تحولات اوکراین| آیا کمک آمریکا باعث نجات کییف میشود؟
درخواست بایدن از سنا برای تصویب سریع کمک به اوکراین، منهدم شدن ۵ تانک آبرامز آمریکایی توسط ارتش روسیه، وعده کرملین به واکنش قاطع به تصمیم آمریکا برای مصادره داراییهای مسکو و تقویت مرزهای لیتوانی با روسیه از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در تفسیر تصویب بسته کمکی جدید ایالات متحده به اوکراین که 61 میلیارد دلار محاسبه شده است، یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، بعد از دریافت این کمک، سربازان خود را بدون توجه به ارزش زندگی آنها بهسمت چرخ گوشت خواهد فرستاد.
این دیپلمات صبح امروز، یکشنبه، در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «تصویب بودجه برای ارسال کمکهای جدید آمریکا به جلوگیری از سقوط رژیم کییف کمکی نمیکند و این مسئله اجتنابناپذیر است، این همان وضعیتی است که زمانی اتفاق میافتد که رهبری یک کشور به جان و منافع مردم خود اهمیتی نمیدهد و کشورش را برای منافع سایر قدرتها میفروشد و اینجا چیزی برای جشن گرفتن نیست.»
بهگفته او، در واقع شرکت نظامی خصوصی بهنام "اوکراین" کمی طولانیتر به اقدامات خود برای تضعیف روسیه ادامه میدهد، پول بیشتری به جیب زده خواهد شد، سلاحهای بیشتری به سرقت خواهد رفت و دهها هزار اوکراینی بهسمت چرخ گوشت فرستاده خواهند شد.
پولیانسکی تأکید کرد: سقوط رژیم حاکم بر کییف اجتنابناپذیر است و نه بسته کمکی جدید و نه دیگر تلاشهای آمریکا و متحدانش در ناتو نمیتوانند چنین نتیجه قطعی را تغییر دهند و مقامات کییف را نجات دهند.
روز شنبه مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحه کمک مضاعف برای اوکراین را بهمبلغ تقریباً 61 میلیارد دلار تصویب کرد که با 311 رأی موافق و 12 رأی مخالف به تصویب رسید. مشخص شده است که نزدیک به 14 میلیارد دلار گنجاندهشده در این لایحه به اوکراین کمک خواهد کرد تا سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته و سایر تجهیزات دفاعی را خریداری کند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه تصویب این لایحه در واقع حمایت از تروریسم است، گفت: تخصیص کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان، تنها بحرانهای جهانی را تشدید خواهد کرد.
داگلاس مکگرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون نیز معتقد است که تخصیص پول بیشتر به کییف، اقدامی بیمعنی است، زیرا نتیجه درگیری اوکراین از قبل یک نتیجه قطعی است و کمک به ادامه آن تنها کمک به کشته شدن افراد بیشتری است.
ایلان ماسک، تاجر و میلیاردر آمریکایی نیز صبح امروز، یکشنبه، گفت: تصمیم مجلس نمایندگان ایالات متحده برای تصویب بسته کمکی جدید به اوکراین، فقدان استراتژی لازم برای خروج از این مناقشه را نشان میدهد و تهدیدی برای یک "جنگ ابدی" و عواقب خطرناک آن است.
بهعقیده او، بهخلاف شعار دادهشده از سوی مقامات واشنگتن، این اقدام به نجات اوکراین کمکی نخواهد کرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هفتصد و هشتاد و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
درخواست بایدن از سنای آمریکا برای تصویب هرچه زودتر کمک به اوکراین
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا شب گذشته، شنبهشب، در بیانیهای اعلام کرد که مجلس سنای ایالات متحده باید بهسرعت لایحه مربوط به کمک به اوکراین را تصویب کند تا واشنگتن بتواند کمکهای نظامی جدید را به کییف ارسال کند.
بایدن نوشت: «من از سنا میخواهم که سریعاً این بسته [لایحهها] را روی میز من بفرستد تا بتوانم آن را امضا کنم تا بتوانیم فوراً سلاح و تجهیزات را برای رفع نیازهای فوری آنها در میدان نبرد به اوکراین ارسال کنیم.»
بایدن همچنین از مایک جانسون ـ رئیس مجلس نمایندگان جمهوریخواه، حکیم جفریس ـ رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان و ائتلاف دوحزبی قانونگذاران مجلس نمایندگان برای حمایت از بسته کمکی جدید برای کییف تشکر کرد.
مشاجره دموکراتها و جمهوریخواهان در کنگره آمریکا بر سر پرچم اوکراین
شبکه "فاکس نیوز" شب گذشته، شنبه، گزارش داد که نمایندگان احزاب جمهوریخواه و دموکرات در جریان رأیگیری بسته کمکی به اوکراین، بر سر پرچمهای اوکراینی که برخی از دموکراتها آورده بودند، به نزاع پرداختند.
بهگفته خبرنگار این شبکه تلویزیونی، دموکراتها در پایان رأیگیری شروع به تکان دادن پرچمهای اوکراین کردند. و مارک مولینارو جمهوریخواه، که ریاست رأیگیری را بهعهده داشت، این اقدام را نقض پروتکل فعالیت این ارگان ارزیابی کرد. زمانی که دستگاه تایمر رأیگیری به صفر رسید، از سمت چپ سالن صدای تشویق بلند شد و مولینارو به این کار اعتراض کرد. او اهتزاز پرچم یک کشور خارجی را خلاف قوانین خواند و آن را «نامناسب» خواند که دموکراتها با تمسخر به آن پاسخ دادند.
چند سناتور جمهوریخواه سعی کردند دموکراتها را مجبور به برداشتن پرچمهای اوکراین کنند، اما نتوانستند کاری انجام دهند.
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه انتقال داراییهای روسیه به اوکراین را هم تصویب کرد
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه مصادره داراییهای روسیه را بهنفع اوکراین تصویب کرد، این تصمیم در جلسه روز شنبه 20 آوریل گرفته شد. 360 نماینده کنگره از این لایحه حمایت کردند و 58 نفر مخالف آن بودند.
این سند حاوی مقررات مربوط به مصادره داراییهای روسیه است، در این سند همچنین در مورد ممنوعیت لغو مسدود کردن داراییهای مستقل روسیه، ارائه غرامت به اوکراین با «استفاده از داراییهای توقیفشده روسیه» و «استفاده از داراییها برای بازگرداندن اوکراین» صحبت شده است.
پسکوف: آمریکا پاسخگوی مصادره داراییهای روسیه خواهد بود
دیمیتری پسکوف، مقام کرملین شب گذشته به خبرنگار تاس گفت که ایالات متحده مسئول تصمیمگیری درباره مصادره داراییهای روسیه خواهد بود. او گفت: مسلماً آمریکا باید پاسخگوی آن باشد، و بعید است که محدودیت زمانی وجود داشته باشد.
بهگفته وی، مسکو اقداماتی را انجام خواهد داد که منافع خود را بدون محدودیت زمانی تأمین کند.
پسکوف یادآور شد که در عین حال، خود قانون مصادره داراییهای روسیه "به وجهه ایالات متحده آمریکا آسیب جبرانناپذیری وارد خواهد کرد" زیرا استواری مالکیت خصوصی نقض خواهد شد.
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه تأکید کرد که تصمیم مجلس نمایندگان برای تخصیص کمکهای بیشتر به اوکراین مورد انتظار بود. بهگفته او، این امر "ایالات متحده را غنیتر و اوکراین را فقیرتر خواهد کرد."، پسکوف افزود که اوکراینیهای بیشتری نیز در نتیجه این تصمیم جان خود را از دست خواهند داد.
روز قبل، آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه نیز گفت که پیشنهادات برای مصادره داراییهای روسیه انگیزه سیاسی دارد و چنین اقدامی پایه و اساس سیستم پولی و مالی بینالمللی را تضعیف میکند.
هشدار نماینده کنگره درباره ناپدیدشدن بیشتر وجوه ارسالشده به اوکراین
مارجوری تیلور گرین، یکی از اعضای کنگره ایالات متحده از حزب جمهوریخواه و نماینده ایالت جورجیا، در نشست مربوط به رأیگیری در مورد تخصیص کمک به اسرائیل و اوکراین هشدار داد که بسیاری از وجوه ارسالشده توسط کاخ سفید به اوکراین ناپدید شده و میشود و کمکهای آمریکا به کییف مایه شرمساری مقامات آمریکایی است.
خانم تیلور گرین گفت: «بیشتر وجوه ارسالشده به کییف ناپدید شده و کمکی هم به مردم اوکراین نکرده است. در حالی که هیچ اقدامی برای تأمین امنیت مرزهای ایالات متحده یا کاهش بدهی ما انجام نمیشود. شهروندان آمریکایی هر روز رنج میبرند و برای تأمین هزینههای خود تلاش میکنند، با وجود این، کنگره معتقد است که مشکل اصلی آمریکا درگیری نظامی در اوکراین است.»
او تأکید کرد: «مقامات ایالات متحده با تورم مبارزه نمیکنند، از مرزهایی که در خطر هستند محافظت نمیکنند، اما بهعوض در مورد نیاز به دفاع از اوکراین صحبت میکنند، "برای چه؟ اوکراین حتی عضو ناتو نیست، اما در واشنگتن تنها چیزی که میشنویم این است که باید به حمایت مالی از اوکراین ادامه دهیم. یک نسل کامل از مردان اوکراینی در این درگیری جان باختهاند، تعداد زیادی از بچهها یتیم بزرگ میشوند، این چه کمکی است؟»
این نماینده کنگره همچنین ابراز عقیده کرد: برقراری صلح در اوکراین در الگوی تجاری مقامات آمریکایی جایی ندارد، به همین دلیل است که آنها خواستار پایان دادن به درگیری نیستند، با این حال، 70 درصد از مردم آمریکا از این درگیری حمایت نمیکنند.
بهگفته گرین، کمک آمریکا به اوکراین برای کاخ سفید مایه شرمساری شده است، کاخ سفید باید از منافع مردم خود محافظت کند و "با به کشتن دادن مردم خارجی از یک دولت فاسد خارجی حمایت نکند".
نیروهای مسلح روسیه در عرض دو ماه پنج آبرامز اوکراینی را منهدم کردند
روزنامه "نیویورک تایمز" روز شنبه به نقل از یک منبع بلندپایه در محافل نظامی آمریکا در وبسایت خود گزارش داد که طی دو ماه گذشته، نیروهای مسلح روسیه توانستند 5 دستگاه تانک از 31 تانک آبرامز آمریکایی را که به ارتش اوکراین تحویل داده شده بود، منهدم کنند.
همانطور که مشخص شد، پنج تانک آبرامز بخش بسیار کوچکی از تعداد 796 تانک اصلی ارتش اوکراین است که از آغاز جنگ تاکنون منهدم، تصرف یا رها شدهاند، علاوه بر این، از بین تانکهای منهدمشده، تنها حدود 140 تانک توسط کشورهای ناتو منتقل شد.
بهنوشته این روزنامه هزینه ساخت هر تانک آبرامز 10 میلیون دلار است و با وجود تمام قدرتی که دارند، این خودروها نفوذپذیر و دارای آسیبپذیری هستند و اگر مهمات انفجاری مستقیم به برجک، محفظه موتور و ناحیه بین بدنه و برجک برخورد کند، به آنها آسیب خواهد زد.
وزیر دفاع لیتوانی خواستار تقویت امنیت مرزی با روسیه شد
وزیر دفاع جمهوری لیتوانی، لوریناس کاسیوناس و وزیر امور داخلی این کشور آگنه بیلوتایت در مورد تقویت همهجانبه امنیت مرزهای دولتی در کوتاهترین زمان ممکن توافق کردند.
بهگفته وزیر دفاع، دو وزارتخانه مذکور در حال بررسی این مسئله هستند که دقیقاً کجا میتوان خطوط مرزی را تقویت کرد و تصمیمات مهندسی لازم برای این منظور اتخاذ خواهد شد.
وی همچنین افزود که به ساختارهای وزارت امور داخلی تسلیحات کمی سنگینتر از جمله مسلسل ارائه خواهد شد. بهنظر او، کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید برای تدارکات دفاعی مشترک در مناطق شرقی اقدام کنند.
پیش از این، آندری دودا، رئیس جمهور لهستان هم گفته بود که ارتش لهستان در صورت حمله احتمالی به لیتوانی، به لیتوانی کمک نظامی خواهد کرد.
انتهای پیام/+