فضلی‌نژاد: میراث رئیسی بوی تحجر نمی‌دهد

فضلی‌نژاد: میراث رئیسی بوی تحجر نمی‌دهد

پیام فضلی‌نژاد در مراسم بزرگداشت اهالی فرهنگی برای رئیس جمهور شهید و همراهانش گفت: رئیسی مردی بود که این اواخر ایستاده بر قله نظر، میانه رو در عمل. میراث رئیسی به هیچ وجه میراثی نیست که بتوانیم از او بوی تحجر را بشنویم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ مراسم یادبود خادم فرهنگ شهید آیت‌الله رئیسی به میزبانی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه  دقایقی پیش  در تالار وحدت با حضور سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، سیدمجتبی پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، فرشاد مهدی‌پور معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات، ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعات داخلی، ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر محمد الهیاری مدیرعامل بنیاد رودکی و هنرمندانی چون داریوش ارجمند، موسوی‌گرمارودی،‌ جهانگیر الماسی، ارسطو خوش رزم، کوروش زارعی، گیتی معینی بازیگر، سید محمدجواد طاهری رئیس تئاتر شهر، فضه‌سادات حسینی مجری و گوینده تلویزیون، جمعی از اقلیت‌های مذهبی همچون کلیمیان، مسیحیان و یهودیان در تالار وحدت آغاز شد.

نجفقلی حبیبی استاد دانشگاه در این مراسم در سخنانی گفت:‌ ما بزرگان زیادی را از اول انقلاب تاکنون از دست دادیم و آیت‌الله رئیسی یکی از این بزرگان تاثیرگذار بود و آثار و برکاتش در انقلاب و کشور ماندگار خواهد بود، امیدوارم خداوند همه شما را برای علم و فرهنگ کشور برای سازندگی کشور، دانشگاه‌های کشور نگه دارد. آنچه من در جریانش قرار دارم،‌ این است که ایشان به شدت علاقه مند به مساله فرهنگ و دانشگاه بودند و همه تلاششان را کردند که دانشگاه‌ها در مسیری که حرکت می‌کنند،‌ پیش روند و چیزی عقب نماند.

وی ادامه داد:‌ آیت‌الله رئیسی تلاش داشت که امکانات دانشگاهی، استاد، دانشجو و... برای دانشگاه باشد، چرا که قوام کشور به دانشگاه است از چند جهت دانشگاه علم را توسعه می‌دهد کشور با علم است  که زنده است دانشی که محصولات را بیرون می‌دهد و جامعه را زنده نگه می‌دارد، دانشگاه با استادان زنده است. جناب رئیسی به این مسائل خیلی اهتمام داشت، تمام تلاش خود را کرد تا دانشگاه‌ها هم آزادی را حفط کنند، هم کتاب‌های خوب منتشر شود،‌ هم اساتید خوب درس دهند و فعال باشند.

حبیبی تصریح کرد:‌ آنچه همه ما مشاهده کردیم این است که رئیس‌جمهور تلاش کرد تا دانشگاه‌ها در فضای آرام در عین اینکه حضور سیاسی در آن‌ها وجود داشته باشد ـ  چون دانشگاه بدون حضور سیاسی دانشگاه نیست ـ سطح خود را نمیز ارتقا دهند،‌ ارتقای دانشگاه ‌یعنی ارتقای سطح علمی کشور. نتایجی که از دانشگاه به بخش صنعت می‌رود،‌ را همه ما در سال‌های اخیر دیده‌ایم،‌که چقدر صنعت رشد کرده است،‌ ما جزو کشورهای نادری هستیم که صنعت فضایی ما برای رشد چشمگیری داشته است،‌البته حق ایران است که با داشتن همه سوابق علمی‌، ابن‌سیناها،‌ خواجه نصیرها و ... به چنین جایگاهی برسد.

 شاهین فرحت موسیقی‌دان نیز در این مراسم در سخنانی گفت:‌ من دو بار رئیس جمهور شهید را دیدم و برایم خاطره است دفعه نخست،‌ مراسم افطاری در کاخ ریاست جمهوری بود که من از طرف فرهنگستان هنر صحبت می‌کردم و برایشان انواع موسیقی را شرح دادم، به خصوص موسیقی نواحی ایران،‌ تاریخچه مختصری از موسیقی ایران  و اینکه از چه موقع موسیقی علمی در این کشور شروع شد را شرح دادم،‌ ایشان با گوش دقت به حرف‌های من گوش کردند و بعد خواستم که فرهنگستان هنر را حمایت کنند، شهید رئیسی با روی باز این کار را کردند،‌ این خاطره برای من باقی خواهد ماند.

وی ادامه داد:‌ بار دوم در همین مهمانی بود که در اجلاس  سال گذشته انجام شد، در آن زمان هم ایشان به من گفتند که می‌خواهند‌، موسیقی ایران توسعه یابد و من واقعا تشویق شدم.

همایون همتی استاد و محقق برجسته ادیان و عرفان دیگر سخنران این مراسم نیز  رئیسی را  متعلق به همه ایرانیان و مسلمانان دانست و افزود: نمی‌توان او را به یک گروه خاص محدود ساخت، این شخصیت‌های بزرگ برای کل بشریت هستند و همگان باید از او درس بگیرند،‌ نزدیک به 30 سال معاشرت از نزدیک، دوستی و آشنایی و برادری با شهید رئیسی کار را برای من دشوار کرده است که بخواهم از او صحبت کنم، حقیقتا باورم نمی‌شد که به این زودی از میان برود،‌ امیدها داشتیم و ای بسا آروزها که خاک شد.

وی ضمن تسلیت شهادت رئیسی و همراهانش افزود:‌ ایشان از معدود روحانیونی بود که در جلسات خانوادگی یا افطاری  که خدمتشان بودیم با انصاف تمام سخن می‌گفت‌، من نشنیدم از کسی بدگویی کند و این یک جور شهادت شرعی است،  دغدغه فرهنگ و دانشگاه را داشت، تعبیری داشت که روشنفکران و متفکران به منزله عقل منفصل ما هستند،‌ در برابر انتقاد و افکار مخالف‌ بسیار گشودگی داشت.

همتی افزود: بارها به بنده می فرمود که ما به لحاط تدابیر امنیتی بین مردم زیاد نمی رویم، (آن زمان بازرسی کل کشو ربودند) شما با جوان‌ها، دانشگاه ها ارتباط دارید به ما بگویید اشکال کارمان کجاست، ما ممکن است متوجه نباشیم،‌ بسیار متواضع و فروتن بود،‌  ندیم که عصبانی شود و با خشم به کسی نگاه کند،‌ پیگیر امور فرهنگی بود،‌ گاهی که زیارتشان می‌کردم(البته من ده سال اخیر خارج از کشور بودم و اخرین دیدارم در جلسته کنگره امام رضا و ادیان بود )ذهن ایده پرداز و برنامه ریزی داشت و ما در بین روحانیون کم داریم چنین افرادی‌، افزون بر این قدرت مدیریت و اجرا داشت،‌ و از این جهت خیلی شبیه شهید دکتر بهشتی بود،‌  بی‌تظاهر و بی ریا بود و بسیار فروتن بود.

همتی تصریح کرد:‌ به وصع فرهنگ کشور فکر می‌کرد و از بی تفاوتی برخی جوان‌ها گله داشت و ناراحت بود،‌ به دنبال برنامه، طرح، کلاس و سخنرانی برای معرفی درست و امروزین معارف اسلامی بود،‌ دغدغه‌ای که من کمتر در مسئولین اجرایی کشور دیدم، حتی آن‌ها که در کسوت روحانیت هستند،‌ نشاط فوق العاده‌ای برای کار و خدمت داشت و شوق خدمت کردن لحظه‌ای او را رها نمی‌کرد،‌ به لحاظ اخلاقی از طهارت نفس به وفور برخوردار بود، من هر بار ایشان را می‌دیدیم احساس می‌کردم چند گامی فرا پیش نهاده است،‌ و روی خود کار می‌کند.

وی ادامه داد: بسیاری از مسئولین اجرایی و حتی روحانیون عزیز وقتی در امور اجرایی غوطه‌ور می‌شوند، از خود غافل می‌مانند و سیر انحراف و لغزنش برخی شاید همین باشد،‌ آقای رئیسی برنامه معنوی و عبادی داشت و دائما در ارتقا بود،‌ به کارهای اجرایی بسنده نمی‌کرد. انسان دردمندی بود که خودش رنج و دشواری زندگی و یتیمی را درک کرده بود،‌ امیدوارم خداوند ایشان را در اعلا عرف بهشت برزخی با اهل بیت(ع) و اولیا و انبیا جای دهد. خواهشم از هنرمندان این است که هم خدمات ایشان را بگویند، هم کاستی‌های کار را بگویند،‌ نه سیاست زده‌ ،‌ دانشگاهی، اکادمیک، علمی و معرفتی، تا ما بیشتر با ایشان آشنا شویم،‌ حتی کتاب‌هایش نقد شود.

گلعلی بابایی نیز در این مراسم بیانیه‌ای به نیابت از اهالی فرهنگ و نویسندگان قرائت کرد.

هیچ رئیس جمهوری ندیدیم دامن عبایش تا دم زانو گلی باشد

داریوش ارجمند بازیگر نیز دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: رئیس جمهور سرزمین من فقط برای سرزمین من نبود، راست و ریست‌کننده سیاست نیمی از جهان بود، آسیا را که در کف داشت و در سفری که به نیویورک رفت،‌ امریکا و اروپا را هم با خود همراه کرد، مردی که به اعتقاد من تکرار‌نشدنی است، مردی که در خلوص و صداقت بی‌نظیر بود، بزرگ‌مردی که مردم ایران، این سمت را به او بخشیدند و حضرت رضا(ع) بهشت را به او هدیه کرد، چجنین مردی کم پیدا می‌شود، بزرگ‌مردی که رئیس جمهور من بود.

وی ادامه داد: ما همه با عشق به او رای دادیم،‌ آرزو می‌کنم خصلت‌ها خلقیات، عادات روش و شیوه او در مردانی که بعد از او زمام مملکت را به دست می‌گیرند،‌ نیز باشد؛ بیاموزند که چگونه با مردم بود، چگونه در میان مردم بود و تا روز پایان خدمت جانش را در راه این کشور داد.

ارجمند به ماجرای انتقادش ار رئیس جمهور شهید اشاره کرد و افزود:‌ من خودم یکی از منتقدان بودم، درباره مسئله‌ای که خیلی هم ساده بود، چون من در هیئت مدیره انجمن هنرمندان پیشکسوت هستم، در یک مراسم افطاری ایشان قول داد،‌ به موسسه ما کمک کند، اما یکی دو سال گذشت و خبری نشد، در جلسات تولدی که برای هنرمندان پیشکوست می‌گرفتند من صحبت کردم و با تهاجم و عصبانیت هم گفتم مگر وفای به عهد جزو اصول دین ما نیست؟ شما که لباس پیغمبر تنت است چرا به عهدت وفا نمی‌کنی؟ این پول برای 1400 نفر هنرمند از دورافتاده‌ترین شهرهای بلوچستان گرفته تا شمال و غرب ایران بود. بعد از آن در جلسه‌ای به من گفتند،‌ چرا دلخوری رفیق،‌ این پول به دستت می‌رسد و به عهدش وفا کرد و پول به موسسه رسید.

وی با بیان این مطلب که سیاسیون بسیاری دیده است،‌ گفت: انسانی این قدر نقد‌پذیر، اینقدر با محبت، این قدر دوست داشتنی و متعهد به وفای به عهد ندیدم.کسانی که با آن‌ها کار کردم، چنین خلقیاتی نداشتند، چه حیف و چه حیف که زود از بین ما رفت و چه زیبا و باشکوه رفت. چه شکوهی مردم ایران در مراسم تشییع به او بخشیدند،‌  خیلی عجیب بود جزو استثنائات تاریخ بود. هیچ رئیس جمهوری ندیدیم دامن عبایش تا دم زانو گلی باشد،‌ در سیل راه برود با زلزله زده‌ها هم نشین شود.

مرتضی آخوندی مدیر انتشارات دارالکتب اسلامیه نیز در این مراسم در سخنانی با اشاره به نمازی که رهبر انقلاب بر پیکر آیت‌الله رئیسی و همراهانش خواند،‌ اشاره کرد و گفت:‌ خیر را می‌توان از رفتار آقای رئیسی احساس کرد،‌ می‌دانیم کسانی که عامل خیر باشند، تمام جنبنده‌های زمین برای آن‌ها طلب مغفرت می‌کنند، دیدیم که چگونه ملت ایران و مستضعفان دنیا درباره سوگ ایشان چه کردند و چه گفتند و چگونه گریه کردند.

وی با اشاره به بازدید رئیس‌جمهور شهید از نمایشگاه کتاب تهران گفت:  ایشان نسبت به نشر و ناشران اظهار محبت می‌کردند،‌ در دوران وی مسائل مهمی از جمله مسئله کاغذ به بهترین وجه پیش رفت و تولید کاغذ بهتر شد،  مسئله فروش مجازی در نمایشگاه کتاب تهران که برای ناشران نیز بسیار خوب بود در این دولت پیش رفت.

افخمی: بهترین تقدیر برای رئیسی و همراهانش رقم خورد

بهروز افخمی نیز در این مراسم نیز در سخنانی گفت: شهادت یا ترور یا کشته‌شدن در حین خدمت این عزیزان را خدمت شما تسلیت می‌گویم، شاید هیچ وقت هم مشخص نشود که ماجرا ترور بوده یا  تصادف بوده امام می‌خواهم بگویم از دیدیگاهی دیگر خیلی فرقی نمی‌کند اگر اعتقاد داشته باشیم به اینکه زمان مرگ هیچ آدمی یکساعت عقب و جلو نمی‌شود؛ فکر می‌کنم همه کسانی که اعتقاد به اسلام و قرآن دارند، در این عقیده مشترک باشند، باید بدانیم از دیدیگاه خدا و نقطه دیدی خدا ماجرا کاملا متفاوت خواهد بود،

وی ادامه داد:  رئیسی و همراهانش ظاهر و باطن یکی بودند، صاف و صادق بودند، حتی اگر به عملکرد دولتش اعتراض و انتقاد فراوان وجود داشت و به نظر من  جای انتقاد زیادی به سیاست اقتصادی دولتش بود،‌ اما در عین حال فکر می‌کنم که رئیسی را نمی‌شود سرزنشی کرد، رئیسی فردی بود که ظاهرش زیبا بود و باطنش هم زیبا بود. خدا هم برایش عاقبت خیر ترسیم کرده بود. آدم فکر می‌کند این سن 63 سالگی سن اوج پختگی و اوج توانایی روحی و جسمی است، فکر می‌کنم، هر انسانی بنا به قانون طبیعت بعد از این سن شروع به افت کردن می‌کند و توانایی‌های جسمی و ذهنی‌اش نیز کاهش پیدا می‌کند.

افخمی افزود:‌ مخصوصاً اگر این انسان در مقام و موقعیتی باشد که مقام و موقعیت خیلی خوش عاقبتی نبوده است، در این 30سال بعد از رفتن امام، رئیس جمهورها یکی بعد از دیگری  با محبوبیت زیاد آمدند و با تردید و بی اعتنایی  و حتی مخالفت مردم  سمتشان را ترک کردند و خیلی خوشنامی یکدستی از خود به جا نگذاشتند، بهتر از این عاقبت برای سید رئیسی نمی‌توانست اتفاق افتد، هم از لحاظ جسمی و ذهنی، چون بعد از این نمی‌دانم چقدر قرار بود زنده بماند، اما طبق قانون طبیعت توانایی‌های او افت می‌کرد و شاید نتایج کار دولتش را مخصوصا در زمینه اقتصادی به حساب خودش می‌گذاشتند که به نظر من بی‌انصافی بود.

این کارگردان سینما تصریح کرد:‌ آنچه اتفاق افتاده از نقطه نظر سیاست و سیاسیون می‌تواند موضوع مرموزی باشد، اما از نقطه نظر کسی که اعتقاد به تقدیر دارد، بهترین ا تفاق برای آقای رئیسی وهیئت همراهش رخ داد که ما نمی‌دانیم هر کدام از آن‌ها چه خیری برایشان پیش آمده است؟ فکر می‌کنم شاید این نقطه نظر در آینده دلایل بیشتری برایش پیدا شود که در بهترین زمان از لحاظ توانایی  جسمی از میان ما رفت. آینده ما بعد از وعده صادق و موقعیت جدید ایران در دنیا این ضرورت را ایجاد می‌کند که انتخاب یک دولت جوان  آینده سیاسی پرتحرک‌تری برای ایران بزرگ و ایران فرهنگی که از پاکستان تا لبنان گسترش پیدا کرده و در دنیا اعتباری بسیار بیشتری نسبت به گذشته دارد،‌ را رقم بزنیم.

غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان نیز در سخنانی گفت: من به نمایندگی از صنعت چاپ باید بگویم اتفاقی که در این دولت رخ داد و برای اولین بار کارگره کاغذ و چاپ به دستور رئیس جمهور شهید به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد، ما در ایران برای اولین بار در حوزه تولید کاغذ ایرانی برای چاپ کتاب‌های درسی خودکفا شدیم.

وی افزود: زمانی که در ستاد انتخاباتی آقای رئیسی بودم، برای نخستین بار 45 تشکل حوزه نشر و چاپ و مطبوعات با ایشان بیعت کردند، همچنین دراویش گنابادی پیش من آمدند و اعلام کردند که قصد بیعت دارند و رئیس دراویش در سخنرانی دراویش را تشویق کردند که همه در انتخابات شرکت کنند.

شجاع با بیان اینکه من پیش از ان همه روسای جمهور کشور را دیده بودم، ادامه داد: ولی ایشان با همه فرق می‌کرد و تک تک سلول‌هایشان برای کار و خدمت به مرم بود، خاکی بود و صداقت داشت و طی یک هزار روزی که رئیس جمهور بود، تمام زحمت و علاقه‌اش به نظام و رهبری بود و تنها کسی که درباره نظام و رهبری حرف بی‌ربط نزد آیت‌الله رئیسی بود.

محمدعلی رجبی (هنرمند عرصه تجسمی) نیز در بخش دیگری از این مراسم در سخنانی مطرح کرد: ما همه در این راه هستیم. من این ایام بیشتر پای تلویزیون بودم و صحبت‌های مردم را می‌دیدم. درس جدیدی از مردم گرفتیم و بی‌خود نبود، رییس جمهور عزیز برای مردم این همه کار کرد؛ بین سخنان مردم از همه اقشار دو واژه دریافت کرده و آن هم رضا و صدق است. رضا را گاهی با عنوان «خادم‌الرضا» به کار می‌بردند. او اگر برای خلق کار می‌کرد، خلق را تجلی خلق می‌دید. کسی که در مقام رضا قرار گرفت جز به دستور عمل نمی‌کند. من دیدم شهید رئیسی می‌گ‌ویند دوست داشتم در جوار حرم اما رضا (ع) باشم و چه جایی بهتر و آرام‌تر از آنجا.

او ادامه داد:‌ من به یکی از کوچکترین اعضای خانواده هنرهای تجسمی کشور می‌خواهم درباره این دولت که عمر کوتاهی داشت بگویم. خدمات ایشان در باب هنر بسیار زیاد بود. تثبیت شیوه استاد شاگردی، تصویب سند موسیقی، سند معماری، سند هنرهای نمایشی و سند هنرهای نمایشی و در یک کلام بخواهم بگویم هنر در دولت این بزرگوار سامان یافت.

پیام فضلی‌نژاد نیز دیگر سخنران این مراسم در سخنانی گفت:‌ چه با رئیس جمهور موافق باشیم، چه مخالف، چه درصد زیادی از ایده‌های او را رد کنیم،‌ آقای رئیسی به هر رو و هر سو نماد یک کشور است،‌ نمادی که در یک ساز و کار پرچالش با موافقین و مخالفین بسیار موفق می‌شود. این چایگاه را از آن خود کند و بخشی از ملت او را چون روحی می‌بینند که بر کشورمان احاطه دارد و زیر تدابیر مقام معظم رهبری ملت ما را نمایندگی می‌کند، از این جهت آن کس که اهل دانش و فکر و فرهنگ و هنر باشد، نمی تواند به سوگ از دست دادن نماد یک کشور ننشیند و این لحظات سخت بر او تاثری بیشتری را حادث نکند.

وی ادامه داد:  در مورد حضرت آیت‌الله رئیسی در جامعه فرهنگی ما قضاوت‌های گوناگونی وجود داشت، عده‌ای ایشان را بسیار رادیکال و نماد تحجر می‌دانستند و عده‌ای او را  نمادی گشودگی می‌دانستند، به عنوان ناظر بیرونی گمان می‌کنم، رئیسی به یک فهم فرهنگی دست یافته بود که ناشی از یک مسیر طی شده و تجربه زیستی بود.

فضلی‌نژاد با بیان این مطلب که آقای رئیسی 1402 و 1403، رئیسی 1400 نبود، در بستر تجربه زیسته خود به فهم تمدنی از ایران فرهنگی بزرگ رسیده بود که ترجمان آن را می‌توانستیم در گفتار و گفتمان وزیر ارشاد بیینیم، آقای رئیسی شخصیت فرهنگی یافته بود و به فهم بسیار گشوده‌تری از زمانی که رئیس جمهور شد، رسیده بود. ایشان با واقعیت‌های فرهنگی همراه شده بود و تلاش می‌کرد ایده‌های بزرگی که برای ایران دست یافتنی است را بهتر درک کند و با صاحبان آثار و افکار، داد و ستد و گفت‌و شنود بیشتری داشته باشد، مردی بود که این اواخر ایستاده بر قله نظر، میانه رو در عمل.  میراث رئیسی به هیچ وجه میراثی نیست که بتوانیم از او بوی تحجر را بشنویم، اگر هم بوده در برایند نهایی که از تصمیمات کلان فرهنگی و کلان نظریه فرهنگی استفاده می‌کنیم،‌ بسیار فاصله گرفته و چنین نبوده است. رئیسی تلاش می‌کرد، ایستادن بر اصول و اصول‌گرایی را با فهم جدیدی که از رهگذر این تعاملات در عرصه فرهنگ پیدا کرده بود درهم بیامیزد و شهدای ما متحجر نبودند.

وی در پایان گفت:‌ کنشگران فرهنگی ما نیز نباید اجازه دهند، با سوء استفاده از نام رئیسی، دولت متحجر و تندرویی که اساس اصالت فرهنگی ایران را ساقط کند؛ بر روی کار آید و چنین نخواهد شد.

 حسین مسافرآستانه از پیشکسوتان عرصه تئاتر نیز در سخنانی گفت: به نیابت از جمعی از هنرمندان خدمت حضار تسلیت می‌گویم کاش این ضایعه دردناک پدید نیامده بود و ما می‌توانستیم در جلسه حضوری خدمت شهید رئیسی گفت‌وگویی از وضعیت ناموزون تئاتر کشور می‌داشتیم. اما دل به امید می‌بندیم. عباس‌های زیادی در طول دفاع مقدس پرچم ایران را برافراشتند، در همه عرصه‌ها اینگونه است و در عرصه شهدای خدمت هم عباسی دیگر پرچم خدمت را برافراشته نگه خواهد داشت.

رضا مهدوی پژوهشگر و مدرس موسیقی نیز در سخنانی گفت: خدمت‌های ارزنده‌ای در این دولت انجام شد و جهانیان هم واقف بر این موضوع بودند. اصلا به همین دلیل بود که عرصه را برای ایران عزیز تنگ تر کردند.البته شهدای خدمت، شهید جمهور و یارانشان اجر الهی دارند و بهشت برین جایگاه آنهاست اما ما غفلت کردیم و ندیدیم آنچه باید می‌دیدیم. باید به این موضوع دقت بیشتری کنیم. در این راستا امیدوارم در 50 روز بعدی ماجرا به سمتی برود که این خدمت‌رسانی ادامه پیدا کنند. چرا که اهالی موسیقی شاهد بودند اقدامات بسیار موثری در عرصه موسیقی انجام گرفت. مسیری که یکی از آنها سند موسیقی بود.

مهدوی گفت: اینکه شهید رئیسی باعث شد فرهنگ و هنر درست تببین شود دربرگیرنده نکات مهمی است که می تواند از جهات بسیاری مورد توجه قرار گیرد. امیدوارم ما مسلمانان و ایرانیان به رضای حق تسلیم باشیم همان گونه‌ای که شهیدان خدمت چنین کردند.

گلعلی بابایی نیز در این مراسم بیانیه‌ای به نیابت از اهالی فرهنگ و هنر ایران به مناسبت شهادت آیت‌الله رییسی و همراهان ایشان قرائت کرد،‌ در متن این بیانیه آمده است: «بار دیگر تاریخ پرافتخار سرزمین ایران به خون سرخ شهیدان آغشته شد تا مسیر باشکوه ملت فداکار ایران با صدای پرطنین شهادت، جلوه‌گر شود. شهادت خادم‌الرضا، خادم جمهور، آیت‌الله دکتر ابراهیم رئیسی و هیات همراه وی ثابت کرد در این جهان روزمرگی‌های تکراری و این جهانِ خو گرفته به دنیاطلبی، هنوز هم نور شهادت راه‌گشای مسیر مجاهدان راه حق است. یاد این شهیدان سرافراز گرامی باد که عمر خود را وقف خدمت به مردم و سربازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده بودند؛ به راستی شهادت چه پاداش نیکویی است برای آنان.

اهالی فرهنگ، هنر و ادبیات ایران زمین، شهادت رییس جمهور مردمی، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، وزیر امور خارجه انقلابی امیرعبداللهیان، امام جمعه محبوب تبریز آیت‌الله آل‌هاشم، استاندار خدوم آذربایجان شرقی،‌ دکتر رحمتی و دیگر همراهانشان را به پیشگاه حضرت ولیعصر(عج)، مقام معظم رهبری، ملت شریف ایران و همه دل‌بستگان این نظام اسلامی در سراسر دنیا تبریک و تسلیت عرض می‌نمایند. شهادت خادمان مردم در تاریخ انقلاب اسلامی رخدادی پرسابقه و گواهی بر حقانیت مسیر این ملت است. این نظام مقدس در مدت زمان حیات خود روزهای چنین سختی را پشت سر گذاشته است. اکنون نیز بی‌شک ملت سربلند ایران از این نقطه تاریخی با هدایت داهیانه رهبر معظم انقلاب عبور خواهد کرد؛ ان‌شاء‌الله. شادی ارواح طیبه شهیدان صلوات.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران