حکم اعدام "بابک زنجانی" نقض و تبدیل به ۲۰ سال زندان شد

حکم اعدام "بابک زنجانی" نقض و تبدیل به 20 سال زندان شد

سخنگوی قوه قضاییه گفت: با تأیید رئیس قوه قضاییه و موافقت رهبر انقلاب حکم اعدام "بابک زنجانی" نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، نخستین نشست خبری اصغر جهانگیر؛ سخنگوی جدید قوه قضاییه امروز سه‌شنبه 11 اردیبهشت برگزار شد. جهانگیر در آغاز این نشست خبری با تقدیر از رسانه‌ها در پوشش برنامه‌ها و مأموریت‌های قیدشده قوه قضاییه در قانون اساسی، از حُسن اعتماد ریاست قوه قضاییه برای اعطای سمت پست سخنگویی به وی تشکر کرد و آن را فرصتی برای خدمتگزاری در نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: در این مسیر به همکاری‌ها و همراهی‌ها و مساعدت‌های اصحاب رسانه بیش از پیش محتاجیم و تلاش ما این خواهد بود که بتوانیم تصویر مناسبی از خدمات و زحماتی که در دستگاه عدلیه صورت می‌گیرد در معرض نظارت و قضاوت افکار عمومی قرار دهیم.

تقدیر از سخنگویان ادوار قوه قضاییه

وی گفت: لازم است که از تلاش‌های بزرگوارانی که در ادوار گذشته به‌عنوان سخنگوی قوه قضاییه مجاهدت کردند یادی کنم و ازاین‌رو از آقایان میرمحمدصادقی، الهام، مرحوم کریمی‌راد، جمشیدی، حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای، اسماعیلی، خداییان و ستایشی، تقدیر کنم.

جهانگیر ادامه داد: یکی از جنبه‌های اعطای این مسئولیت خطیر ناشی از نگاه راهبری ریاست قوه قضاییه در اهمیت به مقوله پیشگیری از وقوع جرم و حدف زمینه‌های ایجاد جرم با همکاری مردم و دستگاه‌های مسئول و از طریق کمک رسانه‌ها بوده است که می‌تواند تعیین‌کننده باشد.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: پیگیری و تحقق عدالت، احقاق حقوق مردم، حل‌وفصل دعاوی و رفع تظلمات و مبارزه با مظاهر فساد، پیشگیری از وقوع جرم و نظارت بر اجرای صحیح قوانین، وظایف سنگینی است که به قوه قضاییه سپرده شده است و تبیین و شناساندن حجم عظیم این وظایف، مستلزم اطلاع‌رسانی دقیق و سریع و پاسخگویی به افکار عمومی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی است.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه با تبریک روز کارگر و روز معلم، نقش بی‌بدیل کارگران و معلمان در کشور را مورد تقدیر قرار داد و یاد شهید مطهری را گرامی داشت و در ادامه سالروز شهادت حضرت امام جعفربن محمد الصادق(ع) رئیس مکتب جعفری را به ملت مسلمان ایران و مراجع عالی‌قدر تقلید و حوزه‌های علمیه تسلیت گفت.

در تمجید سند تحول و تعالی قوه‌ قضاییه

سخنگوی قوه قضاییه سپس با اشاره به ابلاغ سند تحول و تعالی قوه قضاییه گفت: رویکرد این سند که در دوره جدید می‌تواند حل‌کننده بسیاری از مشکلات در حوزه‌های مخالف باشد، رویکرد مبتنی بر مسئله‌محوری است و با شناسایی آسیب‌ها و راهکارهای تحولی در زمان لازم می‌تواند به اهداف مورد نظر نائل شود. 10 عنوان پیشران در سند پیش‌بینی شده است و احقاق حقوق عامه، قضازدایی، نظارت بر عملکرد ضابطین و تقویت فعالیت رسانه‌ای دستگاه قضایی، مورد توجه است.

وی افزود: در حوزه پیشگیری از جرایم که از مأموریت‌‌های 5گانه قوه قضاییه در قانون اساسی است با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم از جمله تزلزل در روابط حقوقی اشخاص زمانی که بین آن‌ها قرارداد کاری منعقد می‌شود، اینها زمینه پرونده‌سازی و تولید مشکل برای مردم ایجاد می‌کند از جمله ناکافی بودن بعضی تبعات ارتکاب جرم یا مسائلی که زمینه شکل‌گیری برخی جرایم را ایجاد می‌کرد دست به دست هم می‌داد و تعدد پرونده در سیستم قضایی را به‌دنبال داشت.

جهانگیر اضافه کرد: در سند تحول و تعالی قوه‌ قضاییه، هوشمندسازی شروط قراردادی و کیفیت خدمات دفاتر اسناد رسمی و خدمات هوشمند حقوقی به مردم از جمله فرایندهایی است که در سند پیش‌بینی شده است تا با استانداردسازی قراردادها زمینه کلاهبرداری بسته شود.

وی ادامه داد: در این‌ سند همچنین به بحث مقابله با فساد و کارآمدی توجه بسیار زیادی شده است و آنچه مدنظر بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی بود، مقابله با مفاسد و تحقق جامعه‌ای مبتنی بر عدالت علوی هدف اصلی جمهوری اسلامی اعلام شد و طبق فرمایش مقام معظم رهبری، جنس جمهوری اسلامی ستادستیز و مبارزه با فساد است و سند طوری طراحی شده است تا امکان رسیدن به آن مهیا شود.

رسانه‌ها دستگاه قضا را نقد کنند

سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: در بحث رسانه هم سند تحول و تعالی کارهای جدیدی کرده است از جمله برگزاری جشنواره سالیانه عدالت و رسانه تا نقدهای سازنده بخش‌های مختلف قوه قضاییه را بررسی کند و به نقد برتر هم جایزه می‌دهد. رسانه‌ها می‌توانند با رصد دائمی و با بررسی و ارزیابی آن کار، نقاط ضعف و قوت کار را گوشزد کنند، با بازرسی کردن و نکته‌سنجی می‌توانند خلأهای اجرای برنامه را گوشزد کنند و پس از اجرای برنامه به فعالیت‌ها نمره دهند، این نظارت و این قضاوت سازنده افکار عمومی و هدایت آن است و می‌تواند برداشت دوطرفه و تعامل سازنده را ایجاد کند.

مجرمان جرایم خشن بعد از آزادی هم‌ رها نمی‌شوند

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه به سؤال خبرنگار تسنیم پاسخ داد که این‌گونه مطرح شد؛ افزایش جرایم خشن مانند زورگیری با سلاح با عدم اجرای مناسب قانون در صدور احکام متناسب با جرایم محاربه در محاکم قضایی ارتباط مستقیم دارد، آیا دستگاه قضا برای کاهش این نوع جرایم با صدور آرای قانونی و شرعی با جرایم خشن برنامه‌ای دارد؟

جهانگیر در پاسخ گفت: دستگاه قضایی یک اصلی دارد و آن این است که جرایمی که تحت عنوان جرایم خشن از آنها یاد می‌شود در دستور کار دادسراها و محاکم و اجرای احکام است و و خط قرمز دستگاه قضایی است که تلاش کرده است با مرتکبین جرایم خشم مسامحه‌ای نداشته باشد، چون از اعطای تأسیسات ارفاق خودداری می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم به‌بهانه استفاده از ارفاقات امنیت جامعه را با خطر مواجه سازند.

وی ادامه داد: در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و در دادستانی و در فراجا، اقدامات خوبی صورت گرفته است. دادستانی طرح سفید را در 15 استان انجام می‌دهد و مرتکبین جرایم خشن را شناسایی و با آن‌ها برخورد لازم می‌کند و هم اینکه به اشد مجازات محکوم خواهند شد. کسانی که از سلاح گرم و سرد استفاده کردند و منطقه خود را ناامن کردند‌ بعد از دوران محکومیت و آزادی رها نمی‌شوند و این افراد تحت نظارت هستند تا نتوانند مرتکب جرم خشن مجدد شوند.

جهانگیر ادامه داد: کمیته‌هایی را در سراسر کشور در رابطه با‌ پیشگیری از جرایم خشن راه‌اندازی کردیم و با افرادی که در این حدود مرتکب جرم شده‌اند برخورد خواهد شد. همچنین بانک اطلاعاتی این گروه از مجرمین در فراجا تشکیل شده است که افراد را رصد می‌کند، برنامه‌های جدید نظارتی پیش‌بینی شده است و امیدواریم با این روش‌ها و احکام متناسبی که دستگاه قضایی صادر می‌کند با عدم اعطای ارفاقات، بتوانیم برای ارتقای امنیت جامعه گام برداریم.

تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به 20 سال زندان

جهانگیر در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه "با توجه به اعلام بازگشت اموال بابک زنجانی به کشور، آیا تصمیم جدیدی دراین‌باره گرفته شده است؟" گفت: رأی این پرونده در سال 95 از شعبه 38 دیوان‌عالی صادر شد و پیش‌بینی شده بود که در صورت استرداد اموال و جبران خسارت وارده و اظهار ندامت و توبه محکوم‌علیه می‌تواند استحقاق برخورداری از تخفیف و عفو داشته باشد.

وی افزود: با توجه به همکاری‌هایی که وی در طول زندان کرد و بیش از 10 سال در حبس است، اموال این فرد در خارج کشور شناسایی شد و با اعزام کارشناسان مربوطه ارزیابی‌ها انجام شد و پس از بازگشت اموال به کشور و  با گزارش مقامات ذی‌صلاح در خصوص استرداد اموال درخواست عفو محکوم‌علیه بابک زنجانی توسط دادگستری مطرح شد و از ریاست قوه در اجرای دادنامه درخواست شد و با تأیید ایشان و موافقت رهبری ایشان حکم اعدامش نقض و تبدیل به 20 سال حبس شد.

شرط رسیدگی دیوان عدالت اداری در بحث حقوق

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤالی در خصوص ورود دیوان عدالت اداری به موضوع عدم امضای نماینده کارگران در شورای‌عالی کار و بند مربوط به حقوق‌های 50میلیونی‌تومانی گفت: قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری، مرجع رسیدگی به شکایات و حل‌وفصل دعاوی در محیط جامعه، اداری و کارگری شناخته می‌شوند و اگر کسی معتقد است که حق وی تضییع شده و یا تخلف قانونی صورت گرفته است باید برای احقاق حق خود به دستگاه قضایی و یا دیوان عدالت اداری، مراجعه و شکایت کند و صرف اینکه معتقد باشیم حق افراد تضییع شده باشد و شکایتی صورت نگرفته باشد، دیوان مستقلاً وارد نمی‌شود.

وی با اشاره به شکایات مطرح‌شده ابطال بخشنامه کارگری گفت: تا کنون سه فقره شکایت در مورد بخشنامه کارگری صادر شده است که موضوع پرونده به معاونت‌های اداری و تخصصی ارجاع شده است و پرونده در مرحله تبادل لوایح است و پس از وصول پاسخ و تکمیل تحقیقات پرونده و پیروی نظرات تخصصی که اداره بیمه و تأمین اجتماعی و کار خواهند داد، رسیدگی لازم صورت می‌گیرد.

پلت‌فرم‌ها باید پاسخگو باشند

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سؤال؛ "در برخی از پلت‌فرم‌های داخلی محتوای خلاف قوانین، موارد غیراخلاقی، توهین و اتهام وجود دارد و موضع قوه قضاییه در این موضوع چیست؟"، گفت: به‌نظر می‌رسد بحث دسترسی به پلت‌فرم‌ها کلمه دقیقی نباشد، آنچه مهم است پاسخگویی پلت‌فرم‌هاست. برخورد با انتشار محتوای مجرمانه در فضای مجازی، بر اساس فهرست مصادیق محتوای مجرمانه، مصوبات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و همچنین دستوراتی که مراجع قضایی و نهادهای مسئول ارایه می‌دهند، انجام می‌شود، این مسئله استثناء ندارد و در خصوص پیام‌رسان‌های داخلی هم به این صورت است، دستگاه قضایی نسبت به این امور بی‌تفاوت نیست و با سرعت و دقت این مسائل را رصد و به تخلفات آشکار و غیرآشکار رسیدگی می‌کند.

تشکیل 5 پرونده مرتبط با امنیت جامعه پس از عملیات وعده صادق

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه "همزمان با عملیات موفقیت‌آمیز وعده صادق، شاهد فعالیت برخی چهره‌ها در فضای مجازی بودیم که امنیت عمومی را به مخاطره انداختند؛ در این زمینه آیا پرونده‌ای برای اشخاص تشکیل شده یا خیر است؟"، گفت: موضوع عملیات وعده صادق امری افتخارآمیز بود که مورد اتفاق و حمایت همه آحاد ملت با هر نوع سلیقه و مشرب سیاسی قرار گرفت و هیچ ایرانی غیوری ابراز رضایت از این مهم را کتمان و انکار نمی‌کند.

جهانگیر ادامه داد: منافع ملی و مصالح عمومی اقتضا دارد که همگان التزام لازم به قانون داشته باشند و در چارچوب قانون اگر افراد معدودی بخواهند ساز مخالف بزنند به‌محض اعلام گزارش و شکایت از مراجع ذی‌ربط دستگاه قضایی ورود پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: در این رابطه تاکنون شکایاتی از سوی دستگاه‌های مختلف مطرح و پنج پرونده تشکیل شده است و افرادی به دادسرا احضار شده‌اند و تفهیم اتهام صورت گرفته است و اکنون پرونده‌ها در حال تکمیل تحقیقات مقدماتی است و پس از حصول نتیجه اطلاع‌رسانی لازم انجام می‌شود.

تشکیل پرونده در ماجرای باغ ازگل

سخنگوی قوه قضاییه سپس در خصوص سؤالی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل و چای دبش و این‌که آیا قوه قضاییه در رابطه با این دو پرونده تحت فشار است، گفت: پس از اظهارات حاج آقای صدیقی در خصوص باغ ازگل پرونده قضایی تشکیل شد و افرادی احضار شدند و تحقیقات مقدماتی به‌عمل آمده است‌، استعلامات لازم از مراجع ذی‌ربط از جمله از سازمان ثبت و شهرداری انجام شد و اظهارات سردفتری که انتقال زمین در دفتر او صورت گرفت اخذ شده است و تحقیقات مقدماتی به‌عمل آمده و در در حال تکمیل تحقیقات مقدماتی است.

در پرونده چای دبش جرم جدید کشف شد

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص درباره پرونده چای دبش هم گفت: پرونده قضایی در این رابطه تشکیل شده است که بازپرس تحقیقات مفصلی انجام داده است، افرادی از جمله صاحب اصلی چای بازداشت شدند، برخی از این افراد با صدور وثیقه آزاد شدند.

وی گفت: پرونده در حال صدور نهایی قضایی بود که جرم جدید کشف شد. تعدادی مهر مربوط به شرکت‌های داخلی و خارجی در محل کشف شد که لازم بود تحقیقات انجام شود. تحقیقات در حال انجام است، به‌محض تکمیل تحقیقات پرونده به دادگاه ارسال خواهد شد، همچنین اطلاع‌رسانی لازم نیز صورت خواهد گرفت.

جهانگیر تأکید کرد: دستگاه قضایی در مورد پرونده‌های مورد اشاره تحت فشار نیست و رسیدگی به این پرونده‌ها در دستور کار و جریان است.

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده سیل در استان سیستان و بلوچستان و اعلام جرم علیه شهردار زاهدان گفت: اعلام جرم صورت‌گرفته در شهرستان کنارک در خصوص ترک‌فعل‌های منجر به وقوع سیل اواخر سال گذشته انجام شده است. اعلام جرم صورت‌گرفته در خصوص شهرداری زاهدان ارتباطی با وقایع منجر به سیل ندارد و در خصوص شکایت اداره‌کل استاندارد و مدیرکل صنعت و معدن استان است که شهردار از وظایف قانونی خود امتناع کرده است، پرونده‌ای در این خصوص تشکیل شده که در حال رسیدگی است.

قوه قضاییه آماده همکاری در بحث کنترل قیمت ارز است

وی در پاسخ یه این سؤال؛ "شاهد نوسان بی‌رویه قیمت سکه و ارز هستیم که تأثیر جدی بر معیشت مردم و اقتصاد کشور دارد، چه راهکار‌هایی برای رفع این مشکل در نظر گرفته شده است؟"، گفت: رئیس قوه قضاییه بار‌ها اعلام کرده است که دستگاه قضایی در تعامل با دولت از هیچ کوششی فروگذار نکند لذا در این زمینه نیز آمادگی هرگونه همکاری با دستگاه اجرایی را داریم و به‌محض اطلاع آن‌ها همکاری خواهیم کرد. در سال‌های قبل نیز دستگاه قضایی هرجا دولت اعلام نیاز کرده است به‌عنوان مثال در پرونده رفع تعهدات ارزی، که برخی به تعهدات خود عمل نکرده بودند بعد از اینکه دولت درخواست کرد، قوه قضاییه وارد عمل شد و با کسانی که دراین‌باره تخلف داشتند برخورد شد و ارز‌های لازم به بیت‌المال بازگشت. در زمان حاضر نیز اعلام آمادگی می‌کنیم اگر نیاز به ورود قوه است تا از تلاطمات بازار جلوگیری کند، آماده همکاری هستیم.

در بحث فروش سؤالات آزمون وکالت پرونده تشکیل شده است

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه گفت: آزمون وکالت مرکز وکلا اسفند سال گذشته توسط سازمان سنجش برگزار شد و متولی این آزمون سازمان سنجش بود و این سازمان می‌بایست در درجه اول حفظ آزمون را انجام می‌داد که در این خصوص سازمان مدعی است که حفاظت لازم از آزمون انجام شده است اما با توجه به ادعاهای مطروحه، پرونده‌ای در این خصوص در دادسرای کارکنان دولت تشکیل شده که در مرحله رسیدگی مقدماتی است.

وی اضافه کرد: استعلامات لازم از مراجع ذی‌ربط در حال انجام است که به‌محض نهایی شدن، گزارش آن به استحضار مردم خواهد رسید.

جهانگیر بیان کرد: استحضار دارید که رسیدگی در مرحله مقدماتی است، قانون اطلاع‌رسانی دقیق را در مورد پرونده‌هایی که در رسیدگی مقدماتی است، ممنوع کرده است؛ لذا ما از این بخش از ذکر جزئیات خودداری می‌کنیم و‌به محض اینکه تحقیقات به مرحله نهایی رسید، اطلاع‌رسانی دقیق در خصوص این پرونده انجام خواهد شد.

وی در پایان این‌ نشست خبری درباره عدم اتصال و اجرای الکترونیکی مزایده اجرای احکام سازمان ثبت استان‌ها گفت: دستگاه قضایی در استفاده از فناوری‌های نوین پیشتاز، هوشمندسازی و ارائه خدمات الکترونیکی پیشتاز بوده است، اما به‌دلیل عدم آمادگی و فراهم نبودن زیرساخت‌های برخی از مجموعه‌ها، هوشمندسازی و اتصال برخی نهادها صورت نگرفته است، اما با توجه به مکاتبات انجام‌شده، دستگاه‌های مربوطه اعلام کردند به‌محض فراهم شدن شرایط، اتصال درگاه‌های الکترونیکی صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon