سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانشبنیان حمایت میکند
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: جریان وقف میتواند نمای جدیدی به جامعه دهد و به جهش اقتصادی در کشور کمک میکند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین نشست هماندیشی و بررسی چالشهای پیش رو در حوزه شرکتهای دانشبنیان با حضور حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیران شرکتهای دانشبنیان و اساتید علمی در نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد.
رئیس سازمان اوقاف در این نشست طی سخنانی خاطرنشان کرد: فعالیت سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه مولدسازی تنها به ساختمانسازی محدود نمیشود. بلکه سرمایهگذاران باید صبور باشند زیرا در کمیسیون بهرهوری اقتصادی برنامهها بررسی میشود و هر اندازه بتوانیم در وقف حمایت میکنیم.
خاموشی با بیان اینکه میتوان پول عایدات وقف را که ده برابر شده به صندوق دهیم تا این حمایتها توسعه پیدا کند، تصریح کرد: حلقههای نیروی انسانی قوی در کشور وجود دارد که به نظر میرسد برخی حلقههای ضعیف هم در زنجیر وجود دارد و کار ما این است از ضعیفها حمایت کنیم.
او با تأکید به حمایت از حلقههای ضعیف اظهار داشت: هر کدام از غرفههای نمایشگاه اوقاف به این حلقهها توجه میکنند. به عنوان مثال در مبحث در آبزیپروری درصدد تأمین 20 درصد از خوراک کشور هستیم. این در حالی است که در برخی استانها امکان تولید میلیونها تن تولید دریایی را داریم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر ارزانسازی هزینههای درمان برای بیماران، گفت: جریان وقف میتواند نمای جدیدی به جامعه دهد و به جهش اقتصادی در کشور کمک میکند.
او یادآوری کرد: دانشبنیانها طرح تجاری خود را ارائه دهند، ما پس از بررسیهای کارشناسی لازم و واجد شرایط بودن آنها را حمایت میکنیم.
در این نشست مدیرعامل صندوق پژوهش ماندگار با بیان اینکه این صندوق دومین صندوق از بین 75 صندوق علم و فناوری است، گفت: دو سال و نیم از افتتاح این صندوق میگذرد. تاکنون 250 میلیارد تومان سرمایهگذاری مستقیم در حوزه دانشبنیانها داشتهایم.
او با اشاره به اینکه حدود 480 میلیارد تسهیلات پرداخت شد، گفت: امروز دو قرارداد در حوزه دیالیز و کیت تشخیص سرطان منعقد شد.
همچنین مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار با اشاره به حوزه فعالیت این شرکت در عرصه تکثیر گاوهای پربازده اظهار داشت: این کار در حال حاضر کاری که در کشورهای پیشرفته انجام میشود.
او ادامه داد: از 15 سال قبل در این زمینه وارد شدیم و از گاوهای برتر که 40 شاخص دارند تخمک میگیریم، لقاح انجام میشود و سپس جنین منجمد میشود و بعد در رحم قرار میگیرد و گوساله متولد میشود. از هر گاو در سال 20 گوساله میتوانیم تولید کنیم.
او با اشاره به نیاز برای سرمایهگذار دلسوز اظهار داشت: شرکت فناور برای توسعه نیاز به سرمایه گذار دلسوز دارد و سازمان اوقاف میتواند در این زمینه کمککننده خوبی باشد.
در این نشست همچنین به تولید دو دستگاه درمان سرطان توسط یک شرکت دانشبنیان اشاره شد که از سال 95 آغاز به کار کرده اما در زمینه تجاریسازی با مشکلات زیاد مواجه بوده و از حمایت سازمان اوقاف برخوردار شد.
بر اساس اظهار مسئولان این شرکت دانشبنیان، با حمایت سازمان اوقاف این شرکت طی 5 ماه گذشته به اندازه فعالیت 3 سال پیشرفت داشتند و با وجود اینکه مقاومت حوزه درمان از استفاده از دستگاههای داخلی وجود دارد، اما سازمان اوقاف همواره تأکید داشته که این دستگاهها تولید و به بهرهبرداری برسند.
در این نشست همچنین طرحهای شرکت فعال در حوزه فناوری تولید واکسن مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از جمله چالشهایی که در این حوزه مطرح شد این بود که تولید واکسن به صورت سنتی هزینه زیادی داشت و وقت زیادی صرف میشد. اما اکنون این شرکت آمادگی تولید واکسن کرونا در سویههای جدید را دارد و پیشبینی شده تا شش سال آینده برای درمان تمامی انواع سرطان، ژن درمانی صورت پذیرد.
به همین منظور یک پلتفرم چابک طراحی و ساخته شده که انواع محصول در این زمینه را در داخل کشور تولید میکند. هرچند فعالان این عرصه نیازمند حمایت هستند و تاکنون سازمان اوقاف حمایت از این شرکت را بر عهده گرفته است.
نکته قابل توجه آن است که این شرکت ظرفیتی دارد که هفتصد نفر از نخبگان میتوانند مشغول به کار شوند.
انتهای پیام/