پکن: عوامل خارجی الحاق تایوان به چین را مخدوش می‌کنند

پکن: عوامل خارجی الحاق تایوان به چین را مخدوش می‌کنند

وزیر دفاع چین اظهار کرد عوامل خارجی، چشم انداز الحاق صلح آمیز تایوان به چین را به طور فزاینده‌ای مخدوش می‌کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دانگ جون وزیر دفاع چین اظهار کرد عوامل خارجی و جدایی طلبان تایوانی، چشم انداز الحاق صلح آمیز تایوان به چین را به طور فزاینده‌ای مخدوش می کنند.

وی در نشست امنیتی شانگری لا در سنگاپور افزود: تایوان در مرکز موضوعات مهم برای چین قرار دارد اما حزب حاکم مترقی دموکرات تایپه، به تدریج به دنبال جدایی طلبی و زیر سوال بردن چین واحد است.

وی تصریح کرد این جدایی طلبان اخیرا اظهاراتی افراطی عنوان کرده اند که نشان دهنده عهدشکنی آنها در قبال مردم چین و پیشینیان آنهاست. آنها در تاریخ به ستون شرم میخکوب خواهند شد.

پس از این سخنان دانگ در معرض پرسش های دیگر نیز قرار گرفت اما همچنان بر موضوع تایوان متمرکز ماند و از پرداختن به موضوعات دیگر خودداری کرد.

وزیر دفاع چین، قدرت های خارجی را به دخالت در موضوعات داخلی کشورش و جسورکردن جدایی طلبان تایوان، متهم کرد.

وی افزود: در حالی که چین متعهد به اتحاد صلح آمیز با تایوان است، ارتش آزادی بخش خلق چین با قدرت تمام برای برقراری دوباره اتحاد ملی تلاش می کند. ما اقدامات قاطعی برای مبارزه با استقلال تایوان انجام می دهیم و مطمئن باشید که چنین طرحی هرگز موفق نخواهد شد. ما نسبت به توانایی های خود برای مقابله با استقلال تایوان اطمینان داریم.

در همین حال، دفتر ریاست جمهوری تایوان در بیانیه ای اعلام کرد چین موقعیت دولت تایوان را در این اجلاس جعل کرده، اجلاسی که تایوان اجازه اعزام نماینده اش را نداشت. چین فاقد اعتماد به نفس لازم برای شرکت در گفتگو با دولت تایوان است و اظهارات غیرمنطقی نمی تواند مورد استقبال بین المللی قرار گیرد.

چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از چند سال گذشته تاکنون تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد و تهدید کرده که آن کشور را به روش‌های مختلف اعم از توسل به زور نظامی به اتحاد با سرزمین اصلی خود بازخواهد گرداند، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

چین همچنین ویلیام لای، رئیس جمهور جدید این کشور را «مشکل‌ساز» و «جدایی‌طلب» خوانده است. لای تاکید کرده که برای دفاع از جزیره در خط مقدم می‌ایستد. وزارت خارجه تایوان نیز از چین خواسته است که «عقلانی» باشد و «از تضعیف صلح و ثبات در تنگه تایوان دست بردارد».

تایوان و چین پس از جنگ داخلی سال 1949 که مائو تسه تونگ را به قدرت رساند، از هم جدا شدند. از آن زمان، چین تایوان را به عنوان یکی از قلمروهای خود در نظر گرفته است که در نهایت باید دوباره به چین ملحق شود. دولت چین طی 4 سال گذشته تمرینات نظامی منظمی را در اطراف تنگه تایوان برگزار کرده که مهمترین آنها رزمایش های نظامی گسترده سال های 2022 و 2023 بوده است.

در تازه ترین مورد ارتش چین در تاریخ 23 و 24 مه، (3 و 4 خرداد) رزمایش دو روزه ای را در تنگه تایوان برگزار کرد. ارتش چین در این رزمایش دو روزه، اعزام بمب افکن را شبیه سازی و تمریناتی را با کشتی های باربری انجام داد.

سخنگوی ارتش چین این رزمایش را «مجازات شدید» برای «اقدامات جدایی‌طلبانه» تایوان خوانده است. قدرت‌نمایی چین سه روز پس از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید تایوان انجام ‌شد. «ویلیام لای چینگ» در سخنرانی افتتاحیه خود از چین خواست تا از «ارعاب» تایوان دست بردارد.

این در حالی است که تایوان از زمان اعلام پیروزی ویلیام لای در انتخابات اخیر این کشور، با فشارهای فزاینده ای از جانب چین از جمله انجام فعالیت های دریایی و نظامی منظم در نزدیکی این جزیره، مواجه شده است.

اما پس از رزمایش نظامی دو روزه چین در نزدیکی تنگه تایوان، ویلیام لای بار دیگر بر حسن نیت کشورش در قبال چین و همکاری با پکن تاکید کرد.

در همین حال واشنگتن و تایپه در سال های اخیر، همکاری های نظامی خود را در میانه تهاجمات روزانه چین به حریم دفاع هوایی تایوان و برگزاری رزمایش های ارتش چین در نزیکی این جزیره، افزایش داده‌اند.

آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمی‌کند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon