یک کشته در ناآرامی‌های شب گذشته کالدونیای جدید فرانسه


یک کشته در ناآرامی‌های شب گذشته کالدونیای جدید فرانسه

در پی تشدید اعتراضات و ناآرامی‌ها علیه اصلاحات قانون اساسی مد نظر پاریس در گروه جزایر تحت تملک فرانسه در کالدونیای جدید، حداقل یک نفر کشته و ده‌ها نفر مجروح شده و خسارت مالی زیادی به بار آمده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اعتراضات علیه اصلاحات قانون اساسی در گروه جزایر فرانسوی در اقیانوس آرام جنوبی تشدید شده است.

به گزارش روزنامه "استاندارد"، ناآرامی‌های جدی در قلمرو فرادریایی فرانسه در کالدونیای جدید همچنان و اکنون برای سومین روز متوالی ادامه دارد.

شبکه تلویزیونی عمومی 1ère Nouvelle-Calédonie گزارش داد که شب گذشته حداقل 60 افسر پلیس در اعتراضات خشونت آمیز هواداران استقلال مجروح و 130 نفر دستگیر شدند. به گفته شاهدان عینی، بوی تند آتش سوزی بر فراز نومئا، پایتخت این منطقه به مشام می رسید. به گفته ایستگاه تلویزیونی BFMTV حداقل یک نفر در جریان این اعتراضات کشته شده است.

به دلیل این ناآرامی ها فرودگاه اصلی، La Tontouta، مدارس و خدمات عمومی تا اطلاع ثانوی بسته هستند. به دلیل ترس از کمبود مواد غذایی در مقابل بسیاری از مغازه ها صف های طولانی تشکیل شده است.

جدایی طلبان از اصلاح قانون اساسی برنامه ریزی شده توسط دولت در پاریس که به هزاران رای دهنده فرانسوی در این کشور جزیره‌ای اقیانوس آرام جنوبی حق رای و در نتیجه نفوذ سیاسی بیشتری می دهد عصبانی هستند.

به طور خاص، بر اساس مقررات جدید، شهروندان فرانسوی که بیش از ده سال در این منطقه زندگی کرده اند نیز می توانند در انتخابات محلی رای دهند. پس از مجلس سنا، مجلس ملی پاریس نیز چهارشنبه شب این متن بحث برانگیز را تصویب کرد. به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس 24، اکنون کنگره دو پارلمان که برای مناسبت های خاص در کاخ ورسای تشکیل می شود، هم باید رضایت خود را با این طرح اعلام کند. با این حال، هنوز تاریخی برای آن مشخص نشده است.

با توجه به تشدید ناآرامی ها در این منطقه امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، نمایندگان سیاسی کالدونیای جدید را به نشستی در پاریس به رهبری گابریل آتال، نخست وزیر این کشور دعوت کرد. انتظار می رود این مذاکرات در پایان ماه می انجام شود.

در جریان این اعتراضات و ناآرامی ها در نومئا، ساختمان‌ها و اتومبیل‌های متعددی در آتش سوختند. انجمن نظارت بر هوا Scal'Air اعلام کرد که آلودگی هوا به دلیل دود شدید قابل توجه است. در برخی از نقاط شهر به دلیل وجود گرد و غبار خطرناک بالاترین سطح هشدار اعلام شد.

کالدونیای جدید حدود 17000 کیلومتر با فرانسه فاصله دارد، اما از نظر ژئوپلیتیکی، نظامی و به دلیل ذخایر نیکل در پاریس از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ساکنان این منطقه در سه همه پرسی در سال های 2018، 2020 و 2021 به ماندن در فرانسه رای دادند. اما استقلال طلبان رای نهایی را تحریم کردند و اعلام کردند که نتیجه را نمی پذیرد. این در حالی است که پاریس امیدوار است در هفته های آینده توافق جدیدی را منعقد کند.

این قلمرو با حدود 270000 نفر قبلاً از طریق توافقنامه نومئا در سال 1998 به خودمختاری گسترده دست یافته بود. به عنوان بخشی از استعمار زدایی از کالدونیای جدید، موافقت شد که حداکثر سه رای در مورد استقلال برگزار شود. از آخرین رای که هواداران استقلال آن را تحریم کردند، جبهه ها سخت تر شده است.

کالدونیای جدید مجموعه‌ای از جزایر تحت تملک فرانسه در نومئا، پایتخت این منطقه مقررات منع آمد و شد و تجمعات عمومی را اعمال کرده است.

کمیسیون عالی فرانسه در کالدونیای جدید روز سه‌شنبه اعلام کرد در نومئا، مغازه‌هایی مانند نمایندگی‌های خودرو، بوتیک‌ها، داروخانه‌ها و دوربین‌های نظارتی به شدت آسیب دیده و تعداد زیادی از افسران پلیس در این ناآرامی ها زخمی شدند.

این اعتراضات که هفته ها ادامه دارد، توسط کمیته هماهنگی طرفداران استقلال (CCAT) در واکنش به برنامه های فرانسه برای گسترش حق رای در انتخابات محلی به شهروندان فرانسوی که بیش از این در این جزیره زندگی کرده‌اند سازماندهی شد.

"لوئیس لوفران"، کمیسر عالی فرانسه، در یک کنفرانس مطبوعاتی از رهبران طرفدار استقلال خواست تا از نفوذ خود برای پایان دادن به خشونت‌ها استفاده کنند و هشدار داد که اگر خشونت متوقف نشود، مرگ و میر وجود خواهد داشت. وینستون پیترز، وزیر امور خارجه نیوزیلند هم سفر خود به این منطقه را که برای اواخر هفته برنامه ریزی شده بود به دلیل ناآرامی ها لغو کرد.

در توافقنامه نومئا در سال 1998، فرانسه متعهد شد که به تدریج قدرت سیاسی بیشتری را به این کشور جزیره‌ای اقیانوس آرام با تقریباً 300000 نفر سکنه منتقل کند.

"امانوئل ماکرون"، رئیس‌جمهور فرانسه در سال گذشته در جریان سفر به منطقه گفت که می‌خواهد وضعیت قانون اساسی تجدیدنظر شده برای کالدونیای جدید تا اوایل سال 2024 اجرایی شود. ماکرون به دنبال تاکید مجدد بر اهمیت این منطقه در اقیانوس آرام بود، که چین و ایالات متحده برای اعمال نفوذ در آن با هم رقابت می کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon