وعده ترامپ برای کنارگذاشتن قوانین کنترل سلاح
دونالد ترامپ نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴، وعده داد که قوانین کنترل سلاح را که در دوران بایدن وضع شده است، کنار بگذارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ نامزد انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا، در جریان یک سخنرانی در انجمن ملی سلاح، وعده داد که قوانین کنترل سلاح را که در دوران ریاس جمهوری بایدن وضع شده است، کنار بگذارد.
ترامپ در جمع هزاران تن از اعضای انجمن ملی سلاح در اجلاس سالانه این گروه در دالاس آمریکا، بر وعده خود برای کنار گذاشتن قوانین کنترل سلاح اعمالشده توسط جو بایدن، و اعمال سیاستهای جدید تأکید کرد.
وی در جریان این سخنرانی طولانی 90دقیقهای از طرفداران سلاح خواست در انتخابات ماه نوامبر پای صندوقهای رأی بروند.
ترامپ افزود: ما از مالکان سلاح میخواهیم در انتخابات شرکت کنند. من فکر میکنم شما یک دسته افراد سرکش هستید اما سرکش بمانید و این بار رأی دهید.
این در حالی است که انجمن ملی سلاح پیشتر در انتخابات سالهای 2016 و 2020 حمایت خود را از دونالد ترامپ اعلام کرده بود و برای انتخابات سال جاری نیز پشتیبانی خود را از این نامزد جمهوریخواه اعلام کرده است.
ترامپ بار دیگر این وعده خود را تکرار کرد که در اولین روز ریاستجمهوری احتمالی خود، مدیر اداره مشروبات الکلی، دخانیات، سلاحهای گرم و مواد منفجره (ATF) را اخراج خواهد کرد. ترامپ همواره این نهاد را که مسئول اجرای قوانین مربوط به سلاح است، متهم به سوءرفتار با صاحبان اسلحه و لغو مجوزهای آنها بهدلایل بیهوده کرده است.
براساس این گزارش، جمهوریخواهان همواره مخالف قوانین سختگیرانه کنترل سلاح هستند و معتقدند حق داشتن و حمل سلاح در متمم دوم قانون اساسی آمریکا آمده است، موضع آنها حتی با وجود موجی از تیراندازیهای مرگبار در سراسر آمریکا تغییر نکرده است و این حوادث دموکراتها را بر آن داشته است کنترل بیشتری بر قوانین مربوط به سلاح اعمال کنند.
ترامپ ابراز کرد: من در دوران دوم ریاستجمهوری خود، تمام حملات صورتگرفته به متمم دوم قانون اساسی از سوی بایدن را دفع میکنم، این حملات سریع و خشمگین بود.
پس از این سخنرانی، کمپین بایدن در بیانیهای ترامپ را به ترجیح دادن و اولویت دادن تمایل حامیان اسلحه به امنیت عمومی متهم کرد و ابراز داشت: دونالد ترامپ امشب تأیید کرد که او دقیقاً هر آنچه را انجمن ملی سلاح از او بخواهد انجام خواهد داد، حتی اگر باعث مرگومیر بیشتر مردم، تیراندازیهای بیشتر و آسیب بیشتر مردم شود.
این در حالی است که نتایج نظرسنجی انجامشده توسط رویترز / ایپسوس در ماه مارس نشان میدهد که 53 درصد معتقدند دولت باید به مالکیت اسلحه سروسامان بدهد در حالی که 38 درصد مخالف این کار هستند، تنها 35 درصد جمهوریخواهان بر این باورند که دولت باید در این موضوع ورود کند.
در سالهای اخیر، گروههای لابی ضداسلحه البته در آمریکا نفوذ پیدا کردهاند، اما در رأس سیاست، بهدلیل توازن قوا در سنا و محدودیتهای سیستمی، هنوز کار چندانی انجام نشده است، بنابراین جمهوریخواهان همچنان کنار صاحبان اسلحه هستند و دموکراتها با پروژههای خود به جایی نمیرسند. برخی میگویند، بایدن بهسادگی میتواند دستورات اجرایی صادر کند، یا وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را اعلام کند و با توجه به تلفات خشونت با سلاح، اقدامات متقابل را انجام دهد، با این حال، در هر دو مورد، لغو این امر آسان خواهد بود و تا انتخابات بعدی هم تنها چند ماه دیگر باقی مانده است.
انجمن ملی سلاح آمریکا (NRA) یکی از قدرتمندترین سازمانهای غیرنظامی در این کشور است که منافع صاحبان اسلحه و کسانی را که آن را ضروری میدانند هدایت میکند.
این انجمن ممکن است در سالهای اخیر بخشی از نفوذ خود را از دست داده باشد و دیگر بهاندازه سال 2016 که حدود 54 میلیون دلار برای مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری هزینه کرد قدرت مالی نداشته باشد، اما لابی اسلحه و حامیان آن پس از آن هم حدود 33 میلیون دلار در انتخابات ریاستجمهوری 2020 سرمایهگذاری کردند، یکی از اهداف اصلی آنها جلوگیری از قوانین سختگیرانه علیه صاحبان اسلحه است.
در این شرایط، دموکراتهای حاکم بهویژه طرفدار قوانین سختگیرانه حمل اسلحه هستند، در حالی که جمهوریخواهان مخالف آن هستند، اما اکثریت نمایندگان سیاسی آمریکا علیه کشیدن دیوار قانونگذاری در مجلس سنای ایالات متحده در برابر این مسئله هستند. برای اجرای چنین پروژهای اکثریت 60درصدی در کنگره لازم است که وجود ندارد.
بالاگرفتن خشونتهای مسلحانه در آمریکا تا حدی است که هر هفته شاهد تیراندازیهای خونین در نقطهای از ایالات متحده هستیم. این تیراندازیها در مکانهای عمومی مانند مدارس، مراکز خرید و کلیساها بهشکل چشمگیری افزایش یافته است.
گفته میشود آمار بالای تیراندازیهای جمعی در آمریکا موجب اضطراب و ناامنی مردمی شده و بحثهای سیاسی زیادی را بهراه انداخته است. منتقدان افراطیهای جمهوریخواه حامی سلاح را به همکاری خیانتآمیز با لابیهای اسلحه متهم میکنند.
این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکراتها و جمهوریخواهان برای انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار میشود، در همین حال در جدیدترین نظرسنجی درباره انتخابات ریاستجمهوری آمریکا «جو بایدن»، رئیسجمهور مستقر این کشور در 5 ایالت کلیدی از 6 ایالت کلیدی با اندکی اختلاف پایینتر از رقیبش از حزب جمهوریخواه «دونالد ترامپ» قرار دارد.
انتهای پیام/+