لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!

لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!

تلویزیون در حالی امسال به استقبال نمایشگاه کتاب می‌رود که در دو سال اخیر ویژه‌هایی را تعریف می‌کند و همچون سال گذشته چندین ساعت برنامه زنده را به این نمایشگاه اختصاص می‌دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محسن برمهانی معاون سیما اعلام کرد که برنامه‌هایی را به طور ویژه برای سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران تدارک دیده‌اند. چرا که او این نمایشگاه را بزرگترین رویداد فرهنگی کشور می‌داند همچون که در دو سال گذشته سازمان صداوسیما یک نگاه ویژه‌ای به این نمایشگاه داشته است.

به تعبیر برمهانی رویداد فرهنگی همچون نمایشگاه کتاب وجود ندارد که چهار میلیون بازدیدکننده داشته باشد. او به ضبط دو هزار آیتم برنامه در طول برگزاری دوره سی و چهارم نمایشگاه کتاب اشاره کرد که  تمام این تولیدات در طول سال از رسانه ملی پخش شده‌اند. برای هر شبکه در نمایشگاه جایگاه ویژه ایجاد شد تا متناسب با مخاطبان بتواند برنامه خاص و ویژه تولید کنند.

اما او از تدارک ویژه برنامه‌های تلویزیونی برای سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از 19 اردیبهشت‌ماه به مدت 10 روز کار خودش را در مصلی امام خمینی(ره) آغاز می‌کند خبر می‌دهد. برمهانی می‌گوید: «امسال کارویژه‌هایی برای تمام شبکه‌های تلویزیونی تعریف شده تا خروجی ویژه با محوریت کتاب و نمایشگاه کتاب تهران برای مخاطبان با سلیقه‌های متفاوت تولید شود.»

معاون سیما همچنین به برنامه‌سازی تلویزیونی از نمایشگاه کتاب اشاره دارد که این موضوع را در رونق صنعت نشر مؤثر می‌داند.او در این باره گفت: «برنامه‌سازی و فعالیت‌های رسانه‌ای حتما در رونق صنعت چاپ و تیراژ کتاب نقش خواهد داشت. اتفاقی مثل نمایشگاه کتاب که پرحجم در رسانه ملی تبلیغ می‌شود، حتمأ مخاطب توجه ویژه‌ای به آن خواهد داشت.»

این در حالی است که سال گذشته روزانه 12 ساعت پخش زنده «نمایشگاه کتاب تهران» در تلویزیون در دستور کار قرار گرفته بود. به طور مثال شبکه یک برنامه «کتاب اول»، شبکه دو «باغ کتاب» دو شبکه سه با دوربین‌هایش به شبستان مصلی امام خمینی(ره) می‌آمدند و ویژه‌هایی را تدارک می‌دیدند. این اتفاق در دیگر شبکه‌ها هم برقرار بود. حتی «کودک‌شو» هم یک ویژه طنزی را برای خانواده‌ها و فرزندان در مصلی امام خمینی(ره) اجرا کرد.

همچنین رئیس صداوسیما هم بارها به توجه برنامه‌سازان به کتاب و ساخت سریال‌های تلویزیونی از طریق اقتباس تأکید کرده است. همان‌طور که برمهانی و مسئولین در سیما به این نکته اشاره کرده‌اند فیلمنامه‌هایی اقتباسی حول محورِ کتاب‌های جذاب و جدید به دست شورای فیلمنامه رسیده و در حال بازنگری و تصویب است.

اما در عین حال برای فرهنگسازی کتابخوانی و بالا بردن سرانه مطالعه در کشور همچون گذشته نیازمند ساخت سریال‌هایی با موضوع «کتاب» هستیم؛ روزگاری که امثالِ سریال‌هایی تحت عنوان «کتابفروشی هدهد» ساخته می‌شدند. بنابراین علی‌رغم توجه صداوسیما به موضوع کتاب در ایام نمایشگاه کتاب لازم است در طول سال با ساخت برنامه‌های جذاب و سریال‌های ویژه کتاب و یا حتی اقتباس‌گونه، تلویزیون در کنار کتاب باشد نه چند روزِ خاص.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران