کمین جبالیا؛ دو راهی «اخراج از غزه» یا «دادن اسیران بیشتر»

کمین جبالیا؛ دو راهی «اخراج از غزه» یا «دادن اسیران بیشتر»

اسیرگیری جدید مقاومت در جبالیا، دروغ بودن ادعای تسلط رژیم صهیونیستی بر شمال را نشان داده، آنها را در مسیر دادن اسیران جدید به مقاومت، قرار داد. با استمرار این فرآیند، صهیونیست ها مجبورند یا غزه را ترک کنند یا اینکه اسیران بیشتری به مقاومت بدهند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «ابو عبیده»، سخنگوی گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش حماس، در بیانیه‌ای از اجرای کمینی توسط مقاومت در منطقه جبالیا، در شمال نوار غزه خبر داد که بر اثر آن تعدادی از نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی، زخمی، تعدادی کشته و تعدادی نیز اسیر شده‌اند.

در این بیانیه آمده است: مجاهدان این گردان‌ها دیروز نیروهای صهیونیستی را به سمت یک تله در یک تونل در اردوگاه جبالیا کشانده و ضمن درگیر شدن با آن‌ها از نقطه صفر، همه آنها را به هلاکت رسانده و زخمی کرده و آن‌ها را به اسارت گرفته‌اند. رژیم صهیونیستی از شکست به شکستی دیگر منتقل می‌شود و به دنبال دستاوردهای پوچ و بیهوده است تا کشتارهای خود را علیه ملت ما توجیه کند. مجاهدان فلسطینی در همه محورهای نبرد در نوار غزه در حال دادن درسی فراموش نشدنی به اشغالگران صهیونیست هستند و از سرزمین و خانه و کاشانه خود دفاع می‌کنند.

این اقدام مقاومت در حالی انجام می شود که صهیونیست ها از چند ماه قبل با یورش به منطقه شمال نوار غزه و ایجاد یک خط حائل، به اصطلاح این منطقه را از مرکز و جنوب غزه جدا کرده‌اند. صهیونیست‌ها در این مدت همواره تلاش کرده‌اند تا ضمن حفظ این خط حائل، منطقه شمالی نوار غزه، شامل جبالیا و بیت لاهیا را تحت کنترل خود نگه دارند. در این زمینه صهیونیست ها تلاش کرده‌اند مانع انتقال جمعیت به این منطقه شوند. آنها کسانی که قصد رفتن به مناطق شمالی را دارند هدف قرار می دهند و اجازه نمی دهند کمک های بشردوستانه به این مناطق منتقل شود تا شرایط حضور جمعیت در آنجا فراهم نشود.

اما حال، پس از گذشت 8 ماه از جنگ، این مقاومت است که توان خود را به رخ صهیونیست ها می‌کشد و با اجرای یک کمین  نه تنها توان نظامی خود را به دشمن نشان می‌دهد، بلکه دوباره از آنها اسیر می‌گیرد.

 ابطال ادعای کنترل شمال غزه 

رژیم صهیونیستی از زمان آغاز عملیات زمینی در نوار غزه، از مرز شمالی نوار غزه در بیت لاهیا و نقطه جنوبی ترِ آن در الزیتون، تلاش کرد تمام شمال غزه را که شامل منطقه جبالیا نیز می‌شود را محاصره کند. آنها این محاصره را حفظ کرده‌اند چرا که مدعی‌اند سنگین ترین حملات مقاومت از این نقطه صورت می‌گیرد. آنها در وجه دوم ادعاهای خود اعلام کردند، نیروهای مقاومت حاضر در این منطقه را از بین برده‌اند. صهیونیست‌ها با انفجار برخی تونل‌های مقاومت در این منطقه تلاش کردند این ادعای خود را تکمیل کنند. اما هر زمان که تعداد نیروهای ارتش صهیونیستی در منطقه شمالی کاهش یافت، تعداد عملیات های مقاومت نیز افزایش یافت.

برآیند اولیه صهیونیست‌ها این بود که نیروهای مقاومت در شمال نوار غزه از بین رفته‌اند آنچه از اقدامات مقاومتی صورت می‌گیرد، اندک ته ماندۀ توان مقاومت است که با استمرار محاصره این منطقه و جلوگیری از انتقال جمعیت به آنجا، خنثی خواهد شد. برآیند صهیونیست‌ها این بود که با ادامه وضع و خنثی شدن اندک مقاومت باقیمانده، شمال غزه از مقاومت خالی شده است.

کمین سنگین و برنامه ریزی شدۀ گردان های قسام، اثباتِ بطلان ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر از بین بردن مقاومت در شمال نوار غزه بود. مقاومت نشان داد نه تنها از بین نرفته بلکه با توانی همچون روزهای نخست جنگ امکان برنامه ریزی دقیق و اجرای کمین‌های جدی را تا اندازه ای دارد که بتواند از دشمن هم تلفات و هم اسیر بگیرد.

 شروع اسیرگیری پیش از پایان وضعیت اسرای قبلی 

یکی از دو هدف اصلی رژیم صهیونیستی در حمله به نوار غزه و نسل کشی در این منطقه، آزاد کردن اسیرانی است که از 7 اکتبر در اختیار مقاومت فلسطین هستند. صهیونیست‌ها برای رسیدن به این هدف، از هیچ جنایتی در نوار غزه دریغ نکرده‌اند. قریب 36 هزار شهید، طی 8 ماه- که بیشتر آنها زن و کودک هستند- برای رسیدن به این هدف صورت گرفته است. اما حاصل این همه کشتار، آزاد کردن 1 اسیر از طریق اقدام نظامی و یافتن اجساد کشته برخی از آنها در میان ویرانه های نوار غزه بوده است. این یعنی آنکه صهیونیست ها از طریق نظامی حتی بخش کوچکی از هدف آزادی اسیران خود را نیز تحقق نبخشیده‌اند.

در شرایطی که صهیونیست‌ها در رسیدن به هدفِ آزادی اسرا، هنوز در همان نقطه آغازین ماه اکتبر 2023 هستند، باز هم تعدادی از نیروهای خود را اسیر دست مقاومت می بینند. مقاومت باز هم ابتکار عمل را به دست گرفته، عملیات اسیر گیری را آغاز کرده است. این یعنی آنکه آنها هنوز در مسیر آزادی اسیران اکتبر به نتیجه نرسیده باید برای آزادی اسیران جدید خود برنامه ریزی کنند. برنامه‌ای که معلوم نیست با مبادله اسیران نخست یکی باشد و ممکن است از سوی مقاومت در دو فرآیند مجزا دنبال شوند.

نکته مهمتر آن است که در این وضعیت، اگر صهیونیست ها به حضور در غزه ادامه دهند، چه تعداد اسیر جدید به مقاومت خواهند داد و آیا در این شرایط ادامه حضورشان در نوار غزه با نگاه هزینه فایده، مقرون به صرفه خواهد بود؟ یا آنکه با شروع این فرآیند جدید اسیرگیری مقاومت، آنها مجبور به ترک غزه هستند؟ چرا که اگر فرآیند جدید اسیرگیری مقاومت استمرار یابد، آنگاه صهیونیست‌ها معلوم نیست به چه سرنوشت نامعلومی دچار شوند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon