آلمان: باید از دارایی‌های روسیه به نفع اوکراین استفاده شود


آلمان: باید از دارایی‌های روسیه به نفع اوکراین استفاده شود

صدر اعظم آلمان در سفری به لتونی ضمن هشدار به روسیه درباره استفاده از تسلیحات هسته‌ای، از ایده استفاده از درآمد حاصل از دارایی‌های مسدود شده این کشور برای تامین مالی تسلیحات برای اوکراین حمایت کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت"، اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در سخنانی اعلام کرد که می خواهد به ترویج اتحاد بین‌المللی علیه استفاده روسیه از سلاح های هسته ای در جنگ اوکراین ادامه دهد. شولتز در جریان سفر به لتونی گفت: همیشه مهم است که با صدای بلند بگوییم که در این جنگ نباید از سلاح هسته‌ای استفاده شود. وی افزود که این باید یکی از پیام های روشن در کنفرانس صلح برنامه ریزی شده در سوئیس در اواسط ژوئن باشد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیش از این به ارتش خود دستور داده بود تا استفاده از سلاح های هسته‌ای تاکتیکی را تمرین کنند. گفته می شود که نیروهای نزدیک مرز با اوکراین نیز درگیر این امر هستند. در اطلاعیه رهبری نظامی روسیه مشخص نشده است که اولین رزمایش نظامی از این نوع پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در کجا و چه زمانی برگزار خواهد شد.

ایالات متحده آمریکا هم روسیه را به "لفاظی غیرمسئولانه" در رابطه با مانور اعلام شده متهم کرده است. پت رایدر، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده گفته است که با توجه به وضعیت امنیتی کنونی، چنین اعلامیه هایی "کاملا نامناسب" هستند. به گفته وی در عین حال، در حال حاضر هیچ نشانه ای مبنی بر تغییر "در تشکیلات نیروی حمله استراتژیک روسیه" وجود ندارد و ایالات متحده به نظارت بر اوضاع ادامه می دهد.

شولتز در ریگا، پایتخت لتونی همچنین به این موضوع اشاره کرد که که چین در گذشته به روسیه نیز هشدار داده بود که از سلاح هسته‌ای در جنگ علیه اوکراین استفاده نکند. وابستگی روسیه به چین در سال های اخیر در نتیجه تحریم های غرب به شدت افزایش یافته است و تجارت متقابل از ابتدای جنگ به طور قابل توجهی گسترش یافته است.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین که در حال حاضر در سفری دولتی به اروپا به سر می برد، به عنوان یکی از معدود سران کشورهایی شناخته می شود که می تواند بر پوتین تأثیر بگذارد. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نیز اخیراً از شی خواستند از این نفوذ استفاده کند و پوتین را متقاعد کند که به جنگ اوکراین پایان دهد.

کاجا کالاس، نخست وزیر استونی نیز در جریان دیدار با صدر اعظم آلمان در لتونی گفت که تهدیدات هسته‌ای روسیه نباید آن ها را تحت تاثیر قرار دهد. به گفته وی هدف از این اطلاعیه گسترش ترس است. کالاس پس از دیدار با شولتز گفت: «به همین دلیل است که ما نباید تسلیم آن شویم. هم زمان کالاس اظهار داشت که نمی تواند احتمال استفاده روسیه از سلاح های هسته ای را به طور کامل رد کند. وی مدعی شد که روسیه در گذشته انواع اقدامات دیوانه کننده را انجام داده است.

شولتز با سران دولت های سه کشور بالتیک در ریگا، پایتخت لتونی دیدار کرد. وی در آنجا بر وحدت درون ناتو که پوتین با حمله به اوکراین ایجاد کرده بود، تاکید کرد. در این دیدار، شولتز همچنین از طرح های اتحادیه اروپا برای استفاده از درآمدهای حاصل از دارایی های مسدود شده دولتی روسیه برای تامین مالی خرید تسلیحات برای اوکراین حمایت کرد.

کمیسیون اتحادیه اروپا ماه ها پیش برنامه های مربوطه در این باره را اعلام کرده بود. در این میان ملاحظات قانونی در مورد مطالبات برای مصادره کامل حدود 200 میلیارد یورو پول دولتی روسیه که در اتحادیه اروپا مسدود شده و تحویل آن به اوکراین وجود دارد. کمیسیون اروپایی بر این باور است که سود حاصل از این درآمد بدون مشکل قانونی قابل استفاده است.

شولتز در ریگا خواستار آن شد که 90 درصد از این مبلغ باید برای تامین مالی ارسال تسلیحات به اوکراین استفاده شود. وی همچنین خواستار این شد که این پول نه تنها برای خرید تسلیحات در اتحادیه اروپا، بلکه برای خرید در کل بازار جهانی استفاده شود. صدراعظم آلمان همچنین گفت: آنچه در حال حاضر مهم است این است که این سلاح‌ها می‌توانند به سرعت تحویل داده شوند و نه اینکه این فقط زمانی اتفاق بیفتد که یک کارخانه جدید ساخته شود.

هم زمان شولتز به همراه سران دولت های لیتوانی، لتونی و استونی خواستار گسترش تولید تسلیحات اروپایی شدند. وی گفت که قبلاً این روند برای مهمات و سیستم های ضد هوایی آغاز شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon