبران این کشور به این توصیه گوش ندادند.

زاخارووا افزود: روسیه همچنین تاکید دارد که پیروی مقامات برن از سیاست آشکارا غیردوستانه «غرب جمعی»، از جمله پیوستن به بسته تحریم‌های غیرقانونی و «همبستگی با مقامات جنایتکار کی‌یف»، با تصویر اعلام شده از «بی‌طرفی» سوئیس  مطابقت نداشته و اعتبار این کشور را زیر سئوال برده است. 

تاکید بر لزوم پایبندی سوئیس به سیاست بی‌طرفی واقعی

الکساندر شوالیه، نائب رئیس حزب مردم سوئیس در خصوص درخواست از برن برای لغو تمامی تحریم‌های ضد روسیه و بازگرداندن کشور به سیاست بی طرفی واقعی را نشان دهنده رویکردی بالغ و منطقی دانست. 

بدین ترتیب وی در مورد درخواست حزبش برای کنار گذاشتن محدودیت‌ها علیه روسیه که توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب نشده بود،  توضیح داد و یادآور شد: من فکر می‌کنم که سوئیس، حداقل حزب مردم سوئیس، همیشه روابط خوبی با روسیه داشته و در شرایط کنونی، برن با ابتکارعمل بی طرفی کامل بلوغ فکری خود را نشان خواهد داد. 

شوالیه همچنین تاکید کرد که تلاش برای نقض بی طرفی سوئیس از طریق افزایش هماهنگی ارتش این کشور با ناتو برای این حزب غیرقابل قبول است. این سیاستمدار توضیح داد: «این به وضوح با اصل بی طرفی همیشگی  و قاطعی که ما از آن دفاع می‌کنیم، در تضاد است.»

نخست وزیر اسلواکی: مایلیم روابط عادی با روسیه داشته باشیم

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی ابراز علاقه کرد که کشورش روابط عادی با فدراسیون روسیه داشته باشد.

فیکو شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت: «من مایل هستم سیاستی را در چهار گوشته جهان اجرا کنم، می خواهم سیاست روابط خوب و دوستانه را با همه کشورهایی که به این موضوع علاقه دارند دنبال کنم. من آشکارا اعلام می ‌کنم که وقتی درگیری نظامی در اوکراین پایان یابد، ما علاقه زیادی به پیروی از استانداردهای متعارف در روابط با روسیه داریم. ما به فداکاری‌های ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی سابق در آزادسازی چکسلواکی در مبارزه با فاشیسم احترام می‌گذاریم.»

نخست وزیر اسلواکی همچنین تاکید کرد که همچنان مخالف عضویت اوکراین در ناتو است و قول داد در صورت مطرح شدن چنین موضوعی برای بحث نهایی از حق وتوی این کشور در ائتلاف آتلانتیک شمالی استفاده کند.

پیش از این نیز فیکو گفته بود که اسلواکی علاقه  ندارد که از روسیه دشمنی برای خود بسازد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که مناقشه کنونی در اوکراین از طریق مذاکرات صلح آمیز حل و فصل شود.

وزارت امور داخلی اوکراین:  ممکن است 1 تا 5 میلیون سلاح در دست شهروندان باشد

شهروندان اوکراینی ممکن است از یک تا پنج میلیون سلاح گرم در اختیار داشته باشند که این مسئله می تواند عواقب خطرناکی در پی داشته باشد. چنین اطلاعاتی روز شنبه توسط ایگور کلیمنکو، وزیر امور داخلی اوکراین، در نشست کنگره مقامات محلی و منطقه‌ای به ریاست ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور اعلام شد.

 این وزیر اوکراینی گفت: «می توان تخمین زد که تعداد سلاح های گرمی که شهروندان ما ممکن است در اختیار داشته باشند - از یک میلیون تا پنج [میلیون] است. البته حتی یک میلیون سلاح هم زیاد است. و ما باید هر کاری انجام دهیم تا مطمئن شویم که این سلاح‌ها و این مهمات وارد انبارها شود تا جان شهروندان را به خطر نیندازد.»

کلیمنکو با اشاره به اینکه اکثر سلاح‌های دارای شماره ثبت است، یادآور شد که برخی از این سلاح‌ها نیز به‌طور غیرقانونی در دست مردم افتاده است.

وزیر امور داخلی اوکراین در عین حال نسبت به افزایش موارد اختلالات روانی در میان پرسنل نظامی نیروهای مسلح اوکراین که از جبهه بازخواهند گشت ابراز نگرانی کرده و خواستار رسیدگی به این مشکل شد.

درخواست اوکراین از کمیته بین المللی المپیک برای ممانعت از حضور کشتی‌گیران روس در المپیک پاریس

کمیته ملی المپیک اوکراین روز گذشته نامه‌ای را به کمیته بین المللی المپیک (IOC) ارسال کرده که در آن خواستار ممانعت از  حضور تعدادی از کشتی گیران روسیه در بازی‌های المپیک پاریس شده است. 

در نامه ارسالی آمده است: مقامات موسسات ورزشی اوکراین از شرکای بین‌المللی می‌خواهند تا اقدامات لازم را برای رعایت توصیه‌های کمیته بین‌المللی المپیک در مورد وضعیت بی‌طرفی ورزشکاران فدراسیون روسیه و جمهوری بلاروس انجام دهند و به این افراد اجازه شرکت در مسابقات بین‌المللی را ندهند.  این نامه حتی شامل اسامی خاص گروهی از ورزشکاران روسی است که اوکراین خواستار عدم  اجازه حضور آنها در پاریس شده است.

پیش از این، در اواخر ماه مارس، رئیس کمیته المپیک روسیه گفت که کمیته بین المللی المپیک آشکارا به یک منازعه سیاسی کشیده شده است و اکنون به طور مداوم دستورات رسیده در راستای منزوی کردن ورزشکاران روسیه را اجرا می‌کند. به گفته این مقام روس، این سازمان دو سال است که اصول اساسی منشور المپیک را نادیده گرفته و تحریم‌های غیرانسانی را علیه ورزشکاران بلاروس‌ و  روسیه اعمال می‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon