تلویزیون به جای خود؛ سینما هم برای ۱۵ خرداد وارد میدان شود

تلویزیون به جای خود؛ سینما هم برای 15 خرداد وارد میدان شود

کارگردان سینما و تلویزیون با تأکید بر تبیین قیام ۱۵ خرداد در قاب جعبه جادو و پرده نقره‌ای به این نکته اشاره کرد که با ۱۵ خرداد نباید مناسبتی برخورد کرد و پیشنهاد من این است تلویزیون به جای خودش و سینما هم باید آثار درخوری را در این راستا ارائه کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ساخت فیلم یا سریال با موضوع زندگی رهبران سیاسی بزرگ دنیا، یکی از مهمترین علایق فیلمسازان و اتفاقاً فرصتی برای نقش‌آفرینی‌های فاخر به بازیگران می‌دهد. چرا که زندگی اغلب رهبران بزرگ دنیا آنقدر دراماتیک است که سازنده اثر نیازی به درام‌پردازی و تخیّل ندارد و با اندکی تلاش می‌تواند تضمین‌کننده ساخت اثری موفق و تماشایی باشد و مردم به واسطه تاریخی بودن شخصیت و نوع تفکراتش به این آثار علاقه زیادی نشان داده‌اند.

محمدرضا ورزی کارگردان سینما و تلویزیون که به ساخت سریال‌ها و فیلم‌های تاریخی و مذهبی ساخته می‌شود امسال با «پروین» راهی جشنواره فیلم فجر شد و توانست با اقبال بسیاری از سویِ مخاطبان و داوران جشنواره روبرو شود. در کنار جوایزی در بخش‌های مختلف، جایزه مهمِ بهترین بازیگر نقش اول زن را به خودش اختصاص داد.

ورزی در خصوص اهمیت تبیین و ساخت فیلم و سریال درباره قیام 15 خرداد یادداشتی را اختصاصی در اختیار خبرنگار تسنیم قرار داد که در ادامه آمده است:

«در مجموعه «معمای شاه» با محوریت کتاب «نهضت امام خمینی(ره)» نوشته سیدحمید روحانی به طور گسترده و عمیق در ارتباط با قیام 15 خرداد، پرداخته شد. از دلِ این بخش‌‌های سریال یک فیلم سینمایی تحت عنوان «قیام» برای تلیوزیون تدوین شد که از شبکه اول سیما در چند نوبت پخش شد. من در حد بضاعتم دِینم را به این بخش از تاریخ ادا کردم اما اینکه آثار تولید شده پس از تولید در سطح گسترده‌ای رسانه‌ای (پروپاگاندا) شود و پیرامون آن نقد و بررسی و اشتیاقی دیده شود باید عرض کنم چنین اتفاقی در سطح قابل قبولی میسر نشد. مشکل این نوع آثار همین است.

در گذشته مرحوم بهمن زرین‌پور سریالی را به نام «پایان نمایش» با محوریت قیام 15 خرداد تولید کرد. چند سال بعد همکار عزیزم سعید سلطانی سریالی را به نام «سال‌های برف و بنفشه» تولید کرد که به داستان کشتار کفن‌پوشان ورامین در خرداد سال 1342 می‌پرداخت. خود بنده به همین موضوع در سریالی به نام «پدرخوانده» در سال 1384 در قالب یک داستان پرداختم.

همه این آثار، آثارِ سختی بودند اما همیشه وقتی نوبت به تولید این بخش از تاریخ می‌رسد همه درهای رسانه‌های دیداری و شنیداری برای پردازش به این نوع آثار بسته می‌شود. پس اشکال از کجاست؟

اخیراً هم فیلم «صبح اعدام» تولید شده است که به کارگردانی خالق سریال ارزشمند و ماندگار «کوچک جنگلی» و فیلم سینمایی «عروس»؛ استادم بهروز افخمی تولید شد. که خوشبختانه در جشنواره فیلم فجر این فیلم با اقبال مواجه شد. اما مطلب مهم اینجاست که باید در هنگام اکران به لحاظ تبلیغات برای بهتر دیده شدن، توجه بیشتری شود.

این توجه قاعدتاً باید از سویِ سرمایه‌گذاران صورت پذیرد و نباید با 15 خرداد مناسبتی برخورد کرد.

اما قیام 15 خرداد بخش بسیار مهمی را در تاریخ معاصر ایران رقم می‌زند. واقعه‌ای بود که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357 شد. چون واقعه‌ای است که باید به لحاظ تبیین و تشریح محتوا از طریق سینما، تلویزیون و کتاب اقدام جدّی و تأثیرگذاری صورت پذیرد.

پیشنهاد من این است تلویزیون به جای خود اما سینما هم باید آثار درخوری را در جهت تبیین قیام 15 خرداد خصوصاً برای نسل جوانِ دهه 70، 80 و 90 تولید کند. از طرفی کتاب ارزشمند و ماندگار نهضت امام خمینی(ره) نوشته سیدحمید روحانی که بسیار قلم روان و جذابی دارد نسل جوان را بخوانند و صوتی کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
فلای تو دی