وجود ۱۸۰۰ گونه گیاه دارویی بومی در ایران


وجود 1800 گونه گیاه دارویی بومی در ایران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که طب ایرانی قدیمی‌ترین طب در جهان است و قدمت آن ۷۵۰۰ تا ۱۰هزار سال برآورد می‌شود، از وجود ۱۸۰۰ گونه گیاه دارویی بومی در ایران خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی در مراسم افتتاحیه اولین کنگره ملی طب ایرانی که امروز در سال همایش‌های رازی برگزار شد، برگزاری این کنگره را عامل بازگشایی فصول جدید در بازتبیین و بازشناسی و اعمال نگاه ترویجی در طب ایرانی دانست و با اشاره به ضرورت ویرایش و متناسب‌سازی طب ایرانی با جامعه امروز برای بهره‌گیری از این طب در درمان، تشخیص و پیشگیری، اظهار کرد: برای بهره‌مندی از اصالت طب ایرانی باید برای بازشناسی طب ایرانی با نگاهی عمیق‌تر اقدام شود.

وی به مفاهیم فلسفه علم اشاره و بیان کرد: زمانی بیان می‌شد آن‌چیزی که بشر به‌عنوان علم می‌پذیرد، استنتاجی از خرد ناب و نگاهی جهانی است؛ طب ایرانی از همان ابتدا مبتنی بر علم بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خطاب به متخصصان طب ایرانی گفت: به خودباوری علمی برسید، اگر شما اطبای ایرانی به صیانت و حراست از میراث طب ایرانی نپردازید، از نعمات آن محروم خواهیم شد.

زالی با بیان اینکه بر اساس مستندات طب ایرانی قدیمی‌ترین طب در جهان است، اظهار کرد: 5 هزار سال بعد از طب ایرانی، طب مصری و 7500 سال بعد از طب ایرانی طب یونانی شکل گرفت، بنابراین قدمت طب ایرانی 7500 تا 10 هزار سال برآورد می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در دنیا نماد شناخته‌شده سلامت، مار است در حالی که سیمرغ از پیش از این فرهنگ، نماد برجسته ایران و طب ایرانی و پزشک ایرانی است و در شاهنامه هم به آن بسیار اشاره شده است.

وی با اشاره به تNسیس اولین دانشگاه آموزشی جهان به‌نام جندی‌شاپور در زمان شاپور اول و تکمیل آن در زمان شاپور دوم، عنوان کرد: این دانشگاه 5 هزار دانشجوی بین‌المللی داشت و در آن زمان ایران محل پذیرش نخبگان مهاجر بود. لفظ بیمارستان نیز از همان زمان مطرح شد؛ بیمار به‌معنای دردمند و ستان به‌معنای محلی فیزیکی بود.

زالی طب ایرانی را مبتنی بر مبانی، فلسفه، تجربه و زیست دانست و گفت: به‌خلاف تمام مدل‌های جدید طب، طب ایرانی برای «کل» فارغ از جزء حیثیت قائل است، عناصر سته یا شش‌گانه نیز تعامل ژنتیک و محیط زیست را بیان می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی از سال 2002 طب سنتی و مکمل را وارد نظام رایج بهداشت جهانی کرد، افزود: استراتژی 10ساله سازمان بهداشت جهانی برای ادغام طب سنتی در روش‌های مدرن هر کشور، سال گذشته به پایان رسید و 10ساله دوم این برنامه از سال 2025 کلید می‌خورد.

وی خواستار ورود فعالان حوزه طب ایرانی و مکمل به دور دوم این استراتژی شد و گفت: ضروری است فعالان طب ایرانی در نسخه یازدهم ICD (طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها) سازمان بهداشت جهانی به معرفی طب ایرانی بپردازند و آن را مندرج کنند.

به‌گفته زالی، از 194 کشور دنیا، 113 کشور طب بومی خود را به‌صورت رسمی وارد نظام سلامت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: نباید این ظرفیت در کشور نادیده گرفته شود. 8 هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که 2300 گونه آن دارویی و 1800 گونه دارویی، صددرصد بومی ایران است و مشابه خارجی ندارد.

زالی ادامه داد: آویشن ایرانی بهترین کیفیت را دارد اما کشورهایی همچون فرانسه، اسپانیا، پرتقال، مراکش و ترکیه در صدر صادرات این گیاه هستند، همچنین اسطوخودوس ایرانی بالاترین اثربخشی را دارد، باید از این ظرفیت‌ها بهره برد و طب ایرانی را به جهانیان معرفی کرد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon