متولی تئاتر کشور، حتی یک ریال به گروه‌ها کمک نکرد

متولی تئاتر کشور، حتی یک ریال به گروه‌ها کمک نکرد

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری معتقد است عدم حمایت‌های دولتی از تئاتر باعث می‌شود برخی از گروه‌ها برای کسب درآمد سراغ نمایش‌های سطحی بروند.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، درباره آینده پیشروی تئاتر کشور در سال 1403 صحبت کرد. او ابراز امیدواری کرد که سال 1403، سال بهتری برای هنر تئاتر در کشور باشد. متن گفت‌وگوی تسنیم با وی را در زیر می‌خوانید.

تسنیم: در یکی دو سال اخیر شاهد این هستیم که سینماگران به دلیل اقبال بیشتر مخاطبان در گیشه به سمت ساخت آثار کمدی می‌روند. آثاری که بیشتر سرگرم‌کننده است و محتوای کمی دارد. با توجه به اینکه گروه‌های تئاتری نیز با مضیقه‌های مالی زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند، ممکن است آنها نیز به این سمت و سو بروند؟ تحلیل شما از آینده تئاتر کشور چیست؟

دقت داشته باشید آن چیزی که در سینما می‌گذرد، بسیار متفاوت با اتفاقاتی است که در هنر تئاتر به وقوع می‌پیوندد. سینما، "هنر صنعت" است اما تئاتر به تمام معنا "هنر" است. تئاتر با تفکر، دیدگاه و اندیشه مردم سروکار دارد و هنری مردمی است که تولید اندیشه می‌کند؛ برهمین اساس، در سینما می‌توانید به هر چیزی بپردازید، اما در تئاتر امکان چنین چیزی وجود ندارد. بلکه در تئاتر باید به مفهوم انسانیت و اندیشه انسانی بپردازید.

- البته شاهد رشد ساخت تئاترهای کمدی و موزیکال در مدت اخیر هستیم.

از گذشته، تئاتر همیشه مهجور بوده و بودجه تئاتر کشور با همه جشنواره‌هایش، به 40 میلیارد تومان می‌رسد؛ این اتفاق در حالی است که بنیاد سینمایی فارابی، بودجه بسیار بیشتری نسبت به این عدد دارد. دولتمردان فرهنگی و مجلسی‌ها باید متوجه تفاوت ریشه‌ای و هویتی تئاتر و سینما بشوند و حمایت بیشتری از آن بکنند.

آن هنرمندی که سراغ تئاتر موزیکال، نمایش سطحی، کمدی و حتی نمایش‌های مستهجن می‌رود، به این دلیل است که می‌خواهد تماشاگر جذب کند و فروشش را بالاتر ببرد. فراموش نکنید سال گذشته متولی تئاتر کشور، حتی یک ریال به هیچ گروه نمایشی نداد، این اتفاق در حالی است که در همه دنیا، کمک‌های دولتی شامل حال تئاتر می‌شود و اگر اینچنین نباشد، گروه‌ها نمی‌توانند روی پای خودشان بایستند. می‌توانم بگویم که اکنون، تئاتر هیچ حمایت دولتی ندارد و می‌گویند: «خودتان بروید و بفروشید!»

بنده معتقدم تئاترِ صاحب اندیشه و تفکر، باید حمایت بشود و اگر این عدم حمایت‌ها ادامه پیدا کند، دست‌اندرکاران آن آرام آرام به سمت تئاترهای سطحی می‌روند. بنده معتقدم که با بودجه‌های اندک نمی‌توان تئاتر کشور را از این وضعیت خارج کرد و حداقل این است که برای تئاتر به اندازه سینما هزینه کنند. در این صورت است که هنرمند و عوامل تولید تئاتر به سمت نمایش‌های سالم و صاحب اندیشه می‌روند. مطمئن باشید که چنین تئاتری، جامعه را رشد می‌دهد.

- به نظر شما خطر ساخت تئاترهای مبتذل هشداردهنده است؟

تئاتر مبتذل باعث نابودی تئاتر می‌شود، چرا که باعث می‌شود نگاه مردم به آن عوض شده و دیگر به تماشای آن نروند. مردم در سینما سرگرم می‌شوند؛ البته این جمله بدین معنی نیست که تئاتر سرگرم‌کننده نیست، بلکه تئاتر، در ابتدا باید سرگرم‌کننده باشد تا مردم را به خود جذب کند و سپس به سراغ بیان مفاهیم اندیشه‌ای و انتقال فرهنگ برود.

در مواردی، سینما کاملا سرگرم‌کننده است و شاید در مفهوم و موضوع چیز خاصی نداشته باشد. رسالت سینما در کل دنیا همین است اما تئاتر این‌گونه نیست.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران