ضربه به دُم مار؛ تحلیلی بر استراتژی جنگی حماس در رفح


ضربه به دُم مار؛ تحلیلی بر استراتژی جنگی حماس در رفح

مقاومت فلسطین به‌دلیل جغرافیای غزه، به‌جای نبرد کلاسیک تصمیم گرفته است نبرد پارتیزانی را در دستورکار قرار دهد و به‌جای درگیرشدن با پیشانی واحدهای نظامی اسرائیلی، عقبه آنها را هدف قرار می‌دهد تا نتوانند موقعیت نیروهایشان را در رفح تثبیت نمایند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رژیم صهیونیستی از هفته قبل وارد رفح شد و با انتشار تصاویر هالیوودی از ورود تانک‌های خود به گذرگاه مرزی رفح، این پیام را القا کرد که فاتح جنگ غزه شده است، این نگرانی میان برخی همدلان مقاومت ایجاد شد: پس گردان‌های عزالدین قسام و سرایا الاقصی کجا هستند؟

البته این نگرانی بی‌سابقه نیست و زمانی که صهیونیست‌ها از خیابان عمر مختار وارد غزه شدند و همین‌طور از خیابان الرشید به ساحل غربی رسیدند و یا آنکه تانک‌های این رژیم در خان‌یونس به حرکت درآمدند، این سؤال با هشتگ «#این_المقاومه» توسط حساب‌های کاربری طرفداران عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی مطرح شد.

فارغ از تبلیغات رسانه‌ای ارتش سایبری و ترول‌های ضدمقاومت، در عرصه میدانی مقاومت با توجه به جغرافیای پیرامونی غزه که فاقد عارضه طبیعی است، تصمیم گرفت استراتژی نبرد نامنظم را به‌جای نبرد کلاسیک برگزیند، در همین چهارچوب به‌جای ایجاد خط دفاعی، راهبرد دفاع موزائیکی (دفاع در هرمحله) را برگزید تا با دادن زمین، زمان را از صهیونیست‌ها بگیرد.

نوار غزه , رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل , شهر رفح , جنبش مقاومت اسلامی |حماس , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , طوفان الاقصی ,

در این چهارچوب نیروهای مقاومت بعد از ورود صهیونیست‌ها به مناطق مانع از تثبیت نیروهای صهیونیست می‌شوند و برای دستیابی به این هدف به‌جای درگیر شدن با پیشانی تیپ‌های زرهی و کماندویی ارتش رژیم صهیونیستی از طریق تونل‌ها به عقبه دشمن در خارج از محله‌ها حمله می‌کنند تا با گرفتن تلفات، آنها را وادار به عقب‌نشینی نمایند.

در چهارچوب راهبرد «ضربه به دُم مار»، پس از آنکه نیروهای تیپ زرهی 162 ارتش رژیم صهیونیستی که مسئولیت آغاز عملیات ورود به رفح را داشتند، گردان‌های عزالدین قسام عقبه این تیپ در منطقه غلاف جنوب شرقی غزه، واقع در منطقه اشکول را (در نزدیکی شهرک‌های صوفا، دیراسحاق و هوبیت) هدف قراردادند که این تهاجم، بزرگترین حمله موشکی به داخل سرزمین‌های اشغالی بعد از انجام عملیات طوفان الاقصی در روز هفتم اکتبر 2023 بود.

نوار غزه , رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل , شهر رفح , جنبش مقاومت اسلامی |حماس , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , طوفان الاقصی ,

همچنین نیروهای مقاومت  24 ساعت پس از ورود تیپ 162، در داخل غزه نیز با 14 موشک الرجم مواضع نیروهای دشمن را که در داخل گذرگاه مرزی رفح مستقر شده بودند، هدف قرار دادند که منجر به هلاکت سه و زخمی شدن 10 نظامی صهیونیست شد.

از سوی دیگر نیروهای مقاومت برای سردرگم کردن صهیونیست‌ها، در غافلگیری جغرافیایی، حملات از شمال غزه را دوباره آغاز کردند و این درحالی است که انتظار اسرائیلی‌ها بر این بود که پس از اشغال مناطق شمالی غزه، حملات مقاومت فلسطین تنها از جنوب غزه تدارک دیده شود، این در حالی است که گردان‌های عزالدین قسام و سرایا القدس حملات هدفمند به یگان‌های زرهی دشمن در جبالیا و حی‌الزیتون را انجام دادند که منجر به نابودی دست‌کم 10 تانک صهیونیستی شد.

 

 

این امر نشان می‌دهد که به‌خلاف تبلیغات رسانه‌ای صهیونیست‌ها درباره پیروزی آسان در رفح، نیروهای مقاومت چگونه با بهره‌گیری از تاکتیک‌های پارتیزانی، ارتش گران‌قیمت رژیم صهیونیست را زمینگیر کرده است.

نوار غزه , رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل , شهر رفح , جنبش مقاومت اسلامی |حماس , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , طوفان الاقصی ,

طی 8 ماه اخیر، مقاومت اسلامی لبنان نیز در جبهه شمالی هم با همین مدل از نبرد، یگان‌های صهیونیست را وادار به عقب‌نشینی و تخلیه مناطق و شهرک‌های مرزی در شمال سرزمین‌های اشغالی کرد ولی در جنوب کار دشوارتر خواهد بود؛ چرا که یکی از اهداف اصلی نتانیاهو این است که از  پیروزی نظامیانش در رفح، به‌عنوان برگ قدرت در مذاکرات قاهره استفاده نماید.

اگر مقاومت موفق شود مانع از تثبیت نیروهای صهیونیست در رفح شود و اجازه ندهد در مذاکرات صهیونیست‌ها برآنها فشار وارد نمایند، دور از انتظار نیست که ناکامی صهیونیست‌ها در نبرد رفح، مقدمه پذیرش توقف جنگ و تحولات پس از آن به‌ویژه آغاز عملیات تبادل اسرا میان طرفین شود.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon